• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #86039  autor: Rokko30
 15 lip 2006, 17:26
szukam fajnej bramki sms gdzie można wysyłać sms do Plusa, może ktoś jest bardziej zorientowany i zna jakąś bramke to prosze o adres..Pozdrawiam

#86040  autor: orB
 15 lip 2006, 17:29
www.miastoplusa.pl - najlepsza, wystarczy się zarejestrować tzn wysłać sms z telefonu w plusie, jak się nie ma to komus podebrać :-)

#86042  autor: D@rio
 15 lip 2006, 17:33
i jeszcze standardowa ;) => www.text.plusgsm.pl ;)

Obrazek

#86050  autor: Rokko30
 15 lip 2006, 18:00
właśnie nie mam telefonu w Plusie a musze ostatnio sporo tam sms wysyłać a co do bramki standardowej to jest do kitu chyba raz na dzień praktycznie moge wysłać sms, ale dzieki za informacje i może ktoś zna jeszcze coś ciekawszego i lepszego??

#86052  autor: D@rio
 15 lip 2006, 18:09
No jeszcze istnieje jedna opcja ;) mało komu znana :-)

Możesz wysyłac SMSy jako e-mail'e. W tym celu wysyłasz wiadomość w formacie
+[email protected] (oczywiście dajesz odpowiedni numer) ;) ...nie wpisujesz tematu. Tylko pamiętaj że wiadomość nie może przekroczyć dwóch wiadomości SMS (łącznie z adresem e-mail jako nadawca) bo wtedy tylko jej część dojdzie. Ale jest to o tyle dobre że przy krótkich komunikatach działa a co ważne nie podlega limitom.

Pozdrawiam.

Obrazek

#86104  autor: szczeka
 15 lip 2006, 21:21
wlasnie sprobowalem sobie takiego sms'a z outlooka wyslac.
dostalem dwa sms'y, mimo iz wyslalem tego sms'a pustego

pierwszy to '1/2 internetowa bramka sms: [tutaj adres e-mail], this is a multi part....' drugi to dokonczenie 'next part_000_000.... /html'

wiec odczytywanie sms'a wyslanego poprzez outlooka nie jest zbyt komfortowe.

;-)

#86111  autor: D@rio
 15 lip 2006, 21:48
szczeka pisze:wlasnie sprobowalem sobie takiego sms'a z outlooka wyslac.
dostalem dwa sms'y, mimo iz wyslalem tego sms'a pustego

pierwszy to '1/2 internetowa bramka sms: [tutaj adres e-mail], this is a multi part....' drugi to dokonczenie 'next part_000_000.... /html'

wiec odczytywanie sms'a wyslanego poprzez outlooka nie jest zbyt komfortowe.

;-)
Zgadza się, bo Outlook wysyła e-mail'e w formacie HTML a tu trzeba jako tekst. Radzę wysyłać normalnie, ze strony ;)

Obrazek

#86158  autor: ganc2
 16 lip 2006, 13:54
Ja znam super bramkę sms do wszystkich sieci: wapster.pl
Jest ona płatna, ale jeśli np. zapłacisz 9PLN to sobie za to kupisz 4 gadżeciki typu Real music, tapety polifonia czy inne takie Lub 8 typu czarnobiałe logo czy coś. A oprócz tego będziesz mógł wysłać 3 esy dziennie za darmo a każdy kolejny odejmie ci tylko 0,10 z tych 9zl. Ta bramka mi się podoba ponieważnie dokleja żadnych reklam ani nie przychodzą ci one ze znaczkami i nie ma takich cudów z podpisaniem tzn nie wymysla ona podpisu typu podpis/: czy podpis: tylko daje przejscie do drugiej lini i normalnie to wygląda. Polecam wapsterową.

#86170  autor: szczeka
 16 lip 2006, 15:24
ja korzystam z bramki orange. jak jeszcze bylem uzytkownikiem popa. tez dobra bramka, do wszystkich sieci idzie, 30 darmowych sms'ow, jak sie wysyla poza siec to odbiorca widzi, jakbys wyslal wiadomosc z telefonu. ;-)

co do wapstera, to jak ktos korzysta, a nie wie to sciagnijcie sobie komunikator aqq, za jeden dzien uzytkowania bodajze 10 wapsterkow dostajemy.

#86174  autor: Klusek
 16 lip 2006, 15:33
szczeka pisze:jak sie wysyla poza siec to odbiorca widzi, jakbys wyslal wiadomosc z telefonu. ;-)
Jak idzie w sieci to też tylko przed numerem odbiorcy musi być +48 :)

Obrazek
Obrazek

#86176  autor: Rokko30
 16 lip 2006, 15:55
tez korzystam z bramki Orange ale jest tylko 30 sms na miesiąc jak sie duzo wysyła to troche malo, do Plusa chyba najgorzej jest słać sms z netu bo praktycznie nie ma bramki ciekawej bo ta standardowa to szkoda gadać :D

#86187  autor: szczeka
 16 lip 2006, 16:44
Rokko30 pisze:tez korzystam z bramki Orange ale jest tylko 30 sms na miesiąc jak sie duzo wysyła to troche malo, do Plusa chyba najgorzej jest słać sms z netu bo praktycznie nie ma bramki ciekawej bo ta standardowa to szkoda gadać :D
do plusa wlasnie najlepiej moim zdaniem ;-)

chociazby ze wzlgedu na ten myk z mailem, co Dario podal.

#86194  autor: iSiO
 16 lip 2006, 18:15
szczeka pisze:ja korzystam z bramki orange. jak jeszcze bylem uzytkownikiem popa. tez dobra bramka, do wszystkich sieci idzie, 30 darmowych sms'ow, jak sie wysyla poza siec to odbiorca widzi, jakbys wyslal wiadomosc z telefonu. ;-)
Ostatnio z tej bramki Orange czesto smsy "wiszą" i nie dochodza na czas do jakiej sieci bym nie wysyłał.
Według mnie najlepsza bramke ma plus, potem jest Orange a najwieksza beznadzieja to bramka ery, niedosyć że wiadomosci strasznie krótkie to jeszcze jest ich tylko 10 na dobe.

#86215  autor: kalin
 16 lip 2006, 21:12
Hmm 10 wiadomosci na dobe to 300 smsow na miesiac.Smsy dochodza praktycznie zaraz po wyslaniu.W Orange masz 1 sms dziennie i czekasz cholera wie ile na dostarczenie.Tylko w plusie masz nielimitowana ilosc smsow chociaz kiedys i tak bylo lepiej bo mozna bylo wysylac do wszystkich sieci.

Drogą legalizacji ku pełnej demokracji. http://www.kanaba.info/

#86222  autor: iSiO
 16 lip 2006, 21:45
kalin pisze:W Orange masz 1 sms dziennie i czekasz cholera wie ile na dostarczenie.
Ale z podstawowej bramki jest 10 na dzień :mrgreen:

#86309  autor: Rokko30
 17 lip 2006, 16:31
Podstawowa bramka Plusa bardzo róznie działa raz pośle 1-2 sms i zaraz mi pisze żebym spróbował pózniej bo limit wyczerpany także co to za bramka, a jaką bramke ma Plus pewnie tylko dla uzytkowników Plusa a jak ktoś nie ma telefonu z ich sieci to kicha, chyba że ktoś wie jak się tam dostać...Moim zdaniem Orange ma bramke najlepsza z dostępem dla wszystkich praktycznie..

#86311  autor: D@rio
 17 lip 2006, 16:39
Rokko30 pisze:Podstawowa bramka Plusa bardzo róznie działa raz pośle 1-2 sms i zaraz mi pisze żebym spróbował pózniej bo limit wyczerpany także co to za bramka, a jaką bramke ma Plus pewnie tylko dla uzytkowników Plusa a jak ktoś nie ma telefonu z ich sieci to kicha, chyba że ktoś wie jak się tam dostać...Moim zdaniem Orange ma bramke najlepsza z dostępem dla wszystkich praktycznie..
To o czym Ty piszesz może być spowodowane iż masz internet w sieci lokalnej (LAN) iż jednego dnia możesz wysłać jednego SMSa a raz dwa. Dzieje się tak ponieważ bramka SMS Plusa nadaje limit na każdy adres IP, a w sieci lokalnej często jest tak iż jeden adres IP jest "dzielony" na kilka a nawet kilkanaście komputerów.

Obrazek

#86323  autor: Rokko30
 17 lip 2006, 18:01
masz racje *D@rio mam internet w sieci lokalnej i pewnie tak jest jak napisałeś..no cóż pozostaje mi chyba tylko bramka orange i ewentualnie mail, albo mieć IP zewnętrzne...dzieki za porady :D

#86521  autor: Th0mas
 18 lip 2006, 20:43
Rokko30 pisze:tez korzystam z bramki Orange ale jest tylko 30 sms na miesiąc jak sie duzo wysyła to troche malo, do Plusa chyba najgorzej jest słać sms z netu bo praktycznie nie ma bramki ciekawej bo ta standardowa to szkoda gadać :D
Najgorzej to jest z Erą :P A co do tematu, to jeśli korzystasz z mBoxa i standardowej bramki i Ci to nie wystarcza, to polecam kupno startera Simplus i rejestrację w Mieście Plusa. Tam jest sporo darmowych smsów do Plusa.