• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #85073  autor: D@rio
 10 lip 2006, 17:09
Już działa! Zapraszam mieszkańców Lublina jak i okolic do korzystania! ;)

Obrazek

#85078  autor: iSiO
 10 lip 2006, 17:57
A ile km ma zasiegu?

#85079  autor: D@rio
 10 lip 2006, 18:03
iSiO pisze:A ile km ma zasiegu?
w zasięgu jest centrum miasta i sąsiednie dzielnice. Szczegółowa mapka powinna być opublikowania wkrótce...

Obrazek

#90874  autor: Opportunist
 02 sie 2006, 16:13
Hmmm... a czy dojdzie to takiej wiochy jak Niemce??? Ile ma zasiegu taki nadajnik UMTSu ???

Obrazek

#90876  autor: D@rio
 02 sie 2006, 16:16
mgrygiel pisze:Hmmm... a czy dojdzie to takiej wiochy jak Niemce??? Ile ma zasiegu taki nadajnik UMTSu ???
W przyszłości pewnie tak. Tak jak zasięg 3G obejmie Świdnik i sąsiednie miejscowości. Natomiast narazie nie. Zasięg UMTSu mieści się od kilkudziesięciu, kilkuset metrów do paru kilometrów (ok. 6 - 10), w zależności od kontrukcji nodeB i instalacji.

Obrazek

#94481  autor: uśmiechnięty
 12 sie 2006, 20:26
Dario, a bardzo proszę Cię. Powiedz mi ile płaci się za minutę połączenia w tej samej sieci i poza siecią.

Jak znasz ceny we wszystkich sieciach, to napisz mi, bardzo Cię o to proszę!

#94484  autor: D@rio
 12 sie 2006, 20:50
uśmiechnięty;* pisze:Dario, a bardzo proszę Cię. Powiedz mi ile płaci się za minutę połączenia w tej samej sieci i poza siecią.

Jak znasz ceny we wszystkich sieciach, to napisz mi, bardzo Cię o to proszę!
w Plusie standardowo się płaci, jak dla cennika usług GSM

w Orange wiem że minuta wideoorozmowy poza sieć kosztuje 1.40 a w sieci (chyba) 70gr.

A w Erze nie wiem jak jest...

Obrazek

#94487  autor: przemek910
 12 sie 2006, 20:56
W Erze chyba jest tak jak za minutę GSM tyle że nie pobiera z puli darmowych minut... a liczy jako dodatkowo - poza abo - moge się mylić.

Natomiast dostalem ulotkę z Orange gdzie pisze ze minuta VR kosztuje 80 gr

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#94494  autor: D@rio
 12 sie 2006, 21:18
a ja znowu kiedyś słyszałem że minuta wideoorozmowy w Orange to podwójna stawka za standardowe połączenie. A jeszcze kiedyś znowu cena wynosiła 3 PLN/min. Już się zakręciłem z tym Orange :?

W ogóle na stronie Orange to znowu nic nie mogę znaleźć :? nawet jest nieaktualny regulamin oferty OrangePremium...burdel do kwadratu.

Obrazek

#94507  autor: D@rio
 12 sie 2006, 22:25
dobra, mam informację ;)

z Plusem to wiaodomo jak jest...

cennik z Ery:

a więc tak - jeśli wideoorozmowa jest prowadzona do sieci Era to będzie to taryfikowanie normalne, jak połączenie w sieci GSM. Liczą się także wtedy wszelkie pakiety obniżające koszty połączeń typu "darmowe weekendy" itp. itd.
Natomiast jeśli połączenie jest wykonywane poza sieć Era to stawka wynosi 72gr./min naliczania dodatnio (pomimo posiadania jednostek w pakiecie uniwersalnym).

Cennik Orange:

Cena minuty połączenia za Wideo Rozmowę jest w każdym planie taryfowym dwa razy większa niż podstawowa cena za minutę połączenia głosowego. Wideo Rozmowa nie podlega zniżkom wynikającym z usług obniżających koszty rozmów.

W przypadku Twojego Planu z usługi Wideo Rozmowa będziesz korzystać w ramach usług:
- Wszyscy i na Wszystko oraz
- Orange i Stacjonarne.

W Orange Premium i Jednej Idei opłaty za usługę będą pomniejszać kwotę zobowiązania, a w pozostałych ofertach zostaną doliczone do Twojego rachunku.

Obrazek

#95992  autor: wonski
 17 sie 2006, 17:53
Dziwna sprawa z tym UMTS. Pisalem mail do orange w sprawie zasiegu do netu na Kosminku. Taka odpowiedz dostalem:
Witam,

Dziękujemy za zgłoszenie.
Uprzejmie informuję, że w podanej przez Pana lokalizacji dostęp do internetu mozliwy jest dzięki technologiom:
- GPRS - zasięg pełny porównywalny z zasięgiem GSM
- EDGE - zasięg na zewnątrz budynków, w poblizu okien, siły sygnału nie określamy wewnątrz pomieszczeń ze względu na występowanie ewentulanych przeszkód, które wpływać mogą na działanie usługi

W kwestii udostępnienia UMTS na terenie Lublina - proszę obserwować informacje pojawiajace się np. w naszym portalu www.orange.pl. Plany uruchomienia UMTS są, ale bez bliżej określonego terminu realizacji.

Natomiast co do HSDPA - zupełny brak planów. Dużo jeszcze jest do zrobienia w kwestii UMTS.

Z poważaniem
Joanna Molczyk
Młodszy Specjalista w Biurze Obslugi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
tel.: *100, 510100100, (22) 63422980
Czyli sam juz nie wiem jak to jest :/

@ D@rio czy sam sprawdzales dzialanie tego ustrojstwa zwanego UMTS w miescie Lublin? Jezeli tak to w ktorym miejscu?

#95993  autor: przemek910
 17 sie 2006, 17:58
Ale D@rio ma z Plusa a nie z ORANGE...

#95995  autor: wonski
 17 sie 2006, 17:59
Ale to on podal informacje o dzialajacym UMTS w Lublinie, wiec chcialbym sie dowiedziec czy jest to fakt, czy tylko informacja prasowa albo zwykla plota

#95996  autor: przemek910
 17 sie 2006, 18:00
A no fatycznie... Ale gafa :? :oops: :P

#96067  autor: D@rio
 17 sie 2006, 22:46
Już mówię..

...informację uzyskałem od zaprzyjaźnionego konsultanta Działu Obsługi Klienta Indywidualnego PTK Centertel który pracuje w CallCenter Orange w Lublinie. W rozmowie naszej przewinął się ten temat i twierdził on że UMTS działa w centrum jak i na Czechowie gdzie anteny nodeB są zamontowane na budynku TP S.A. przy ul. Chodźki.

Osobiście nie mam możliwośći niestety sprawdzenia tej informacji ponieważ nie mam karty USIM z Orange jak i terminala 3G bez sim-lock'a ;)

Obrazek

#96281  autor: piti110
 18 sie 2006, 18:10
D@rio pisze:Już mówię..

...informację uzyskałem od zaprzyjaźnionego konsultanta Działu Obsługi Klienta Indywidualnego PTK Centertel który pracuje w CallCenter Orange w Lublinie. W rozmowie naszej przewinął się ten temat i twierdził on że UMTS działa w centrum jak i na Czechowie gdzie anteny nodeB są zamontowane na budynku TP S.A. przy ul. Chodźki.

Osobiście nie mam możliwośći niestety sprawdzenia tej informacji ponieważ nie mam karty USIM z Orange jak i terminala 3G bez sim-lock'a ;)

po pierwsze karta sim do umts'u w orange nazywa sie SIM3G a CALLCENTRE ORANGE jest w Warszawie...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 14:37 przez piti110, łącznie zmieniany 1 raz.

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#96348  autor: D@rio
 18 sie 2006, 20:57
piti110 pisze:
D@rio pisze:Już mówię..

po pierwsze karta sim do umts'u w orange nazywa sie SIM3G a CALLCENTER ORANGE jest w Warszawie...
Szanowny kolego. Niestety masz racji.

Po pierwsze.
Call Center sieci Orange znajduje się W Warszawie jak i w Lublinie jako drugie. W Lublinie się także znajduje Centrum Fakturowe obsługujące TP S.A. i sieć Orange które zajmuje się m.in wystawianiem i drukowaniem faktur. Lubelskie CallCenter znajduje się przy ul. Chodźki w oddzielnym budynku obok biurowca TP S.A.

A po drugie...karta do UMTS-u nazywa USIM.

Jeśli dalej uważasz że jestem w błędzie podaj mi źródła naukowe na Twoją tezę.

Obrazek

#96457  autor: nstn
 19 sie 2006, 02:33
D@rio pisze: Call Center sieci Orange znajduje się W Warszawie jak i w Lublinie jako drugie. W Lublinie się także znajduje Centrum Fakturowe obsługujące TP S.A. i sieć Orange które zajmuje się m.in wystawianiem i drukowaniem faktur. Lubelskie CallCenter znajduje się przy ul. Chodźki w oddzielnym budynku obok biurowca TP S.A.
Czy to oznacza że są CallCenter Orange tylko w tych miastach czy są jeszcze w innych, np
Katowicach czy Poznaniu?

"Nic nie boli tak jak życie"

#96471  autor: D@rio
 19 sie 2006, 08:11
nstn pisze:
D@rio pisze: Call Center sieci Orange znajduje się W Warszawie jak i w Lublinie jako drugie. W Lublinie się także znajduje Centrum Fakturowe obsługujące TP S.A. i sieć Orange które zajmuje się m.in wystawianiem i drukowaniem faktur. Lubelskie CallCenter znajduje się przy ul. Chodźki w oddzielnym budynku obok biurowca TP S.A.
Czy to oznacza że są CallCenter Orange tylko w tych miastach czy są jeszcze w innych, np
Katowicach czy Poznaniu?
P4 ma mieć w Poznaniu z tego co wiem.
W Katowicach też jest jakaś też jest jedna z głównych siedzib PTK Centertel.

Obrazek

#96598  autor: potargany
 19 sie 2006, 15:36
to czym predzej musisz sobie sprawic taka AKTYWACJE