• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #89938  autor: Irek
 30 lip 2006, 15:26
Ostatniu UKE wydało decyzję odnośnie oferownej przez TP Neostrady, a mianowicie, do tej pory, żeby móc skorzystać z ww oferty trzeba było podłączyć linię z numerem stacjonarnym i płacić abonament. Jednak to się zmieniło i dobrze. Teraz Neo można podłączyć bez niczego. To lepiej dla nowych użytkowników.
A jak decyzja UKE wpłynie na innych operatorów stacjonarnych m.in. na Netię. W ich ofercie, aby podłączyć internet nadal trzeba podłączyć linię z numerem stacjonarnym i płacić abonament. Jak to jest? Czy UKE koncentruje się tylko na TP?

"And one more thing..."

re

#89967  autor: amadeo
 30 lip 2006, 16:52
widać jak na dloni- po artykułach w internecie ,jakos innych operatorów nie dostrzegłem

#89991  autor: D@rio
 30 lip 2006, 18:00
tylko TP. Ale bardzo dobrze. Bo to i tak dużo. Zrobilśmy krok milowy na przód...

Obrazek
 #89999  autor: Irek
 30 lip 2006, 18:16
amadeo pisze:widać jak na dloni- po artykułach w internecie ,jakos innych operatorów nie dostrzegłem
No tak, ale Netia sobie teraz bezkarnie robi co chce!

"And one more thing..."
 #90001  autor: D@rio
 30 lip 2006, 18:17
IreQ pisze:
amadeo pisze:widać jak na dloni- po artykułach w internecie ,jakos innych operatorów nie dostrzegłem
No tak, ale Netia sobie teraz bezkarnie robi co chce!
dlaczego bezkarnie robi co chce? w jakim sensie?

Obrazek

#90003  autor: Irek
 30 lip 2006, 18:21
W takim sensie, że żeby założyć net trzeba zapłacić abonament za telefon stacjonarny, a w TP już nie!! To nie jest sprawiedliwe, jak wszyscy to wszyscy, a nie tylko TP.

"And one more thing..."

#90005  autor: D@rio
 30 lip 2006, 18:23
IreQ pisze:W takim sensie, że żeby założyć net trzeba zapłacić abonament za telefon stacjonarny, a w TP już nie!! To nie jest sprawiedliwe, jak wszyscy to wszyscy, a nie tylko TP.
no poczekaj, to się dopiero zaczęło i rozkręca. Teraz TP ma czas do przystosowania się do decyzji UKE.

Obrazek

#90007  autor: Irek
 30 lip 2006, 18:25
Już to robi bo konsultant TP powiedział przez telefon, że nie potrzeba mieć telefonu, aby założyć sobie Neo. Sytuacja miała miejsce wczoraj.

"And one more thing..."

#90010  autor: D@rio
 30 lip 2006, 18:30
IreQ pisze:Już to robi bo konsultant TP powiedział przez telefon, że nie potrzeba mieć telefonu, aby założyć sobie Neo. Sytuacja miała miejsce wczoraj.
O proszę. Jednak się trochę zaczęli bać..

Obrazek

re

#90043  autor: amadeo
 30 lip 2006, 21:47
IreQ pisze:Już to robi bo konsultant TP powiedział przez telefon, że nie potrzeba mieć telefonu, aby założyć sobie Neo. Sytuacja miała miejsce wczoraj.
no..nieźle....a gdzie dzwoniłeś??? moze na studenta trafiłeś???

#90044  autor: tomico
 30 lip 2006, 21:49
Dzwoniłem przed chwilą na Blueline i dowiedzialem sie od kolesia, że wkrótce ma zostać rozdzielony abonament za telefon od internetu. Powiedział, że kwestia kilku dni.

re

#90050  autor: amadeo
 30 lip 2006, 22:05
tomico pisze:Dzwoniłem przed chwilą na Blueline i dowiedzialem sie od kolesia, że wkrótce ma zostać rozdzielony abonament za telefon od internetu. Powiedział, że kwestia kilku dni.
ja tez dzwonilem- z informacja ze zadne decyzje nie zapadły...niezła rozbieżność

#90051  autor: tomico
 30 lip 2006, 22:13
No właśnie, przynajmniej by ustalili wspólną wersje, a nie każdy mówi co innego.
 #90083  autor: ezin2
 31 lip 2006, 07:13
wkrótce robi wielką różnicę. Jak to zacznie działać i np nie pojawią sie rzeczy typu "brak możliwości technicznych" to pogadamy. Przeciez nie wszyscy zrezygnują z telefonu i zostawią tylko neo. wiele osób potrzebuje obie usługi. od pół roku jest przenoszalność komórek i w liczbach bezwzględnych są to pomijalne ilości :smt006

#90092  autor: D@rio
 31 lip 2006, 08:27
W tym momencie sami sobie odpowiedzieliście jaka jest jakość świadczonych usług przez TP...

Obrazek
 #90175  autor: Irek
 31 lip 2006, 15:58
amadeo pisze:
no..nieźle....a gdzie dzwoniłeś??? moze na studenta trafiłeś???
To nie ja dzwoniłem. Mój kolega. Niestety nie wiem czy na blue! Zapytam go.

"And one more thing..."

#90176  autor: Irek
 31 lip 2006, 16:00
D@rio pisze:W tym momencie sami sobie odpowiedzieliście jaka jest jakość świadczonych usług przez TP...
To są chyba jakieś jawne jaja. Zaczyna się z tego robić niezły kocioł. :|

"And one more thing..."

#90201  autor: D@rio
 31 lip 2006, 18:34
IreQ pisze:
D@rio pisze:W tym momencie sami sobie odpowiedzieliście jaka jest jakość świadczonych usług przez TP...
To są chyba jakieś jawne jaja. Zaczyna się z tego robić niezły kocioł. :|
Cała TP to jedne wielkie jawne jaja...i paranoja w dodatku. Już nie wspomnę o tym burdelu na kółkach...

Obrazek

#91171  autor: Lisztes
 03 sie 2006, 10:21
Plusiku chodzilo Ci oczywiscie o jakosc udzielanych informacji przez konsultantow? W TP jest z tym nie gorzej niz w Plusie - przynajmniej jezeli chodzi o moje doswiadczenia

#91205  autor: D@rio
 03 sie 2006, 12:19
Lisztes pisze:Plusiku chodzilo Ci oczywiscie o jakosc udzielanych informacji przez konsultantow? W TP jest z tym nie gorzej niz w Plusie - przynajmniej jezeli chodzi o moje doswiadczenia
Plus też ma parę wad. Zgadza się. Ale napewno technika w Plusie jest o wiele lepsza niż we wszystkich firmach GrupyTP razem wziętych ;-)

Obrazek