• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #90574  autor: gomez1982
 01 sie 2006, 23:21
Otóż postanowiłem zostać w Orange na następne dwa lata i moje pytanie jaki telefon byście mi polecili?Na oku mam pare:
1)Sagem my700x-w testach benchmark'a bije wszystkie inne telefony na głowe.Dla mnie w nim liczy się to,że jest elegancki,ma dobra baterie i nie rzuca się w oczy.Zależy mi też by w telefonie dobrze grały Mp3.Plusem dla mnie jest to,że ma karty micro SD które są dość tanie.
2)SE W300i-dobry pod względem Mp3,bateria też dobra ale wielkość klapki po rozłożeniu mnie troche przeraża.Pozatym ma gorszy aparat niż sagem jak by się chciało zrobić zdjęcie a wymagała by tego chwila.Pozatym są do siebie podobne.
3)Motorola V360-telefonik prosty ma karty pamięci, dobry wyświetlacz,Mp3 ale nie w takiej jakości jak dwa powyższe telefony.
4)Nokia 6021-Telefonik o dobrej bateri,prosta.Mam obecnie 6310 i mi wystarcza.Ale naczytałem się żę dzwięk w słuychawce jest jakiś metaliczny,mało naturalny.
5)SE k510i-ładny telefon,bateria,podstawowe funkcje ale ten joystik :(
6)......-tu możesz dać propozycje innego telefonu tylko nie siemens-benq,którego cena w cenniku nie przewyższa 600 zł w TP 50.

A po drugie nie wiem na co się zdecydować czy kupic telefon prosty jak 6021 któremu bateria na długo starcza czy coś z lepszymi funkcjami.Zależy mi też żeby możliwie telefon dobrze trzymał cene przy ewentualnej późniejszej sprzedaży.

Będe bardzo wdzięczny za wasze rady.

#90580  autor: Przemek
 01 sie 2006, 23:29
Jeśli zależy Ci żeby jak najdłużej zachować niezłą cenę to 6021 niestety odpada :wink:
Piszesz,że zależy Ci na jak najlepszym brzmieniu mp3, grzechem byłoby zrezygnować w tym wypadku z SE W300i przecież seria W stworzona została głównie w tym celu :wink:
Wg mnie powinieneś decydować pomiędzy Sagemem a SE.Decyzja należy do Ciebie,czy bardziej zależy Ci na gabarytach telefonu (w tym wypadku Sagem) czy super mp3 (SE W300i).

#90596  autor: gomez1982
 01 sie 2006, 23:39
Właśnie to są moi dwaj faworyci.O sagemie czytałem że posiada bardzo dobre efekty dżwiękowe wiem że to może nie jest Seria W.Z sagema jak znam życie ciężko będzie zdjąć sim-lock'a później.Orange Menu mnie w tym telefonie nie razi bo czytałem dwa francuskie testy i każdy miał OM i mówili że telefon chodzi szybko ale to ponoć przez zastosowanie szybkiego procesora(czy tam czegoś).No i testy to potwierdzają sagem bije na głowe k750i.Można by było powiedzieć że wyprzeda go czasem daleko o połowe.

#90605  autor: Tragedya
 01 sie 2006, 23:48
Ja osobiscie wziął bym Sagema. Mam sentyment do marki. Faktycznie jego szybkosc bije na glowe wiekszosc innych telefonów. No i ten wygląd...
W300 po rozlozeniu jest taki... dziwny. Nigdy nie lubilem klapek, ale ta jest jakas taka jeszcze dziwniejsza.

#90607  autor: Przemek
 01 sie 2006, 23:49
Ja bym wolał wziąć Sagema.W obu telefonach jakość muzyki jest większa niż przeciętna,a do tego Sagem ma 'normalne' wymiary,a poza tym z tego co czytam to bardziej skłaniasz się jednak ku Sagemowi 8)

#90687  autor: Rydels
 02 sie 2006, 08:40
Z wymienonych obstrawiam Sagema ze wzgledu na ciekawy design+dobra specyfikacja techniczna.
Gomez,z tego co wiem to w Sagemie nie pasuje Ci tylko brak motyów(o czym sie rozwodzilismy na innym podofrum :-) ),ale mysle,ze akurat to mozna przebolec.
Moj typ to zdecydowanie Sagem

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#90694  autor: kallafior
 02 sie 2006, 09:34
gomez1982 pisze:Sagem my700x-w testach benchmark'a bije wszystkie inne telefony na głowe.Dla mnie w nim liczy się to,że jest elegancki,ma dobra baterie i nie rzuca się w oczy.Zależy mi też by w telefonie dobrze grały Mp3.Plusem dla mnie jest to,że ma karty micro SD które są dość tanie.
nic dodać, nic ująć... warto zauważyć, że Sagem z wydawało się być przegranej pozycji na rynku telefonii cyfrowej wychodzi na prostą i tworzy całkiem fajne komórki. Wybrał bym właśnie tego :)

Obrazek
Obrazek

#90712  autor: Zenek
 02 sie 2006, 10:35
Taki trochę offtop uskutecznię teraz. Czy Orange menu w Polsce jest praktycznie identyczne jak w innych krajach tzn. tylko inna wersja językowa? Posiada ktoś wiedzę na ten temat?

Nie znam tych telefonów więc raczej nie pomogę, można oczywiście porównywać funkcje i tak dalej ale chyba najważniejsze w tym wszystkim są osobiste odczucia i przekonania, mój ojciec ma 6021 i jest zadowolony, jeśli komuś jest potrzebna prosta słuchawka z bt i długo trzymająca baterią to jest w sam raz, ale widzę, że masz jadnak większy apetyt techniczny ;)

pozdro

#90713  autor: Osk92
 02 sie 2006, 10:37
Sagem 8) Xtra wygląd, jak sam zauwazyłeś dość tanie karty pamięci, MP3 powinny nieźle grać, aparat sądzę że jest nieco lepszy jak ten w 6-2 więc tym bardziej jest spoko :lol:
I faktycznie się nie rzuca w oczy a jak ktoś usłyszy Sagem to może się nie połasi na niego :mrgreen:

#90718  autor: Rydels
 02 sie 2006, 11:13
Dokładnie Sagem my700x ma superowski design, naprawde przyzwoite parametry,
A co do apartau,to jak juz wczesniej pisalem posiada mozliwosc interpolowania pixeli, co w rezultacie pozwala na robienie zdjec w rozdzielczosci apartau o matrycy 2mpx(wydajne 1,92mpx), jednak po takim sztucznym powiekszeniu obraz ulego rozmyciu i jest nieostry.
Mimo to fotki w rozdzielczosci 1,3mpx prezentuja sie przyzwoicie.
A tak na marginesie to w moim prywatnym,subiketywnym odczuciu to pierwszy Sagem wart uwagi. Jesli jednak firma bedzie kontynuowac polityke my700x to maja szanse naprawde zaistniec :!:
Polecam(i sam sie nad nim zastanawiam :-) ).

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#90720  autor: Kuba_3
 02 sie 2006, 11:24
Ja osobiścię bardzo nie lubię marki Sagem, miałem przez 3 miesiące MYX6-2 i strasznie mnie denerwował, więc raczej nie polecam, ja zastanowiłbym się nad SE K750i, ma sporo lepsze parametry, w tym świetny aparart 2 Mpx z autofocusem, Ew. Samsung D600 jest do rozważenia.

#90965  autor: gomez1982
 02 sie 2006, 19:02
Widze żę sagem wygrywa jednogłośnie :D Dla mnie telefon "idealny" dobra bateria,duze klawisze,spokojny i elegancki design.No i ten procek poprostu rakieta,pewnie OM go zwolni troche ale i tak pewnie lepiej to pociągnie niż inne telefony.Kuba ale nie wiem czy widziałeś testy benchmark'a i ten sagem bije na głowe D600 i K750 więc słabym telefonem nie jest :mrgreen: Może ma gorszy aparat i nie ma flesza i nie tak dobry wyświetlacz ale przecież takie rzeczy to nie wyznacznik jakości telefonu.