• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 147
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 147

#84964  autor: D@rio
 09 lip 2006, 17:41
tomekf pisze:Troszkę z innej beczki: czy Plus daje zniżki na abonament dla taryf Godziny przy przedłużeniu umowy ?

EDIT:

Przed chwilą dzwoniłem do BOK po ofertę specjalną na przedłużenie. Oczywiście nie ma rabatów na abonament :(

Jestem w Plusie już 36 miesięcy. Obecnie mam taryfę Tanie 100 minut za 45 zł. Po 36 miesiącach przy rachunkach 60-70 zł proponują mi:

a) Godziny 55 + 50 minut do wszystkich,

b) Godziny 55 + 100 minut do plusa i stacjonarnych po 18 i w weekendy,

c) Godziny 55 + K700i z zestawem (UWAGA) w bardzo promocyjnej cenie 198 zł, czyli o całe 1 zł mniej niż nowi :lol:

Co o tym myślicie ?
Ta pierwsza oferta generalnie by nie była taka najgorsze. Najlepiej jak zadzwonisz jutro, bo DOPL pracuje od poniedziałku do piątku i z Nimi się połączysz. Możesz poprzez DOK próbować z prośbą o przełączenie albo nr 2699. Generalnie jak tam nie dostaniesz innej oferty to ja proponowałbym przejście do konkurencji ;-)
...w kwestii utrzymaniówki to ja jestem bardzo zrażony do Plusa.

Niestety muszę Cię zmartwić ale taka pozycja jak "Rabat na Abonament" została wycofana z ofert lojalnościowych Polkomtel S.A. Od lipca jest to niedostępne zarówno dla taryf NowyPlus jak i Godziny.
W ogóle nie ma co ukrywać że Plus schodzi na psy w tej kwestii...

Obrazek

#84992  autor: tomekf
 09 lip 2006, 22:31
D@rio pisze:Generalnie jak tam nie dostaniesz innej oferty to ja proponowałbym przejście do konkurencji ;-)
Gdzie proponujesz uciec z dwoma numerami ? Opłaty miesięczne ok. 40 zł i ok. 70 zł :) Im więcej minut tym lepiej. Aha, fajnie byłoby mieć ze sobą darmowy kontakt.

#85030  autor: D@rio
 10 lip 2006, 12:54
tomekf pisze:
D@rio pisze:Generalnie jak tam nie dostaniesz innej oferty to ja proponowałbym przejście do konkurencji ;-)
Gdzie proponujesz uciec z dwoma numerami ? Opłaty miesięczne ok. 40 zł i ok. 70 zł :) Im więcej minut tym lepiej. Aha, fajnie byłoby mieć ze sobą darmowy kontakt.
Nie znam Twojego profilu dzwonienia, usług z których korzystasz i celów :) a więc ciężko mi coś zaproponować. Rozejrzyj się w ofertach, promocjach, cennikach i napewno możesz dokonać wyboru. Jak Ci dobrze w Plusie możesz też zostać u Nich i naprzykład negocjować obniżenie ceny telefonu. Ja tylko przedstawiłem swoją opinię i stan rzeczywisty. Jak dla mnie to ten cały Plus się tylko poprostu kompromituje ostatno tą całą utrzymaniówką.

Obrazek

#85074  autor: tomekf
 10 lip 2006, 17:09
huraaaaaaaaaaa zadzwoniłem do działu lojalnościowego i dostałem rabat 40% na Godziny75 :mrgreen: Zostaję z Plusie :-D

#85075  autor: D@rio
 10 lip 2006, 17:11
tomekf pisze:huraaaaaaaaaaa zadzwoniłem do działu lojalnościowego i dostałem rabat 40% na Godziny75 :mrgreen: Zostaję z Plusie :-D
Dali Ci rabat na abonament dla Godzin75? ...to w takim razie dostałem chyba błędne informacje :? za co z góry przepraszam. Jak wrócę do domu to aż to sprawdzę dokładnie.

Obrazek

#85076  autor: tomekf
 10 lip 2006, 17:38
D@rio pisze:to w takim razie dostałem chyba błędne informacje :?
W BOK mówią dokładnie tak samo jak Ty wcześniej pisałeś. Nie ma już rabatów i nie będzie. Ale za to w innym dziale mówią co innego :) Dam znać za 2-3 dni czy dostałem faktycznie taką ofertę pocztą. A tak baj de łej, to dostanę jeszcze extra po 40 minut przez 3 miesiące (łączeni 120) jeśli podpiszę umowę na 12 miesięcy.

#85080  autor: D@rio
 10 lip 2006, 18:07
tomekf pisze:
D@rio pisze:to w takim razie dostałem chyba błędne informacje :?
W BOK mówią dokładnie tak samo jak Ty wcześniej pisałeś. Nie ma już rabatów i nie będzie. Ale za to w innym dziale mówią co innego :) Dam znać za 2-3 dni czy dostałem faktycznie taką ofertę pocztą. A tak baj de łej, to dostanę jeszcze extra po 40 minut przez 3 miesiące (łączeni 120) jeśli podpiszę umowę na 12 miesięcy.
No widzisz. Ja raczej mam informację z wiarygodnego źródła. Ale osobiśćie się zorientuję w tej sprawie bo mnie ten fakt bardzo ciekawi. Podejrzewam że ewentualnie albo któryś konsultant z DOPL jest niezorientowany albo naciągnął procedury i jeszcze Ci aktywował tę starą ofertę...

P.S
Dostaniesz 45 minut nie 40 za "szybkie odesłanie umowy" ;)

Obrazek

#85087  autor: gm
 10 lip 2006, 19:25
Ja też słyszę pierwszy raz o rabacie na GODZINY. Widziałem kilka ofert ANU i PWA, ale nie było tam nic o rabacie na naowe plany taryfowe. Może coś się zmieniło w Plusie w tych ofertach, ale Konsultant był niedoinformowany.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#85106  autor: mardall
 10 lip 2006, 22:09
Ja bardzo liczyłem na rabat w Godzinach, bo zaoszczędzone pieniądze mógłbym przeznaczyć na 3 pakiety w tej taryfie i byloby miodzio, ale też uzyskałem informacje z kilku źródeł ze nie ma takiej opcji. Ani na mojej utzrymaniówce ani u zony nie ma też rabatu w ofercie...
Jeżeli możesz *tomekf potwierdzić ten rabat po przyjściu oferty pocztą to bardzo bym prosił.

#85116  autor: D@rio
 10 lip 2006, 23:26
gm pisze:Ja też słyszę pierwszy raz o rabacie na GODZINY. Widziałem kilka ofert ANU i PWA, ale nie było tam nic o rabacie na naowe plany taryfowe. Może coś się zmieniło w Plusie w tych ofertach, ale Konsultant był niedoinformowany.
dlatego sam jestem ździwiony tą sprawą, przyznaje. Albo natrafił na niedoinformowanego albo ktoś poszedł dalej niż przewidują procedury....
dziwnie ze dla mnie jakoś nie chcieli zrobić wyjątku cholera 8) ...jutro jadę wypowiedzieć umowę Plusowi na drugim numerze

Obrazek

#85145  autor: tomekf
 11 lip 2006, 09:23
D@rio pisze: Dostaniesz 45 minut nie 40 za "szybkie odesłanie umowy" ;)
Kobieta wyraźnie powiedziała mi, że dostanę 120 minut gratis, po 40 minut miesięcznie.

Mam nadzieję, że była dobrze poinformowana, bo już raz trafiłem na konsultanta na chatcie, który powiedział mi, że są takie rabaty, co było nieprawdą.

Jak tylko otrzymam umowę dam Wam znać.

#85152  autor: D@rio
 11 lip 2006, 11:28
tomekf pisze:
D@rio pisze: Dostaniesz 45 minut nie 40 za "szybkie odesłanie umowy" ;)
Kobieta wyraźnie powiedziała mi, że dostanę 120 minut gratis, po 40 minut miesięcznie.

Mam nadzieję, że była dobrze poinformowana, bo już raz trafiłem na konsultanta na chatcie, który powiedział mi, że są takie rabaty, co było nieprawdą.

Jak tylko otrzymam umowę dam Wam znać.
To sorry ale ja w ogóle jestem ździwiony Twoją ofertą. Nie mam pojęcia co to za oferta z 40ma minutami miesięcznie... :?

Obrazek

#85156  autor: ziomel
 11 lip 2006, 11:58
dario a wiesz moze jak przeliczaja punkty z programu 5plus na telefon??...mam niedlugo wymiane i uzbierane 20000pkt i jestem ciekaw

#85160  autor: D@rio
 11 lip 2006, 12:09
ziomel pisze:dario a wiesz moze jak przeliczaja punkty z programu 5plus na telefon??...mam niedlugo wymiane i uzbierane 20000pkt i jestem ciekaw
A tego tak od ręki nie wiem....niestety. Jakoś się nigdy tym nie interesowałem ;) Wiem tylko że jeśli wybierasz telefon za punkty to mają stałe ceny punktowe i wybrane modele do tych celów. Każdego telefonu nie dadzą Ci za punkty. Można też sobie obniżyć cenę telefonu w PWA przy wykorzystaniu punktów 5Plus. Szczegółowe informację powinieneś znaleźć pod nr 2626 (połączenie bezpłatne).

Obrazek

#85189  autor: D@rio
 11 lip 2006, 15:20
Właśnie wróciłem z miasta...

W dniu dzisiejszym w Sklepie Firmowym Plus GSM w Lublinie złożyłem wniosek o wypowiedzenie umowy (rezygnacja z usług) na drugim numerze który posiadam na koncie abonenckim.

Numer będzie deaktywowany 08/09/2006r.

Na trzecim numerze telefonu złozę wniosek w grudniu i żegnam się z Plusem już definitywnie...w dodatku zmieniłem taryfę na najniższy abonament, na Godziny25 także za wiele na mnie już nie zarobią :-) ...

Obrazek

#85191  autor: gm
 11 lip 2006, 15:24
Przynajmniej będziesz mógł zobaczyć jak w e-boku wygląda rozlieczenie taryf GODZINY. Przy włączonych pakietach po zapytaniu smsem pod 2580 dostaje sie dwa pełne smsy, tyle tego jest :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#85196  autor: D@rio
 11 lip 2006, 16:05
gm pisze:Przynajmniej będziesz mógł zobaczyć jak w e-boku wygląda rozlieczenie taryf GODZINY. Przy włączonych pakietach po zapytaniu smsem pod 2580 dostaje sie dwa pełne smsy, tyle tego jest :-)
U Ciebie tyle jest bo ty masz tam mase pakietów ;) a u mnie została tam aktywowana sama sucha taryfa Godziny25...wystarczy. W sumie to ten i jeszcze jeden rachunek tak duży dla Plusa a później już adieu ;) ....tylko jakieś 40 PLN miesięcznie :)

Ciekawe czy znowu zadzwoni do mnie ta "miła" Pani z DOPL jak z poprzedniej rezygnacji i zacznie mi tłumaczyć że Plus GSM to nie produkuje telefonów tylko je kupuje od producentów, heh :? ...niech zadzwoni, tym razem będę jeszcze mądrzejszy jak poprzednio.

Obrazek

#85255  autor: mardall
 11 lip 2006, 22:18
Strzasznie mnie intryguje ta propozycja o jakiej pisał *tomekf. Zadziwiająco korzystna jest, aż nie mogę sie doczekać co mu przyślą...

#85291  autor: D@rio
 11 lip 2006, 23:29
mardall pisze:Strzasznie mnie intryguje ta propozycja o jakiej pisał *tomekf. Zadziwiająco korzystna jest, aż nie mogę sie doczekać co mu przyślą...
\

Nie no, to jest oferta ANU. Jak na ANU to ona jest normalna tylko nie pasuje mi termin tej promocji i ten bonus w postaci 40 minut co on mówi...takie małe i drobne nieścisłości. Też jestem ciekaw ;) pewnie napewno z 10 dni sobie poczeka na umowe....to jest taki standardowy okres mniej więcej.

Obrazek

#85311  autor: mardall
 12 lip 2006, 00:06
Chodzi mi przede wszystkim o ten rabat na Godziny bo w tym zakresie nie jest to normalna oferta
  • Strona 7 z 147
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 147
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7