• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Czy Orange bedzię w 2006r. liderem ?

Tak, zasługuje na to
11
24%
Tak, mimo, że na to nie zasługuje
16
35%
Możliwe, ale wątpie
5
11%
Nie, Orange nie bedzie liderem
14
30%

#81167  autor: RafalM
 22 cze 2006, 17:13
Myślę, że przed Rebandingiem IDEA była najlepszym operatorem w Polsce. Miała ciekawe oferty, dość tanie telefony. Zmiana marki na Orange nie wyszła jej na zdrowie. Te ceny telefonów! Ludzie używają jej, ponieważ mają zaufanie do marki która występuje również za granicą. I tu leży fenomen Orange.

#81170  autor: D@rio
 22 cze 2006, 17:17
raphael_12 pisze:Myślę, że przed Rebandingiem IDEA była najlepszym operatorem w Polsce. Miała ciekawe oferty, dość tanie telefony. Zmiana marki na Orange nie wyszła jej na zdrowie. Te ceny telefonów! Ludzie używają jej, ponieważ mają zaufanie do marki która występuje również za granicą. I tu leży fenomen Orange.
Zgadza się w pełni...z jednym zastrzeżeniem, możę nie najlepszym ale napewno bardziej wartościowym. Pod rządami prezesa Skrodzkiego IDEA byłą bardziej "pozytywnie nastawionym" do klienta operatorem. I w ogóle, ciekawe promocje itp. itd. Ja do dziś pamiętam świetne taryfy "MEGA" albo taryfę "Jedna Idea 200 Premium" (stawka 67gr. za minutę, SMS 15gr. + przywileje PREMIUM). Teraz czegoś takiego nie ma...a szkoda. A obecnym zarządzie Orange mam swoje zdanie....negatywne zresztą. Nazywam ich "święta czwórką" ;)

Obrazek

#81173  autor: Irek
 22 cze 2006, 17:21
Nie będę cytować stwierdzenia o tym, że Orange jest jak Mercedes pewnej klasy. Bo chyba każdy je zna. :wink:

#81177  autor: D@rio
 22 cze 2006, 17:29
IreQ pisze:Nie będę cytować stwierdzenia o tym, że Orange jest jak Mercedes pewnej klasy. Bo chyba każdy je zna. :wink:
pewnie chodzi o Mercedesa A Classe ;)

Obrazek

#82691  autor: Doda!
 28 cze 2006, 20:33
hehe IreQ :) wiem, że chodzi o mnie. ale to jest moje zdanie. tak jak ktoś może napisać, że Era czy Plus są takie jak ten samochód. to też jest czyjeś zdanie. a ja tak sądzę, ponieważ, choć Orange jest drogie, ma dla mnie bardzo dobrą ofertę, jak i dla mojej rodziny. nigdy nas nie oszukali, jesteśmy w tej sieci od zawsze. ale uważamy, że Idea była lepsza, bo to prawda! trochę się wkurzyliśmy, że był ten rebranding, ale potem nie zauważyliśmy różnicy :) dla nas Orange jest dobre i tyle :)

pewnie ktoś się będzie czepiał, że tak myślę. ale ciągle powtarzam, w kwestii "co jest lepsze" naprawdę liczy się tylko własne doświadzenie z danym produktem, ofertą i swoja opinia... i zawsze się wszyscy mnie czepiają, a to, że lubię Siemensy, a to że lubię Orange, a to że nie lubię Nokii... do cholery, każdy ma swoje zdanie! ja nikogo się nie czepiam, zawsze podchodzę pokojowo... coś zdaje mi się, że osoby, które są na forum długo, nie mają poszanowania dla nowicjuszy i dla ich zdania. tylko chodzi też o to, że ja dopiero skończyłem podstawówkę, mam średnią 5.4 i idę do gimnazjum międzynarodowego (nie prywatnego) (mówię to, żeby nikt nie mówił "wracaj do nauki") i próbuję jakoś na tym forum być, bo telefony mnie interesują. ale najwyraźniej nie potraficie być tolerancyjni dla osób, które są laikami, ale chcą wiedzieć więcej na temat telefonów i wiedzę chcą zdobyć za pomocą Was, osób zapoznanych z tematem.

jeszcze raz mówię: orange jest DLA MOJEJ RODZINY I MNIE dobre, ale to jest NASZE zdanie i nie ma prawa nikt uważać nas za gorszych, bo tak uważamy!

chyba znów dam sobie spokój z tym forum, tylko tym razem na zawsze, bo moje zdanie o Waszym podejściu do osób mojego rodzaju się potwierdza coraz bardziej, a ja nie mam zamiaru za swoje przekonania znosić jakiś obelżywości skierowanych do mnie

i tak jednak mówię Wam POZDRO!

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#82697  autor: wojttek
 28 cze 2006, 20:57
Doda! pisze:hehe IreQ :) wiem, że chodzi o mnie. ale to jest moje zdanie. tak jak ktoś może napisać, że Era czy Plus są takie jak ten samochód. to też jest czyjeś zdanie. a ja tak sądzę, ponieważ, choć Orange jest drogie, ma dla mnie bardzo dobrą ofertę, jak i dla mojej rodziny. nigdy nas nie oszukali, jesteśmy w tej sieci od zawsze. ale uważamy, że Idea była lepsza, bo to prawda! trochę się wkurzyliśmy, że był ten rebranding, ale potem nie zauważyliśmy różnicy :) dla nas Orange jest dobre i tyle :)

pewnie ktoś się będzie czepiał, że tak myślę. ale ciągle powtarzam, w kwestii "co jest lepsze" naprawdę liczy się tylko własne doświadzenie z danym produktem, ofertą i swoja opinia... i zawsze się wszyscy mnie czepiają, a to, że lubię Siemensy, a to że lubię Orange, a to że nie lubię Nokii... do cholery, każdy ma swoje zdanie! ja nikogo się nie czepiam, zawsze podchodzę pokojowo... coś zdaje mi się, że osoby, które są na forum długo, nie mają poszanowania dla nowicjuszy i dla ich zdania. tylko chodzi też o to, że ja dopiero skończyłem podstawówkę, mam średnią 5.4 i idę do gimnazjum międzynarodowego (nie prywatnego) (mówię to, żeby nikt nie mówił "wracaj do nauki") i próbuję jakoś na tym forum być, bo telefony mnie interesują. ale najwyraźniej nie potraficie być tolerancyjni dla osób, które są laikami, ale chcą wiedzieć więcej na temat telefonów i wiedzę chcą zdobyć za pomocą Was, osób zapoznanych z tematem.

jeszcze raz mówię: orange jest DLA MOJEJ RODZINY I MNIE dobre, ale to jest NASZE zdanie i nie ma prawa nikt uważać nas za gorszych, bo tak uważamy!

chyba znów dam sobie spokój z tym forum, tylko tym razem na zawsze, bo moje zdanie o Waszym podejściu do osób mojego rodzaju się potwierdza coraz bardziej, a ja nie mam zamiaru za swoje przekonania znosić jakiś obelżywości skierowanych do mnie

i tak jednak mówię Wam POZDRO!
nie wiem tylko czemu w co drugim swoim poscie mówisz, ze:
1. wolisz Orange i się wszyscy przez to teoretycznie uważają Cię za "gorszą osobę" - przecież każdy może 'woleć' co chce, ale ze coś się komuś nie podoba, to wielkiego krzyku robić nie trzeba :wink:
2. ze wolisz Siemensy, choć masz Nokię, na którą i tak na zmiane psy wieszasz i wychwalasz. a jak ktoś "podskoczy", to odrazu wielkie kłótnie.
3. dasz sobie spokój z tym forum... przecież nikt Cię chyba nie zmuszał do zarejestrowanie się i pisania postów, więc to nie przymus? :roll: :|

to taki mój mały OT - bardzo przepraszam za wtrącenie do tematu :-)

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#82703  autor: Doda!
 28 cze 2006, 21:25
wcale nie piszę w co drugim poście, że wolę Orange. a już na pewno nie, że przez to postrzegają mnie za gorszego. to był jedyny post, w którym napisałem coś takiego, chyba że twierdzisz, że nie wiem co piszę. nie wydaję mi się również, żebym gdziekolwiek zachwalał tę Nokię, że jest super ekstra itp. jutro ją zmeniam, bo jej nienawidzę. a przeszedłem z Siemensa na Nokię, bo myślałem, że to naprawdę dobra jakość, zresztą podobał mi się model 3300 za jego niecodzienność. a miałem kupić sobie Sagema MYX6-2, ale w końcu wybrałem Nokię, bo jest taka inna, oryginalna. a teraz ostatnie - zostałem członkiem forum, bo jak mówiłem telefony mnie interesują i chiałbym pogłębiać swoją wiedzę w tym temacie. i myślałem, że na forum podchodzi się do mniej zaawansowanych nie jako lepszy, tylko jako osoba, która może pomóc. oj kurde, zawiodłem się... cóż, ja spadam, już nie zobaczycie nowych, głupkowatych waszym zdaniem wypowiedzi tej durnej Dody! chcę tylko zauważyć, że wszytskie osoby, które zniechęciły mnie do forum, posiadają Nokie i są w Erze... ale już kij z tym
pozdro dla Tragedyi, Vinampa, kamila1221, cyryla9590, WitkaT i innych Adminów, dla wszytskich Modów itp. nara

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#82955  autor: blom
 29 cze 2006, 19:19
po mojemu to (przepraszam wszystkich patriotów) jak zawsze. polak głupi z zasady. Po prostu to Orange sie nazywa niby zagraniczne – lepsze. Tak to prawda takie jest pseudo myślenie dość sporej części społeczeństwa. Ale nie ma co sie dziwić w tym kraju.. pozdrawiam rzesze pseudo rencistów i emerytów :) oraz młode roczniki którym wkrótce pomachamy na lotniskach :) Możecie to odebrać jak chcecie ale będąc na Słowacji miałem okazje zaobserwować jak to jest. Ludzie nie lecą bo marka zagraniczna, maja to coś co polak ma po szkodzie czyli rozsadek. Ale nam na każdej płaszczyźnie bo brakuje bo i po co? Przecież jesteśmy tylko czarna dziura europy...

pozdrawiam – napisał polak – młody polak który ma 2 wyjścia wegetacje tu lub życie gdziekolwiek tam...

#83315  autor: D@rio
 01 lip 2006, 12:26
Wiecie co :) ...dopiero co wrocilem i jak to czytam to smiac mi sie chce :D ...hehe ;) Doda, Ty jestes facet czy kobieta w koncu? ;) bo ja juz nie wiem, przeciez nie Miriam :D

dobra, troche humoru a teraz do rzeczy...

My tutaj nie jesteśmy gorzej nastawienia do żadnego użytkownika. Pomagamy każdemu. Czy jest to Nowicjujsz czy jest to Spamer. Dlatego myślę iż Twoje argumenty iż tacy jesteśmy są bezzzasadne a tak w ogóle prosiłbym aby pisząć posty zwracał(a) uwagę na ich sens i treść. Pisz konkretnie i wtedy napewno łatwiej dojdziemy do porozumienia ;)

Pozdrawiam.

Obrazek