• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #89612  autor: Btk_Tomas
 29 lip 2006, 08:32
Zastanawiam się nad kupnem telefonu w ofercie Orange Zetafon. W grę wchodzi Nokia 6020 lub 6030. Telefon nie musi posiadać aparatu i innych zbędnych bajerów.
Ponieważ Nokii 6030 jeszcze nie miałem w ręku (zazwyczaj nie jest dostępna w salonach i punktach) proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
 #89639  autor: mov9k
 29 lip 2006, 10:12
Jeśli nie jest potrzebny Ci żaden aparat, to decyzja jest raczej oczywista ;). Do tego wystarczy dodać, że bateria w 6020 nijak się ma do tej z 6030.
Profile klientów, którzy kupują powyższe modele, 6020: mało dzwoniące osoby, które chcą kilku podstawowych bajerów typu aparat fot. czy irda. 6030: telefon służący głównie do rozmowy, który jest w miarę mocno zbudowany, żeby przy upadku się nie rozsypał.
Na koniec dodam, że 6030 sprzedałem do tej pory 3x więcej niż 6020 i nie było jeszcze ani jednego klienta niezadowolonego z 6030 w przeciwieństwie do 6020...

Życzę udanego wyboru.

Dziwnym nie jest...

#89687  autor: :Diego:
 29 lip 2006, 13:58
popieram. jeśli nie jest ci potrzebny aparat to weź 6030 :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#89700  autor: Skarpyta
 29 lip 2006, 15:07
tak jak koledzy zalezy co ci jest potrzebne od tela ja osobiscie bym wźioł nokie 6020 bo jest lepsza(aparat,video,Dzwonki AMR,IrDa) jest fajna mała nie jakiś nietypowy model nokia 6030 tez nie jest zła tez kolorowym jest ciutke mniejsza,ma lepsza baterie,więcej pamięci(4MB,nokia 6020 3MB) i najwazniejsza żecz jaka posiada to radio

twój wybór ja wybrał bym 6020 :wink:

Obrazek
Obrazek

#89735  autor: szczeka
 29 lip 2006, 17:06
powodzenia w szukaniu ;-)

co z tego, ze reklemy zetafony sa wszedzie (tv etc.) skoro w zadnym salonie (bylem w 12) nie ma 6030, ani 6030. spotkalem jedynie 1600 i sagemy.

#89940  autor: Rydels
 30 lip 2006, 15:30
szczeka pisze:powodzenia w szukaniu ;-)

co z tego, ze reklemy zetafony sa wszedzie (tv etc.) skoro w zadnym salonie (bylem w 12) nie ma 6030, ani 6030. spotkalem jedynie 1600 i sagemy.
Jak sie wyarazi chcec zakupu to przywiaza :-)

Jestem posiadaczem N6020 a N6030 baiwile sie i polecam tego pierwszego.
Mimo nietypowego designu dobrze sprawuje sie pod wzgledem funkcjonalnym(joy nie zawodzi),posoada bogatszy zestaw bajerow(amr,kamera VGA,Irda,i solidnosc Nokii pod wzgledem wykonania). N6030 ma tylko radio,ktore noim zadniem nie jest jakims fenomenalnym gadgetem.
Moja rada :arrow: N6020 :!:
Jesli jednak zdecydujesz sie na N6030 to rowniez nie bedziesz zalowlal.
Kwestia tego jak bardzo zalezy Ci na bajerach :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#89960  autor: kosaz
 30 lip 2006, 16:04
dolaczam sie do przedmowcow moja siorka ma 6020 i nie narzeka no ale ona w przeciwienstwie do mnie malo gada i wogole na fonie nie spedza prawie calego zycia :P
oba sa spoko fony

#89980  autor: szczeka
 30 lip 2006, 17:22
Rydels pisze:
szczeka pisze:powodzenia w szukaniu ;-)

Jak sie wyarazi chcec zakupu to przywiaza :-)

no, no- niezly zart.

ja jestem zapisay w siedmiu salonach orange, w Radomiu jako oczekujacy na n6030. bylem tez przy okazji w krakowie, w dwoch salonach orange, tam oczywiscie nie maja pojecia, czy beda jakies telefony, czy nie- podobno byly pare dni temu i sie rozeszly w pare godzin.

#90002  autor: Btk_Tomas
 30 lip 2006, 18:17
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Zdecyduję sie chyba na 6030 (jeżeli będę miał sznse ją kupić), telefonu używam głównie do rozmów i do napisania kilku smsów w miesiącu więc bajery takie jak kamera czy aparat nie są mi potrzebne.

#90018  autor: :Diego:
 30 lip 2006, 19:15
no to powodzenie :wink: mam nadzieje że znajdziesz ją z salonie i se ją kupisz :wink: i będziesz z niej zadowolony :wink:

Pozdro :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#90087  autor: Rydels
 31 lip 2006, 08:12
Btk_Tomas pisze:Dziękuję wszystkim za pomoc.
Zdecyduję sie chyba na 6030 (jeżeli będę miał sznse ją kupić), telefonu używam głównie do rozmów i do napisania kilku smsów w miesiącu więc bajery takie jak kamera czy aparat nie są mi potrzebne.
W takim razie bedzie to dobry wybor,gdyz nawet przy sporym gadaniu bateria wytrzymuje ok 5-6 dni(bynajmniej u mnie) :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/