Słuchajcie, w dniu dzisiejszym otrzymałem pocztą list od Departamentu Reklamacji w związku z ofertą dla numeru pierwszego, na którym jest złożona rezygnacja i który wygasa 08.08.2006r. terminowo.
Na początku napisali mi iż zapoznali się z pismem które złożyłem 19.06.2006r.
W drugim akapicie pouczają mnie jak się tworzy oferty utrzymaniowo-lojalnościowe i że każda jest tworzona indywidualnie na podstawie analizy konta, rachunków korzystania z usług i tak dalej....bla bla bla.
Ale pozwolę sobie zatycotować to co napisali w trzecim, ostatnim akapicie.
Chcielibyśmy poinformować żę dla numeru telefonu 601-xxx-xxx zostało przyznane prawo wymiany aparatu na nowy, jak również została w ramach indywidualnego podejścia do spraw naszych Klientów sporządzona indywidualna oferta handlowa uwzględniająca Pana sugestie dotyczące ceny aparatu, którym jest Pan zainteresowany. Informujemy iż zgodnie z przyjętą zasadą postępowania w tym zakresie, przekazaliśmy Pana prośbę do właściwej komórki organizacyjnej, której konsultanci będą kontaktowali się z Panem w przedmiotowej sprawie.
Dziękując za kontakt z nami pozostajemy z nadzieją, że powyższe rozwiązanie okaże się dla Pana zadowalające.
Z wyrażami szacunku.
xxxxx xxxxx
St. Konsultant
Hmm...ciekawe, co nie?

Podejrzewam że jest to pismo które przekierował Kierownik o/Lublin bo 19.06.2006r. to składałem do Niego pismo a nie do Departamentu Reklamacji. Ciekaw jestem jedynie czy ktoś tym razem się ze mną skontaktuje. Bo dnia 30.06.2006r. dostałem podobnej treści pismo, również było w Nim napisane iż ktoś się ze mną skontaktuje tyle iż było to pismo od Biura Rzecznika Prasowego wysłane za pośrednictwem Departamentu Reklamacji. No zobaczymy. Do 8 Sierpnia mają czas. Cieszę się jedynie że wreszcie coś się zaczyna dziać...