• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#81748  autor: Tragedya
 25 cze 2006, 10:51
Im bardziej mysle nad telefonem i tym SPV to wymyslam kolejne telefony... Teraz cos mi sie tak wymyslil Sagem My X-8

#81755  autor: Doda!
 25 cze 2006, 11:32
szczeka pisze: ja jako pomocnik serwisanta 'widze' troche telefonow, mam z nimi kontakt i nokia jest zdecydowanie mniej niezawodna, niz siemens, motorola, czy sagem..
heh, sądząc po Twoich dalszych wypowiedziach, chciałeś chyba napisać "nokia jest zdecydowanie mniej zawodna niz siemens, motorola, czy sagem"^^ ale to tak przy okazji:)

do Tragedya - MYX-8 jest soooooooper!! najpiękniejszy telefon jaki widziałem, w dodatku ma fajne funkcje, tylko o ile dobrze pamiętam nie ma radia, ale ma aparat dobry (sądze tak, ponieważ widziałem jakie zdjęcia robi MYX-6, jednak to nie ten sam aparat, ale marka ta sama, więc można się spodziewać dobrego aparatu 1,3mpx :) ), ma karty pamięci i mp3. no ale nie ma symbiana, ale Ty sam go zaproponowałeś^^ a jeśli chcesz telefon podobny z funkcji, tylko tańszy, to może MYX6-2?? a jeśli Cię odstrasza to Orange Menu (nie wiem czemu się tak wszyscy go czepiają, według mnie jest całkiem spoko), to w MediaMarkcie jest z sagemowskim softem, tylko kosztuje 699 zł^^ ale na Allegro można znaleźć pewnie taniej, tylko ja nie powiem ile kosztuje, bo w tej części Allegro dawno nie byłem^^ aha, ten MYX6-2 z Orange Menu kosztuje około 500zł nówka na Allegro. i myślę, że to lepszy fon od 6230i, bo ma lepszy wyświetlacz, a tak o jest zupełnie taki sam. no i jest tańszy^^ tylko ja nie wiem jakie masz podejście do Sagemów, bo jak dla mnie te telefony są lepsze od Nokii, są tak jakby niszowe^^

pozdro!

PS: wracając do MYX-8 - na Allegro są takie kabelki, które umożliwiając podłączenie zwykłych słuchawek, jednocześnie pełnią funkcję anteny radiowej!! chociaż teraz już nie pamiętam, czy takie z anteną rzeczywiście są do Sagemów...^^ ale jeśli tak, to pewnie do MYX6-2 też będą pasować. cena - około 14, 15 złotych

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#81763  autor: orB
 25 cze 2006, 12:03
Proszę mi tu nie psioczyć na motorolę ;-)

Mam już chyba dziewiątą motke i jakoś żadna mi się nie zepsuła.

A nokia? Nokia jest droga i jej zakup się w ogóle nie opłaca. Za cenę mojej V500 to bym dostał takie gówno jak 6610i, które nadaje się tylko do pisania smsów. Nokia zwyczajnie zarabia na tej renomie, którą kiedyś sobie wyrobiła modelami takimi jak 3310 i ludzie ją kupują. Tutaj mamy coś podobnego jak z orange. Ludzie kupują bo to nokia i nie patrzą na parametry telefonu. Do orange ludzie idą bo to zagraniczna firma dobrze rozreklamowana i nie patrzą na cenniki.

#81765  autor: Tragedya
 25 cze 2006, 12:14
Ja nie chcialbym motoroli. Trafilem na lipna C550, ktora mi sie cztery razy popsula :/. Na szczescie wymienili ja bez problemowania sie (i chwala im za to). Ta nowa dzialala ponad rok bez żadnych problemow. Nie twierdze, ze motki sa awaryjne, tylko po tamtym egzemplarzu jakos sie troche boje...
Z tego co widzialem na allegro mozna kupic tego sagema jeszcze na dosyc dlugiej gwarancji (niecaly rok). Miał ktos stycznosc z x-8? Podoba mi sie jego dizajn, z funkcji tez niezle...

#81777  autor: ghost89
 25 cze 2006, 13:07
Nom myx8 ma spoko wyświetlacz a tak wogole to jest bardzo dobry telefon...:D

#81956  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 07:15
Przemek pisze:ja jestem ciekaw czy on w ogole ma ta 6630 :P

i nie pisz,ze
nokia,bo niezawodna
bo to g**** prawda
Może dla Ciebie ,bo posiadasz aktualnie cx65,a ten telefon jest,że tak się wyraże "dziadowy". Nokie 6630 mam i jak zechcesz mogę Ci to udowodnić!Zobaczymy co będziesz pisał jak wejdziesz w posiadanie niezawodnej Nokii... :twisted:
Jeśli mówicie o wyborze x700,lub 6230i to znam ludzi,którzy właśnie wybrali by Nokie,Ja jednak wolałbym Samsunga,ze względu na to,iż nie ma joy'a...
Nadal twierdze,że 6630 będzie dużo lepszym wyborem,niż np. taki Siemens sx1 :|

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#81960  autor: ghost89
 26 cze 2006, 07:56
adrian.exe pisze:
Przemek pisze:ja jestem ciekaw czy on w ogole ma ta 6630 :P

i nie pisz,ze
nokia,bo niezawodna
bo to g**** prawda
Może dla Ciebie ,bo posiadasz aktualnie cx65,a ten telefon jest,że tak się wyraże "dziadowy". Nokie 6630 mam i jak zechcesz mogę Ci to udowodnić!Zobaczymy co będziesz pisał jak wejdziesz w posiadanie niezawodnej Nokii... :twisted:
Jeśli mówicie o wyborze x700,lub 6230i to znam ludzi,którzy właśnie wybrali by Nokie,Ja jednak wolałbym Samsunga,ze względu na to,iż nie ma joy'a...
Nadal twierdze,że 6630 będzie dużo lepszym wyborem,niż np. taki Siemens sx1 :|
No to kazdy wie ze sx1 jest słabszy od 6630... :smt004 ,ale cx65 wcale już takim gównem nie jest...Ten telefon ma w miare stabilny soft tylko rozmowy czasem się rozłącza....

#81969  autor: kallafior
 26 cze 2006, 08:56
adrian.exe pisze:Nokie 6630 mam i jak zechcesz mogę Ci to udowodnić!
Śledź trudno Ci w cokolwiek uwierzyć, jak na każdym kroku mieszasz lub podrzucasz podróbki... piję tu do niby Twoich fotek z komórek :P

Obrazek
Obrazek

#82220  autor: subrock
 27 cze 2006, 05:12
jasli sie nie boisz alkow to spojrzyj na OT s853 cena ok600zl

#82240  autor: Orange
 27 cze 2006, 10:20
Vinamp :
"6260 ma słabszy aprat od SX'a - podobno jest awaryjna i jest jeszcze starsza od SX1..."

jak 6260 jest starsza od SX 1 to ja jestem zgrabną blondynką z duzym cycem :/
poza tym nie wiem czy wiesz kiedy ostatnio Siemens ( nie BENQ SIEMENS ) wypuścił ostatni nowy telefon :D hahaha siemensy to cioty ;)

a swoją droga Orange nie jest durne tylko dobre na swój sposób. Lepiej zostań z tym swoim pingwinem na antarktydzie i daj sobie spokój bo nikogo tu nie zniechecisz do Orange.

[ Dodano: 2006-06-27, 10:23 ]
i zgadzam sie z adrian.exe : SX 1 to GÓW** jak widze ten garbaty telefon to mnie na wymioty zbiera. I tez polecam 6630 ( miałem okazje popstrykac i musze powiedziec ze całkiem zajefajny telefonik ) NOKIA rlZ ;)

together we can do more

#82245  autor: Vin
 27 cze 2006, 10:38
Kiedy wypuścił :?:
Jakiś miesiąc temu... :)
Pozatym to oglądając twój podpis wiem, ze jesteś brzydką brunetką grającą w reklamie orange
Co do 6260 to musisz przyznać, że ten garbaty siemens jest lepszy od tego czegoś...
Chciałem napisać tu coś więcej o tobie i nokiach, ale nie będe zniżał się do twojego marnego poziomu :wink:

#82275  autor: Orange
 27 cze 2006, 11:41
lepsza ta twoja zeschnieta ryba :( pfff ale mi pojechałes oj. Jaka pogoda na antarktydzie :P ? mysle ze masz zasieg na pingwina :D hahaha
Siemensy nigdy nie były dobre. Kiedyś kiedys ja i kilku moich kumpli mielismy wszyscy siemensa a50 i wiesz co sie stało ? wszystkim po jakims czasie wyskoczyło WRONG SOFt i telefon poszedł na złom. Wgrało sie nowy, pochodził z 2 tyg i to samo. Szkoda gadac o jakosci siemensów i ich oprogramowaniu, kazdy na tym forum ( oprócz ciebie ) ci powie że Nokia jest lepsza od siemensów pod kazdym względem. czy to chodzi o trwałośc , szybkośc działania i awaryjnośc. nie wspomnę o designie który siemensy mają okropny. I skończ ta dyskusje bo to nie ma sensu.

together we can do more

#82290  autor: Vin
 27 cze 2006, 12:24
To, że upiłeś badziewnego A50 za 50zł nie znaczy, że wszystkie siemensy takie są :)
Jakość wykonania była w nim poniżej normy - przyznaje.
Ale już M50 był telefonem o niebo lepszym :!:
Obudowa rusza się mniej niż w SX1, raz został na plażynad jeziorem...ulewa się zaczeła a ja zapomniałem o telefonie...
leżał godzine w błocie cały mokry...wsadziłem go pod kran...5 godzin nie dawał znaku życia...aż spróbowałem go włączyć i działał perfekcyjnie :)

Więc jeśli miałeś jednego siemensa z najniższej pólki to niewypowiadaj się co do ogółu :!:
A ta moja zeschnięta ryba to adrian.exe którego tak lubisz... :smt005

#82423  autor: Tragedya
 27 cze 2006, 20:10
Nie tzlko Vinamp uwaya, e Siemensz to dobre telefony. Faktycznir nie należy tu brać telefonów z najniższej pólki. Zresztą czy N1110 dobry telefon?
Zawsze tak było z Siemensami, że dopracowane byly tylko S (i pochodne) i M (i pochodne). Tego nie da się ukryć.
Nokia pod kazdym wzgledem lepsza? Tym to mnie rozbawiłeś. Na pryzklad taka cena... wole dac 500 zł za telefon z podobnymi funkcjami. Jakosc wykonania Siemensow nie jest taka zla jak wiekszosc ludzi uwaza.

#82432  autor: Doda!
 27 cze 2006, 20:34
heh, dla mnie Nokia jest pod każdym względem gorsza^^ jako że moim pierwszym telefonem był Siemens, wszelkie rozróżnienia Nokii od Siemensa przemawiają u mnie na niekorzyść na Nokii, wszystko w tych dwóch markach się różni!! ale teraz mam Nokię i przyznam, trochę dzwine jest dla mnie menu Siemensów... ale ja Nokii nienawidzę, mimo że wcześniej myślałem, że to dobre telefony. a Siemensy bardzo lubię :) jedyne co w Nokiach lepsze to to, że w "niższej półce" mają lepsze wyświetlacze i polifonię, ale patrząc na Siemensa AX72 uważam, że jest o niebo lepszy od Nokii 1600, 2600 i jakie to tam jeszcze oni mają :) moją siostrę wkurza tylko to, że jej C65 się strasznie tnie, jak ma dużo zdjęć (które, choć aparat takiej samej rozdzielczości jak w N6610i, są super wyraźne i dobre jakościowo w porównaniu do Nokii, a jeszcze cena niższa^^). ale to wina małej pamięci, wszędzie tak może być. ja osobiście uważam rodzinę C65 za bardzo niedopracowane, łatwo psujące się telefony. ale to tylko jedna wpadka Siemensa^^ sorka za offtopa^^

a czy Ty Tragedya już coś kupujesz/kupiłeś?? albo jesteś na coś prawie w 100% zdecydowany?? bo tak się ciągnie ten Twój temat :) a tak btw, czy s65 ma możliwość odtwarzania mp3? skoro ma kartę powinien mieć... (w każdym razie według mnie^^)

pozdro!

EDIT: co do tego sporu o lepszości marek - uważam, że Nokie mają tragiczny design, wszystkie są takie same, szkarady paskudne^^ a Siemensy można powiedzieć, mają niemiecką urodę :) heh, i choć mimo że Niemki mi się nie podobają, to Siemensy tak^^ (ale głupota)

Obrazek

#82438  autor: adrian.exe
 27 cze 2006, 20:46
moją siostrę wkurza tylko to, że jej C65 się strasznie tnie, jak ma dużo zdjęć (które, choć aparat takiej samej rozdzielczości jak w N6610i, są super wyraźne i dobre jakościowo w porównaniu do Nokii, a jeszcze cena niższa^^).
Hmmm...tyle,że nokia ma strzałki zamiast joy'a,dzięki czemu telefon jest dużo wygodniejszy w obsłudze(Nie jest on taki jak,np. w cx65). Do tego czeba zaznaczyć,że ta nokia jest bardziej wytrzymała niż ten siemens...i nokia ma ładniejszy wyświetlacz(przynajmniej na moje oko :wink: ) Obsługa C65 daje nam dużo do życzenia...a w 6610i mamy przynajmniej radio.jeśli mówimy o wytrzymałości to mojemu kuzynowi wpadł kiedyś do wody ten telefon(6610i).Telefon nie działał przez 4 dni,leżał na półce i po czterech dniach spróbował go włączyć...telefon włączył się i działa do tej pory bez zażutów.
Ps.S65 nie ma MP3,ale ma BT co jest bardzo ważne i dobry aparat ;-)

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#82444  autor: Vin
 27 cze 2006, 21:00
Poczytaj sobie posty usera NYNA, a przekonasz się, że C65 jest super wytrzymały...
Pozatym wpadła w kałuże i pzreżyła :?: Z CXT70 też tal było :mrgreen:
A niezawodny M50 spędził 2 godziny leżac na plaży w ulewie... i już pare razy"śniegował"
A nokia 2100, która jest młodsza od tego siemensa :?:
Szkoda gadać...zasięg łapie jak lezy przynajmniej 5 min bez ruchu, sama się wyłącza(soft był 2 razy wgrywany nowy :!: ), raz słychać co mówi rozmówca, a raz nie...

A wracając do tematu to co wybrałeś tragedya :?:

#82446  autor: Doda!
 27 cze 2006, 21:01
adrian.exe pisze:
moją siostrę wkurza tylko to, że jej C65 się strasznie tnie, jak ma dużo zdjęć (które, choć aparat takiej samej rozdzielczości jak w N6610i, są super wyraźne i dobre jakościowo w porównaniu do Nokii, a jeszcze cena niższa^^).
Hmmm...tyle,że nokia ma strzałki zamiast joy'a,dzięki czemu telefon jest dużo wygodniejszy w obsłudze(Nie jest on taki jak,np. w cx65). Do tego czeba zaznaczyć,że ta nokia jest bardziej wytrzymała niż ten siemens...i nokia ma ładniejszy wyświetlacz(przynajmniej na moje oko :wink: ) Obsługa C65 daje nam dużo do życzenia...a w 6610i mamy przynajmniej radio.jeśli mówimy o wytrzymałości to mojemu kuzynowi wpadł kiedyś do wody ten telefon(6610i).Telefon nie działał przez 4 dni,leżał na półce i po czterech dniach spróbował go włączyć...telefon włączył się i działa do tej pory bez zażutów.
Ps.S65 nie ma MP3,ale ma BT co jest bardzo ważne i dobry aparat ;-)
wiesz, dla mnie strzałki też są wygodniejsze (najwygodniejsze dla mnie są te z klawiszem pośrodku), a dla mojej siostry tylko i wyłącznie joystick, bo dla niej jest to bardzo wygodne. jakaś dziwna, ale dobra^^ ja wolę strzałki. dla mnie wyświetlacz C65 jest lepszy. ale przecież mówię, że dla mnie ta seria C65 jest niedopracowana i ogólnie zła! a co do wytrzymałości - mojej siostrze w czasie jazdy na koniu wyleciał telefon z kieszeni. wypadł dokładnie za przeszkodą, siostra skakała. przy następnym skoku na tej przeszkodzie, koń zachaczył o belkę, kopytami wylądował na telefonie, zaczął biec dalej depcząc telefon. potem jeszcze belka ruszona upadła na telefon gniotąc go. potem siostra wzięła telefon. jedyne co się stało, to to, że pękła szybka, od czasu tego "wypadku" minęły 4 miesiące, a telefon działa nawet szybciej... :) moja qmpela ma 6610i, też wpadła jej do wody, trzeba było wymienić to coś pod klawiaturą, bo klawisze nie działały :) a radio odbiera tylko na dworze, kiedy na około nie ma wyskoich budynków :) dlatego myślę, że ta Nokia to syf^^

Obrazek

#82451  autor: wojttek
 27 cze 2006, 21:07
bo oceniasz Nokię po starszych, i to niezbyt udanych modelach :wink:
prawie każda osoba mająca 6610(i) narzeka na ten telefon. ale prawie nikt posiadający np. 6630 nie narzeka. dlaczego? bo jest t telefon dopracowany. A Ty tylko pojedyncze modele przystawiasz od razu do calej marki.. najpierw trzeba coś poużywać, żeby oceniać. i to w pełnym zakresie :wink:

osobiście także nie rozumiem odpowiedzi "Nokia to gów$$, siemens to syf, SE to smiec" - każdy mógł natrafić na jakiś mniej udany model danej marki i się na nim 'przejechac' i trafic na bardziej udany model innej firmy...
Ostatnio zmieniony 27 cze 2006, 21:11 przez wojttek, łącznie zmieniany 1 raz.

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#82453  autor: Vin
 27 cze 2006, 21:09
A ci co naskakują a Siemensa to robią niby inaczej :?: