• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 147
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 147

#81155  autor: D@rio
 22 cze 2006, 16:45
gm pisze:I co dalej w takiej sytuacji?
Czekam do 9 Lipca. Po tym okresie idę złożyć wypowiedzenie umowy na dwóch aktywacjach...

Obrazek

#81196  autor: gm
 22 cze 2006, 18:42
A nie szkoda Ci m.in. pakietu 2500 mmsów (to oczywiście żart). Myślę, że ktoś zadzwoni do Ciebie po złożeniu rezygnacji i "zabawa" zacznie się od nowa. Życzę powodzenia i czekam na wszelkie wieści związane z tą sprawą.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#81198  autor: memphisto
 22 cze 2006, 18:47
A ja jestem ciekawy czy znajoma, ktora podpisala aneks na 12 mies. w grudniu 2005 na NP85 ze zniżką 40% do abonamentu moze teraz zmienic taryfę na Godziny55 ??? Kilkakrotnie dzwonilismy na 2601 i za kjazdym razem rozne informacje uzyskiwalismy... :/ za 1 razem, ze moze za oplata 30 zl, nastepnie, ze nie ma takiej mozliwosci... Jaka jest prawda?

#81200  autor: gm
 22 cze 2006, 18:54
memphisto pisze:A ja jestem ciekawy czy znajoma, ktora podpisala aneks na 12 mies. w grudniu 2005 na NP85 ze zniżką 40% do abonamentu moze teraz zmienic taryfę na Godziny55 ??? Kilkakrotnie dzwonilismy na 2601 i za kjazdym razem rozne informacje uzyskiwalismy... :/ za 1 razem, ze moze za oplata 30 zl, nastepnie, ze nie ma takiej mozliwosci... Jaka jest prawda?
Ja mam odnotacje w umowie, że nie mogę zmienić na niższy abonament (umowa na 24 miesiące), ale pomimo tego pojawiła mi się opcja zmiany planu taryfowego w e-boku, zmianiłem, narazie system zatwierdził i czekam na 5 lipca, że będę go miałfizycznie (a nie tylko w e-boku) w użytkowaniu. Napiszę kilka zdań na ten temat po 5 lipca.

[ Dodano: 2006-06-22, 18:55 ]
dodam jeszcze, że u konsultanta w BOKu też dowiedziałem się, że nie mogę zmienić.

#81402  autor: D@rio
 23 cze 2006, 17:02
Byłem dzisiaj w salonie firmowym i złożyłem rezygnację na jednym numerze. Numer będzie deaktywowany 8 Sierpnia. Koniec zabawy...

Obrazek

#81479  autor: gm
 23 cze 2006, 22:10
Rozumiem, że okres 24 miesięcy już upłynął skoro rozwiązujesz umowę wcześniej niż 30 dni.

#81487  autor: D@rio
 23 cze 2006, 22:19
gm pisze:Rozumiem, że okres 24 miesięcy już upłynął skoro rozwiązujesz umowę wcześniej niż 30 dni.
To na innym numerze. Na tym obecnym na którym dziś złożyłem rezygnację okres 24 miesięcy upłynął już 30 Maja a więc spokojnie mogę zrezygnować. Teraz, na drugim numerze okres 24 miesięcy upływa 9 Lipca a więc tutaj złożę wypowiedzenie też i trzeci numer kończy mi się w styczniu (6 Styczeń). Trochę się dzisiaj zdenerwowałem i wypowiedziałęm im umowę. Już mam ich dość Pewnie zadzwonią, zobaczymy. Nie będę się cykał. Dziwna polityka panuje w tej firmie. Ja nie wiem....weszła przenośnośc numerów, wchodzi kolejny operator (P4), w tym roku wejdą nowi MVNO...i co? I wielkie g**wno za przeproszeniem. Oferty lojalnościowe jeszcze gorszej niż były przed laty. Polkomtel jeszcze dużo się musi nauczyć jak dbać o klienta i co to tak naprawdę jest lojalność oraz jakie znaczenie się zawiera w pełni tego słowa. Jak oni leją na mnie to ja na Nich też. Spadam do OrangePremium200 na dniach i biorę tam N70 za 399zł. Stać mnie aby zapłacić trochę więcej i mieć dużo lepsze przywileje i traktowanie klienta 'premium'...pozatym, ubezpieczenie telefonu, podwójne punkty profit, złoty numer od ręki....dzięki temu ta oferta przemawia za sobą. Jeśli mnie telefon z DOPL'u nie przekona to bay bay Plusie po 9 latach współpracy...

Obrazek

#82121  autor: kierek
 26 cze 2006, 19:37
Witam serdecznie nie zakladalem odrebnego tapicu poniewaz moje pytanei jest podobne do tego co tutaj piszecie. Chodzi o to ze za dwa miesiace koncyz mi sie umowa w plusie taryfa chyba PLUS25 czy cos podobnego nei pamietam wiem tylko ze byla przez 24 miesiace z czego przez pierwsze 12m-cy bylo po 400 minut do 3 numerow co mi bardzo odpowiadalo! te kolejne 12 to porazka bo wlasciwie dzwonie tylko do dwoch gora trzech numerow... Zreszta nie wazne chodzi o to ze zadzwonila do mnie kobieta z obslugi klienta i zaproponowala cos takiego: za ze ten abonament ktory teraz place czyli niby 25zl dostane jeden darmowy numer dla rozmow i smsow w plusie i tutaj nie zrozumialem bo jechalem samochodem cos mowila o 25 minutach i pozniej zaraz o 45 ale nie o innej taryfie tylko caly czas o tej samej, odrazu mi tylko zaznaczyla ze jesli chce takie bonusy to nie moge zmienic starego telefonu, mi to w sumie wisi bo zadnego wypasionego nie potrzebuje (nie mozna chciec wszystkiego za darmo) no i ona powiedziala ze w ciagu 4-5 dni przyjdzie jakas umowa na adres domowy, uprzedzilem rodzicow ale podobno nic nie przyszlo a moja juz drugi tydzien a ona cos mowila zeby odeslac ta umowe jeszcze w ciagu tygodnia to znowu jakis tam bonus bedzie... Wiem ze malo wiem:) ale jakos ona tak metnie tlumaczyla ja nie moglem sie za bardzo skupic mialbyc wszystko wyjasnione w tej umowie ale jej nie ma:( aha no i jeszcze jedno jesli ktos wie o czym mowie to czy moglby mi napisac kilka szczegolow o tej promocji po ile minuta ile trzeba placic i czy to SIE WOGOLE OPLACA chodzi mi glownie o dwa numery w PLUSIE do reszty dzwonie sporadycznie wiec to nie gra roli tylko zalezy mi na tych dwoch numerach w plusie , wiec prosze o odpowiedz co mam zrobic, aha i czy moze jest jakas inna lepsza promocja zeby rozmaiwac za darmo lub jakies darmowe minuty (tylko ze duzo nie jakies tam 120) do jednej czy dwoch osob w plusie, czekam na odpowiedz pozdrawiam ...

#82157  autor: gm
 26 cze 2006, 20:49
Proponuję wykonać telefon do BOKu i poprosić o informacje na temat oferty przygotowanej w systemie dla Ciebie. SPokojnie wysłuchaj, zapisz na kartce, a jak nie zdążysz to poproś o powtórzenie. Od tego są (a raczej powinni być) osoby tam zatrudnione. Możesz też o tej ofercie dowiedzieć się w salonie, ale jeżeli podpiszesz umowę (ANU) na 12 miesięcy to dostaniesz pakiet usług lub rabat. Jeżeli tą umowę zrealizujesz przez BOK i im odeślesz to dostaniesz dodatkowo kilka minut.

#82627  autor: PeGaS
 28 cze 2006, 14:15
BTW: D@rio, jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na OP to od 26.06, również ta oferta dostępna jest w e-sklepie, a z tego co pamiętam interesowało Cię to.

#83320  autor: D@rio
 01 lip 2006, 12:41
PeGaS pisze:BTW: D@rio, jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na OP to od 26.06, również ta oferta dostępna jest w e-sklepie, a z tego co pamiętam interesowało Cię to.
Wiem wiem. Bardzo się cieszę. Nie było mnie troszke na forum ale już nadrabiam pracowicie zaległości! ;)

Natomiast co do Plusa. Jak wiecie złożyłem rezygnację. W poniedziałek zadzwoniła do mnie kobieta z DOPL w związku z tą rezygnacją. No i co dalej....namawiała mnie na Godziny. W ogóle była cwana ;) ...ale nie dałem się uwieść. Jako dodatkowy profit proponowała mi cały czas ten pakiet "600 minut do Plusa" (25min x 24mies.). Powiedziałem jej że tego bonusu nie chce bo to jest wielkie g***** i dają to każdemu za wycofanie rezygnacji gdzie praktycznie bez znaczenia jest staż i rachunki. Pytała się dlaczego rezygnuje i takie tam to jej powiedziała wszystko co Wy wiecie a co tu jest napisane ;) Podziękowałem jej za taką ofertę i podtrzymałem rezygnację. Pierwszy numer wygaśnie 8 Sierpnia. Na koniec pogratulowała mi się że tak się świetnie orientuję w ofertach i propozycjach...jeśli chodzi o tę cześć to tyle.

Pozatym, wczoraj przyszedł do mnie list polecony od Departamentu Reklamacji z polecenia Rzecznika Prasowego i z ważniejszych rzeczy napisali że moja prośba została przekazana do właściwej komórki organizacyjnej. Ktoś się ma ze mną skontaktować w przedmiotowej sprawie.

A więc czekamy, ciekawe czy ich propozycja będzie wychodzic naprzeciw moim oczekiwaniom i czy zyska u mnie aprobatę ;) ...mają czas do 8 Sierpnia aby mnie czymś lepszym skusić ;-)
Pozdrawiam.

Obrazek

#84827  autor: gm
 08 lip 2006, 18:54
Miałem napisać więc piszę: od 5 lipca mam już nową taryfę GODZINY 55 + 3 pakiety. Jak narazie wygląda na to, że jest większa swoboda rozmów, bo pakiet SWOJAKI schodzi w ciągu całej doby a nie jak wcześniej dużo można było rozmawiać, ale głównie w ramach DWiW. MMSy schodzą z pakietu minut standardowych, ale brak pakietów gprs to główna wada taryf GODZINY (jak dla mnie). Muszę do końca obserwować e-bok, bo kilka mmsów nie zesżło mi z pakietu minut, tylko została naliczona kwota do rachunku. nie wiem od czego to zależy.

#84832  autor: D@rio
 08 lip 2006, 19:02
A jak wcześniej schodził pakiet Swojaki? Był w ogóle jakiś pakiet? Bo ja nie zrozumiałem chyba. A co to znaczy że MMSy schodzą z pakietu minut standardowych? Czy tutaj mówisz o tym pakiecie MMS za 5 PLN?

Obrazek

#84881  autor: gm
 09 lip 2006, 09:02
D@rio pisze:A jak wcześniej schodził pakiet Swojaki? Był w ogóle jakiś pakiet? Bo ja nie zrozumiałem chyba. A co to znaczy że MMSy schodzą z pakietu minut standardowych? Czy tutaj mówisz o tym pakiecie MMS za 5 PLN?
Może źle ująłem sprawę SWOJAKÓW. Chodziło mi o to, że w ramach DWiW dzwoniłem głównie pod 2-3 numery, teraz mam te numery w SWOJAKACH i mogę dzownić całą dobę pod te numery a nie tylko po 18:00. MMSy sa rozliczane jak SMSy, czyli 5 wiadomosci za 1 minute a raczej tak powinny byc rozliczane. Chyba pakiet MMSow za 5 pln cos miesza, bo MMSy wyslane do innych sieci zamiast sciagac z minut dolicza do rachunku 33 grosze.

#84883  autor: D@rio
 09 lip 2006, 09:54
gm pisze:
D@rio pisze:A jak wcześniej schodził pakiet Swojaki? Był w ogóle jakiś pakiet? Bo ja nie zrozumiałem chyba. A co to znaczy że MMSy schodzą z pakietu minut standardowych? Czy tutaj mówisz o tym pakiecie MMS za 5 PLN?
Może źle ująłem sprawę SWOJAKÓW. Chodziło mi o to, że w ramach DWiW dzwoniłem głównie pod 2-3 numery, teraz mam te numery w SWOJAKACH i mogę dzownić całą dobę pod te numery a nie tylko po 18:00. MMSy sa rozliczane jak SMSy, czyli 5 wiadomosci za 1 minute a raczej tak powinny byc rozliczane. Chyba pakiet MMSow za 5 pln cos miesza, bo MMSy wyslane do innych sieci zamiast sciagac z minut dolicza do rachunku 33 grosze.
No to dobrze Ci liczy MMSy. Bo MMSy do innych sieci są płatne 33 gr. netto i nie wliczają się z puli jednostek abonamentowych. Wykorzystanie z jednostek idzie tylko jeśli wysyłamy MMSy do sieci Plus albo na adres e-mail.

Grzegorz, apropo. Zauważyłem iż ten pakiet MMSy za 5 PLN nie jest odnawialny co miesiąc. W tym miesiącu mi się nie odnowił. Czyli ta kwota 1000 PLN jest do wykorzystania na okres 6 miesięcy. Ale to i tak dobrze...co jak co, ale ta promocja jest dobra ;) Narazie, w ciągu miesiąca wykorzystałem 50.00 PLN z tego pakietu tylko ;)

Obrazek

#84885  autor: gm
 09 lip 2006, 09:57
Znam kilka osób, które mają ten pakiet i wszystkim się odnawia, co miesiąc dostają kolejne 1000 pln. Mi również się odnawia. W zeszłym okresie rozliczeniowym wykorzystałem 490 pln z tego pakietu + 30 pln na MMSy do innych sieci.

[ Dodano: 2006-07-09, 10:03 ]
Wystraszyłeś mnie, że MMSy są tylko sie sieci Plus (te za minuty z abonamentu), ale sprawdziłem i są do wszystkich sieci: "...Klienci mogą wybierać abonamenty zawierające od 0,5 do 5 godzin, a każda minuta wliczona w abonament w ofercie godziny jest wymienna na 5 SMS-ów lub 5 MMS-ów do wszystkich sieci".

[ Dodano: 2006-07-09, 10:09 ]
Dla zainteresowanych dodam, że w oferta SWOJAKI nie jest do końca jasno wyjaśniona. 1 grosz za 1 numer jest dla nowych abonentów Plusa a dla osób przechodzących z innych taryf każdy numer kosztuje 2 pln.

#84896  autor: D@rio
 09 lip 2006, 11:11
No to kurde.

Włąśnie siedzę na E-BOKu bo dzisiaj się zaczął nowy okres rozliczeniowy. No i niestety widzę iż pakiet mi się nie odnowił. Mam dokładnie tyle samo ile miałem w poprzednim okresie.

P.S
Kurczo, ale Ty duzo tych MMSow wysylasz ;) Czyzbys poprostu wysylal MMSy zamiast SMSow? :)

...no to faktycznie z tymi MMSami dziwnie. Nie wiem dlaczego Ci doliczylo dodatnio. Mi tez cos dziwnie wzielo z pakietu abonamentowego. Dzis wyslalem jednego SMSa do sieci Orange, odjelo z pakietu jak za 2 SMSy :? coś mi tu śmierdzi...

Obrazek

#84905  autor: gm
 09 lip 2006, 11:42
D@rio pisze:No to kurde.

Włąśnie siedzę na E-BOKu bo dzisiaj się zaczął nowy okres rozliczeniowy. No i niestety widzę iż pakiet mi się nie odnowił. Mam dokładnie tyle samo ile miałem w poprzednim okresie.

P.S
Kurczo, ale Ty duzo tych MMSow wysylasz ;) Czyzbys poprostu wysylal MMSy zamiast SMSow? :)

...no to faktycznie z tymi MMSami dziwnie. Nie wiem dlaczego Ci doliczylo dodatnio. Mi tez cos dziwnie wzielo z pakietu abonamentowego. Dzis wyslalem jednego SMSa do sieci Orange, odjelo z pakietu jak za 2 SMSy :? coś mi tu śmierdzi...
Liczyłem i wyszło ok. 50 MMSów dziennie. Najczęściej jest to zdjęcie z dołączonym tekstem wysłane do kilku osób i stąd taka cyfra. Zdaża mi się wysłać MMSa z samym tekstem, bo nie trzeba dbać o likwidowanie polskich znaków. SMSów w zeszłym okresie rozliczeniowym wysłałem ponad 900, z czego 600 było do Plusa. Fizycznie napisałem mniej SMSów, bo zdażyło mi się wysłać z polskimi znakami.

[ Dodano: 2006-07-09, 11:45 ]
Dla mnie jakakolwiek taryfa w Plusie będzie dobra, bo mam większość numerów w Plusie. Dostałem odpowiedź z e-boku. W trakcie trwania okresu rozliczeniowego nie pomogą mi, ale jak zostanie mi trochę minut a na rachunku pojawi się kwota za wysłane MMSy mogę to reklamować. Ciekawe czy będę musiał to robić co miesiąc?

#84929  autor: D@rio
 09 lip 2006, 13:15
A mi nie daje spokoju te 13 gr. które jest za dużo odjęte w E-BOK'u. Tu nie chodzi o pieniądze ale o fakt. Nie wiem dlaczego odjęło mi 2x za tego SMSa wysłanego do Orange. Ecch...i teraz przez ten fakt będę miał wzmożoną czujność :?
a też mi nikt nie wyjaśni za jakie usługi zostało pobrana taka ilość w trakcie trwania okresu rozliczeniowego. To też mi się nie podoba :? czekać na fakturę i później reklamować, ecch...napewno jest wgląd w bierzące wykonywanie połączeń/korzystanie z usług...zresztą, ja się już tego nie doczekam bo 8 Sierpnia deaktywują mi numer, a więc to już mój ostatni okres rozliczeniowy w Plusie....tyle że ciekawość pozostanie.
P.S
Widzę że dość sporo korzystasz z usług niegłosowych ;)
Ja na taryfy w Plusie też nie narzekam, są OK ale narzekam na traktowanie klienta i ich ofertę lojalnościową. To mi się zdecydowanie nie podoba. Jakby to poprawili było bardzo OK.

Obrazek

#84936  autor: tomekf
 09 lip 2006, 14:14
Troszkę z innej beczki: czy Plus daje zniżki na abonament dla taryf Godziny przy przedłużeniu umowy ?

EDIT:

Przed chwilą dzwoniłem do BOK po ofertę specjalną na przedłużenie. Oczywiście nie ma rabatów na abonament :(

Jestem w Plusie już 36 miesięcy. Obecnie mam taryfę Tanie 100 minut za 45 zł. Po 36 miesiącach przy rachunkach 60-70 zł proponują mi:

a) Godziny 55 + 50 minut do wszystkich,

b) Godziny 55 + 100 minut do plusa i stacjonarnych po 18 i w weekendy,

c) Godziny 55 + K700i z zestawem (UWAGA) w bardzo promocyjnej cenie 198 zł, czyli o całe 1 zł mniej niż nowi :lol:

Co o tym myślicie ?
  • Strona 6 z 147
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 147
  • 1
  • 4
  • 5