• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #88536  autor: v3wi
 25 lip 2006, 23:49
.. No właśnie, czy co?

Jestem właśnie na etapie podpisywania aneksu z Orange (jutro chciałbym sfinalizować sprawę, chyba, że warto poczekać.. tylko na co?)

Cały czas wahałem się bez rozstrzygnięcia między tytułowym SE a N 6280.. Z braku Nokii w salonach (w kilku punktach raczej negatywnie się wypowiadano o niej - ponoć jest jakiś problem z mechanizmem rozsuwania aparatu. Wracało tego sporo po tygodniu z objawami takimi, że rozłacza połączenia przy nawet minimalnym ruchu palcami czy czym kto trzyma telefon. Ile w tym prawdy - nie wiem) zdecydowałem się ostatecznie na SE, lubię tą markę i od dawna jestem jej wierny..

No ale mam teraz małe wątpliwości - chodzi o to słynne "Osrane" Menu.. Głosów piejących nad nim z zachwytu niewiele słyszałem, natomiast narzekań sporo.. Niestety, nie znalazłem wypowiedzi (szczęśliwych?) użytkowników tego aparatu z Orange i nie wiem co teraz robić.. Szukam jakiejś alternatywy..

Telefon ma być poręczny, noszę zazwyczaj dwa aparaty przy sobie w kieszeniach i coś o gabarytach np Nokii n70 odpada.. Dobry dzwięk, pojemna pamięć (bo np gigowy pendrive mi nie styknie i coś sobie do telefonu dogram) spory i czytelny wyświetlacz to podstawy - niestety przez to ostatnie odpada Nokia 6230i, choć mi się podoba.

Ni cholery nie mogę znaleźć w ofercie Orange nic sensowniejszego, a obawy przed w810 tyczą się głównie ich "supermenu", które obawiam się, ograniczy mocno funkcjonalność prawie idealnego pod tym względem SE.

I proszę mi nie pisać, że w SE się joye psują ;)

#88540  autor: tomico
 25 lip 2006, 23:54
Ja ci proponuję zaczekać na 6280 bo to telefon według mnie lepszy niż w810i. Menu w w810i nie utrudnia tak bardzo życia. Mi to w sumie nie przeszkadza. No dżoje w SE się nie psują bo to dotyczyło tylko starych modeli, ale mimo to ja wolałbym wziąć 6280, ostatnio sam na nia poluje.

#88544  autor: v3wi
 26 lip 2006, 00:02
Dzięki za odpowiedź, ale samo stwierdzenie "lepszy" mnie nie przekonuje..

Użytkowałeś przez jakiś czas jeden i drugi?
Moje wymagania spełniają zarówno 6280 jak i w810i, 3G mnie nie interesuje.
Przynam też, że 6280 trzymana przeze mnie w Electroworld wydawała mi się dziwnie niewygodna w postaci rozsuniętej.. Chociaż zakładam, że to kwestia paru dni przyzwyczajenia.
Zastanawiają mnie też trochę te legendy u pracowników Orange dotyczące problemu, który wcześniej opisałem.. Wiadomo coś o tym?

#88547  autor: tomico
 26 lip 2006, 00:10
Ja się nigdy nie spotkałem z jakimiś problemami z 6280, zaden z moich znajomych(2) nie miał z nia poprostu żadnych problemów. Użytkownicy forum też się nie skarżą na nią. Między nokią i SE są małe różnice:
- nokia-3g, telefon wysuwany(dla mnie zaleta)
- SE-w zestawie dostajesz kartę pamięci 512 mb

#88548  autor: przemek910
 26 lip 2006, 00:12
Wiesz pierwsze słysze takie opowiesci :!: oni chcą poprostu abys sfinalizował to wszytsko akurat u nich i dlatego opoiwadają - bo gdbys miał znajomego w salonie to by Ci doradził poczekać chociaż by po to by sprawdzić czy tak naprawdę się dzieje :!:

Pumba - on rozwieje nasze wątpliwości :) sam używał tego telefonu więc wie :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#88551  autor: tomico
 26 lip 2006, 00:13
No właśnie oni chcą żebyś jak najszybciej i to u nich w salonie przedłużył umowę, a z tej racji że 6280 nie mają na stanie to zachęcają cię do w810i które mają.

#88553  autor: v3wi
 26 lip 2006, 00:14
Właśnie to, że sprzedawcom zależy na sfinalizowaniu podpisania aneksu odpada bo:
1. Wymieniam w tej chwili dopiero dwa telefony z 6, które aktualnie mogę.
2. Dwóch z tych chłopaków znam dobrze osobiście.
3. Wymienieni w pkt 2 wiedzą, że jak mnie władują na minę, to pozostałe 4 aktywacje doczekają do końca umowy, a my (firma) pójdziemy do konkurencji ;)

#88555  autor: uśmiechnięty
 26 lip 2006, 00:16
Ja wziąłbym Nokię 6280.
Moim zdaniem lepsza od W810i.

6280 ma lepszy wyświetlacz, a mp3 i tak grają dobrze. :)

#88556  autor: przemek910
 26 lip 2006, 00:16
No wiesz 4 aktywacje to nie tak dużo - a jestem ciekaw czemu nie korzytsasz z BOK? Przez niego dało by się załatwic chcoiazby tansza cenę telefonu, i dostawę do domu/firmy :P

#88557  autor: tomico
 26 lip 2006, 00:19
v3wi pisze:Właśnie to, że sprzedawcom zależy na sfinalizowaniu podpisania aneksu odpada bo:
1. Wymieniam w tej chwili dopiero dwa telefony z 6, które aktualnie mogę.
2. Dwóch z tych chłopaków znam dobrze osobiście.
3. Wymienieni w pkt 2 wiedzą, że jak mnie władują na minę, to pozostałe 4 aktywacje doczekają do końca umowy, a my (firma) pójdziemy do konkurencji ;)
No ok ale oni cię przecież nie chcą oszukać żebyś wziął coś innego tylko ci proponują inny telefon który mają na stanie.

#88558  autor: v3wi
 26 lip 2006, 00:22
kindzior pisze:No wiesz 4 aktywacje to nie tak dużo - a jestem ciekaw czemu nie korzytsasz z BOK? Przez niego dało by się załatwic chcoiazby tansza cenę telefonu, i dostawę do domu/firmy :P
Może i nie dużo, ale chyba klient z 4 kończącymi się umowami generującymi dość duże rachunki jest coś wart dla operatora.
A z BOKiem gadałem, a jakże.. Tylko babka która sama do mnie zadzwoniła nakłamała, że w salonie dadzą mi gorsze bonusy, a kurier dotrze w ciągu dwóch tygodni.. Aż mnie coś tknęło żeby się samemu zainteresować tematem. I co? I proszę - ten sam telefon kosztuje nie 303, a 59zł przy takich samych bonusach do abonamentu.

Cóż, mimo wszystko chyba poczekam na Nokię, ale niech się ktoś jeszcze wypowie :)

#88559  autor: przemek910
 26 lip 2006, 00:24
Poczkeajmy na Pumbę on się wypowie (chyba :P ) na temat 6280. Ale teraz jest niestety w pracy więc musisimy czekać do jutra :) a ty wstrzymaj się narazie z podpsianiem aneksu im duzej ich przytrzymasz tym może lepiej :-)

#88578  autor: Rydels
 26 lip 2006, 08:17
Osobiscie wzialbym N6280.
Ma ciekawszt design,orange penu ponoc jest mniej klopotliwe w Nokiach niz w SE,i jesli jestes aktywny to bedzie lepiej sie sprawowal niz SE(pomimo iz to slider). Zreszta generalnie uwazam ze Nokia guruje nad SE tylko wykonaniem.
W tym przypadku skupil bym sie (jesli mozna tak to ujac)na mnijszej klopotliwosci Orange Menu.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#88659  autor: RickY
 26 lip 2006, 13:19
Na Pumbę możecie poczekać ale niewicie zą ja posiadam Nokie 6280?? Jest Spoko lepsza niż w810i sam myślałem o wyborze Soniaka czy tej noki ale wziołem nokie i nieżałuje

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#88851  autor: deejay
 26 lip 2006, 18:40
poczekaj do początku sierpnia i bierz Samsunga Z400 :)

#88853  autor: tomico
 26 lip 2006, 18:42
Ja też rozważałem tego samsunga ale jednak wole nokie i ją za niedługo biore.

#88889  autor: uśmiechnięty
 26 lip 2006, 20:26
a ja bym wolał Samsunga Z400 niż Nokię 6280 :P

#88916  autor: deejay
 26 lip 2006, 22:20
nie wiem co ludzie widzą w tej nokii oprócz nazwy jest plastikowa i śmiesznie wygląda jak się jej klawiature wysuwa bleeee mało profesji w niej jest :)

#88938  autor: RickY
 26 lip 2006, 23:34
Rydels pisze:Ricky,a wrzoc jedna lub dwie fotki zrobiene przy pomocy N6280(najlepiej w roznym warunkach) :!:
Z gory dzieki :!: :-D
Sorki mam Duuuży problem z kompem ale jak uda się naprawić i kumpel odda kabel to puszcze. "deejay" czy ty miałeś styczność z Nokią 6280? czy tylko z atrapą??
a co do Samsunga z400 to godny przeciwnik dla noki 6280 ma o 24 mb pamięci (wbudowanej) więcej ale jestem ciekaw czy odrazu dadzą karte pamięci 64mb?
"uśmiechnięty;*" dlaczego ?? Edit co do wymienntch obudowy to w noki da się ale w samsungu nie a ciekaw jestem czy da się w poziomie filmy oglądać ponieważ w noki się da
a i 6280 posiada 8x zoom a x400 4x

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut