• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #81936  autor: maciek_bb
 25 cze 2006, 23:48
taki problem pojawi mi się za dwa tygodnie. wyjeżdżam do Anglii i nie mam pojęcia który operator oferuje najlepsze ceny i jakość usług. dodam, że planuje sobie kupić usługe pay as you go czyli takiego naszego pre-paida. na co mam zwracac uwage i jak dokladnie funkcjonują angielscy operatorzy w tym sektorze usług?

#81944  autor: D@rio
 26 cze 2006, 00:35
Generalnie najważniejsze aby wybrać najtańszego. Zasięg jest mniej więcej wszędziej porónywalny. Zaanlizuj taryfy i wybierz. Najlepiej to zrobić jak tam będziesz już na miejscu. Wtedy zaopatrz się w starter. Natomiast to o czym Ty mówisz, czyli "Pay as You Go" to jest to nazwa oferty pre-paid sieci T-Mobile w UK.

Polecam także przeanalizować tę stronę. Tutaj są wszyscy usługodawcy pre-paid wraz z cennikami.

Obrazek

#82750  autor: Sirmark
 28 cze 2006, 23:34
powiem tak, virgin mobile oferuje chyba najtansze polaczenia w ramach swojej sieci.
a na pewno dotyczy to SMS-ow.
w rodzinie jeden virgin jest w UK, a drugi w PL do odbierania SMS-ow.
do tego obecnie az do konca wrzesnia trwa promocja ze wysylanie smsmow w ramach virgin jest bezplatne.

nie wiem czy bedziesz duzo dzwon do PL, ale chyba o2 w weekendy oferuje polaczenia
na poziomie 2p/min,
ale nie moge potwierdzic bo im strona padla.

aha, ostrzegam aby zwracac uga na rozne kroczki kupujac karte na tanie polaczania z PL.
moze sie okazac ze zamiac 300 minut pogadazs tylko 30, a wiaze sie to z takimi rzeczami, ze
dzwonienie z budki, dzwonienie na numer dostepowy bezplatny itd.. w zaleznosci od wybranej kombinacji jest albo drozej albo taniej. niestety ulotni nie wszystko dobrze wyjasniaja.

to tyle, w kazdym razie sprecyzuj sobie co ci jest potrzebne i sprawdz w cennikach jak to wyglada.

#82766  autor: oprych
 29 cze 2006, 01:08
tak, owszem w o2 jestusługa, ze wybierając najpierw numer dostępowy 08444620620 a następnie wybrać numer polski w weekendy płacimy 2p za minutę