• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #875782  autor: Jaksa36
 07 lip 2016, 19:20
Witajcie szanowni państwo, chciałbym was zapytać o ofertę, otóż zależy mi na tym by zakupiona karta była ważna, wraz z ofertą jak najdłuższej, oraz by pieniądze nań wpłacane nie znikały, to moje jedyne wymogi, oczywiście miło by było gdyby sieć na jaka karta byłaby zarejestrowana miała spory zasięg.

Pozdrawiam!
 #875784  autor: ManiacGSM
 07 lip 2016, 19:24
T-Mobile na kartę :lol: (przepraszam , nie mogłem się powstrzymać)

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #875802  autor: kaspeed
 07 lip 2016, 20:40
24miesiace W Rodzinie/W Naszej Rodzinie.Od każdego doładowania za 5taka.
12miesięcy PLAY FRESH PLAY NA KARTĘ , Orange POP ,FREE za 3zł miesięcznie lub po 90dniach za darmo Rok Ważności. Plus na kartę ( płatne chyba 10zł za rok),Do tego jeszcze submarka Plush.Jest tego sporo. Virgin mobile na nadajniku PLAY.( Teoretycznie zasięg kazdej sieci;) )
Ja osobiscie lecę na Orange POP ( taryfa) Oraz Virgin Mobile 2012 ( 5zł na rok) Oraz PLUSH na kartę

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #875813  autor: Jaksa36
 07 lip 2016, 21:04
Dziękuję za odpowiedzi, szczególnie tą drugą, ale takie oferty już znalazłem, potrzebuję czegoś co w stanie spoczynku może kilka lat przeleżeć, co najmniej 2.
 #875815  autor: Rebeliant
 07 lip 2016, 21:09
Kaspeedzie, wprowadzasz w błąd.

Po pierwsze stawiasz znak równości pomiędzy dwiema osobnymi sieciami. W Rodzinie owszem 24 miesiące ważności konta już po samej aktywacji, ale WNR: http://www.wnaszejrodzinie.pl/oferta/do ... konta.html

PLAY RWK + stare taryfy Fresh + Fakt Mobile = rok ważności konta po każdym doładowaniu (min. 5zł). W ofertach pod logiem Playa można przedłużać darmowo kodem USSD lub SMS-sem, w Fakcie minimalne doładowanie.

ORANGE i każda taryfa. Tutaj wysłanie SMS-a wydłuża ważność o rok i do stażu 93dni jest to płatne 3zł, później można wydłużać za darmo. Nie żadne 3zł miesięcznie i nie 90dni!

W Plushu chyba nie ma RWK w ogóle, przynajmniej kiedyś nie było. Virgin nie działa na zasięgach wszystkich sieci tylko Play i TM.
 #875818  autor: kaspeed
 07 lip 2016, 21:21
Czepiasz się o 3dni;) Szczegóły ofert by i tak znalazł. Mi w Orange zjadało 3zł miesięcznie;) :lol:

Co do W rodzinie/W naszej Rodzinie dawno nie zaglądałem a ze to była sieć Rydzyka to uznałem że obie sieci mają 2lata;)

#875823  autor: odkrywca1
 07 lip 2016, 21:42
Kaspeed
a to nie przypadkiem zjadało ci w T mobile 3 miesięcznie??
w orangu to nie zjada tylko po 93 dniach trzeba aktywować a do tego czasu płatność jednorazowa 3 pln
 #875824  autor: kaspeed
 07 lip 2016, 21:45
W T nieee go mam heyah raz na rok:P W orange ale tera kojaze ze chyba reklamowałem toto:P mniejsze o to mniej więcej miał kolega podane;)

#875825  autor: Rebeliant
 07 lip 2016, 21:51
W Orange Ci nic nie mogło zjadać. Chyba, że sam wysyłałeś SMS-a co miesiąc w pierwszym kwartale użytkowania. :-)
Dlatego różnica trzech dni jest istotna, bo jak ktoś sobie zakoduje, to po 90 dniach wyśle sobie kolejnego eska i niepotrzebnie zabuli 3 blachy.
 #875863  autor: DanielR
 07 lip 2016, 23:46
Jaksa36 pisze:potrzebuję czegoś co w stanie spoczynku może kilka lat przeleżeć, co najmniej 2.
A więc pozostaje tylko jedna oferta. Wspomniana już wcześniej sieć wRodzinie.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #875866  autor: rudymax
 07 lip 2016, 23:59
DanielR pisze:
Jaksa36 pisze:potrzebuję czegoś co w stanie spoczynku może kilka lat przeleżeć, co najmniej 2.
A więc pozostaje tylko jedna oferta. Wspomniana już wcześniej sieć wRodzinie.
Dokładnie. Dodam dla porządku, że operatorem jest Aero2, zasięg Plusa. Można zamówić darmowy starter z kwotą 1 zł ważny 2 lata po odpaleniu bez konieczności ładowania konta. Oczywiście obecnie dochodzi konieczność rejestracji.