• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#81373  autor: D@rio
 23 cze 2006, 15:22
wladziu: poprostu rozwaz gdzie wiecej rozmow bedziesz wykonywal. Czy do dziewczyny? Czy do rodzicow? ( :mrgreen: ) ...i na tej podstawie dokonasz wyboru ;)

Obrazek

#81376  autor: wladziu
 23 cze 2006, 15:25
A co to takiego Dual sim? I raz slysze o tym. 2karty w telefonie? Z rozmowami bedzie róznie nie jestem w stanie przeliczyc do kogo wiecej dzwoniłbym.

#81378  autor: Irek
 23 cze 2006, 15:27
wladziu pisze:A co to takiego Dual sim? I raz slysze o tym.
To jest coś takiego, że możesz do telefonu włożyć dwie karty sim. Nie będą one działać razem, ale jak będziesz chciał się przełączyć na drugą nie będziesz musiał zmieniać w telefonie karty wystarczy tylko, że wyłączysz i włączysz telefon. Jest też drugi rodzaj duali taki dzięki któremu można się przełączać karty w samym menu telefonu. Poszukaj na allegro jest tego pełno i jest tanie.

Adaptery dual sim na allegro.

#81381  autor: wladziu
 23 cze 2006, 15:34
W sumie nie głupia sprawa, praktycznie to co mi potrzeba..Są jakies wady uzytkowania tego? Procz tego że trzeba starać sie aby karty były cały czas ważne na rozmowy przychodzące.Jak bede miał ciagle ustawioną ERE a jak dziewczyna zadzwoni na POP to nie odbierze mi jej i nie bede wiedział że dzwoni, tak?

#81382  autor: Irek
 23 cze 2006, 15:38
Dokładnie jak będzisz miał ustawioną Erę to na POPa się nie dodzwoni bo karta w tym momencie będzie wyłączona. Ale zawsze możesz się z nią tak dogadać, żeby Ci puściła głuchego na Erę, ty szybko przełączysz się na POP'a i po problemie. Ja jakiś czas sam używałem tego wynalazku. Nie ma żadnych przeciwskazań do używania tego typu innowacji. :wink:

#81388  autor: wladziu
 23 cze 2006, 15:47
A jest możliwa taka karta dualsim która obsłuży 2 karty w jednym czasie? Wiem że to może być fizycznie nie możliwe, bo mogą dzwonić 2 osoby w tym samym czasie na 2 różne karty. Ale jest już cos takiego?Bo na allegro nie widze.

#81389  autor: Irek
 23 cze 2006, 15:49
Nie nie ma czegoś takiego.

#81397  autor: wladziu
 23 cze 2006, 16:22
W dual sim niby rozmowy tanie bo wybieramy sobie sami z której sieci na która dzwonimy ale jednak ten dual sim nie jest taki dobry, bo trzeba utrzymywać dwie karty. A w sumie koszty wyjdą takie same jakbym miał jedną i dzwonił normalnie. Może to jest dobre, ale dla kogoś kto bardzo dużo dzwoni.

#81458  autor: PiotrG-dz
 23 cze 2006, 21:07
A ja też zamierzam sobie chodować karte SIM :) Mam pytanie jeżeli zakupię starter i zaloguje się do sieci to bodaj mam 2 tyg na rozmowy,potem kasa przepadnie.To jezeli nie doładuje karta za 20 zł to pojakim czasie mi wyłącza :?: Drugie pytanie to czy kasa w TT przepada po dacie ważnosci konta :?:

#81471  autor: Irek
 23 cze 2006, 21:52
Zależy jaki starter kupisz. A co do drugigo pytania to kasa nie przepada, ale blokują Ci konto na połączenia wychodzące.

#81631  autor: PiotrG-dz
 24 cze 2006, 16:24
IreQ pisze:Zależy jaki starter kupisz. A co do drugigo pytania to kasa nie przepada, ale blokują Ci konto na połączenia wychodzące.
Chodzi mi o starter za 9 zł,jak go nie doładuję po okresie tych 2 tygodni co ma sie na wydzwonienie. :)

#81640  autor: D@rio
 24 cze 2006, 17:22
tepsaslave pisze:
IreQ pisze:Zależy jaki starter kupisz. A co do drugigo pytania to kasa nie przepada, ale blokują Ci konto na połączenia wychodzące.
Chodzi mi o starter za 9 zł,jak go nie doładuję po okresie tych 2 tygodni co ma sie na wydzwonienie. :)
zamrożą Ci kwotę i zablokują połączenian wychodzące...
...ale warto go doładować pierwszy raz. Ja bym go doładowal za 50zł. i odstawił na 4 miesiące...wtedy pewność jest o wiele większa ;)

Obrazek

#81668  autor: PiotrG-dz
 24 cze 2006, 21:28
A jeśli nie doładuję to po jakim okresie zlikwiduja numer :?: Druga kwestia to jak doładuję karta za 20 zł to czy sa szanse że dotrwa ona chociaz 2 i pół miesiaca :?:

#81690  autor: D@rio
 24 cze 2006, 22:44
tepsaslave pisze:A jeśli nie doładuję to po jakim okresie zlikwiduja numer :?: Druga kwestia to jak doładuję karta za 20 zł to czy sa szanse że dotrwa ona chociaz 2 i pół miesiaca :?:
Wg. regulaminu to po minięciu okresu na połączenia przychodzące ;)
Tak, jak doładujesz za 20zł. myślę iż spokojnie od daty doładowania 2,5 miesiąca numer będzie aktywny :)

Obrazek

#86114  autor: Michu
 15 lip 2006, 22:24
NO dobra ja kupilem zestaw za 5zł i chce doladowac za 50zł czy moge liczyc na 3-4 miechy bytowania? W sumie chce poczekac na tansze rozmowy - 4 miechy troche dlugo ale uzywanej nie chce:)

ps chetnie kupie z prefiksem 600.602.604.606.608 ma ktos cos ciekawego?[/list]

#86116  autor: D@rio
 15 lip 2006, 22:32
Michu pisze:NO dobra ja kupilem zestaw za 5zł i chce doladowac za 50zł czy moge liczyc na 3-4 miechy bytowania? W sumie chce poczekac na tansze rozmowy - 4 miechy troche dlugo ale uzywanej nie chce:)

ps chetnie kupie z prefiksem 600.602.604.606.608 ma ktos cos ciekawego?[/list]
A od kiedy to Era sprzedaje startery TakTak'a za 5 PLN?

Obrazek

#86118  autor: Michu
 15 lip 2006, 22:37
za cholere nie wiem ale taki na allegro kupilem.

CO do oferty kupna to nie aktualne wyczailem bardzo fajny na allegro 608:) cos czego szukalem, nie drogi i latwy.

#86119  autor: D@rio
 15 lip 2006, 22:40
Michu pisze:za cholere nie wiem ale taki na allegro kupilem.

CO do oferty kupna to nie aktualne wyczailem bardzo fajny na allegro 608:) cos czego szukalem, nie drogi i latwy.
To juz wiem co to za starter. Faktycznie były takie kiedyś. Zgadza się. Dawali je jako "drugi dodatkowy" przy ofertach. Taki starter "w papierku" ;) bez pudełka nawet. Pamietam to....

Obrazek

#86120  autor: Michu
 15 lip 2006, 22:44
wlasnie sobie kupilem inny 9'' wiec ten to tylko formalnosc:) mamie go dam bo musze budowac baze znajomych z ery bo narazie bieda :) znajomi mnie strofuja i chcea zebym sie splusowal ale twardy jestem:)

#86121  autor: D@rio
 15 lip 2006, 22:54
Michu pisze:wlasnie sobie kupilem inny 9'' wiec ten to tylko formalnosc:) mamie go dam bo musze budowac baze znajomych z ery bo narazie bieda :) znajomi mnie strofuja i chcea zebym sie splusowal ale twardy jestem:)
hehe :mrgreen: buduj buduj, najlepiej abonamentową :D

Obrazek