• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#88743  autor: D@rio
 26 lip 2006, 15:42
Rydels pisze:Ale stac mnie jednorazowo na dobta sluchawke za 1500zl a na abonament za 150zl na miecha raczej nie(chociaz brzmi to dziwnie). Poza tym nie mialem na mysli sluchawek w detalu tylko np w mixie za 30zl:!: :arrow: kazdy powienien byc traktowany rowno niezaleznie ile miesiecznie wydaje na rachunki,i miec jednakowy dostep do fonow:!:
hehe, a kto mówi że nie jesteś traktowany równo? Przecież firma Ci może sprzedac każdą słuchawkę, nawet w simplusie tylko zależy jaka cena ;) albo detaliczna albo "promocyjnie detaliczna"...czyli też jakaś BIG PRICE ;). I gdzie ta nierówność? Kalkulacja jest prosta. O lepszych klientów należy dbać, bo oni generują obroty, generują zyski...stanowią trzon sieci. Nie ma co się oszukiwać. Dziwnym by było jeśli ceny słuchawki były by takie same przy taryfie za 30zł. i za 300zł. w dodatku przy umowię na 24 miesiące. Ja akurat popieram takie zjawisko. Płacę więcej i też wymagam więcej. I tak ma być...

Obrazek

#88766  autor: D@rio
 26 lip 2006, 16:02
Rydels pisze:I tu sie nie zgadzamy: pomysl ile jest klientow bulacych miesiecznie 100-300zl a ilu tych mniejszych 25-100zl i wyson wnioski kto jest trzinem firmy.
Wiesz, jak czytam to co napisaleś to mi się przypomina historia moich zaprzyjaźnionych pracowników z salonu. Oni mi opowiadali, co drugi klient co przychodzi w sprawie przedłużenia oferty, chcę np. Nokię 6230i KONIECZNIE za 1zł. (nie więcej!) a jak się wejdzie w konto to rachunki ma na 40 - 60zł. Jak dla mnie to jest śmieszne. I w dodatku jeszcze psioczy, wyzywa i zaraz lecą epitety że sieć jest beee, że to złodzieje, ze się nie szanuję klienta i w ogóle. No ale przepraszam...z czym do ludzi w takim wypadku? Niektórzy są niepoważni. Ja tam akurat nie neguje Twoich słów ale trochę mi to podlatuje pod Twoją postawę. Fakt, nie zgodzę się z Tobą ale każde z Nas ma prawo do reprezentowania swoich postaw i zdań ;-)

P.S
Trzonem firmy są Ci płącący po 100 - 300zł. i większe firmy. Radzę poczytać raporty finansowe operatorów i tam piszę z jakiej grupy, na ile są przychody, średnia rachunków i takie inne ciekawe rzeczy. Swoją drogą, lepiej mieć jednego klienta co płaci 300zł. niż 10 co płącą po 30zł...takie moje zdanie, i nie tylko moje. Operatorów też...

Obrazek

#88808  autor: PeGaS
 26 lip 2006, 16:44
Całą dyskusję możemy potraktować troszkę szerzej. Generalnie utarł się taki ton wypowiedzi, że oferta polskich sieci komórkowych jest do bani, a każda kolejna propozycja (Orange w szczególności), to dno plus dwa metry mułu... To ja się pytam, po cholere korzystacie z danej sieci?!! Wybierzcie inną, lepszą. Cała sytuacja bawi mnie tym bardziej, że większość głośno krzyczących "userów" tego forum to nastolatkowie korzystający z prepaidów :roll:

http://kochajzycie.pl

#88819  autor: D@rio
 26 lip 2006, 17:03
Owszem, zgadzam sie z tym. Przeważnie zawsze krzyczą najwięcej Ci co najmniej płącą...

Obrazek

#88822  autor: kamil1221
 26 lip 2006, 17:07
Na swoje urodziny zrobią porządną reklamę Sagema my700X :wink: .
Wiele osób złapie przynętę i podpisze aneks na minimum 2 lata.

#88832  autor: D@rio
 26 lip 2006, 17:25
No proszę bardzo jak się ładnie złożyło. Akurat news super pasujący do Naszego tematu.
Proszę sobie kliknać => http://www.telepolis.pl/news.php?id=5844
...i zapoznać się z drugą tabelką na dole news'a. Akurat świetnie porównanie przychodów i wydatków na "SIM'a"....

Obrazek

#88837  autor: pumba
 26 lip 2006, 17:41
kallafior pisze:a tak naprawdę to na kiedy to wypada ?
Dokładnie 19 września, a patząc wstecz to Idea nie obchodziła swoich urodzin miejmy nadzieję że z wejściem Orange się to zmieni bo patrząc na Erę to promocje urodzinowe są najlepsze. A pamietajmy że w czasie którym Orange będzie obchodziło swoje 1-sze urodziny era będzie obchodziła 10-te więc może być to dość ciekawe ;)
Ja tam dużych nadziei sobie nie robie co do Orange ale fajnie by było jakby przywrócili promocje 100% więcej w ofercie Orange Premium którą wstrzymali zaraz po wprowadzeniu bo w połączeniu z ofertą Orange Premium to była rewelacyja i ta promocja trawała chyba tylko parę godzin i mam nadzieję że wprowadzą ją na 1-sze urodziny. Niezależnie czy dadzą jaką ekstra promocje czy nie to i tak w tamtym czasie wezmę ofertę Orange Premium bo tak jak pisał już D@rio jest to naprawdę bardzo dobra oferta.
D@rio pisze:
Rydels pisze:Ok,dopasowales sobie oferte do wymagan. Ciesze sie,ale to ciagle nie jest argument gdyz trafia tylko do okreslonej grupy kientow.
Napiszesz mi na to ze dla tych co wydaja miesiecznie mniej sa inne oferty,a ja na to ze te inne oferty to kaszana totoalna(oczywiscie mam na myli Orange).
Poki co nie przemowiles do mnie :-)
Wiesz, każdy sobie powinien dopasowac do swoich wymagan i wydatkow ;) mnie akurat OrangePremium200 idealnie pasuje. I powiem Ci tak. Jesli ktos ma znajomych w Orange lub dzwoni czesto na stacjonarne to tez bedzie to dla Niego dobra oferta. Chociazby przez takie uslugi jak 'WybraneNumery' czy 'Darmowe Wieczory i Weekendy'. A jeśli ktoś wydaje na teleon więcej jak 100zł. to powinien się zastanowić nad OrangePremium100. Proponowałbym samemu się zagłębić w tę ofertę i napewno uznasz mi że jest całkiem nie zła. Ale masz rację pod jednym. Jeśli ktoś szuka dobrego telefonu, a chce płacić miesięcznie 25 - 50zł. to chyba faktycznie w abonamentówkach Orange nie ma czego szukać. No ale Pani Kossmann powiedziała że Orange to sieć dla tych co chcą i moga płącić więcej w końcu za lepszą jakość ;-). Akurat jeśli te słowa miałbym przypiąć do oferty OrangePremium to się z Nimi w pełni zgadzam. Bo jeśli kogoś stać to będzie miał najlepszą ofertę i w dodatku jeszcze co roku będzie mógł sobie wymieniać słuchawkę...
Czy ja czegoś nie wiem? Jak to możliwe że w Orange Premium można co roku wymieniać słuchawkę?

#88845  autor: Opportunist
 26 lip 2006, 18:29
Czy ja czegoś nie wiem? Jak to możliwe że w Orange Premium można co roku wymieniać słuchawkę?
Jak podpisujesz umowe na rok, to czemu nie ?? ;)

Obrazek

#88863  autor: D@rio
 26 lip 2006, 18:59
A no nie wiesz :mrgreen: przecież jest ubezpieczenie telefonu ;) a więc co rok mogę sobie wymieniać słuchawkę ;) a w warunkach ubezpieczenia jest napisane że zawsze muszę dostać telefon o identycznych parametrach...a więc jak wezmę 6280 to za rok czasu np. wezmę N70 :mrgreen: ;) proste jak drut...wystarczy pomyśleć ;)

Obrazek

#88865  autor: pumba
 26 lip 2006, 19:09
D@rio pisze:A no nie wiesz :mrgreen: przecież jest ubezpieczenie telefonu ;) a więc co rok mogę sobie wymieniać słuchawkę ;) a w warunkach ubezpieczenia jest napisane że zawsze muszę dostać telefon o identycznych parametrach...a więc jak wezmę 6280 to za rok czasu np. wezmę N70 :mrgreen: ;) proste jak drut...wystarczy pomyśleć ;)
hehe o tym to nie pomyślałem, ale sądziłem że normalnie w Premium jest coś takiego jak wymiana słuchawki co rok ale było by to za kolorowo ;)

#88883  autor: D@rio
 26 lip 2006, 19:48
pumba pisze:
D@rio pisze:A no nie wiesz :mrgreen: przecież jest ubezpieczenie telefonu ;) a więc co rok mogę sobie wymieniać słuchawkę ;) a w warunkach ubezpieczenia jest napisane że zawsze muszę dostać telefon o identycznych parametrach...a więc jak wezmę 6280 to za rok czasu np. wezmę N70 :mrgreen: ;) proste jak drut...wystarczy pomyśleć ;)
hehe o tym to nie pomyślałem, ale sądziłem że normalnie w Premium jest coś takiego jak wymiana słuchawki co rok ale było by to za kolorowo ;)
hehe ;) no jak to :D przecież jest co rok :-D normalnie tak no, hehe ;)

Obrazek

#88967  autor: Rydels
 27 lip 2006, 08:56
D@rio pisze:
Wiesz, jak czytam to co napisaleś to mi się przypomina historia moich zaprzyjaźnionych pracowników z salonu. Oni mi opowiadali, co drugi klient co przychodzi w sprawie przedłużenia oferty, chcę np. Nokię 6230i KONIECZNIE za 1zł. (nie więcej!) a jak się wejdzie w konto to rachunki ma na 40 - 60zł. Jak dla mnie to jest śmieszne. I w dodatku jeszcze psioczy, wyzywa i zaraz lecą epitety że sieć jest beee, że to złodzieje, ze się nie szanuję klienta i w ogóle. No ale przepraszam...z czym do ludzi w takim wypadku? Niektórzy są niepoważni. Ja tam akurat nie neguje Twoich słów ale trochę mi to podlatuje pod Twoją postawę. Fakt, nie zgodzę się z Tobą ale każde z Nas ma prawo do reprezentowania swoich postaw i zdań ;-)
Troche mnie "zabolalo" to co napisales,gdyz osadziles mnie "z gory"(mimo adnotacji o prawie do wlasnego zdania).
Chodzilo mi tylko o to by takie fony jak N6280 czy N70 zwyczajnie byly przedstawione w ofercie np.MIX od poczatku, a nie zebym sie musial dopytywac...
Poza tym zgodz sie z tym ze jest to GRUBA przesada gdy ktos placi 40zl przez dwa lata i nagle chce koniecznie N6230i za 1zl(gdy optymalna cene tego fonu to ok 1300zl)i jeszcze ma do tego burzawki.
Ja osobiscie nigdy tak nie zrobilem i nie zrobie. Mam swiadosmosc, ze niezaleznie od starzu w firmie placac 40zl na miecha za dobry tel bede musial zabulic-toz to przeciez logicznie :!: :!: :!: :!:

PS. D@rio-jestes pracownikiem siecci PlusGsm(bo tak wywynioskowalem z postow) :?:
Jesli tak to bede mial kilka pytan :!: Czakam na potwierdzenie :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#88971  autor: D@rio
 27 lip 2006, 09:38
Rydels pisze:
D@rio pisze:
Troche mnie "zabolalo" to co napisales,gdyz osadziles mnie "z gory"(mimo adnotacji o prawie do wlasnego zdania).
Chodzilo mi tylko o to by takie fony jak N6280 czy N70 zwyczajnie byly przedstawione w ofercie np.MIX od poczatku, a nie zebym sie musial dopytywac...
Poza tym zgodz sie z tym ze jest to GRUBA przesada gdy ktos placi 40zl przez dwa lata i nagle chce koniecznie N6230i za 1zl(gdy optymalna cene tego fonu to ok 1300zl)i jeszcze ma do tego burzawki.
Ja osobiscie nigdy tak nie zrobilem i nie zrobie. Mam swiadosmosc, ze niezaleznie od starzu w firmie placac 40zl na miecha za dobry tel bede musial zabulic-toz to przeciez logicznie :!: :!: :!: :!:

PS. D@rio-jestes pracownikiem siecci PlusGsm(bo tak wywynioskowalem z postow) :?:
Jesli tak to bede mial kilka pytan :!: Czakam na potwierdzenie :!:
Wiesz, ja tylko wyraziłem swoje zdanie. Powiedzialem jak jest i tyle. To są historie z życia wziętę. Natomiast, podkreślam...zawsze możesz sobie kupić detalicznie telefon. Akurat polityka Polkomtel jest taka iż pewne słuchawki są skierowane tylko dla rynku biznesowego promocyjnie. I cóż, może to i słusznie bo w rynku indywidualnym pewnie jest znikome zainteresowanie takimi Nokiami. Z drugiej strony po co komu w MIX-ie taka N70 czy 6280..czyli prestige'owe Nokie. Zawsze może nabyć takową detalicznie albo przez Allegro albo jeszcze jakoś inaczej. Swoją drogą MIX i tak ostatino poszedł w górę i pojawiły się lepsze słuchawki na 42 doładowania, zwłaszcza w PWA MIX gdzie tana Nokia 6230i już jest.
Natomiast na Twoje pytanie nie udzielę odpowiedzi bo nie ma to tutaj większego znaczenia i w sumie nie powinno to nikogo interesować co robię. A pytania...jak chcesz to możesz zadać, a jak nie to nie.

P.S
Tak, zgadzam się z tym. jeśli ktoś płaci 40PLN/miesiąc i chce później przy przedłużeniu umowy Nokię 6230i za 1zł. to ma chyba nierówno pod kopułą - tak, z tym się zgadzam.

Obrazek

#88977  autor: przemek910
 27 lip 2006, 10:25
Rydels, nie słyszałeś? :lol: Przecież D@rio jest synem prezesa Polkomtela :lol: :smt005 :mrgreen:

A tak na poważnie:
Sam byłem świadkiem takiego zachowania. Ludzie poprostu się na tym nie znają tak jak my - nie wiedzą co i jak a potem pyskują :smt011

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#88980  autor: Rydels
 27 lip 2006, 10:32
kindzior pisze: A tak na poważnie:
Sam byłem świadkiem takiego zachowania. Ludzie poprostu się na tym nie znają tak jak my - nie wiedzą co i jak a potem pyskują :smt011
Rozumiem,że mozna sie na czyms nie znac (sam nie jetsem alfa i omega)ale to nie upowaznia nikogo do wiadomego zachowania. Kultura osobista przede wszystkim :!: :!: :!: :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#88983  autor: przemek910
 27 lip 2006, 10:36
Nie urażając nikogo
Przyjdzie taki wieśniak, kupi sobie komórkę i szpan po całej wiosce! Potem dzownią że umowa się kończy to ten bierze i idzie do salonu - z pewnością pewnie "obczajił" na stronie internetowej że Nokia 6230i "jest dostępna od 1zł", to co mu tam złotówka nie majątek idzie. Pytają się go jaki chce telefon a ten Nokie 6230i za złotówkę :!: A okazuje się ze płaci marne 25zł miesięcznie :smt011
Po temzaczyna pyskować że to sieć taka i taka :| cwaniaczek jeden :smt009

Naprawdę tym textem nie chciałem nikogo urazić ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#88990  autor: D@rio
 27 lip 2006, 10:45
tu nie ma co kogo urażać. Taka prawda i tyle. Jak ktoś jest chamem to całe życie Nim będzie. Zresztą, takich klientów co płacą 25zl. miesięcznie to się nawet nie utrzymuje...nikogo nawet nie wzruszy rezygnacja takiej osoby.

Obrazek

#89690  autor: czorny90
 29 lip 2006, 14:07
a za rok bedą 15 urodziny Centertela więc moze wtedy się wydarzy coś wiecej??

#89698  autor: Skarpyta
 29 lip 2006, 14:55
19 Wrzesnia 1 urodziny Orange a 16 Września 10 Urodziny Ery :mrgreen: bedzie duza konkurencja orange musi przygotowac naprawde super promocje zeby zaskoczyc ere oczywiscie ja wierze w to że im sie NIE :!: uda 8) era przygotuje lepsze promocje urodzinowe 8)

Obrazek
Obrazek