• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #89682  autor: Pb
 29 lip 2006, 13:24
Siemka.Był tu już temat dlaczego nie lubicie siemensów to ja zadam to samo pytanie tylko z tą różnicą że tyczy się Alcatelów.Dlaczego większość z Was ich nielubi?Ja rozumiem że to firma niezbyt w Pl.dostępna ale nie znaczy że jest zła-takie jest moje zdanie chociaż osobiście mam motorolę.Posiadałem zresztą kiedyś alka ot viev db.-i wspominam go b.ciepło:).Poza tym podoba mi sie design nowszych alcatelów-lubię taki design na luzie :)

Piszcie:)

#89689  autor: :Diego:
 29 lip 2006, 14:05
miałem kiedyś alcatela ot 311 i bardzo dobrze się sprawował. bateria długo trzymała, był bardzo mały, podczas połączeń wszystko było slychać, nigdy mi się nie wyłączył i nie zawiesił, jednym słowem był fajny :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#89699  autor: Skarpyta
 29 lip 2006, 14:59
nie wiem za co wiekszość ludzi lubi i ceni alcatele :| ja nie lubie alcatela sa brzydkie a co drugi ma antenke która g** daje

Obrazek
Obrazek

#89861  autor: Irek
 30 lip 2006, 09:55
A kto powiedział, że nie lubię. To był mój pierwszy telefon.

"And one more thing..."

#89866  autor: MarcinK
 30 lip 2006, 10:30
ja też miałem kiedyś alcatela, model ot 715 na abo w erze. był po prostu świetny,
jak ktos go ma , w idelanym stanie to chętnie pogadam o kupnie :P

#89920  autor: kosaz
 30 lip 2006, 14:16
mialem w zyciu 3 alcatele
ot db+ byl ciezki ale mial 1 podstawowa fajna ceche - mozna bylo w niego wsadzic zwykle paluszki AAA 4 sztuki i smigal - szkoda ze nie ma juz dzisaij takich pomyslow
ot 511 maly lekki tylko bareria mi dobrze nie smigala i ten dzojstik sie wieszal czasem i trpszke taki plastikiem ziejacy byl
ot 301 ciekawy ale podswietlenie denerwowalo

#90128  autor: Pb
 31 lip 2006, 12:50
Wysłany: 2006-07-29, 14:59 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

nie wiem za co wiekszość ludzi lubi i ceni alcatele ja nie lubie alcatela sa brzydkie a co drugi ma antenke która g** daje

jakie antenki??????????????????????rzuć okiem na katalog alcatela są naprawde ładne:)

#90131  autor: Rydels
 31 lip 2006, 12:59
Moj pierwszy tel to byl Alcatel,ale dostalem go w prezencie :-) , sam bym sie raczej nie zdecydowal.
Nie lubie Alcatelow bo:
-firma nie idzie z duchem czasu i postepu tech
-nie podoba mi sie design(kwestia gustu oczywiscie)
-sa nietrwale(stare modele byly ok,ale za to maksymalnie ceglowate)
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#90144  autor: Pb
 31 lip 2006, 13:39
Rydels pisze:Moj pierwszy tel to byl Alcatel,ale dostalem go w prezencie :-) , sam bym sie raczej nie zdecydowal.
Nie lubie Alcatelow bo:
-firma nie idzie z duchem czasu i postepu tech
-nie podoba mi sie design(kwestia gustu oczywiscie)
-sa nietrwale(stare modele byly ok,ale za to maksymalnie ceglowate)
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Rzeczywiscie alcatele sa troche zacofane technicznie w stosunku np.do SE albo nawet Sagema ale co do designu sie z toba NIE zgadzam-design jest za****sty i wy*****any w kosmos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!taki chocby ot556 ot735 ot-c555 ot756.

I jeszcze co do poziomu technicznego to sa poprostu telefony dla MNIEJ wymagajacych (i mniej zasobnych:)

#90152  autor: Pb
 31 lip 2006, 13:55
Rydels pisze:Pisalem przeciez,ze design to kwestia GUSTU :!:
no tak racja :) a co do zacofania technologicznego to OT-S853 jest wyje**ny w kosmos

#90159  autor: Rydels
 31 lip 2006, 14:07
Powiem tak:OT-S853 moze i BYL wypasiony ale z 8-6 miechow temu.
Na ta chwile(oprocz moze glosnikow)to raczej standard,ktory i tak powoli odchodzi do lamusa.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#90246  autor: Kaczy
 31 lip 2006, 22:39
Tutaj jest niemal identyczny temat o Alcatelach.

...::: Made for loneliness :::...