Jarcool pisze:
to jest oferta bez telefonu ale rozwniez masz oferte z telefonem ktora zazwyczj pojawia sie miesiac lub 2 przed wygasnieciem umowy.
zostalo okolo miesiaca do konca - oferta z telefonem sie nie pojawila, dzwonilem do nich ale generalnie non stop wciskaja mi jakies taryfy w stylu 2xuniwersalna - mimo ze dzwonie 2x wiecej niz w tym abo jest, ktory proponuja. Wiem ze sam moge wziasc wyzszy ale tak nawet na zdrowy rozsadek mogliby proponowac taryfy bardziej dopasowane do tego ile dzownie.
Jarcool pisze:
[cut] dwa abonamenty sa na pierwszy rzut oka takie same jak dla nowych ale wez pod uwage to ze:
-nie placisz aktywacji
-mozesz oferte uniwersalna zamienic na oferte taniej w sieci i tym samym miec odpowiednio 100min,140,180,220...
-w 60 masz juz telefony za 1zl ktore dla nowych klientow 1zl kosztowalyby dopiera prz ab. 75 pln
-masz punkty premia
- wiesz akurat brak oplaty aktywacyjnej to nic pocieszajacego - biore jakiegokolwiek mix'a i tez nie place aktywcji a generalnie mam oferte dla nowych takjak tutaj na przedluzenie (patrzac ze w mix dostane fona i przy moich wydatkach umowe skoncze w mniej niz rok - dotyczy mix'a plusa, a w erze bede zwiazany na 2 lata)
- zamiana uniwersalnej na taniej w sieci mija sie z celem (100minut za 30pln vs 360minut za 30pln w mix'ie plusa dla nowych - pakiety 5pln 60minut)
- co do tych tel tanszych niz dla nowych to nie wiem bo nie zaproponowano mi tego (niemniej tutaj mozesz miec racje i moze to byc jakis agrument), znaczy Pani powiedziala ze ok, ale w takiej opcji zostaje przy tych minutach ktore mam w obecnym abo (wiec to sie nie kalkuluje)
- punkty premia, hm. kiepski argument jako nowy tez chyba po 3 miesiacach mge je zbierac - swoja droga era jakos niezbyt dobrze stoi z tym programem, nie wiem jak orange ale np. plusa ma ciekawsze nagrody, jest ich wiecej i nawet jak Ci po wziaciu nagrody zostaja jakies drobne pkt to cos mozna dobrac a w erze tylko za wieksza ilosc o pierdolach typu bilet do kna nie mowie i tak nie mam multikina czy co oni tam proponuja w swoim miescie)
P.S.
Na telefonie juz mi przestalo zalezec, zlapalem motke L7 w T-mobile (Pay As You Go - bez abo itp, poprostu motka z prepaidu T-mobie, oczywiscie nowa prosto z salonu) za 80f, teraz to jakikolwiek tel moge brac dla zasady i na allegro - bedzie na miecha abonementu