• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Który operator będzie miał najwięcej klientów na koniec roku 2006???

Orange
34
31%
Era + Heyah
59
53%
Plus GSM + Sami Swoi
15
14%
Nowy operator :D
3
3%

#73744  autor: fanatyk
 14 maja 2006, 19:46
ludzie era to sieć z legendą czy pamientacie pingwina tak taka?
era ma klimat itp w mojej rodzinie era to tradycja wszyscy mają tele w erze!

ERA

od moderatora (D@rio): temat wymoderowano. Proszę na drugi raz stosować się do zasad pisowni polskiej.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2006, 19:53 przez fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

#73759  autor: kameT
 14 maja 2006, 20:17
Ja tam zawsze wolałem tego gadułę z Simplusa, który jest jeszcze na zdrapakach (chyba) ;)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#73780  autor: Tragedya
 14 maja 2006, 21:12
pawelek32 pisze:plus- badziewiasta strona www, ale za to śmieszne reklamy
Myslałem, ze te reklamy juz nikogo nie smiesza... te nowe są za bardzo naciagane

#73987  autor: Bartosz
 15 maja 2006, 22:31
Era - ma przewage którą łatwo utrzyma nawet kiedy konkurencja obniży/przygotuje super oferty - szybka reakcja z jej strony pozwoli utrzymac pozycje lidera
Plus - po awari platformy trudno mu bedzie odbudowac zaufanie klientow
Orange ? no cóż - bez komentarza - podziwiam tych co liczą na super oferte - szkoda,ze liczą na nią już od tych nastu miesięcy i dalej nic orange nie zaproponowało :mrgreen:

#74031  autor: pumba
 16 maja 2006, 11:42
Bartosz pisze:Era - ma przewage którą łatwo utrzyma nawet kiedy konkurencja obniży/przygotuje super oferty - szybka reakcja z jej strony pozwoli utrzymac pozycje lidera
Szybka?! Jak dobrze pamiętam to jak Idea wprowadziła nową ofertę pod nazwą Jedna Idea to era miała szybką reakcję która trwała... prawie pół roku (śmiech na sali) i to ma być szybka reakcja?! dlatego zrezygnowałem z tej sieci i tak samo zrobiło dużo abonentów po czym era starała się to naprawić promocjami typu urodzinowa itp. bo tak to już dawno straciła by pozycję lidera :wink:

#74213  autor: D@rio
 17 maja 2006, 00:32
pumba pisze:
Bartosz pisze:Era - ma przewage którą łatwo utrzyma nawet kiedy konkurencja obniży/przygotuje super oferty - szybka reakcja z jej strony pozwoli utrzymac pozycje lidera
Szybka?! Jak dobrze pamiętam to jak Idea wprowadziła nową ofertę pod nazwą Jedna Idea to era miała szybką reakcję która trwała... prawie pół roku (śmiech na sali) i to ma być szybka reakcja?! dlatego zrezygnowałem z tej sieci i tak samo zrobiło dużo abonentów po czym era starała się to naprawić promocjami typu urodzinowa itp. bo tak to już dawno straciła by pozycję lidera :wink:
Oj, nie zgodzę się i to mocno. Kiedy d. IDEA wprowadzała taryfy "Jedna Idea" w ciągu 1,5 miesiąca Era zaoferowała swoją odpowiedź. I to całkiem dobrą. Wtedy, Era wypusciła promocyjną taryfę o nazwę "JEDYNA" i ofertę tę poparła marketingowym boom'em pod nazwą "Jedyna Era". Zresztą, te taryfy były bardzo dobrze i atrakcyjne, także pod względem cen telefonu. Najdłuzej to się gramolił Plus ze swoim "NowymPlus'em" ale u nieujemnego to jest to już tradycja. Jak Polkomtel to przeważnie ostatni, zwykle już z ręką w nocniku i wtedy próboję pseudo-rewolucją ratować rynek...

Obrazek

#74227  autor: pumba
 17 maja 2006, 09:50
D@rio pisze:
pumba pisze:
Oj, nie zgodzę się i to mocno. Kiedy d. IDEA wprowadzała taryfy "Jedna Idea" w ciągu 1,5 miesiąca Era zaoferowała swoją odpowiedź. I to całkiem dobrą. Wtedy, Era wypusciła promocyjną taryfę o nazwę "JEDYNA" i ofertę tę poparła marketingowym boom'em pod nazwą "Jedyna Era". Zresztą, te taryfy były bardzo dobrze i atrakcyjne, także pod względem cen telefonu. Najdłuzej to się gramolił Plus ze swoim "NowymPlus'em" ale u nieujemnego to jest to już tradycja. Jak Polkomtel to przeważnie ostatni, zwykle już z ręką w nocniku i wtedy próboję pseudo-rewolucją ratować rynek...
Tak ale JEDYNA była dostępna tylko dla nowych abonentów a ja mówie o abonentach ery którzy już jakiś czas siedzieli w tej sieci i oni zostali poprosto olani bo na nowe taryfy mogli przejśc dopiero w marcu czyli prawie po pół roku, ale to normalne że era lekceważy starych abonentów dlatego zrezygnowałem z tej sieci :wink:

#74286  autor: D@rio
 17 maja 2006, 16:31
pumba pisze:
D@rio pisze:
pumba pisze: Szybka?! Jak dobrze pamiętam to jak Idea wprowadziła nową ofertę pod nazwą Jedna Idea to era miała szybką reakcję która trwała... prawie pół roku (śmiech na sali) i to ma być szybka reakcja?! dlatego zrezygnowałem z tej sieci i tak samo zrobiło dużo abonentów po czym era starała się to naprawić promocjami typu urodzinowa itp. bo tak to już dawno straciła by pozycję lidera :wink:
Tak ale JEDYNA była dostępna tylko dla nowych abonentów a ja mówie o abonentach ery którzy już jakiś czas siedzieli w tej sieci i oni zostali poprosto olani bo na nowe taryfy mogli przejśc dopiero w marcu czyli prawie po pół roku, ale to normalne że era lekceważy starych abonentów dlatego zrezygnowałem z tej sieci :wink:
A tu się zgadzam. Fakt, to wpadka. Zwłaszcza że gdy Era później wypuściła pierwsze taryfy "Era Komfort" przejście na nie umożliwiła abonentom pod warunkiem przedłużenia umowy o 6 miesięcy. Bez sensu, to wielki błąd który jak dobrze że już się nie powtórzył.

Obrazek

#89597  autor: kameT
 29 lip 2006, 00:27
Haha, jedank liderem roku 2006 chyba zostanie Orange :]

Ciekawe ile kart leży w śmietniku, lol ^^

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#89600  autor: Skarpyta
 29 lip 2006, 00:38
kameT pisze:Ciekawe ile kart leży w śmietniku, lol ^^
taa ale chyba doładowujących kart :|

Obrazek
Obrazek

#89626  autor: Opportunist
 29 lip 2006, 09:44
Wszyscy psiaczą tak na Orange, a tu prawdopodobnie jest już na pozycji lidera :P I jakoś nie przemawia do mnie argument "Ciekawe ile SIMow lezy na smietniku" bo na pewno u kazdego operatora nie jedna by sie znalazla...

Obrazek

#89627  autor: D@rio
 29 lip 2006, 09:46
mgrygiel pisze:Wszyscy psiaczą tak na Orange, a tu prawdopodobnie jest już na pozycji lidera :P I jakoś nie przemawia do mnie argument "Ciekawe ile SIMow lezy na smietniku" bo na pewno u kazdego operatora nie jedna by sie znalazla...
Grygiel: czy to nie Ty szukałeś startera POPa za który płacisz 5zł. a masz 8zł? 8)

Obrazek

#89628  autor: Opportunist
 29 lip 2006, 09:48
Przypadkiem nie ja :P Coś Ci się pomyliło :P

Obrazek

#89630  autor: D@rio
 29 lip 2006, 09:52
mgrygiel pisze:Przypadkiem nie ja :P Coś Ci się pomyliło :P
no to coś mi się pomyliło ;) sorry...

Obrazek

#89632  autor: patyk
 29 lip 2006, 09:58
Ja szukałem tego startera :P tylko ze u mnie w salonach nawet nie wiedzą ze on istnieje :D

Idea - Łączy z ludźmi !

#89634  autor: D@rio
 29 lip 2006, 10:02
patyk pisze:Ja szukałem tego startera :P tylko ze u mnie w salonach nawet nie wiedzą ze on istnieje :D
no właśnie. Bo chciałem Ci powiedzieć Patyk że taki starter nie istnieje...

Obrazek

#89636  autor: patyk
 29 lip 2006, 10:06
Witam,

w odpowiedzi na zgłoszenie z dnia 24.07.2006 r. informuję, że w sprzedaży dostępne są promocyjne zestawy.Zestawy są dostepne w Salonach Firmowych a oferta jest ograniczona ilościowo. Zestaw kosztuję 5 pln, gdzie na start otrzymuję Pan 8 pln plus 16 pln po pierwszym doładowaniu konta kartą za minimum 25 pln na konto promocyjne do wykorzystania na siec Orange.
Taką odpowiedź ostałem od BOK-u a zresztą już ktoś na forum pisał, że ma taki starter więc istnieje na pewno.

Idea - Łączy z ludźmi !

#89638  autor: martins
 29 lip 2006, 10:11
Orange--- pozal sie Boze. Przytocze zdanie ktore napisal mi kolega pracujacy w orange, gdy go zpytalem co o tym mysli ze Orange sie wysuwa na prowadzenie:

"orange ma najdroższe telefony i najgorszą ofertę i niestety tego się nie da ukryć. a Ci którzy biorą nowe aktywki e Orange są albo głupi albo naprawdę nie potrafią porównywać cen w konkurencji"

Przypominam ze to slowa pracownika ORANGE.

Ja mam takie samo zdanie. Uleganie kolorowym reklamom, ludzie wierza ze rzeczywiscie maja najtaniej, bo tak mowia przeciez na reklamach i nie w glowie im porownywanie czegokolwiek. I te karty pre-paid, ktore sa wazne przez tak dlugi okres czasu.

Karty innych operatorow rowniez fakt, ale nie az tak dlugo. Karte simplusa wylaczyli mi np. po 2 miesiacach, a to chyba spora roznica, niz po 12.

Jesli ORANGE bedzie liderem, to nie bedzie mogla zawdzieczac tego swojej ofercie, ale niewiedzy wiekszosci ludzi o tym ze u innych opow sa korzystniejsze warunki.

#89641  autor: heyman
 29 lip 2006, 10:40
No bo jak ktoś jest tępy(a wynika z tego,że bardzo wielu) to wybiera BEZNADZIEJNE Orange

#89643  autor: D@rio
 29 lip 2006, 10:45
patyk pisze:
Witam,

w odpowiedzi na zgłoszenie z dnia 24.07.2006 r. informuję, że w sprzedaży dostępne są promocyjne zestawy.Zestawy są dostepne w Salonach Firmowych a oferta jest ograniczona ilościowo. Zestaw kosztuję 5 pln, gdzie na start otrzymuję Pan 8 pln plus 16 pln po pierwszym doładowaniu konta kartą za minimum 25 pln na konto promocyjne do wykorzystania na siec Orange.
Taką odpowiedź ostałem od BOK-u a zresztą już ktoś na forum pisał, że ma taki starter więc istnieje na pewno.
Heh. Chyba zarówno BOK jak i Orange macie złe informacje. Proszę zobaczyć TUTAJ . Jak mi znajdziesz taki starter to Ci stawiam piwo. Owszem, jest starter MiniStartPOP ale on kosztuje 10zł. i wtedy dodatkowo ma się 16zł. gratis. Natomiast startera za 5tkę gdzie ma się 8zł. to ja jakoś nie widzę :?

Obrazek