• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#81726  autor: D@rio
 25 cze 2006, 03:45
oprych pisze:Fakt, jest stawka 75 groszy za minutę, ale podejrzewam, że jeśli ktoś bierze mixa, abo, czy pre paid, patrzy głównie na połączenia wewnątrz sieci( a tu pakiety popa wypadają lepiej) a o ile dobrze pamiętam, to TwojMix ma stawkę 75 gorszy do wszystkich.
Mam tez pytanie czy w ZetaFon, będzie można przejść na taryfę orange go?
ZetaFON obowiązuje dla taryfy POP jak i GO równocześnie. Wiesz, nie gdybajmy kto czym się kieruje wybierając akurat sieć. Można by conajmniej z 10 powódów wymienić...i niekoniecznie są to połączenia wewnątrz sieciowe ;) Akurat ten kto bierze MIXa patrzy na co innego, ten kto bierze abonament jeszcze na co innego, a nastolatek co bierze pre-paid takze widzi inne walory ;)

Obrazek

#81764  autor: PeGaS
 25 cze 2006, 12:07
Znam trochę rynek GSM w Polscę i cicho przeczuwam, że jednak nowa oferta pre-paid w Orange może zrobić małe zamieszanie. Po pierwsze żyjemy jednak w dość ubogim społeczeństwie i wiele ludzi po prostu boi się abonamentu i przychodzących do domu faktur (które dotyczą też Twojego Mixa). Z drugiej jednak strony, wiadomo - "komórę mieć trzeba", niezależnie czy moje dzieci mają co jeść czy nie. Mnóstwo ludzi korzysta z POPa już długi okres czasu i jest to dla nich najlepsze możliwe wyjście. "Korzystam i tak i tak, więc lojalkę mogę podpisać, a znane mi do tej pory zasady wcale się nie zmieniają... i dobrze". Ten target nie potrzebuje w aparacie "wodotrysków", czym prościej (i taniej) tym lepiej. Do tego z całą pewnością dojdzie bardzo agresywna kampania reklamowa (w barwach dobrze kojarzonego POPa), która jeszcze bardziej podkręci koniunktórę. Tak więc sądzę, że ZetaFon (definicja - telefon za 1 zeta :wink: ) może spokojnie wkomponować się w ofertę Pomarańczy. Początkowo może delikatnie wypierać Mixa, ale z czasem wszystko się wyśrodkuję. Dla abonentów moim zdaniem dobrze... Dla PTK dobrze... Dla wielu jednak nie do końca...

#82652  autor: elkanguro
 28 cze 2006, 16:05
Ja również jestem zdania że ZetaFon może wprowadzić troche zamieszania. Znam wiele osób co od kilku lat korzysta z POPa. Wszystko im odpowiada. Abonamentu nie chcą. Chcąc kupić nowy telefon podpisanie umowy na 24 miesiące z możliwością zakupy tanio telefonu będzie dobrą ofertą. Jeśli chodzi o same telefony to mimo wszystko większość ludzi używa tylko połączeń głosowych i sms-ów więc nie dziwi mnie taka oferta PTK. Jeśli ktoś chce przybajerzony telefon to bierze drogi abonament lub kupuje sobie taki telefon gdzie indziej bo pewnie go na to stać. A zetaFon jest ofertą na pewno skierowaną do ludzi co chcą na telefon komórkowy wydać jak najmniej.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#83995  autor: pamporek
 04 lip 2006, 00:24
No wiec ja skorzystalem z tej oferty poneiwaz jestem jzu dlugoletnim posiadaczem POPa poand 3 lata i za 69zl na kolejne 3 lata kupilem sobie siemensa c75 uwazam ze ta oferta troszeczke zrewolucjonizuje rynek a przynajmniej wiekszsoc ludzi ktorzy posiadaja od dluzszego czasu popa i nie narzekaja za mala kase bedzie chcialo nabyc nowy telefon. Szczegolnei ze jest kilka ciekawych propozycji a przeciez wymiana telfonu na nowszy model nawet slabszy ale za 1zl jest na pewno lepszym rozwiazaniem niz kupno baterii do telefonu.

A pozatym dzis niezle sie naszukalem w salonach Orange aby dostac tego siemensa c75 bylem w 5 salonach i dopiero w piatym dostalem ostatni zetafon z tym siemensem w rescie salonow powiedziano mi ze przez weekend poszly im wszytkei telefony i czekaja na dostawy. Wiec mysle ze popyt na ta oferte bedzie dosc spory.

Porawiam

#84055  autor: PeGaS
 04 lip 2006, 13:04
Popyt jest bardzo DUŻY :shock:

#84919  autor: heczek
 09 lip 2006, 12:20
Popyt jest ogromny. Male salony, w miejscowosciach do 10000 mieszk, sprzedaja nawet po 15 zetafonow dziennie. Ba sa normalnie listy na telefony. Duze wziecie ma o dziwo Sagem x401 :)

#84927  autor: kamil1221
 09 lip 2006, 12:54
heczek pisze: Duze wziecie ma o dziwo Sagem x401 :)
Dziwisz się - bo ja nie.
Ten Sagem to dobry, ładny i funkcjonalny telefon (w swojej klasie) - za przystępną cenę.

#84930  autor: D@rio
 09 lip 2006, 13:18
Wiedziałem że ta oferta odniesie sukces. Bo to...dobra oferta. Zawsze rynek rządził się swoimi prawami ;-) ....dobrym produktom reklamy nie potrzeba :)

Obrazek

#84933  autor: kamil1221
 09 lip 2006, 13:30
Ale ja osobiście nie skorzystałbym z tej oferty...
Dla mnie taki zetafon to kolejne zobowiązanie, które trzeba spełnić, a do tego nie przepadam za pomarańczową siecią.
Mam dość juz swojego mixplusa... Dostaje białej gorączki, kiedy inni maja stawkę za minutę do innej sieci po 80groszy, kiedy ja mam 1,20 zł!!!
Wiem, że mogę zmienić taryfę, ale to kosztuje 2 doładowania extra, a nie chce się cofać.
Zostało mi jeszcze 13 doladowań 13*30=390zł!!

Kiedy zakończę tą złośliwą umowę przechodzę do tak-taka.
Może zachowam numer, bo już się przyzwyczaiłem, a do tego już będę miał pierwszy próg happy taniej.
Bo chyba przenoszenie numeru do ery kosztuje 50 zł - to tyle, co duży starter z tak-taka.

Widocznie nie jestem stworzony do umowy na jakis okres.

#86082  autor: www.fazafm.com
 15 lip 2006, 20:37
D@rio pisze:Wiedziałem że ta oferta odniesie sukces. Bo to...dobra oferta. Zawsze rynek rządził się swoimi prawami ;-) ....dobrym produktom reklamy nie potrzeba :)
ja bym powiedzial ze ten sagem najwiecej kosztuje na allegro przy stosunkowo niskiej cenie przy umowie na 30 lub 36 miesiecy, poprostu sie najbardziej oplaca kupic ten model jesli ktos mysli tylko i wylacznie o sprzedazy wystarczy przeliczyc oferte i zobaczyc ze do sprzedazy oplaca sie brac tylko 6030 , 6020 czy sagema 401 inne sa takiej samej cennie na allegro co przy umowach :) oczywiscie uzywane no ale zawsze mozna cos wybrac

#86089  autor: Doda!
 15 lip 2006, 20:46
duży popyt na my401x... to chyba dlatego we Wrocku nigdzie tego telefonu nie ma, bo muszą partię na Wrocław przesyłać gdzie indziej... dla mnie ten cały Zetafon to wielkie kłamstwo, jeszcze jak teraz ceny podnieśli to dopiero Zetafon :/

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#86105  autor: Pan_telefonik
 15 lip 2006, 21:23
ja mam my401x w zetafonie czekałem tylko 1 tydzień

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII

#86150  autor: przemek910
 16 lip 2006, 11:27
Jak pierwszy raz usłyszałem reklame w radiu o ty Zetafonie to myślałem że to Zytafon w POPie :smt005 bo akuratrona weszła jak była ta aferka z Zytą :lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...