• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #90063  autor: WitekT
 30 lip 2006, 22:44
No, wróciłem właśnie z tygodniowego urlopu - tułałem się tu i tam, wygody nie były ważne, byle odpocząć od komputera.

Ostatnie 3 dni (weekend) spędziłem w miejscowości Marylin w Wielkopolsce, w Puszczy Noteckiej. Myślałem, że nie ma już takiego miejsca w Polsce, w którym nie ma zasięgu ŻADNEJ sieci komórkowej - myślałem, że zawsze chociaż jedna będzie pozwalała na rozmowę. Otóż myliłem się. ;) Domki dla turystów w tej miejscowości są oddalone jakieś 2 km od głównej drogi. Nie dociera nic oprócz Radia Maryja. ;) Serio. ;)

Świetny weekend - zero telefonów, zero Internetu. Po zasięg trzeba dojść do drogi asfaltowej - nikomu po piwie i grillu się nie chciało, więc w ogólne nie odbieraliśmy telefonu. ;)

Przy okazji polecam stołowanie się u Sołtysa, który oprócz wspomnianego cateringu wynajmuje domki za 33 zł od łba (z żarciem). Warunki skromne, ale wszystko nowe. ;)

Sołtys to brązowy medalista w wioślarstwie (8-ki) z olimpiady w Moskwie. ;)

#90064  autor: Przemek
 30 lip 2006, 22:51
Widzę,że przy okazji nowe zjamości nawiązałeś.

Moherowe berety są wszędzie :lol: :lol:

#90065  autor: patyk
 30 lip 2006, 22:52
brzmi super :D ale ja tez bylem na niezlym biwaczku i tam "teoretycznie" by zasieg ale pogadac sie nie dalo :D

Idea - Łączy z ludźmi !

#90080  autor: kameT
 31 lip 2006, 00:32
Jest jeszcze wiele takich miejsc gdzie nie ma w ogóle zasięgu, w większości są to Mazury, lol!

Ale fajnie tak odpocząć od najnowszych technologii :D

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#90082  autor: mol
 31 lip 2006, 07:13
To niezły spokój tam musiał być, Witek pewnie odpoczął jak nigdy ;)

#90086  autor: kosaz
 31 lip 2006, 08:09
Witek nie tylko w WLKP sa takie miejsca :)
czasami by odpoczac od nowych zdobyczy techniki jade do puszczy bialowieskiej do miejscowosci [polozonych przy samej puszczy, gdzie nawet radio maryja nieodbiera a bialoruskie stacje :) nawet w roamingu sie nie zlapiesz - bo poprostu niesciaga tam nic :)

#90095  autor: D@rio
 31 lip 2006, 08:30
Zawsze można wynająć telefon satelitarny ;) np. Thuraya albo cuś :mrgreen: ten by napewno działał ;) ...ważne aby tylko lasów nie było

EDIT:

Właśnie sobie sprawdzam mapki zasięgu operatorów dla:
Miejscowość: Marylin Powat: Czarnkowsko-Trzcianecki Gmina: Drawsko Woj: Wlkp.

Plus - zasięg powinien być na pograniczu prowadzenia rozmowy. No ale powinien być.

Orange - także zasięg powinien być na pograniczu. No ale powinien być.

NMT - brak zasięgu (o dziwo :!: :-D )

Era - jeśli me oko dobrze odczytało kolorki z mapki to powinien być BRAK ZASIĘGU.

Obrazek

#90103  autor: Kaczy
 31 lip 2006, 09:56
No ja też w ubiegłym tygodniu znalazłem miejsce, gdzie kompletnie nie było zasięgu. Było to w powiecie limanowskim (Małopolska).

Potem go znalazłem na jedym wzniesieniu- łapał sygnał z nadajnika oddalonego o 11 km.

...::: Made for loneliness :::...

#90120  autor: ganc2
 31 lip 2006, 11:51
Ciekawe czy chociaż trochę nie tęskinił - właśnie za komórkami i internetem? Musiał naprawdę świetnie wypocząć!

#90123  autor: WitekT
 31 lip 2006, 12:04
D@rio pisze:Właśnie sobie sprawdzam mapki zasięgu operatorów dla:

Plus - zasięg powinien być na pograniczu prowadzenia rozmowy. No ale powinien być.

Era - jeśli me oko dobrze odczytało kolorki z mapki to powinien być BRAK ZASIĘGU.
No właśnie... Na granicy... Czyli ponad kilometr od domków na drodze asfaltowej. ;)

#90124  autor: D@rio
 31 lip 2006, 12:09
WitekT pisze:
D@rio pisze:Właśnie sobie sprawdzam mapki zasięgu operatorów dla:

No właśnie... Na granicy... Czyli ponad kilometr od domków na drodze asfaltowej. ;)
Trzeba było sobie zabrać ze sobą antenę zewnętrzną ze wzmacniaczem i gdzieś wystawić wysoko, może za okno ;)

Obrazek

#90133  autor: WitekT
 31 lip 2006, 13:08
Ale właśnie o to chodzi, żeby nie było! :)

#90178  autor: Irek
 31 lip 2006, 16:05
A to ciekawe, brak zasięgu. Myślałem, że w Polsce już nie ma takich miejsc. Wychodzi Witek na to, że jesteś odkrywcą ;) A możę Sołtys używa jakiś zagłuszaczy, co by turystów przyciągnąć hasłem: "zero internetu, zero telefonu". Dla spracowanych ludzi to jest normalnie bajka. :wink:

"And one more thing..."

#90194  autor: tomi81
 31 lip 2006, 17:11
kosaz pisze:Witek nie tylko w WLKP sa takie miejsca :)
czasami by odpoczac od nowych zdobyczy techniki jade do puszczy bialowieskiej do miejscowosci [polozonych przy samej puszczy, gdzie nawet radio maryja nieodbiera a bialoruskie stacje :) nawet w roamingu sie nie zlapiesz - bo poprostu niesciaga tam nic :)
A co to za miejscowosci jesli laska?:)) Bo moze wkrotce sie to zmienic :))

#90196  autor: kosaz
 31 lip 2006, 17:31
tomi81 pisze:
kosaz pisze:Witek nie tylko w WLKP sa takie miejsca :)
A co to za miejscowosci jesli laska?:)) Bo moze wkrotce sie to zmienic :))
borysówka, krzywiec rejony bialowierzy

#90255  autor: Sirmark
 31 lip 2006, 23:17
WitekT pisze: No właśnie... Na granicy... Czyli ponad kilometr od domków na drodze asfaltowej. ;)
czasami dowiewalo zasiegu tak ze dochodzily SMS-ki, a zeby wyslac musialem stawac na tarasie na krzesle z reka w gorze ;)

#90361  autor: kmis
 01 sie 2006, 13:44
SirmarK pisze:
WitekT pisze: No właśnie... Na granicy... Czyli ponad kilometr od domków na drodze asfaltowej. ;)
czasami dowiewalo zasiegu tak ze dochodzily SMS-ki, a zeby wyslac musialem stawac na tarasie na krzesle z reka w gorze ;)
Orange próbuje postawić BTS w pobliskiej miejscowości http://www.gminadrawsko.pl/cms_inc/cms_ ... &dok_id=15

#90404  autor: tomi81
 01 sie 2006, 16:24
Orange próbuje postawić BTS w pobliskiej miejscowości http://www.gminadrawsko.pl/cms_inc/cms_ ... &dok_id=15[/quote]

Z tego co wiem to Era tez sie stara o pozwolenie w Piłce. Moze kiedys i plus sie dowiesi jak juz cos bedzie tam dzialac :) Pozdro

#90407  autor: pumba
 01 sie 2006, 16:56
SirmarK pisze:
A to wy razem byliście na tym urlopie?

#90409  autor: D@rio
 01 sie 2006, 16:59
pumba pisze:
SirmarK pisze:
A to wy razem byliście na tym urlopie?
na to wygląda ;-)

Obrazek