• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #83014  autor: patyk
 29 cze 2006, 22:02
Mam pytanie:

Kupiłem dwa dni temu tak-taka tylko po to żeby nabić sobie erajednostki. Już w tej chwili mam 10 h gadania. Za 12 dni trace możliwość wykonywania połączeń a miesiąć później ich odbierania. Czy po tym czasie będę mógł wykorzystywać Erajednostki ? Czy musze koniecznie doładować konto ?

Idea - Łączy z ludźmi !

#83019  autor: djcaro
 29 cze 2006, 22:15
Tak będziesz mógł wykorzystać erajednostki nie przepadają ale żeby z nich korzystać musisz mieć ważne konto na połącz wychodz. :).

#83031  autor: Rogal
 30 cze 2006, 05:14
Mam takie małe pytanie, czy Erajednostki można tylko wykożystać dzwoniąć / smsować do sieci ERA / Heyah / stacjonalne :?:

Plus i Orange odpadają czy nie :?:

#83033  autor: l3p
 30 cze 2006, 05:58
Odpadaja w przedbiegach a gdzie masz znaczy w jakim prepaidzie dzwonienie poza siec taniej w pakietach :?

#83595  autor: filipek
 02 lip 2006, 17:23
A Jak sie sprawdza te erajednostki? Bo kumpel do mnie dzwonił i gadalismy ponad 4 minuty ale ani na stronie ery po zalogowaniu ani po wbiciu kodu *102# nie ma nic o tym napisane.

#83599  autor: D@rio
 02 lip 2006, 17:33
sprawdza się je poprzez iTakTak albo poprzez kod *102#. Tylko dodam że EraJednostki należy sobie wykupić w pakietach albo zdobyć je korzystając z usługi "Bonus".

Obrazek

#83700  autor: filipek
 02 lip 2006, 21:27
Aktywowałem przedwczoraj usługe BONUS i wczesniej dzwonił do mnie kolega a jakieś 30 min temu Brat i gadalem z nim ponad 6 minut, po wybraniu *102# sie wyswietla "OBecnie brak minut i smsów do wykorzystania" czemu tak jest? Bonus jest na bank aktywny bo dostałem potwierdzenie tego samego dnia co aktywowałem!

#83721  autor: D@rio
 02 lip 2006, 22:12
filipek pisze:Aktywowałem przedwczoraj usługe BONUS i wczesniej dzwonił do mnie kolega a jakieś 30 min temu Brat i gadalem z nim ponad 6 minut, po wybraniu *102# sie wyswietla "OBecnie brak minut i smsów do wykorzystania" czemu tak jest? Bonus jest na bank aktywny bo dostałem potwierdzenie tego samego dnia co aktywowałem!
Z jakiego telefonu/sieci dzwonił kolega? Musi to być telefon wykonawany z innej sieci niż Era.

Pozatym, pozwole sobie przytoczyć parę paragrafów z regulaminu:

1.
Bonus naliczany jest za rzeczywistą, łączną długość trwania połączeń z dokładnością co do 1 sekundy. Jeśli w danym miesiącu, liczba należnych Erajednostek wyniesie minimalnie 10 a maksymalnie 2000- to raz w miesiącu konto Użytkownika Tak Tak będzie doładowane skumulowaną wartością Bonusa. Doładowanie Bonusem może nastąpić do 48 godzin od dnia rozliczeniowego.
2.
Wyłączenie USŁUGI jest bezpłatne, naliczenie Bonusa w wysokości minimalnie 10 Erajednostek nastąpi w kolejnym Dniu rozliczeniowym a opłata miesięczna nie jest zwracana na konto.
3.
Jeżeli Użytkownik zgromadził mniej niż 10 Erajednostek, to Bonus zgromadzony przez Użytkownika w bieżącym cyklu zostanie rozliczony w cyklu następnym.

Obrazek

#83747  autor: filipek
 02 lip 2006, 23:39
I kolega i brat dzwonili z Orange, moze dlatego mi nie naliczyli że jeszcze nie przekroczyłem 10 erajednostek? Rozmowy trwały razem mniej niż 10 minut wiec moze to jest powodem tego.

#83749  autor: D@rio
 02 lip 2006, 23:50
filipek pisze:I kolega i brat dzwonili z Orange, moze dlatego mi nie naliczyli że jeszcze nie przekroczyłem 10 erajednostek? Rozmowy trwały razem mniej niż 10 minut wiec moze to jest powodem tego.
Tak, w takim wypadku to jest właśnie powodem tego na 100%.

Obrazek

#83818  autor: Pawrzes
 03 lip 2006, 13:49
Ale zebrane Erajednostki w Bonusie TT można sprawdzić pod *102# tylko wtedy kiedy zostaną przekazane na konto czyli po 30 dniach od aktywacji usługi, zgromadzony Bonus nie znajdujący się jeszcze na koncie można za to sprawdzić pod bezpłatnym nr 9797 w opcji o statusie usługi Bonus.

Pozdrawiam