• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 147
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 147

#85900  autor: D@rio
 14 lip 2006, 23:01
Nikt tego nie przeczyta. Tak sobie rozmawiamy i wymieniamy poglądy ;) a nawet jak przeczyta to pewnie i tak oleje bo kogo obchodzi opinia paru uzytkownikow kiedy wplywy finansowe dla firmy sa wazniejsze.
Pozatym, ja wiem ze Plus poluje w swoich ofertach na tak naprawde "naiwnych frajerow" co sie ciesza ze dostana sluchawke nowa za 1zł. albo coś takiego. Jak widzę w salonie jak siedzą ludzię i przedlużają umowy z jakimiś Nokiami 3100 czy Samsungami x200 gdzie w MediaMarkcie nowy telefon taki kosztuje 250 - 350 PLN to az mi sie nie dobrze robi. A oni wola wziasc tam za 1zl. i jeszcze na 24 miesiace :? ale coz, nie wszyscy sie znowu na wszyskim musza znac choc ja zawsze uwazalem ze odrobina pomyslunku to nie boli...

gm: u...znam ten bol. Tez nie lubie nosic dwoch telefonow :? A nie mozesz wykonywac polaczen glosowych z tej karty od BC? One sa zablokowane czy poprostu zbyt drogie?

mardall: do Września to się raczej nic nie zmieni. A kiedy Ci się umowa kończy? Skoro we wrześniu to już powineneś mieć przygotowaną ofertę dla Ciebie.

Obrazek

#85903  autor: mardall
 14 lip 2006, 23:09
Ofertę mam ale nie bardzo mnie zadowala :-) Umowa kończy mi się 4 sierpnia a zonie 24 sierpnia. Ja jestem skłonny Plusowi płacić dosyć dużo w ramach mojej rodzinki (oczywiście nie tyle co biznes) ale te 300 zł miesięcznie chyba nie jest tak źle, dalej - jestem skłonny kupować co dwa lata telefon za 800-900 zł i w tym wszystkim chcę swobody kontaktu paru usług dodatkowych

#85908  autor: D@rio
 14 lip 2006, 23:19
ee...no to jesteś dobry klient jakby nie patrzeć. rozumiem że masz 4 aktywacje abonamentowe na koncie, tak? Wiesz, oferta się raczej nie zmieni. Możesz próbować jakieś reklamacje albo o obniżenie ceny telefonu ale wątpię że to odniesie jakiś skutek. Ja pisałem 3 reklamacje + pismo do Dyrektora Departamentu Reklamacji i nic to nie dało. Jak Ci nie odpowiada ich oferta ANU jak i PWA to ja bym wysłał rezygnację.
Wiesz, ja tam porzuciłęm wszelkie sentymenty. Wybierz tam gdzie Ci lepiej, korzystniej a może nawet i taniej.

P.S
A powiedz mi jaka oferta Cię interesuje i jaką oferuje Ci Plus. Bardzo mnie to ciekawi...

Obrazek

#85912  autor: mardall
 14 lip 2006, 23:29
Rok temu dali mi DWiW w wymiarze 1300 minut miesięcznie, czyli dosyć sporo. teraz liczyłem na rabat w Godzinach 75, dokładną ofertę rzuce Ci na maila

[ Dodano: 2006-07-14, 23:35 ]
ten adres na plusnet mi odrzuca pocztę ;-(

#85917  autor: D@rio
 14 lip 2006, 23:39
mardall pisze:Rok temu dali mi DWiW w wymiarze 1300 minut miesięcznie, czyli dosyć sporo. teraz liczyłem na rabat w Godzinach 75, dokładną ofertę rzuce Ci na maila

[ Dodano: 2006-07-14, 23:35 ]
ten adres na plusnet mi odrzuca pocztę ;-(
Doszło doszło. Właśnie przeglądam oferte. Ale nie odp. mi na pytanie które Ci zadałem ;)
Rabatów na Abonament w Godzinach25 już nie ma...
P.S
Mi też proponowali jako ANU DWiW do NP165 w wymiarze 21h.

Obrazek

#85922  autor: mardall
 14 lip 2006, 23:58
A właśnie ze odpowiedziałem ;-) to dziwne bo dostałem maila od postmastera z brzydkimi wyrazami angielskimi na temat Twojego adresu mailowego ;-)

#85930  autor: D@rio
 15 lip 2006, 00:28
mardall pisze:A właśnie ze odpowiedziałem ;-) to dziwne bo dostałem maila od postmastera z brzydkimi wyrazami angielskimi na temat Twojego adresu mailowego ;-)
tak? a co Ci napisał postmaster? kurde, ja mam jeszcze 40% procent miejsca na skrzynce wolnego...heh, acchhh co za dzień ;) już nawet automaty się o mnie brzydko wyrażają, hehe.

Obrazek

#85932  autor: mardall
 15 lip 2006, 00:33
Your message cannot be delivered to the following recipients:
Recipient address: [email protected]
Reason: Illegal host/domain name found
;-)

#85935  autor: D@rio
 15 lip 2006, 01:01
mardall pisze:Your message cannot be delivered to the following recipients:
Recipient address: [email protected]
Reason: Illegal host/domain name found
;-)
no na taki adres to ja się nie dziwię że Ci nie wyślę wyślij na dareczeq (at) plusnet.pl

Obrazek

#85959  autor: tomi81
 15 lip 2006, 11:02
Witajcie :)

Po przeczytaniu Waszych odpowiedzi odnosnie tego co moge dostac od Plusa w PWA( jesli wezme sluchawke to ew tel z cena w danej promocji BK, a jesli nie wezme sluchawki to...?) zaczynam sie niepokoic. Place ok 200 zl miesiecznie, mam BK 50 bo podobnie jak gm uzywam roznych pakietow (iPlusa, pakiety smsow, rozmowy miedzynarodowe itp) ale nie chce wiekszej taryfy, skoro ceny sa prawie takie same :) wiec jakis tam zarobek na mnie jest, moze niezbyt duzy ale zawsze. Do tego sporo rozmow odebranych z roznych sieci + jeszcze jedna aktywka z najnizsza BK ale to marginalna sprawa. Sadzac po tym co tu piszecie chyba lepiej bedzie mi sie wybrac do Ery, przeniesc ten erzany numer ktory uzywam na konto biznesowe (albo pozostac w Nowym Komforcie - musze popracowac z bilingiem :) i zaczac budowac relacje z tym operatorem skoro Plus robi jak robi. Nie mam takiego stazu jak Wy ale jestem z nimi od 2001 r. Chyba poswiece ten lepszy zasieg (zwlaszcza sciana wschodnia bo tu sie poruszam) na rzecz lepszego traktowania klienta. Ew zostanie najnizsza BK zeby miec jakis kontakt ze swiatem jak zabraknie Ery i Plus nie nawali ;) I tu pytanie - co moge dostac na przedluzenie umowy jesli nie wezme tel i zmiene BK 50 na 30? Oraz co moge dostac jesli pozostane w BK 50 i tez nie wezme tel. Dzieki za pomoc :) Pozdrawiam

#85979  autor: mardall
 15 lip 2006, 12:30
D@rio - taki tekst dostałem a przecież mail dotarł bo był wysłany na dareczeq :-)

[ Dodano: 2006-07-15, 12:33 ]
tomi81 - najlepiej 2 miesiące przed zakończeniem umowy zadzwonić z pytaniem o ofertę dla Ciebie i wtedy kombinować

#85988  autor: gm
 15 lip 2006, 13:35
tomi81: bez nerwów, poczekaj na swoją ofertę.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#86003  autor: D@rio
 15 lip 2006, 15:23
Jako ANU pozwolę sobie przedstawić ogólną strukturę i mniej więcej to co, można dostać:

Rozmowy za grosze
W ramach oferty abonent wybiera trzy numery w sieci Plus lub sieci stacjonarnej, z którymi będzie komunikował się jedynie za 6 groszy za minutę, bez limitów, przez całą dobę, a rozmowy z tymi numerami nie będą powodowały utraty minut z abonamentu. Z usługi korzystać można przez okres 12 lub 18 miesięcy. Jednocześnie istnieje możliwość bezpłatnej zmiany dotychczasowgo abonamentu na jedną z taryf z oferty Godziny.

Pakiet Minut
Klienci wybierający tą opcję otrzymają przez kolejne 12 lub 18 miesięcy pakiet dodatkowych darmowych minut - co miesiąc, bez dodatkowych opłat do wykorzystania na dowolne połączenia stacjonarne i komórkowe w kraju. Niewykorzystane minuty przejdą na następne 3 miesiące.

Pakiet Minut Plus
To pakiet dodatkowych darmowych minut przyznawanych automatycznie, przez kolejne 12 lub 18 miesięcy, do wykorzystania na dowolne połączenia do sieci Plus oraz na wszystkie numery stacjonarne. Niewykorzystane minuty przechodzą na następne 3 miesiące.

Darmowe Wieczory i Weekendy
W ramach tej oferty klienci przedłużający umowę przez kolejne 12 lub 18 miesięcy otrzymują pakiet dodatkowych darmowych minut do wykorzystania na połączenia wieczorami (od godz. 18.00) i w weekendy (sobota i niedziela) do sieci Plus oraz na wszystkie numery stacjonarne. Niewykorzystane minuty przejdą na następne 3 miesiące.

Pakiet Minuty/SMS-y (w BiznesKlasie również jako dodatkowy pakiet kwotowy na uslugi)
To pakiet darmowych minut do wykorzystania na dowolne połączenia stacjonarne lub komórkowe w kraju wymiennych na SMS-y. Pakiet będzie automatycznie przyznawany, przez kolejne 12 miesięcy. Niewykorzystane minuty przechodzą na następne 3 miesiące.

Pakiet SMS
To oferta dla małomównych, w ramach której osoba przedłużająca umowę, przez kolejne 12 lub 18 miesięcy otrzymuje pakiet dodatkowych SMS-ów do wszystkich sieci krajowych. Niewykorzystane SMS-y przejdą na następne 3 miesiące.

* * * * *
Natomiast PWA:

Generalnie ceny możesz sobie przyrównać do obecnej promocji BiznesKlasy. Szczegółowa oferta będzie znana ok. 2 miesięcy przed terminowym zakończeniem umowy.

Obrazek

#86004  autor: ziomel
 15 lip 2006, 15:28
konczy mi sie umowa 2 pazdziernika srednie moje rachunki to 150 zloty..czasem zdazaly sie po 400 na jakie warunkimoge liczyc??...i na ile przed koncem umowy zostanie mi przedstwiona??...czy jest szansa ze juz w sierpniu??...staz 6lat

#86012  autor: D@rio
 15 lip 2006, 15:48
ziomel pisze:konczy mi sie umowa 2 pazdziernika srednie moje rachunki to 150 zloty..czasem zdazaly sie po 400 na jakie warunkimoge liczyc??...i na ile przed koncem umowy zostanie mi przedstwiona??...czy jest szansa ze juz w sierpniu??...staz 6lat
Przeczytaj powyższy mój post. Natomiast, to że tam parę razy miałeś 400 to mały to będzie miało wpływ. Liczy się ogólna, średnia suma rachunków oraz tzw. kwota gwarantowanego wpływu czyli poprostu abonament. Możesz zadzwonić i wypytać o ofertę już pod koniec sierpnia - powinna być gotowa. Jeśli chodzi o telefon to nie liczyłbym na jakieś większe rewelacje i super obniżki niż oferta dla nowych klientów.

Obrazek

#86018  autor: ziomel
 15 lip 2006, 16:03
abonament to 80 zloty...moze jednak moge liczyc na troche tansze??...bo obecnie mam nowy pluss55 + DWIW25=80 staly doplyw....a dalo by sie przyspieszyc ten okres przedstawienia nowej oferty do np. 10 sierpnia??...2 lata temu mi sie udalo jak zdecydowalem sie na k700 wtedy byl i w promocyjnej i wczesniej o 2 m-ce byla oferta a jak jest teraz??

#86026  autor: D@rio
 15 lip 2006, 16:23
Słuchajcie, w dniu dzisiejszym otrzymałem pocztą list od Departamentu Reklamacji w związku z ofertą dla numeru pierwszego, na którym jest złożona rezygnacja i który wygasa 08.08.2006r. terminowo.
Na początku napisali mi iż zapoznali się z pismem które złożyłem 19.06.2006r.
W drugim akapicie pouczają mnie jak się tworzy oferty utrzymaniowo-lojalnościowe i że każda jest tworzona indywidualnie na podstawie analizy konta, rachunków korzystania z usług i tak dalej....bla bla bla.

Ale pozwolę sobie zatycotować to co napisali w trzecim, ostatnim akapicie.
Chcielibyśmy poinformować żę dla numeru telefonu 601-xxx-xxx zostało przyznane prawo wymiany aparatu na nowy, jak również została w ramach indywidualnego podejścia do spraw naszych Klientów sporządzona indywidualna oferta handlowa uwzględniająca Pana sugestie dotyczące ceny aparatu, którym jest Pan zainteresowany. Informujemy iż zgodnie z przyjętą zasadą postępowania w tym zakresie, przekazaliśmy Pana prośbę do właściwej komórki organizacyjnej, której konsultanci będą kontaktowali się z Panem w przedmiotowej sprawie.

Dziękując za kontakt z nami pozostajemy z nadzieją, że powyższe rozwiązanie okaże się dla Pana zadowalające.

Z wyrażami szacunku.

xxxxx xxxxx
St. Konsultant
Hmm...ciekawe, co nie? ;) Podejrzewam że jest to pismo które przekierował Kierownik o/Lublin bo 19.06.2006r. to składałem do Niego pismo a nie do Departamentu Reklamacji. Ciekaw jestem jedynie czy ktoś tym razem się ze mną skontaktuje. Bo dnia 30.06.2006r. dostałem podobnej treści pismo, również było w Nim napisane iż ktoś się ze mną skontaktuje tyle iż było to pismo od Biura Rzecznika Prasowego wysłane za pośrednictwem Departamentu Reklamacji. No zobaczymy. Do 8 Sierpnia mają czas. Cieszę się jedynie że wreszcie coś się zaczyna dziać...

Obrazek

#86073  autor: tomi81
 15 lip 2006, 20:05
Czyli pozostaje mi jeszcze poczekac na swoja kolej :) Dzieki wszystkim za pomoc, zwlaszcza Dario za caloksztaltowe przedstawienie oferty utrzymaniowej Plusa :) Jesli nie nowa sluchawka to ew moglbym wejsc w dodatkowy pakiet kwotowy (o ile bedzie w sensownej wysokosci) ale z tym poczekamy do jesieni :) Pozdrowienia

#86076  autor: D@rio
 15 lip 2006, 20:16
ziomel pisze:abonament to 80 zloty...moze jednak moge liczyc na troche tansze??...bo obecnie mam nowy pluss55 + DWIW25=80 staly doplyw....a dalo by sie przyspieszyc ten okres przedstawienia nowej oferty do np. 10 sierpnia??...2 lata temu mi sie udalo jak zdecydowalem sie na k700 wtedy byl i w promocyjnej i wczesniej o 2 m-ce byla oferta a jak jest teraz??
Liczy się kwota abonamentu podstawowego, czyli kwota dla taryfy NowyPlus55. Oni nie liczą abonamentów za usługi dodatkowe. Poczekaj aż przedstawią Ci ofertę i wtedy się okaże ile możesz ździałać. Jeśli chcesz przyśpieszyć wygenerowanie oferty na przedłużenie umowy to musisz wystosować odpowiednie pismo do jednego z Kierowników Team'ów Działu Obsługi Klienta. albo skontaktować się z Nim za pośrednictwem konsultantów Działu Obsługi Klienta i aby to konsultant wystosował taką prośbę. Tylko kierownik ma możliwośc przyśpieszenia skorzystania z oferty lojalnościowej. Kiedyś, jakieś 4 lata temu ja skorzystałem z takiej opcji i w programie PWA wybrałem Nokię 6310i (którą mam do dziś ;-) ) 3 miesiące wcześniej ;) (muszę się pochwalić :mrgreen: )

tomi81: nie ma za co! Polecam się i życzę udanych negocjacji! ;-)

Obrazek

#86087  autor: kosaz
 15 lip 2006, 20:44
witam!!
mam do was oto takie pytanie
posiadam oferte plus 200 czyli 100min i 100 sms w abo. nie dlugo konczy mi sie umowa. wiem ze bede przedluzal umowe o kolejny okres. ale rzecz w tym że bralem w promocji "okno na swiat IV" poniewaz mam II grupe niepelnosprawnosci z tytulu wzroku. place polowe abonamentu 64.05. moje rachunki oscyulują w granicach 70-80 zl. i nie wiem co moga mi zaperoponowac. umowa konczy mi się 13 IX br.
jesli znacie odpowiedz z gory dziekuwa :)
  • Strona 9 z 147
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 147
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9