• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #89975  autor: limaK
 30 lip 2006, 17:05
Normalna polska 2-osobowa rodzina. Telefon stacjonarny w TP z (wciśniętym na siłę przez miłą panią z blue line) abonamentem "60 minut za darmo". Dzwonią mało. Odbierają też raczej mało. Jako że w dzisiejszych czasach liczy się pieniądz i wygoda rodzina zastanawia się nad rezygnacją z usług TP i zakupieniem 2 telefonów "na kartę" (prawdopodobnie w TakTak-u). Ale jak to zawsze bywa - są obawy przed rezygnacją z czegoś co było i nadal jest "bogiem" na polskim rynku, z sieci do której nikt nie będzie miał oporów wykonać połączenia ze względu na jego cenę, z sieci która (pozornie) nic nie ukrywa i w której wszystko jest "czarno na białym". Rodzina jest jednak przekonana że płacenie za nic co miesiąc 50 zł to zwykła kradzież w biały dzień. Mają niby te 60 minut "za darmo" ale jeszcze nigdy w całości ich nie wykorzystali bo sporo dzwonią do sieci komórkowych których ta "super darmowa godzina" nie obejmuje - jak mogłoby być inaczej. Owe złodziejskie praktyki rodzina chce ukrucić lub zniwelować wyposażając się właśnie w 2 telefony "na kartę". Czy to dobry i opłacalny pomysł?

#89977  autor: kamil1221
 30 lip 2006, 17:16
Sam sobie odpowiadasz.
Pewnie, że się opłaca - będzie taniej, a jak kupią w tak-taku to na telefon wydadzą 40 zł, bo 20 zł karta.
Będzie taniej na stacjonarne i na komórkowe - i możesz się zająć tym, aby od czasu do czasu uruchomić im pakiet 25minut zamienialnych na 100smsów do Ery i na stacjonarne.
No i jeszcze zarejestruj ich, a co doładowanie dostaną 5era jednostek, czyli 5 minut do Ery, lub stacjonarne zamienialne na 20 smsów.

#89979  autor: przemek910
 30 lip 2006, 17:21
baa można nawet 100 złotych na 3 miesiące
kupon 50tka przedluza wartosc polączen wychodzacych o 3 miesiace!

poza tym jest jedna stawka - do wszystkich, swietny program lojalnosciowy (nizesze ceny po kolejno 4 i 8 miesiacach) dodatkowo są pakiety po 7 i 50zl

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#89983  autor: Arek__85
 30 lip 2006, 17:28
u mnie rodzice bedą likwidowac stacjonar wlasnie z tą taryfą 60 min za darmo i wezmą komórke na karte raz na 3 miesiace 50 zl styknie

Arek (Orange Rulez)

#89984  autor: przemek910
 30 lip 2006, 17:31
No i co najlepsze ze mozna wziac telefon zawsze i wszedzie ze sobą, warunek zeby doladowywac baterię :) i jednorazowy koszt - kupno telefonu ;-)

re

#89985  autor: amadeo
 30 lip 2006, 17:34
jest i 2 strona medalu- sami wiemy ze ze stacjonarnego na komórkę są drogie połaczenia prawie do nas nikt nie bedzie dzwonił z obawy na koszty.-alternatywa zmienić na socjalny ale teoretycznie z tego nic nie mamy a placic trzeba 28 zł na miesiąc tak zle i tak nie dobrze

#89989  autor: D@rio
 30 lip 2006, 17:57
kamil1221 pisze:
No i jeszcze zarejestruj ich, a co doładowanie dostaną 5era jednostek, czyli 5 minut do Ery, lub stacjonarne zamienialne na 20 smsów.
he? że co? Możesz jaśniej? Skąd masz takie informacje o takim bonusie?

Obrazek
 #89990  autor: przemek910
 30 lip 2006, 17:59
limaK pisze:Odbierają też raczej mało.
Jak ktoś będzie miałsprawę to i tak zadzwoni
Nie rozumiem cię amadeo.
czemu tak obstajesz za TP? jak ktoś niechce to nie, nie będzie bez sensu płacił za numer 28 złotych :smt011 , nie popadajmy w paranoje

#89992  autor: D@rio
 30 lip 2006, 18:02
a po drugie dziś każdy ma telefon komórkowy a więc zadzwonić na komórkę to chyba nie jest żaden problem, a już napewno wysłać SMSa...

Obrazek
 #89993  autor: amadeo
 30 lip 2006, 18:06
kindzior pisze:Nie rozumiem cię amadeo.
czemu tak obstajesz za TP? jak ktoś niechce to nie, nie będzie bez sensu płacił za numer 28 złotych :smt011 , nie popadajmy w paranoje
żle mnie zrozumiałeś...czy obstaję?? mam swoje wyrobione zdanie..ale pomińmy to
każdą decyzję należy rozważyć....na plus na minus i wyciągnąć najkorzystniejsze wnioski
 #89995  autor: przemek910
 30 lip 2006, 18:10
amadeo pisze:mam swoje wyrobione zdanie.
Przez kogo? Jeśli można. :roll:

Czy Ty przypadkiem nie pracujesz w TP?
Ja nie znam nikogo kto tak obstaje za TP, i ma takie dobre zdanie o nich ;)

#90029  autor: przemek910
 30 lip 2006, 20:11
amadeo pisze:Wysłany: Dzisiaj 18:06 Temat postu: Re: Z TP na 2 prepaidy?
kindzior pisze:Nie rozumiem cię amadeo.
każdą decyzję należy rozważyć....na plus na minus i wyciągnąć najkorzystniejsze wnioski
Ekhem... Mógłbyś powtórzyć - jak na życzenie
Wysłany: Dzisiaj 19:58 Temat postu: Re: Z TP na 2 prepaidy?

kindzior napisał/a:
Nie rozumiem cię amadeo.
czemu tak obstajesz za TP? jak ktoś niechce to nie, nie będzie bez sensu płacił za numer 28 złotych , nie popadajmy w paranoje

Przepraszam, ale to już pisałeś i jakbyś mógł odpowiedz na wcześniejszy mój post.

Poza tym, co dostajemy w Planie Socjalnym? Nic. Więc, za co się płaci im te ~30zl? Za to, że mamy numer? A w prepaidzie płacimy za rozmowy a nie za a numer i to raz na 3 miesiące - 100 złotych, które możemy wydzwonić dodatkowo ;)
Więc propozycja z planem Socjalnym jest najbardziej niekorzystna dla limaK'a.

#90037  autor: amadeo
 30 lip 2006, 21:41
kindzior pisze:
amadeo pisze:mam swoje wyrobione zdanie.
Przez kogo? Jeśli można. :roll:

Czy Ty przypadkiem nie pracujesz w TP?
Ja nie znam nikogo kto tak obstaje za TP, i ma takie dobre zdanie o nich ;)
Pracuje dla siebie :smt005 -poprostu moge byc jak narazie zadowolony z usług TP,choć juz niebawem zmienie pewna alternatywę odnośnie telefonu oraz stałego dostepu.Narazie jest to w fazie oczekiwania na decyzje UKE

#90041  autor: kamil1221
 30 lip 2006, 21:47
D@rio pisze:he? że co? Możesz jaśniej? Skąd masz takie informacje o takim bonusie?
Kiedyś miałem tak-tak z rok temu i zarejestrowałem go na siebie - i przy każdym doładowaniu dostawałem 5 era jednostek.

re

#90045  autor: amadeo
 30 lip 2006, 21:51
Wiele sie mówi ceny polaczeń na komórkę spadna...moze lepiej poczekac na wdrożenie decyzji UKE i wybrać akurat najkorzystniejsze rozwiązanie-Teraz kazdy operator bedzie walczył o utrzymanie jak i zdobycie nowego klienta.Zapowiada się niezła walka....kto i kogo upoluje

#90048  autor: D@rio
 30 lip 2006, 21:58
kamil1221 pisze:
D@rio pisze:he? że co? Możesz jaśniej? Skąd masz takie informacje o takim bonusie?
Kiedyś miałem tak-tak z rok temu i zarejestrowałem go na siebie - i przy każdym doładowaniu dostawałem 5 era jednostek.
hehe. No nie słyszałem o takiej akcji, przyznam sie. Fakt faktem, dla nowych klientów już nie ma takiego bonusu.
Nie wiem co to za promocja była tak w ogóle. Pierwsze słyszę...

Obrazek
 #91792  autor: Sirmark
 04 sie 2006, 16:55
amadeo pisze:jest i 2 strona medalu- sami wiemy ze ze stacjonarnego na komórkę są drogie połaczenia prawie do nas nikt nie bedzie dzwonił z obawy na koszty.-alternatywa zmienić na socjalny ale teoretycznie z tego nic nie mamy a placic trzeba 28 zł na miesiąc tak zle i tak nie dobrze
jaka druga? limaK napisal ze malo odbieraja, wiec jak najbardziej nalezy sie uwolnik od kabelka. A nawet jakby mieli sami zadzwonic do osob ktore chcialyby do nich dzwonic, to sumarycznie i tak wyjdzie to taniej. Wybranie socjalnego to marnotrastwo..

Dla tych paru polaczen to to sie bedzie na upartego oplacalo nawet wziecie jakiegos voipa z numerem i zrobienie przekierowania na komorke.. wyjdzie i tak taniej niz te 28 pln.

Poza tym tak licze ze nie dlugo pojawi sie opcja w komorkach czyli nr stacjonarny, wiec juz w wtedy w ogole bedzie bajka, i wroze ciut wiekszy odplyw klientow tp.

a w ogole to TP ma juz jednego klienta mniej, zlozylem wypowiedzenie, a brameczka z ipfonem juz sobie bangla.