• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 147
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 147

#85342  autor: tomekf
 12 lip 2006, 09:03
D@rio pisze:pewnie napewno z 10 dni sobie poczeka na umowe....to jest taki standardowy okres mniej więcej.
Nawet mnie nie denerwuj :wink: Mówiłem babce, żeby szybko wysłała, bo 17 zaczyna mi się nowy okres (rozliczeniowy :P). Jak dzisiaj nic nie dostanę to dzwonię do nich jeszcze raz.

#85467  autor: D@rio
 12 lip 2006, 20:49
tomekf pisze:
D@rio pisze:pewnie napewno z 10 dni sobie poczeka na umowe....to jest taki standardowy okres mniej więcej.
Nawet mnie nie denerwuj :wink: Mówiłem babce, żeby szybko wysłała, bo 17 zaczyna mi się nowy okres (rozliczeniowy :P). Jak dzisiaj nic nie dostanę to dzwonię do nich jeszcze raz.
Mówię poważnie. Tutaj nic nie przyśpieszysz. Ten świstek idzie pocztą polską a nie kurierem. Zapomnij że od 17-ego wszystko załatwisz. To nie możliwe. 17ego to, to jak dobrze pójdzie do Ciebie dotrze a Ty jeszcze musisz ten świstek odesłąć podpisany i oni to muszą wprowadzić do systemu ;) a wieć jakieś 2 tygodnie następne....dopiero w nstp. okresie jak wszystko dobrze pójdzie będzie Ci to działać.
Pozdrawiam.

Obrazek

#85728  autor: tomi81
 14 lip 2006, 07:56
Na wstepie witam wszystkich na forum :)
Jako porownanie do Plusa i ich procedur utrzymania klienta chcialbym przedstawic inna firme, rowniez panstwowa, tylko z nieco innej branzy :)
Jest sobie pewna firma z branzy medycznej, oczywiscie panstwowa, majaca sie calkiem niezle, w ktorej byle cos zalatwic trzeba pisac tony dokumentow do przelozonych. Zeby to byl caly problem - najwieksza zakala jest to ze zarzad (oczywiscie z politycznego rozdania, bo jakby inaczej) na nic nie reaguje, dalej twardo stajac za tym ze jest super, podnoszac marze (zamiast dostosowac ja do konurencji, czyt. obnizyc) kiedy to klienci reaguja na to nogami. Na prosby o pewne obnizki, wyjscie do klienta z dobrymi propozycjami (kiedy konkurencja juz je od dawna ma) - owocuje stwierdzeniem - dla nas wszystko jest dobrze, a jak sie komus nie podoba to niech spada. Proba bycia fair w stosunku do klienta jest odbierana jako slabosc danego pracownika, bo co to nie my. A na szeregowych pracownikow, ktorzy pracuja na calosc obrotow firmy jest nakladane coraz wiecej obowiazkow (pensjie w stoja w miejscu a wszelkie premie, dodatki sa maksymalnie ucinane), tak ze w pewnym momencie czlowiek przestaje byc mily w stosunku do klienta i zaczyna byc zwierzeciem. Oczywiscie na gorze to nikogo nie obchodzi bo i po co....Na prosby o jakis program lojalnosciowy dla klienta ( a tu najlepsza beda nizsze ceny ) temat jest zamykany. Trzeba tylko pieniadze wyprowadzac z dobrze dzialajacej firmy i kupowac coraz to nowe zabawki dla czlonkow zarzadu (zdaje sie ze nowa wladza miala nie robic politycznych czystek, tylko zostawiac dobrych fachowcow na stanowiskach....).
Podobnie jak powyzej jest w Plusie - dopoki bedzie to firma panstwowa, taka przystatn dla kolesi politykow to nigdy nic dobrego z tego nie bedzie. Sam jako wieloletni abonent Plusa jestem z tego powodu wsciekly. To co mnie trzyma w Plusie to niezle ceny i super zasieg(a w tym temacie akurat siedzie i widze ile kto ma i stawia BTSow;). Do Ery Plusowi daleko (w temacie stosunku do klienta), tam jest zupelnie inne podejscie do klienta. Chocby takie mile akcenty jak np sms z BOA - pana sprawa wymaga konsultacji z Dzialem Technicznym, odpowiedz otrzyma Pan za 2 dni. Niby male rzeczy a ciesza i pokazuja ze ta firma ma klientow za klientow a nie za zlo konieczne. Smutno mi, ze Plus tak dba o swoje zrodlo utrzymania(klientow) - na jesieni tez mam PWA tylko biznesowe i zobaczymy co pokaza. Jesli nie to obnizka abo (bo numer musi zostac a i ze wzgledu na zasieg nie chce sie z Plusem calkowicie rozstawac) i bedziemy korzystac z Ery (slabszy zasieg ale cos ostatnio zaczelo sie w tym temacie ruszac). O Orange celowo nie pisze, gdzy po przejsciach z ta firma (Biznes) uwazam to za polaczenie panstwowego molocha (vide Plus) z francuska dojarka majaca w dupie klienta :) O ich zasiegu w terenie celowo nie wspominam, gdyz dla nich pierwsze drzewo skutkuje spadkiem zasiegu do zaniku wlacznie ;) Miasta to juz inna histeria ;-) Reasumujac - dopoki Plus bedzie panstwowym molochem, przystania dla zagubionych politycznie owiec, z takim podejsciem do pracownikow i klientow jak dotychczas to bedzie tylko gorzej. Niech sie w tym temacie ucza od Ery bo uwazam ze jest od kogo :)Pozdrawiam wszystkich!

#85804  autor: D@rio
 14 lip 2006, 16:29
No trudno się z tym nie zgodzić. Jak rozmawiałem nawet z pracownikami i kierownikami i oni wszyscy przejawiają takie podejście "Jak się Panu nie podoba to możesz odejść". Oni nie negocjują, nie proponują czegoś zastępczego itp. aż wreszcie metodą dialogu można dojśc do consensusu. Pozatym, Plus jest bardzo zadufany w sobie. Oni myślą że są górą, są najlepsi bo oni są "Plus". Bo oni mają taką markę, oni myślą że mają Prestige, pozatym obsługuję masę klientów biznesowych dlatego resztę mają w du**e. Dla Nich nie liczy się budowanie wspólnych, trwałych relacji z klientem, utrzymanie go i usatysfakcjonowanie tylko naprawdę wypracowanie kapitału firmy aby właśnie ludzie o których piszesz mogli się czymś podzielić ;-)
Dlatego ja się bardzo zraziłem do Plusa i narazie na jakiś czas odchodzę. Może jak wejdzie Vodafone (i gdy tym samym zmieni się akcjonariat...a przydałoby się trochę świerzej krwi) to powrócę. Gdy będzie w Polsce tak jak w niemieckim Vodafone to już z pewnością ;) Choć zgadza się, zasięg mają dobry, ceny też nie najgorsze, często pierwsi wprowadzają dobre słuchawki, najnowsze modele i parę pozytywnych aspektów by się tu znalazło ale konkurencja też jest blisko, o krok (np. taka Era) ;-) Orange też jakby nie patrzeć ostatnio się trochę obudziło i zaczyna gonić...
Ale wiem jedno...w lojalnośći i podejściu do klienta to zarówno Orange jak i Era przegonili niestety Plusa...i to nie o jeden krok ale o dwa, trzy ;-)

Miłego dnia wszystkim czytającym...

Obrazek

#85835  autor: user_delete1
 14 lip 2006, 19:26
Niestety twoja oferta nie bedzie sie różnic od oferty dla nowego klienta, pracuje w plusie tak więć sie orientuje.

#85846  autor: gm
 14 lip 2006, 19:48
jacenty1812 pisze:Niestety twoja oferta nie bedzie sie różnic od oferty dla nowego klienta, pracuje w plusie tak więć sie orientuje.
Ja osobiście widzę w tym właśnie wielką porażkę jaką Plus prezentuje w PWA. Można powiedzieć, że ANU jeszcze jest do strawienia.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#85848  autor: D@rio
 14 lip 2006, 19:58
Oferta PWA raczej nie będzie się różnić od oferty dla klienta indywidualnego a tym samym ceny słuchawek będą podobne jak dla nowych aktywacji, przynajmniej w BiznesKlasie. Ci z DOPL mogą Ci mówić że to nie prawda, że masz świetną cenę (tak jak mnie przekonywali że cena 486zł. przy NP165 to świetna cena i nigdzie nie dostanę lepszej). Ale prawda jest niestety taka jaka jest.

Pozatym, fakt.....ANU da się jeszcze znieśc. Dałoby się coś wybrać nawet po tym jak zrezygnowali z oferty "Rabat na abonament" (i tu wielki minus..bo konkurencja oferuje takie rabaty). Natomiast PWA w obecnym wydaniu to już w ogóle tragedia...
...ale coż, my sobie i tak możemy tylko pogdybać ;-) i tak Plus ma to w nosie...

Obrazek

#85878  autor: mardall
 14 lip 2006, 22:08
D@rio - zmienisz swój "obrazek" pod nickiem ;-) czyżby na Vodafone tak życzeniowo?
Ja już jestem pewny ze z jednej aktywacji plusowej w domu zrezygnuję (mam w sumie 4) właśnie ze względu na ofertę przedłiżeniową niestety...

#85882  autor: D@rio
 14 lip 2006, 22:22
mardall pisze:D@rio - zmienisz swój "obrazek" pod nickiem ;-) czyżby na Vodafone tak życzeniowo?
Ja już jestem pewny ze z jednej aktywacji plusowej w domu zrezygnuję (mam w sumie 4) właśnie ze względu na ofertę przedłiżeniową niestety...
A po co mam zmieniać? ;) niee...na razie nie zmienię. Może dopiero zmienię w grudniu albo w styczniu ;) dam wtedy taki obrazek, a właściwie logo sieci w której mam najwięcej telefonów i którą "wspieram" finansowo ;)
Ale jakby weszło Vodafone wraz ze zmianą akcjonariatu podejrzewam że wszystkim by to na dobre wyszło. I tutaj mam większą pewność niż w przypadku Orange, bo tam to tylko rembranding był...
Ecch, ja już się na temat Plusa nie wypowiadam bo cała moja sympatia do tej sieci została "zniżona do poziomu" przez ich śmieszną ofertę utrzymaniową dla stałych, wieloletnich i lojalnych klientów, terminowo regulujących płatności...
Ale w sumie dobrze im tak choć i tak wiem że oni nawet się tym nie przejmą...

Obrazek

#85884  autor: gm
 14 lip 2006, 22:27
Dzisiaj w firmie miałem dostać palmtopa Qtek'a. Firma ma ponad 100 kart SIM + ok. 30-40 BlueConnect'ów w Erze. Okazało się, że Plus wyszedł z propozycją i przedstawił bardzo dobrą ofertę na dostawę ok. 100 sztuk palmtopów. Zarząd wiele się nie zastanawiał tylko przystał na tę ofertę a tu ZONK. Wczoraj Plokomtel wycofał się, bo jak stwierdzono nie będą dopłacali do sprzętu. W sumie to się dziwie, bo sami je zaproponowali. Przypuszczam, że zmienił się opiekun przypisany nam. W takim wypadku firma kupuje sprzęt w Erze, choć woleli w plusie, bo ponoć Era pakuje tam swoje dodatkowe aplikacje, które nam nie są potrzebne.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 22:35 przez gm, łącznie zmieniany 1 raz.

#85886  autor: mardall
 14 lip 2006, 22:32
I to mnie chyba boli najbardziej, że coraz częściej słyszę (czytam) lub sam odczuwam coraz mniejsze starania Plusa o swoich starych klientów. Jestem w Plusie od 98r. a na aktualnym numerze głównym od 2000r. i bardzo Plusa lubie nawet niektórzy twierdzą że za bardzo ;-) ale ze zdumieniem stwierdziłem, że z ciekawościa przeglądam nowe oferty Ery w kontekście mojego z nich skorzystania...

#85888  autor: D@rio
 14 lip 2006, 22:34
gm pisze:Dzisiaj w firmie miałem dostać palmtopa Qtek'a. Firma ma ponad 100 kart SIM + ok. 30-40 BlueConnect'ów w Erze. Okazało się, że Plus wyszedł z propozycją i przedstawił bardzo dobrą ofertę na dostawę ok. 100 sztuk palmtopów. Zarzą wiele się nie zastanawiał tylko przystał na tę ofertę a tu ZONK. Wczoraj Plokomtel wycofał się, bo jak stwierdzono nie będą dopłacali do sprzętu. W sumie to się dziwie, bo sami je zaproponowali. Przypuszczam, że zmienił się opiekun przypisany nam. W takim wypadku firma kupuje sprzęt w Erze, choć woleli w plusie, bo ponoć Era pakuje tam swoje dodatkowe aplikacje, które nam nie są potrzebne.
No proszę proszę, klient kluczowy PTC ;) gratuluję.
Widać może Plusowi się nagle prognozy przychodów zaczęły nie podobać i wycofali się z oferty...co zrobić. Istnieje jeszcze druga teoria że ten gość od ZOKK coś popitolił...

Obrazek

#85891  autor: gm
 14 lip 2006, 22:38
Mając kiedyś bardzo dobre kontakty z Biurem Regionalny Polkomtelu w Krakowie prosiłem, żeby ktoś złożył ofertę do mojej aktualnej formy, bo nawet kolega zarządzający telefonami u nas prosił o to. Trzy razy prosiłem Polkomtel, żeby załatwić sprawę i nikt nie podjechał. Tragedia !!! I dlatego w firmie non stop dokupują karty w Erze.

#85892  autor: D@rio
 14 lip 2006, 22:40
mardall pisze:I to mnie chyba boli najbardziej, że coraz częściej słyszę (czytam) lub sam odczuwam coraz mniejsze starania Plusa o swoich starych klientów. Jestem w Plusie od 98r. a na aktualnym numerze głównym od 2000r. i bardzo Plusa lubie nawet niektórzy twierdzą że za bardzo ;-) ale ze zdumieniem stwierdziłem, że z ciekawościa przeglądam nowe oferty Ery w kontekście mojego z nich skorzystania...
Ja jestem w mniej więcej podobnej sytuacji. Jestem klientem Plusa od Września 97r., później w 2002r. kupiłem drugą aktywację i w 2004r. kolejną. Wszystkie na Biznes. A więc mam 3 aktywacje biznesowe choć mógłbym śmiało powiedziec że 4 ponieważ mam jednego simplusa przypisanego do konta który regularnie co miesiąc jest automatycznie doładowywany kwotą 50 PLN. Już na dwóch numerach złożyłem wypowiedzenie umowy a na trzecim złożę w grudniu. Ale co na to Plus? nic. Jak dla mnie to ta firma potrafi tylko dbać o portfele swoich klientów i tyle...
Nauczyłem się że w Biznesie poprostu wszelkie sympatie są zbędne ;-)

Obecnie też rozważam wiele opcji przyznam się. Mam do wyboru 3 warianty:
1. OrangePremium200 + Nokia 6280/ Nokia N70
2. Era Biznes Partner 280 + Nokia 6280
3. Era Komfort VIP + Nokia 6280
...będę musiał siąść, przeanalizować sobie to wszystko i dokonać wyboru tak aby było mi najkorzystniej ;)

Obrazek

#85893  autor: mardall
 14 lip 2006, 22:41
Grzegorz to co piszesz jest po prostu żenujące... Oczywiście chodzi mi o postawę Plusa a nie o Twój tekst ;-)

[ Dodano: 2006-07-14, 22:44 ]
Może ktoś ze "znaczniejszych" w Plusie to przeczyta i dostaniemy rpzsądne i satysfakcjonujące nas oferty ;-)))

#85894  autor: gm
 14 lip 2006, 22:45
mardall pisze:Grzegorz to co piszesz jest po prostu żenujące... Oczywiście chodzi mi o postawę Plusa a nie o Twój tekst ;-)
Mariusz: jak przeczytałem pierwszą cześć zdanie trochę się zdziwiłem :-) Niestety mnie też zaskoczyło zachowanie Polkomtelu. Teraz mam chwilowo hp IPAQ h6340, ale do dwóch tygodni będę miał Qtek'a. Największym problemem tego sprzętu kupionego w Erze są podobno te aplikacje, które kolidują w trakcie używania aplikacji naszej firmowej i odebrania ewentualnego polaczenia. Dlatego nie bede mial opcji telefonu w tym sprzecie :-(

[ Dodano: 2006-07-14, 22:47 ]
mardall pisze:Grzegorz to co piszesz jest po prostu żenujące... Oczywiście chodzi mi o postawę Plusa a nie o Twój tekst ;-)

[ Dodano: 2006-07-14, 22:44 ]
Może ktoś ze "znaczniejszych" w Plusie to przeczyta i dostaniemy rpzsądne i satysfakcjonujące nas oferty ;-)))
Obawiam się, że za dużo do czytania i raczej nie będzie się nikomu chciało. A propos tego wątku to gdzie się podział założyciel i jak jego problem? :-)

#85895  autor: mardall
 14 lip 2006, 22:49
Szybciej napisałem niz pomyślałem... a to nie będzie kiszka bez funkcji telefonu?

#85896  autor: gm
 14 lip 2006, 22:50
mardall pisze:Szybciej napisałem niz pomyślałem... a to nie będzie kiszka bez funkcji telefonu?
Funkcja telefonu będzie, ale będę tam miał kartę SIM tylko do transmisji danych. O tyle jest dla mnie źle, że już dzisiaj chodzę z prywatnym i służbowym telefonem a do tego jeszcze to ustrojstwo :-)

#85897  autor: D@rio
 14 lip 2006, 22:51
gm pisze:Mając kiedyś bardzo dobre kontakty z Biurem Regionalny Polkomtelu w Krakowie prosiłem, żeby ktoś złożył ofertę do mojej aktualnej formy, bo nawet kolega zarządzający telefonami u nas prosił o to. Trzy razy prosiłem Polkomtel, żeby załatwić sprawę i nikt nie podjechał. Tragedia !!! I dlatego w firmie non stop dokupują karty w Erze.
Heh, nie no. Jak slucham to aż przyznam się że mi ręce opadają. Ale co ja się dziwę. Ja też prosiłęm. Prosiłem do Kierownika oddzialu lubelskiego, do dyrektorów, do Rzecznika Prasowego pisałem i co. I figę dostałem, a nawet czułem się jakby mi pokazywali "f##k you" argumentując swoje decyzje odmowne w stylu "nie znajdujemy podstaw aby pozytywnie ustosunkować się do Pana prośby". Poważnie, takie miałem argumentacje. Dlatego skoro tak, wkurzyłem się i też im pokazałem "palec" bo ile można prosić jak Oni nie chcą rozmawiać.
W sumie, jak dobrze Ci w Erze to bardzo dobrze. Ja wiem że Era dobrze traktuje klientów a więc chyba warto w Niej pozostać ;-) ...zwłaszcza jak się jest tak dużym i dochodowym klientem.

Kto wie, może i Era (zwłaszcza że słyszę tyle pozytywnych opinii i sam znam sytuację) stanie się bogatsza o 3 - 4 aktywacje i klienta w postaci mojej skromnej osoby...

Obrazek

#85899  autor: mardall
 14 lip 2006, 22:54
O to mi właśnie chodziło, moja żona to wogóle zagubiona bo cztery telefony w domu i nie zawsze wie z którego jest najkorzystniej dzwonic w danym momencie, więc to że jedna aktywacja zniknie we wrzesniu trochę wyjaśni sytuację. No chyba że Plus da fajna prtomocję na co wciąż liczę. Niestety ta od 17 mnie nie powala...

[ Dodano: 2006-07-14, 22:56 ]
Ja moze bym i przeszedl do Ery ale jakoś jestem do niej uprzedzony i sam nie wiem dlaczego - moze to taki syndrom szalikowca, ze trzymam z Plusem a z Era kosa?
  • Strona 8 z 147
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 147
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8