• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #89555  autor: blipek
 28 lip 2006, 21:05
Kupuje teraz telefon w Orange i ciągle jeszcze się zastanawiam. Biorę pod uwagę tylko dwa modele... (tak jak w temacie) Sony Ericssona W810i i Nokię 6280(wiem że to częsty dylemat na tym forum ale ja chce zapytać o to troszkę z innej strony). Nie interesuje mnie to zagadnienie od strony czysto tech. ponieważ o tym już wiem dużo(o tych tel.) i wiem czym one się różnią, jakie mają plusy, a jakie minusy... chce zapytać o to...
W którym z tych dwóch telefonów będzie mi mniej przeszkadzało "nie takie fajne to Orange Menu" :-D (przynajmniej według mnie)??

[scroll]Motorola D520 :arrow: Sony CMD-J5 :arrow: Panasonic GD93 :arrow: Sony Ericsson T68i :arrow: Samsung X-600 :arrow: Samsung Z400 :arrow: Nokia E51[/scroll]

#89557  autor: tomico
 28 lip 2006, 21:06
W nokiach orange menu jest dużo mniej uciążliwe, więc bierz 6280. Według mnie jest ona lepsza od SE.

#89586  autor: uśmiechnięty
 28 lip 2006, 23:39
Ja polecam Ci Nokię 6280. Jest lepsza od SE moim zdaniem. Ma fajniejszy wyświetlacz, a mp3 i tak głośno grają. Poczekałbym na Twoim miejscu troszkę. Z tego co mi Deejay mówił, na początku sierpnia ma wejść Samsung Z400 do ofert Orange i Era.
Moim zdaniem jest lepszy od Nokii.
Ma ładniejszy i moim zdaniem z lepszych materiałów wykonany design. Nie można nazwać go 'plastikiem', jak dużo innych telefonów.
Ja wiem, że w rachubę wchodzą tylko te dwa telefony, ale lepsza jest 6280. Wygodniejsza i w ogóle... a z resztą tak jak Tomico powiedział, że w Nokiach orange menu jest mniej uciążliwe... i to prawda...
Ale naprawdę, zastanów się jeszcze nad tym Samsungiem.
 #89588  autor: przemek910
 28 lip 2006, 23:42
blipek pisze: Nie interesuje mnie to zagadnienie od strony czysto tech. ponieważ o tym już wiem dużo(o tych tel.) i wiem czym one się różnią, jakie mają plusy, a jakie minusy... chce zapytać o to...
W którym z tych dwóch telefonów będzie mi mniej przeszkadzało "nie takie fajne to Orange Menu" :-D (przynajmniej według mnie)??
:shock:

BTW - warto w Orange? warto czekać na tą Nokię? W Erze masz praktycznie do reki - góra 2-3 dni :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#89590  autor: tomico
 29 lip 2006, 00:01
Atam w erze, bierz w orange bo tam też już dostaniesz od ręki bo ich nie brakuje(przynajmniej w Katowicach jest teraz pełno tych nokii). W Warszawie też powinny być.

#89692  autor: blipek
 29 lip 2006, 14:18
W Warszawi niestety brakuje.... ale ja się nie przejmuje bo już do mnie jedzie...;]

[scroll]Motorola D520 :arrow: Sony CMD-J5 :arrow: Panasonic GD93 :arrow: Sony Ericsson T68i :arrow: Samsung X-600 :arrow: Samsung Z400 :arrow: Nokia E51[/scroll]

#91192  autor: dechomenon
 03 sie 2006, 11:53
uśmiechnięty;* pisze:Ja polecam Ci Nokię 6280. Jest lepsza od SE moim zdaniem. Ma fajniejszy wyświetlacz, a mp3 i tak głośno grają.
Muszę tutaj wkroczyć, w mp3 chodzi o to, żeby głośno grały czy może o to aby jakość dźwięku była jak najlepsza, niczym krystaliczna? POmyśl, aby Sony ma mp3 player poza telefonami i wiadomo są bardzo dobre. A nokia to co ? Gdzie ma mp3 poza telefonem? I jeszcze ten zestaw słuchawkowy w W810i po prostu daje czadu, nowa generacja, podbicie niskich tonów (megabass), co najważniejsze czysty i dynamiczny dźwięk.

Aha nie wiem jak z tym menu bo się nie bawiłem w orange...

#91197  autor: RickY
 03 sie 2006, 12:06
A ja zalecam ci kupić nokie 6280 jest SUPER!!!! sam myślałem czy wybrać SE w810i czy Nokie 6280 jak chcesz o czymś wiedzieć to pytaj smiało (Pumba i ja) możemy ci odpowiedzieć

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#91223  autor: blipek
 03 sie 2006, 12:44
RickY to może mógłbyś mi powiedzieć jak ogólnie się sprawuje, ile mniej więcej trzyma bateria i czy zdjęcia z Noki są dużo gorsze od SE..??

#91250  autor: uśmiechnięty
 03 sie 2006, 13:26
Zdjęcia - porównywałem. W810i bije 6280 jeśli chodzi o ostrość.
Mp3 - porównywałem. W810i bije 6280, chociaż nie jest to moim zdaniem znacząca różnica.
Wyświetlacz - porównywałem. 6280 bije W810i, moim zdaniem znacząca różnica.
Komfort i obsługa - tu też bardziej podoba mi się Nokia.

Ja brałbym 6280!

#91295  autor: tomico
 03 sie 2006, 14:16
Ja też zastanawiałem się między innymi nad tymi modelami i w końcu wybór padł na 6280(chyba kupie ją za niedługo).

#91296  autor: Rydels
 03 sie 2006, 14:21
A ja bym wzial W810i
Nokia jest lepsza tylko pod wzgledem wyswietlacza.
Generlanie W810i bije N6280 na glowe.
Poza tym biorac Nokie popieramy ich shitowa polityke wciskania ciagle tego samego klientowi :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#91298  autor: tomico
 03 sie 2006, 14:33
Rydels pisze:A ja bym wzial W810i
Nokia jest lepsza tylko pod wzgledem wyswietlacza.
Generlanie W810i bije N6280 na glowe.
Poza tym biorac Nokie popieramy ich shitowa polityke wciskania ciagle tego samego klientowi :!:
No nie wiem czy ciągle tego samego, ich telefony się przecież zmieniają i unowocześniają bo jakby tak nie było to ludzie by non stop kupowali 3310 i się cieszyli, że mają nokie a ludzie kupują nowe nokie bogate w funkcje. W810i ma gorszy wyświetlacz i brakuje mu 3g.

#91306  autor: Rydels
 03 sie 2006, 15:00
tomico pisze:No nie wiem czy ciągle tego samego, ich telefony się przecież zmieniają i unowocześniają bo jakby tak nie było to ludzie by non stop kupowali 3310 i się cieszyli, że mają nokie a ludzie kupują nowe nokie bogate w funkcje
W tej kwestii mam zamiar zalozyc osobny temat wiec nie bede sie tutaj rozpisywal...napisze tylko,ze sie nie zgodze...

Dalej stawiam na W810i, bo wyswietlacz to nie argument a z 3G pewnie i tak nie bedzie kozystal...

#91308  autor: tomico
 03 sie 2006, 15:03
Jak to wyświetlacz to nie argument, lepiej kupić telefon z czarno białym wyswietlaczem tylko żeby dobrze odtwarzał mp3 co nie?? Fajne masz pojecie na ten temat. :evil: :evil:

#91310  autor: Rydels
 03 sie 2006, 15:06
Ech....mam na mysli mniej diametrlana roznice... :roll:
Roznica to 64 w podstawie i 40 w boku(ilosc kolorow ta sama-265tyś)...niech wypowie sie zalozyciel tematu...

#91493  autor: RickY
 03 sie 2006, 21:40
co do mp3 w noki to przez głośniki Świetnie brzmi i ta polifonia mmmmm...(ale przez słuchawki to tak średnio :|) a czy w810i może odtwarzać pliki typu .aac?
Sprostowanie dla niektórych To Nokia 6280 bije na głowe se w810i a nie na odwrót :lol:
a co do "blipka" to nokia Świetnie się sprawuję

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#91596  autor: dechomenon
 04 sie 2006, 11:05
Ogólnie ja wybieram W810i, już postanowione dla mnie Nokia przegrałą na całej lini tylko the best jest 6310i oraz 3310 miały lata świetlności, jednak dziś SE dobiera się do Nokii, a co najważniejsze jest dobrą alternatywą. Ja zawsze kojarzyłem Nokie z ludźmi prostymi, co nie lubią nowinek technologicznych, i cenia sobie banalne rozwiązania! ogólnie interfejs Noki zawsze mnie załamywał, w ogóle nie przyciągał mej uwagi...