• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #84366  autor: BoDaL
 05 lip 2006, 18:39
Witam, za 2 tygodnie wyjezdzam do Grecji. Chcialbym miec kontakt ze znajomymi w kraju. Glownie smsowy. Chcialbym sie Was poradzic, brac z Polski jakiegos prepaida czy moze kupic w Grecji?? Czy przypadkiem jak kupie u nich to nie bedzie taniej?? Czy ktos sie orientuje jak ksztaltuj sie ceny za polaczenia z prepaidow greckich??
Z gory dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam.

#84376  autor: Shila
 05 lip 2006, 19:26
Co prawda nie wiem jak z Grecji.. ale Włochy tez kraj srodziemnomorski..

Za smsa z wloskiej karty [Vodafone It] płaci się 30 eurocentów, czyli za 1 euro wyslesz 3 smsy z kawalkiem.. (drogo). Nie moge sobie tylko przypomnieć ile kosztuje minuta połączenia.. nie dam sobie głowy uciąć, ale płaciłam chyba coś powyżej 1 Eu.. w kazdym badz razie doladowanie za 10 euro (z czego zjadaja 2 eu) starczylo mi na krotko :/

Aha.. a jesli chodzi o polskie karty.. to placilam 1,60 za smsa bodajze i ponad 2 zl za minute (z Włoch do Polski). Niestety wiesz.. z dzwonieniem to jest tak, ze i Tobie i osobie z ktora rozmawiasz zabiera kase za polączenie.

We Włoszech jak moja polska karta zalapala siec Vodafone.. za minute polaczenia mialam kolo 5zl :// ale to cena polaczenia nie do Polski, tylko wewnatrz Italii.

Wniosek: Lepiej miec chyba grecka karte bo zalozmy za doladowanie 10eu (karta vodafone 10eu z czego zabieraja 2eu - zostaje ci 8eu w przeliczeniu na polskie okolo 30zl) wyslesz okolo 25 smsow (8eu x 30 centow), natomiast z polskiej karty za 30zl wyslesz okolo 17 smsow. (liczac po 1,7zl).
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 19:38 przez Shila, łącznie zmieniany 1 raz.

Telepolis.pl

#84378  autor: Irek
 05 lip 2006, 19:35
Ceny są tutaj

#84380  autor: Shila
 05 lip 2006, 19:39
O wlasnie, niepotrzebnie sie rozpisalam..
bo z tego co widze to z Vodafone w Grecji sa tansze polaczenia.. niz z Włoch. No chyba ze przez rok sie cos zmienilo ;)

Upd: Mozesz sobie poprzeliczac i Ci dokladnie wyjdzie co i jak. Widze ze troszke zanizylam stawki, wiec wybacz, ale rok temu mialam stycznosc z wloska karta i do tego czasu sie trochu zmienilo. W kazdym badz razie masz podana stronke i spokojnie mozesz sobie wyliczyc co bardziej sie oplaca :)

Telepolis.pl

#84396  autor: D@rio
 05 lip 2006, 20:58
jeśli masz polskiego pre-paid'a to tamtejszy pre-paid zawsze Ci wyjdzie taniej. Dyskutowałbym w przypadku abonamentu. Dodam że teraz jest szereg róznych promocji roamingowych a więc w abonamentach można troszkę pokombinować ;)

Obrazek

#84483  autor: BoDaL
 06 lip 2006, 12:26
Dzieki serdeczne za odpowidzi.
Pozdrawiam Paweł