• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#80043  autor: Kaczy
 16 cze 2006, 14:28
Ja kocham Siemensy.

W swoim życiu miałem ich sporo (AX72, S55, Me45- 2 różne, S45, C75 no i może jakiś jeszcze).

Jedyna skucha to S55- te klawisze były dobijające i odpadające :smt005 :smt005

Poza tym nie narzekam. Baterie trzymały mi zawsze długo- nawet powyżej tygodnia. Jakościowo też są dobre (oprócz S55). Np. Me45 miałem 4 lata i w ogóle nie było widać po nim jakiegokolwiek zniszczenia. Z wielkim bólem później sprzedawałem ten telefon.

Podsumowując: Siemens`y są OK :smt008

...::: Made for loneliness :::...

#80046  autor: Vin
 16 cze 2006, 15:14
MAtiz - to jakiś dziwny był ten twój kolega, bo mój CXT70 latał ponad 2 metry w góre(i nie zawsze miał miękkie lądowanie...), a nic mu się nie urywało, nie gubił zasięgu, nie wyłączał się i się nie wieszał...

#80076  autor: Bobb
 16 cze 2006, 17:55
Czy wy macie cos nie tak z glowa?? :D Po co rzucac telefonem na 2 metry w gore?? Ale w sumie moze tylko do tego sie siemensy nadaja ;)

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#80082  autor: Doda!
 16 cze 2006, 18:47
z tym dresiarstwem chodzi mi o to, że w swojej szkole widzę, że większość osób, które są zgolone na łyso i chodzą w dresach, ma SE. dlatego tak sądze. ale może tak nie jest... a z tą Nokią - ja po prostu nie lubię tych telefonów, przez to jakie przygody mam z moją. ale to pakowanie do jednego malutkiego pudełeczka wszystkiego, co może być, jest trochę dziwne, jak dla mnie. ale może nowe Nokie nie są już tak wadliwe jak stare (oczywiście zaraz podniesie się wielki raban, że co ja pieprzę, ale w końcu sam dałem ten temat), ale pomyślcie sami - jak się coś rozwali, to cały telefon nie działa. a jak macie osobno mp3, aparat i telefon to jak coś się rozwali to ma się dwie rzeczy, które dalej działają. zresztą...

ja już nie wiem co o tym sądzić. tak jak Wy nie lubicie Siemensów, ja nie lubię SE i Nokii (Nokii nienawidzę). ale jak mówicie o tych Motkach, to nie przyznam Wam racji. chociaż może trochę, bo V3 jest też dresiarska. ale V500 nigdy w życiu, ma ją moja mama, jej znajome z pracy i jeszcze chyba dyrektorka z jej szkoły (moja mama uczy w kolegium językowym).

ale czemu Wy najbardziej czepiacie się moich wypowiedzi?? czuję się osaczony :-) ja wiem tylko, że Siemensy są moją ukochaną marką, Waszą Nokie i SE, a na forum chcę się dowiedzieć czemu tak nie cierpicie Siemensów.

aha, teraz próbuję nagrywać z kolegą piosenki przez kabel na Nokię 6230i (to, że to akurat ta nie jest ważne). telefon ciągle się włącza i wyłącza (wszystko jest ustawione i wgrane, teraz potrzeba tylko wgrać). wcześniej próbowaliśmy przez podczerwień (też wszystko było ustawione) i nie mogła złapać połączenia (wiemy, gdzie jest IrDA w tej Nokii). za to wcześniej moja siostra nagrywała na Siemensa i wszystko było dobrze. to prawda!

pozdro!

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#80083  autor: MATIZ
 16 cze 2006, 18:58
Tragedya z tymi wibracjami to prawda. Takie niedopracowanie softu C60(było ich jeszcze więcej). Moj kumpel szanuje tel nie ma na nim żadnej ryski(na wyśw i obudowie) dosłownie nic a klapka sie urwała od zwykłego otwierania(zreszta to samo było w C60). Kumpel nie zdjemował z niego obudowy żeby gwarancji nie stracić a kurz i tak się tam dostał. Zresztą i tak się raczej do Siemensów nie przekonam :D

#80091  autor: mol
 16 cze 2006, 19:59
MATIZ pisze:Tragedya Kumpel nie zdjemował z niego obudowy żeby gwarancji nie stracić a kurz i tak się tam dostał.
Eeee od kiedy przez sciągnięcie obudowy można stracić gwarancje?? :/

#80094  autor: Bobb
 16 cze 2006, 20:06
Doda! pisze:z tym dresiarstwem chodzi mi o to, że w swojej szkole widzę, że większość osób, które są zgolone na łyso i chodzą w dresach, ma SE. dlatego tak sądze. ale może tak nie jest... a z tą Nokią - ja po prostu nie lubię tych telefonów, przez to jakie przygody mam z moją. ale to pakowanie do jednego malutkiego pudełeczka wszystkiego, co może być, jest trochę dziwne, jak dla mnie. ale może nowe Nokie nie są już tak wadliwe jak stare (oczywiście zaraz podniesie się wielki raban, że co ja pieprzę, ale w końcu sam dałem ten temat), ale pomyślcie sami - jak się coś rozwali, to cały telefon nie działa. a jak macie osobno mp3, aparat i telefon to jak coś się rozwali to ma się dwie rzeczy, które dalej działają. zresztą...

ja już nie wiem co o tym sądzić. tak jak Wy nie lubicie Siemensów, ja nie lubię SE i Nokii (Nokii nienawidzę). ale jak mówicie o tych Motkach, to nie przyznam Wam racji. chociaż może trochę, bo V3 jest też dresiarska. ale V500 nigdy w życiu, ma ją moja mama, jej znajome z pracy i jeszcze chyba dyrektorka z jej szkoły (moja mama uczy w kolegium językowym).

ale czemu Wy najbardziej czepiacie się moich wypowiedzi?? czuję się osaczony :-) ja wiem tylko, że Siemensy są moją ukochaną marką, Waszą Nokie i SE, a na forum chcę się dowiedzieć czemu tak nie cierpicie Siemensów.

aha, teraz próbuję nagrywać z kolegą piosenki przez kabel na Nokię 6230i (to, że to akurat ta nie jest ważne). telefon ciągle się włącza i wyłącza (wszystko jest ustawione i wgrane, teraz potrzeba tylko wgrać). wcześniej próbowaliśmy przez podczerwień (też wszystko było ustawione) i nie mogła złapać połączenia (wiemy, gdzie jest IrDA w tej Nokii). za to wcześniej moja siostra nagrywała na Siemensa i wszystko było dobrze. to prawda!

pozdro!
Czepiamy sie glownie Ciebie bo Twoje wypowiedzi sa strasznie chaotyczne, przewaznie pozbawione sensu i logiki... A pozatym tragicznie dobierasz argumenty...

#80098  autor: Doda!
 16 cze 2006, 20:25
o które argumenty Ci chodzi?

dobra, nie będę nic pisał. ja się chcę dowiedzieć czemu Siemensy to dla Was gówna. tutaj wszystko opiera się tylko i wyłącznie na własnej opinii, ja już ją wyraziłem, teraz czytam Wasze opinie, moja może być inna niż Twoja, Bobb (i taka jest) i ja wcale nie chce Ciebie i innych do Siemensów przekonać. a to że czepiasz się, jak ja pisze... to też Twoja własna opinia

ja już nie będę się udzielać w tym temacie

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#80116  autor: tomico
 16 cze 2006, 22:03
Ja tam z mojej nokii jestem zadowolony i jeśli mi się uda to zmienię sobie na n70 a kiedyś może na n73. Doda! kup sobie jakiś inny telefon Nokii albo SE a zmienisz do nich nastawienie i może pozytywnie cię zaskoczą. Używając jednego telefonu danej firmy nie można określić czy te telefony są dobre czy nie.

#80124  autor: Vin
 16 cze 2006, 22:13
I kto to mówi :?: :| :|
Bobb - jecgałem na rowerze - chciałem zeskoczyć z krawężnika i jakoś się wyślizgnął z kieszeni :mrgreen:
Pozatym to zgadzam się z tobą w 100% Doda!

Ja nokie jeszcze przetrawie(te bez symbiana to juz gorzej przechodzą... :mrgreen: )
Ale SE to najchętniej bym...rozwalił? :downtown:

PS. Sorka, że czasem brakie jakiejś liteki w słowe, ale klawiatura już dość stara jest...

#80126  autor: tomico
 16 cze 2006, 22:17
Ale czemu?? Przecież SE tez są dobre. Z wyglądu i funkjonalnie bardzo mi odpowiadają.

#80136  autor: Bobb
 16 cze 2006, 22:26
Vinamp pisze:I kto to mówi :?: :| :|
Bobb - jecgałem na rowerze - chciałem zeskoczyć z krawężnika i jakoś się wyślizgnął z kieszeni :mrgreen:

No coz, jak tak to masz rozgrzeszenie :D Ale nastepnym razem bardziej szanuj swoj telefon to on tez bedzie Cie szanowal :D

[ Dodano: 2006-06-16, 22:30 ]
Doda! pisze:o które argumenty Ci chodzi?

dobra, nie będę nic pisał. ja się chcę dowiedzieć czemu Siemensy to dla Was gówna. tutaj wszystko opiera się tylko i wyłącznie na własnej opinii, ja już ją wyraziłem, teraz czytam Wasze opinie, moja może być inna niż Twoja, Bobb (i taka jest) i ja wcale nie chce Ciebie i innych do Siemensów przekonać. a to że czepiasz się, jak ja pisze... to też Twoja własna opinia

ja już nie będę się udzielać w tym temacie

Pytales sie czemus ie ktos Ciebie czepia to Ci odpisalem. O jakie argumenty mi chodzi?? O to ze twierdzisz ze Nokie maja za duzo funkcji, a SE to dresiarskie telefony. Zastanow sie nad tym. CZy nie o to teraz chodzi by miec jak najwiekszy wybor produktow?? Nokia oferuje zarowno "multimedialne kombajny" jak i proste modele bez wielu nowinek technicznych. To tak jakbys krytykowal Mercedesa za to ze wsadza do samochodu GPS, ABS i poduszki powietrzne.... Rozumiesz juz?

#86177  autor: Pb
 16 lip 2006, 15:58
siemanko jestem wielkim antyfanem noki i siemensa i tak już prawdopodobnie zostanie.Siemensów nie lubię bo są przereklamowane,szybko się psują są drogie i przede wszystkim BRZYDKIE!!!!!!!!!!!znam sporo osób co mają te złomy (c65,c75,a65,mc60,s55itp.gówna) NIKT nie jest zadowolony z tej gównianiej marki!!!!!!Właściwie wszystkie są moim zd.do d***y może oprucz m55 który im jakoś wyjątkowo wyszedł:P.A najbrzydsze 2 telefony świata:SX1 i C65:P:P:P :twisted: :twisted:

#86197  autor: Vin
 16 lip 2006, 18:40
No to mamy kojenego maniaka SE :!:
Owacje na stojąco, dla dziecka neo, które skoczy pod tramwaj tylko po to, aby jego racja, ze SE jest najlepsze byla na wierzchu :!:
heh jak mnie tacy ludzie śmieszą...
Oczywiscie - najgorsza marka jest SE...
Takie zdanie wyrobiłem sobie przez:
-SMS'y
-yoye
-karty pamieci
-wyglad
-reklamy

Poprostu SE to przereklamowany syf jakich mało, ale jak dresiki nabierają się na "twoj telefon(oczywiscie na raty, bo jest drogie) twoja muzyka" to ich sprawa :wink:

#86200  autor: Rogal
 16 lip 2006, 18:54
każdy lubi coś innego jeden Nokie, drugi Siemensy, trzeci Samsungi, czwarty Sony Ericssony i można by było tak wymieniać bez końca :wink: wracając do tematu to ja do Siemensów podobnie jak do większości telefonów niemam nic :wink: i takie tematy dlaczego nie lubisz Siemensów a lubisz Nokie czy Sony Ericssony są bezsensu bo każdy ma inny gust i każdy lubi coś innego :wink: no i nepwno znajdzie się pare maniaków któży zrobią wszystko tylko żeby oczernić marke telefonów której nie lubią :smt011

#86229  autor: Vin
 16 lip 2006, 22:33
Odniosłem pewne wrażenie, że ostatnie zdanie było o mnie :wink:
Ja tylko odpowiadam ciosem na cios - atakiem na atak... :)

#86239  autor: Tragedya
 17 lip 2006, 00:21
iaro pisze:siemanko jestem wielkim antyfanem noki i siemensa i tak już prawdopodobnie zostanie.Siemensów nie lubię bo są przereklamowane,szybko się psują są drogie i przede wszystkim BRZYDKIE!!!!!!!!!!!znam sporo osób co mają te złomy (c65,c75,a65,mc60,s55itp.gówna) NIKT nie jest zadowolony z tej gównianiej marki!!!!!!Właściwie wszystkie są moim zd.do d***y może oprucz m55 który im jakoś wyjątkowo wyszedł:P.A najbrzydsze 2 telefony świata:SX1 i C65:P:P:P :twisted: :twisted:
Widać, że chłop z brzydgoszczy :/
Każda marka jest równie dobra tylko rozne osoby mają różne wymagania.

#86240  autor: orB
 17 lip 2006, 00:49
nie sądzę aby ktoś miał wymagania aby mu się teleon ciągle zawieszał (każdy wie o co chodzi :P )

#86256  autor: Skarpyta
 17 lip 2006, 10:38
ja nie lubie simensów bo sa słabe :evil: albo padaja oprogramowania albo lekko spadnie i juz nie działa i na dodatek te wolne menu porusza sie jak mucha w smole szczegole modele których bym nie kupował: CXVT70,CX65,C65

a SE juz tez mi sie coraz bardziej wydaje ze sie robie jak Siemens najgorsze sa chyba te pisanie smsów

Obrazek
Obrazek

#86314  autor: szczeka
 17 lip 2006, 16:49
Vinamp pisze:I znowu mówisz o wszystkich siemensach, a miałaeś kontakt tylko z jednym...czy to nie dziwne :?:
A nokie to niby mają "system operacyjny"
Np taka Nokia 6610i...większego [*******] w ręce nie miałem...ma aparat, który robi boooooooskie zdjęcia(pikseloza na maxa) pozatym to ma malutki wyświetlaczyk na którym można spokojnie policzyć pixele...aaaaa i jeszcze to radio...które jesli telefon będzie leżał 2 min w jednym miejscu(może) złapie jakąś stacje...
To dopiero świetny telefon co nie K@mil :?: :smt005
Nokie bez symbiana to wógóle jakieś cieńkie phony, zawsze im czegoś brakuje albo irdy, ale ma jakieś karty micro SD...
O duzych wyświetlaczach nawet nie mówiąc :wink:
Poprostu są jak papier toaletowy - do d*** i to trzeba przyznać
to, co napisales w tym poscie swiadczy jedynie o tym, ile wiesz na temat telefonow.

to tyle z mojej strony.

[ Dodano: 2006-07-17, 16:54 ]
Vinamp pisze:No to mamy kojenego maniaka SE :!:
Owacje na stojąco, dla dziecka neo, które skoczy pod tramwaj tylko po to, aby jego racja, ze SE jest najlepsze byla na wierzchu :!:
heh jak mnie tacy ludzie śmieszą...
Oczywiscie - najgorsza marka jest SE...
Takie zdanie wyrobiłem sobie przez:
-SMS'y
-yoye
-karty pamieci
-wyglad
-reklamy

Poprostu SE to przereklamowany syf jakich mało, ale jak dresiki nabierają się na "twoj telefon(oczywiscie na raty, bo jest drogie) twoja muzyka" to ich sprawa :wink:
kolejny Twoj popisowy post.

sorry, ze sie czepiam. tak w ogole to Ty wygladasz na takie typowe, jak Ty to mowisz 'dziecko neo' ...

piszesz takie glupoty, tylko po to, zeby wszyscy mysleli, ze siemens to dobra marka. ja tego nie neguje, bo dla mnie siemens moze byc rownie dobry, co SE, czy motorola. dla mnie nie najwazniejsza jest marka, a to co oferuje dany model.

wszyscy pisza, ze nie lubia siemensow, bo sie zawieszaja. ale przeciez na to wystarczy wymiana softu? tak trudno? kupic kabelek za 10zl i wymienic soft?

oczywiscie SE i Nokie sa lepsze, bo tam w standardzie nic sie nie dzieje, tj. nie zawiesza, ale sa drozsze- za dobra marke trzeba placic.