• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #85236  autor: Lisztes
 11 lip 2006, 21:10
Witam,

Jestem nowym forumowiczem i zglaszam sie z niniejszym pytankiem:

Dzisiaj UKE wyznaczyl TP na krajowym rynku świadczenia usługi rozpoczynania połączeń w stacjonarnej publicznej sieci telefonicznej . Ktos moze mi wyjasnic co to znaczy? Czym dokladnie jest ten rynek? Z tego co wyczytalem to jest on hurtowy, czyli chodzi o preselekcje i abonament WLR? Rozpoczynanie polaczenia to jak rozumiem po prostu podniesienie sluchawki i wykrecenie numeru? Ale jak cos takiego moze byc rynkiem hurtowym?

Pozdro

#85304  autor: D@rio
 11 lip 2006, 23:48
decyzja ma rygor natychmiastowej wykonalności...

Obrazek

#85495  autor: Lisztes
 12 lip 2006, 23:05
Nie chodzi mi o to, kiedy ta regulacja wejdzie w zycie, tylko zeby ktos opisal normalnym jezykiem co to jest rynek 8, tak dla laika ...

#86480  autor: Sirmark
 18 lip 2006, 16:29
o rynkach jest tez tutaj