• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #70875  autor: mateush
 30 kwie 2006, 17:47
heh "boli" mnie to zjawisko nie rozumiem nikogo kto zaaz po premierze jakiegos telefonu lub gora 2-5,7 miesiecy juz taki telefon ma(zauwazylem ze nie 1 telepolitanczyk juz taki fon ma). Mozecie mi to wytlumaczyc czy lapiecie po prostu jakies szybkie tanie okazje , czy nie wytrzymujac lecicie i kupujecie nie wazne ile on kosztuje? zakladam ze to sa jakies okazje jasli tak to bardzo jestem ciekaw jakimi sposoby te okazje lapiecie ? ja zawsze czekam az mi sie umowa konczy i wtedy telefon ktory mi sie podobal kiedys bardzo chce kupic choc przyznam ze rzadko kiedy kupie ten wlasnie telefon gdyz zapominam juz o nim i inne mie oczarowuja heh
Ps. chyba mie dobrze zrozumieliscie?....

AAAAAaaaaa!!!!!!

#70879  autor: Dragon
 30 kwie 2006, 18:02
takie tleefonu kupuje sie poniewaz jak wchdzoa na rynke oferuja najlepsze mozliwe funkcje, po trzch czterech miesiacach juz spadaja z pierwszego miejsca

#70921  autor: szczeka
 30 kwie 2006, 20:37
ja osobiscie tak nie robie, wielce prawdopodobne jest, iz telefon, ktory niedawno mial premiere w polsce w niedlugim czasie spadnie z ceny..ale jezeli kogos stac..to czemu nie?

#71053  autor: Dragon
 01 maja 2006, 12:28
ja tez tak nie robie- co zresta widac po moim opisie, ale gdybym mial kase hetnie zmienialbym sobie nowinki techniczne

#71105  autor: pumba
 01 maja 2006, 17:11
Ja nie raz miałem ochotę kupić jakieś cacko co dopiero weszło na rynek, ale emocje opadaja bo przeważnie stwierdzam że takie cacko nie jest mi wogóle potrzebne i tylko kupuję coś czego tak naprawdę potrzebuję i wykorzystam a nie że będzie się marnowało a teraz mam dużą potrzbę i chcę Nokię 6280 :wink:

#71112  autor: Wąglik
 01 maja 2006, 17:17
ja mam tak samo jak pumba

#71113  autor: anglik
 01 maja 2006, 17:26
pumba pisze:Ja nie raz miałem ochotę kupić jakieś cacko co dopiero weszło na rynek, ale emocje opadaja bo przeważnie stwierdzam że takie cacko nie jest mi wogóle potrzebne i tylko kupuję coś czego tak naprawdę potrzebuję i wykorzystam a nie że będzie się marnowało a teraz mam dużą potrzbę i chcę Nokię 6280 :wink:

:wink: jeszcze nie kupiles tej 6280 :)

#71122  autor: pumba
 01 maja 2006, 17:42
hehe kupiłem nawet dwie, jedną sprzedałem a drugą pożyczyłem lasce od kumpla żeby sobie poszpanowała, ale pierwsza jak i druga to tylko atrapy a telefonu jak nie miałem tak nie mam ale możliwe że koło 11 maja już będę miał bo miałem mieć w ubeigłą środę tylko odesłali wszystkie telefony do serwisu bo soft miał jakieś błędy i mają wrócić koło tego 11 :wink:

#71123  autor: tomico
 01 maja 2006, 17:43
Ja to szczerze dorabiam się coraz lepszych i droższych fonów. Zaczynałem od siemensa s55 potem dolozylem troche i zakupilem k700i a teraz znowu dolozylem i mam nokie 6680.

#71157  autor: adam3330sz
 01 maja 2006, 18:34
hmm ja sie kieruje funkcjonalnoscia i wygladem :) wiec hehe zmieniam tyle razy ile mi sie podba :)

Siemens C35i->Nokia 3330->Nokia 8210->Siemens S45i->SonyEricsson T300->Nokia 3650->Sendo X->Motorola MPx200->Panasonic GD 87->SDA Music->SonyEricsson W550i->SonyEricsson W950i->SonyEricsson W910i->SonyEricsson W960->

#71228  autor: piotrz
 01 maja 2006, 19:53
ja nie kupuje telefonów zaraz po premierze. Zrobiłbym to, ale one bardzo szybko tanieją. Wolę kupić starszego, ale z wyższej półki.Poza tym nie wydałbym 2500zł na telefon.. :smt011 :smt005

#71293  autor: Bartosz
 02 maja 2006, 00:42
a ja tam mam ale ostatnio żaden nie zainteresował mnie aż tak bardzo abym go chciał mieć w tej chwili

#71327  autor: adrianet
 02 maja 2006, 11:53
sister sinister kupil n70 od razu jak pojawila sie w vobisie. zaplacil kupe forsy i musiola oddac ja potem do serwisu. potem cena spadla prawie dwukrotnie ale nie zalowal chyba. byl jedna z pierwszych w polsce z n70.

#71330  autor: ywis
 02 maja 2006, 12:19
He, to ja tak miałem w bubiegłym roku na początku wakacji kiedy to jeszcze w ogóle w Polsce nie było N6630... dałem za nią za granicą na polskie 1600 zł, użytkowałem tydzień czasu i sprzedałem w Polsce za tą samą cenę, także nic nie straciłem, a to była nowość co by nie było :twisted:

#71427  autor: mateush
 02 maja 2006, 22:01
jest ktos co duzo korzysta z tych udogodnien operatora wykorzystujac wysoki abonament w pelni a przy tym kupujac lepszy fonik przy tym abon. taniej?
czesto kupujecie za granica?
o ile gdzies rozni sie cena hurtowa teleofnu od normalnej?

AAAAAaaaaa!!!!!!

#73755  autor: togom
 14 maja 2006, 20:14
każdy chyba ma indywidualne kryteria zakupu nowego tela.
Dla mnie musi być ładny i funkcjonalny.Nie dał bym więcej jak 1500 zł.
powinien zastępowac dużo potrzebnych i przydatnych rzeczy jego włascicielowi,dlatego zamiast nosić radio lub odtwarzacz MP3,którego czasem słucham ,lub zamiast zabierać na wczasy kamerę video lub aparat foto ,komórkę i dodatkowo szukać internetu by odebrać poczte mailową poczekałem aż będzie taki tel jak Nokia 6280 i kupiłem ją.
Myślę,ze z komórkami jest podobnie jak z zakupem samochodów. Jednych stać na bardzo drogie limuzyny, innych na dużo,duzo tańsze ,ale jednak nówki, a innych na tzw sztukę- byle by tam coś dzwoniło i tyle.Ci którzy kupuję komórki za 2500-3000 zł najmniej się chyba przejmują stratą wortości telefonu w przypadku odsprzedaży.

togom

#87078  autor: Pb
 21 lip 2006, 19:59
moim zdaniem to niema sensu kupowanie niewiadomo jakich fonów bo ŻADEN tel. nie zastąpi profesjonalnego aparatu (cyfraka),kamery,odtwarzacza mp3/mp4,itp/itd.Bo po grzyba komuś aparat 1,3 albo 2 mpx za 1300 zł?Co do mp3 i radia to akurat ujdzie rzeczywiście się przydaje(ale tylko ze złączem pamięci) ale co do mp4 to nielepiej qpić Ipoda?A pozatym jak ktoś Wam taki tel. za 1300zeta gwiźnie-tracicie wszystkie te urządzenia:(.Dlatego też jestem zwolennikiem telefonów ze średniej półki (do 500-550 zł.)-takie funkcje jak aparat,kamerka,itp. przydają się kiedy jesteśmy np.w podróży i chcemy coś fajnego uchwycić ale żeby tak profesjonalnie-to odpada lepiej qpić cyfraka 5mpx za 500zeta:)

#87083  autor: uśmiechnięty
 21 lip 2006, 20:14
Sory, że się tak wyrażę, ale ty mateush jesteś trochę jakiś nienormalny.

Ludzie chcą mnieć nowe rzeczy zaraz po premierze, bo chcą być na "topie", mieć ogrom możliwości (tak przeważnie jest w nowych rzeczach), mieć coś "trendy" i jeśli komuś się podoba, to niby dlaczego ma sobie odmówić przyjemności?

Mi też jak coś się niewiadomo jak podoba, jestem w stanie wydać na to trochę kasy.

#87191  autor: Osk92
 22 lip 2006, 00:17
Żeby przeżywać radości i rozczarowania wcześniej niż inni, być postrzeganym jako snob i mieć to jako jeden z pierwszych- sam bym tak robił ale mi kasa na to nie pozwala... w sumie to dobrze, bo zacząłem się napalać na CX-a jak go jeszcze nie było w PL, jak doszedł do kosztował od 1600zł w dół... a tak teran na luziku- abo. w erze (niestety abo...) i telefonik jest ;)