Th0mas pisze:W zasadzie tam nie musi być żadnych pieniędzy. Na końcu aukcji jest dopisek, że z użytkownikiem wszystko w porządku, tylko poczta nawaliła. Być może poczta wcale nie nawaliła, tylko koleś wysłał pustą kartę i zgonił winę na opóźnienie ze strony poczty. A przy wysyłaniu listów priorytetowych nie ma mowy o nawaleniu poczty. List taki się nie spóźnia. Jeśli się spóźni to tylko o jeden dzień, w innym wypadku zaginął

no nie wiem czy sie nie spoznia poczta to instytucja moloch jeszcze czasowo niedostosowany do dzisiejszych realiow i tempa zycia.
nie wiem jak na zachodzie i poludniu i polnocy ale u mnie w b-stoku lepeiej cos wyslac zwyklym niz priorytetem - tyle samo czasu dochodzi i nie wazne ze zaplaciles 2zl wiecej. czas lezakowania jest taki sam dla zwyklych i priorytetowych przesylek.
natomiast jesli chodzi o scieme lub nie tej kwoty na starterze, to uwazam ze sie oplaca. koles doladoywywal nie kiedy niekonieczxnie za kase, moglybyc to punkty profit - tak sie dalo doladowac konta punktami, wiem to bo jak bylem w idei to tak robilem wielokrotnie.