• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #89132  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 16:29
Czy nie orientujecie się może jak to jest z Twoim Planem, kiedy podpisujemy umowe na czas nieokreślony??? Albo ewentualnie na rok bez telefonu?? Jak mnie "przywitają"???

Obrazek

#89134  autor: monkey
 27 lip 2006, 16:34
Na czas nieokreślony nie spodziewałbym sie niczego bonusowego. Na rok bez telefonu powinienes dostać 50% więcej do wykorzystania w sieci, jeszcze ewentualnie 70% zniżki na darmowy nr lub wieczory i weekendy.
Poszukaj jeszcze na stronie orange lub zadzwon do boku.
Pozdrawiam

#89160  autor: D@rio
 27 lip 2006, 17:20
na czas nieokreślony niczego nie dają bonusowego. W dodatku za aktywację Ci policzą jak za zboże bo 99zł. netto aż...

Obrazek

#89162  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 17:23
Nawet jeśli chciałbym zachować numer którego używam teraz (POPa) ???

Obrazek

#89164  autor: D@rio
 27 lip 2006, 17:24
mgrygiel pisze:Nawet jeśli chciałbym zachować numer którego używam teraz (POPa) ???
a z POPem to nie wiem jak to jest. Nie wiem czy istnieje możliwość przeniesienia POPa do abonamentu tak aby umowa była na czas nieokreślony...niech się wypowiedzą spece od Orange ;)

Obrazek

#89169  autor: D@rio
 27 lip 2006, 17:28
Zgadza się. Ale to jest wszystko z umową na rok lub 2 lata. A więc chyba na czas nieokreślony nie będzie możliwości...

Obrazek

#89175  autor: cesarz
 27 lip 2006, 17:33
Operato ceni tylko takiego klienta , ktory chociaz przez rok bedzie placil rachunki. Podpisanie umowy na czas nieokreslony jest nieatrakcyjny dla obu stron i tak to jest w cenniku ujete.Chcesz byc wolny to tylko pop,tak tak, sinplus.

#89177  autor: iSiO
 27 lip 2006, 17:34
Ja chciałem przejść z POPa na Mixa (wiec pewnie zasady sa takie same), chciałem przejśc własnie na czas nieokreslony i chcieli odemnie 50 zł za aktywacje, z czego połowa jest na konto ważne przez 14 dni.

#89179  autor: PeGaS
 27 lip 2006, 17:37
Kiedyś była bodajże możliwość podpisania umowy na czas nieokreślony, z aktywacją na pozimie 300zł... chyba.
Na chwilę obecną zostaje tylko "Starter 10zł"
Oferta abonamentowa z najniższym utrzymaniem na rynku, podpisywana na czas nieokreślony. W tej usłudze nie ma natomiast żadnych możliwości obniżenia kosztów połączeń, czyli minuta = 75gr.
Co ciekawe z czasem można dokonać migracji do oferty lojalnościowej, przy odrobinie szczęścia, na niezłych zasadach :wink:

http://kochajzycie.pl

#89180  autor: cesarz
 27 lip 2006, 17:37
Podpisz na rok bez telefonu dostaniesz dodatkowe minuty.Pomysl jaki plan jest dla Ciebie optymalny .Mysle ,ze orange i stacjonarne bedzie ok, do innych sieci zaplacisz dodatkowo w rachunku miesiecznym.

#89183  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 17:43
PeGaS: O jakim starterze 10 zł mówisz ???

Obrazek

#89185  autor: cesarz
 27 lip 2006, 17:44
iSiO pisze:Ja chciałem przejść z POPa na Mixa (wiec pewnie zasady sa takie same), chciałem przejśc własnie na czas nieokreslony i chcieli odemnie 50 zł za aktywacje, z czego połowa jest na konto ważne przez 14 dni.
teraz zrezygnowali chyba z oplaty ,bo podpisujac umowe na rok jestes bardziej ceniony .Firma wie ,ze bedzie miec pewne wplywy gotowki. Czesto wmawiaja NAM ,ze to NAM powinno zalezec na danym produkcie ,ale to jest inaczej.NIe dajmy sie zwariowac.

#89186  autor: iSiO
 27 lip 2006, 17:46
A takie pytanie, ten Bonus jest tylko do Orange? Poza sieć nic nie daja?

#89189  autor: PeGaS
 27 lip 2006, 17:50
Jest taka oferta jak "Starter 10"
Płacisz 10zł miesięcznie abonamentu. Całość możesz wykorzystać na minuty, smsy, mmsy i przesył danych. Do wszystkich i o każdej porze. Stawki jak we "Wszyscy i Na Wszystko".
Jak wykorzystasz 10zł, dalej liczą Ci po tych samych stawkach. Generalnie nie praktykuje się tej oferty, bo to nie opłacalne ani dla abonenta, ani dla operatora... ale jest.

#89193  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 17:53
Pegas: Możesz dać jakiegoś linka??? Bo nic na ten temat nie znalazłem...

Obrazek

#89194  autor: PeGaS
 27 lip 2006, 17:55
cesarz pisze:
iSiO pisze:Ja chciałem przejść z POPa na Mixa (wiec pewnie zasady sa takie same), chciałem przejśc własnie na czas nieokreslony i chcieli odemnie 50 zł za aktywacje, z czego połowa jest na konto ważne przez 14 dni.
teraz zrezygnowali chyba z oplaty ,bo podpisujac umowe na rok jestes bardziej ceniony .Firma wie ,ze bedzie miec pewne wplywy gotowki. Czesto wmawiaja NAM ,ze to NAM powinno zalezec na danym produkcie ,ale to jest inaczej.NIe dajmy sie zwariowac.
Bzdury. Opłata aktywacyjna jest w każdej usłudze postpaid. W TP płacisz ją przy pierwszym rachunku, w TM "przy stoliku". Zetafon jest zwolniony z aktywacji, ale to prepaid.

To nie jest kwestia "wmawiania" komu powinno zależeć, tylko "czysty biznes", umowa, która ma nieść korzyści dla obydwu stron. Nikt nikomu "łachy" nie robi.

#89195  autor: cesarz
 27 lip 2006, 17:58
PeGaS pisze:
cesarz pisze:
Bzdury. Opłata aktywacyjna jest w każdej usłudze postpaid. W TP płacisz ją przy pierwszym rachunku, w TM "przy stoliku". Zetafon jest zwolniony z aktywacji, ale to prepaid.

To nie jest kwestia "wmawiania" komu powinno zależeć, tylko "czysty biznes", umowa, która ma nieść korzyści dla obydwu stron. Nikt nikomu "łachy" nie robi.
pewnie masz racje ,przy przejsciu z mixa na TP oplata wynosi 30zl.

#89197  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 18:02
cesarz pisze:
PeGaS pisze:
cesarz pisze: teraz zrezygnowali chyba z oplaty ,bo podpisujac umowe na rok jestes bardziej ceniony .Firma wie ,ze bedzie miec pewne wplywy gotowki. Czesto wmawiaja NAM ,ze to NAM powinno zalezec na danym produkcie ,ale to jest inaczej.NIe dajmy sie zwariowac.

pewnie masz racje ,przy przejsciu z mixa na TP oplata wynosi 30zl.
Z tego co sie orientuje to przejscie na abonament z mixa mozliwe jest tylko przy mixie za czasow idei... chcialem sobie na abo zmienic ale w moim przypadku sie nie dalo (jeszcze niedawno mialem miksa)

Obrazek

#89202  autor: PeGaS
 27 lip 2006, 18:06
30zł płacisz nie za aktywacje, tylko za zmiane warunków umowy w trakcie jej trwania.
Nie mam pod ręką żadnego linka. Jak masz jakieś pytania :arrow: priv. Wieczorem odpowiem.