Rokko pisze:No widzisz, do puki sie nie zmienią te sztywne procedury, to będą tracić kleintów, którzy tak jak ty dawali im pare złotych zarobić. oni nas klientów traktują jako jeden z milionów. Kiedyś rozmawiałem z przedstawicielem handlowym dużej firmy z inne branży.oni dawali pewną usługę za dużą mniejsze pieniądze niz konkurencja. spytalem, go czy przy takiej cenie są w stanie to usluge dobrze swiadczyc. On mi powiedzial, ze oczywiscie ze nie.ale woli zlapac 10 klientow, stracic pozniej z tego 7, bo i tak wyjdzie na swoje. Operatorzy też tak do nas podchodzą.nie dbają, są wielcy, rotacja jest duża, więc ucieczka paru osób ich nie przeraża. przecież będą nowi, którzy się złapią na lipną promocje i wypełnią miejsce, a może znajdzie sie jeszcze ktoś nowy i bedzie sie krecic. No coż dopieszczania starych nie ma.szkoda.jak tak dalej bedzie w grudniu bede sie przenosil do innego operatora po 5 latach w plusie.
Wiesz, ale to tylko Plus tak podchodzi w tej branży. Przy moich rachunkach miesięcznie w Orange (na Firme) to pewnie N70 bym dostał za 99zł. i do tego jeszcze jakąś zniżke na abonament na 6 miesięcy (pewnie ok. 30%). A Plus? Woła ode mnie za ten telefon 486 PLN i nic pozatym. A ja nie płacę im parę złotych tylko parę setek złotych, a to róznica

dlatego czuję się urażony i co zrobić. Ale Twoje rozumowanie jest bardzo dobre i dokładnie takie same ma Plus, po co utrzymywać takiego klienta? Na jego miejsce przyjdą nowi, tacy sami albo gorsi. Dlatego bo jest coraz większa rotacja na rynku...szkoda że tak jest. Nie ma co się oszukiwać, powiem Wam coś. Plus ma w d**** tych wszystkich pre-paid'owcow, indywidualnych tak naprawdę. Wystarczy przeanalizować zachowanie Plusa w przypadku awarii platformy pre-paid Plusa i ich rekompensate...ja tę rekompensatę odebrałem jak szyderczy uśmiech i po częsci pokazanie użytkownikom "f##k you". No ale cóż, co człowiek to pewnie inna opinia. Tutaj rewolucji nie bedzie w Plusie. Dla niego liczy się rynek SME i duży biznes, wielkie korporacje. Setki aktywacji, rachunki liczone w tysiącach złotych....nie ma co się oszukiwać, firma ma takie nastawienie. Dlatego ja z taką firmą nie chcę współpracować...parę plusów by się znalazło, ale wad też jest nie mało...
Dodam że nawet Kierownik Salonu Firmowego o/Lublin mnie olał. Nie chciało mu się kiwnąć palcem w mojej sprawie i napisać mi, czy skontaktować się ze mną że nie jestesmy nie jest w stanie pomóć. Kompletna olewka...
Życzę im powodzenia. Ja wiem jedno. Plus jak zawsze się obudzi z ręką w nocniku. Oni tak już nie pierwszy raz mają...ale jeszcze jakoś nie potrafili wyciągnać wniosków z swoich błędów, a szkoda. Może poprostu kasa im rozum przyćmiła...