fajny temacik, moge sie wypowiedziec, bo mialem wszystkie te telefony
a wiec..
wyswietlacz:
zdecydowanie k500i. najmniejsza rozdzielczosc, ale kolorki cudo

super odwzorowanie, w siemensach sa jakby mniej zywe. ale tez ok.
menu:
rowniez k500i przewyzsza siemensy. menu jest ladniejsze, szybsze, wszystko jest na miejscu, nie ma balaganu jak w siemensach.
aparat:
i tu juz wygrywaja siemensy. razcej cx65 robi najlepsze zdjecia. chcesz to moge dac pare z kazdego telefonu (choc juz dawalem w temacie 'foty z komow'. ) do tego w k500i nie mozna wylaczyc dzwieku migawki, co strasnie dziala na nerwy, az sie odehciewa robic zdjec.
bateria:
znowu wygrywa SE. w c75 trzymala mi ok. 2dni, teraz tyle trzyma bratu. w cx65 rowniez okolo 2 dni. w k500i zawsze 3-4. a uzytkowalem mniej wiecej tak samo intensywnie.
awaryjnosc:
cx65 mi upadl i niestety joy sie wykrzywil, musialem naprawiac, ale wstawilem papierek w ta jakby uszczelke, zeby nie bylo luzu i dziala dobrze. poza tym jesli chodzi o softy w siemensach to sa dosc niestabilne. ja mialem sw-v.50 w cx65 i chodzil dobrze, czasem jak wychodzilem z jakiejs gry to spowalnial, ale ani razu sie nie zawiesil, natomiast c75 czesto sie wylacza samoistnie. w k500i nic takiego sie nie dzialo, dzialal bardzo dobrze. tylko ten joystick, moze sie popsuc niestety.
wykonanie:
znowu wygrywa SE. dobrze wykonany, masywny i w ogole, choc przy tym bardzo lekki. w cx65 trzeszczy obudowa i tylna klapka jest podatna na zarysowania, w c75 jest juz troche lepiej, ale tez troszke trzeszczy.
pozostale:
SE ma zdecydowanei najlepszy dzwiek, odtwarza pliki mp3, ale tez przy nagrywaniu filmow, jest on super, jak na telefon. to samo jesli chodzi o dyktafon. filmy nagrywa do wyczerpania pamieci, a siemensy tylko 30 sekund i to mniejszej rozdzielczosci (128x96).
wiec jesli chcesz dobry, stabilny, pozadny telefon to wez k500i. ale jak chcesz robic fotki to raczej cx65 z softem v.50 i bedzie okey.
pozdrawiam
jak cos to pytaj.