• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #80654  autor: WoA
 20 cze 2006, 13:43
Witam !!
kiedy kupilem teleon od razu wziołem startówke w simplusie za 9 zł wszytko jest ok najpierw 3 zł a pożniej 6 zł coś tam sobie robie w telfonie a tu sms "opłata za sms wyłacz i włącz kome" no to tak zrobiłem to straciłem 6 zł niewiadomo z czego i juz niemiałem kasy :( no to nastepnego dnia pojechałem kupić karte za 30 odzrazu wziołem sobie za 6 zł=600 smsów w plusie no wszytko w porządku miałem 22.60 zł na koncie wiec zostawiłem dziś na noc aby komorka byla włączona i pozniej patrze sms wyslalny o 2 w nocy no to patrze to co wcześniej - "opłata za sms wyłacz i włącz kome" no to tak zrobiłem i patrze.... mam 15.12 no nieczaje nic zero rozmow nieywkonałem tylko pisałem sms-y w plusie ale przecie ja zapłaciłem 6 zł na 600 sms co jest ??
prosze o odpowiedz :(

#80659  autor: D@rio
 20 cze 2006, 14:13
W takich problemach niestesty nie będziemy Ci mogli pomóc. To wymaga szczegółowej weryfikacji Twojego konta. Być może to tylko błąd systemowy i wszystko zostanie Ci zwrócone a być może coś innego. Dlatego proponuje skontaktować się z DOK Simplusa pod nr tel. 2601 i uzbroić się w cierpliwość oraz wszystko to powiedzieć konsultantowi i czekać na wyjaśnienia.

Czekam na relacje...

Obrazek

#80674  autor: WoA
 20 cze 2006, 16:18
hmm a ten nr jest bezpłatny ??... a w salonie nic niepowiedzą na ten temat ??

#80685  autor: D@rio
 20 cze 2006, 17:20
WoA pisze:hmm a ten nr jest bezpłatny ??... a w salonie nic niepowiedzą na ten temat ??
Powiedzą, ale tylko w salonie firmowym. Możesz też wysłać e-mail'a. Połączenie z tym numerem kosztuje 95gr.

Obrazek

#80726  autor: WoA
 20 cze 2006, 21:52
ale wypali mailem ?? nie sądze najlepiej podaj mi to sprobuje :D

#80766  autor: D@rio
 20 cze 2006, 22:56
WoA pisze:ale wypali mailem ?? nie sądze najlepiej podaj mi to sprobuje :D
[email protected]

Obrazek

#80800  autor: jahu
 21 cze 2006, 09:16
a takie darmowe telefony stojace w salonach firmowych Plusa? dodzwonic sie stamtad chyba da za friko do boka

#80804  autor: l3p
 21 cze 2006, 10:15
jahu pisze:a takie darmowe telefony stojace w salonach firmowych Plusa? dodzwonic sie stamtad chyba da za friko do boka

Da sie! ale tylko do boku dodzwonic z tamtad.

#80809  autor: D@rio
 21 cze 2006, 10:23
l3p pisze:
jahu pisze:a takie darmowe telefony stojace w salonach firmowych Plusa? dodzwonic sie stamtad chyba da za friko do boka

Da sie! ale tylko do boku dodzwonic z tamtad.
A no tak, macie racje. No da się...tylko mi by się nie chciało sterczeć 25 min. jak przy budce i słuchać tego fałszującego fortepianu oczukąc na konsultanta ;)
Już wole poświęcić 95gr. , puścić na głosnomówiący i czekać sobie spokojnie w domku robiąc swoje przy okazji ;)

Obrazek

#81015  autor: oprych
 21 cze 2006, 23:48
Witam po długiej nie obecności
D@rio-specjalisto do spraw sieci Plus, a czy problem czasem nie leży w tym ze użytkownik ma opcję wyświetlania stanu konta na wyświetlaczu(lub w menu) domyślnie zapisaną na starterze. I początkowo mimo że ma pakiet, smsy inkasuje mu po 20 groszy za sztuke, co później zostanie zwrócone? Gdy wyśle bodajże 12 smsów początkowo zabierze 2.50. A po jakichś 24 h odda te pieniadze? Tj. chodzi mi o to, że to jest tak samo jak w team 7. Mając ustawione swojaki,mimo że powinniśmy smsować za 1 groisz i rozmawiac za 39groszy, inkasuje nam 20 groszy za sms i 78 groszy za minute co później jest zwracane. Myślę że kontakt z BOA nie jest konieczny, wystarczy zmienić ustawienie na nową platformę, tj wpisać *101*11*99# i nacisnąć zadzwoń. Mimo poprzednich nacisków na plusa, sams ieoswoiłemz nnową platformą i bynajmniej u mnie już nei szwankuje. Przypominam też że po przejściu na nową platformę w której stan konta aktualizowany jest na bieżąco nie ma możliwości do powrotu na starą platformę(zresztą po co)

#81120  autor: D@rio
 22 cze 2006, 14:51
oprych pisze:Witam po długiej nie obecności
D@rio-specjalisto do spraw sieci Plus, a czy problem czasem nie leży w tym ze użytkownik ma opcję wyświetlania stanu konta na wyświetlaczu(lub w menu) domyślnie zapisaną na starterze. I początkowo mimo że ma pakiet, smsy inkasuje mu po 20 groszy za sztuke, co później zostanie zwrócone? Gdy wyśle bodajże 12 smsów początkowo zabierze 2.50. A po jakichś 24 h odda te pieniadze? Tj. chodzi mi o to, że to jest tak samo jak w team 7. Mając ustawione swojaki,mimo że powinniśmy smsować za 1 groisz i rozmawiac za 39groszy, inkasuje nam 20 groszy za sms i 78 groszy za minute co później jest zwracane. Myślę że kontakt z BOA nie jest konieczny, wystarczy zmienić ustawienie na nową platformę, tj wpisać *101*11*99# i nacisnąć zadzwoń. Mimo poprzednich nacisków na plusa, sams ieoswoiłemz nnową platformą i bynajmniej u mnie już nei szwankuje. Przypominam też że po przejściu na nową platformę w której stan konta aktualizowany jest na bieżąco nie ma możliwości do powrotu na starą platformę(zresztą po co)
Otóż nie Oprych. Widać że nie masz simplusa ;) Platforma AoC Simplusa jest tak skonstruowana iż za SMSy w ramach pakietu stan konta nie jest pomniejszany. Na bierząco jest monitorowana jest liczba tylko i oczywiście proporcjonalnie do wysyłanej ilości się ona zmniejsza. Za SMSy nie są robione zwroty. Zwroty są robione tylko za połączenia głosowe realizowane w ramach obecnych promocji (np. Od 16-ej Darmo lub Pakiety MaszGadane, czy właśnie Swojaki w taryfie Team7). Jeśli chodzi o SMSy za 1gr. w Team7 to są one aktualizowane w momencie kiedy stan konta za usługi dodane przekroczy 2,50 PLN, natomiast jeśli nie przekroczy to stan konta aktualizuje się o podanę kwotę dopiero po 5 dniach. Oczywiście, można zmienić platformę. Wtedy, wszystko by się odbywało w czasie rzeczywistym. Decyzja należy do klienta...

Obrazek

#81216  autor: oprych
 22 cze 2006, 20:12
Jeżeli FAKTYCZNIE jest tak, jak piszesz D@rio to zwracam honor. Choć cos czuję, że jednak to o czym pisze autor tematu wksazuje na to, o czym piszę bo jakoś innego wytłumaczenia nie widzę. Nie mogę na stronie simplusa znaleźć jak na platformie AoC rozliczane są pakiety, keidyś pamiętam ze trakowe info było, np easy gadka po przekroczeniu 1zł. było zwracane, może sięjuż zmienił ten regulamin.
P.S. Mam simplusa ale z nową platformą stąd takie dziwne problemy mnie nie dotyczą 8)

#81274  autor: D@rio
 23 cze 2006, 01:33
oprych pisze:Jeżeli FAKTYCZNIE jest tak, jak piszesz D@rio to zwracam honor. Choć cos czuję, że jednak to o czym pisze autor tematu wksazuje na to, o czym piszę bo jakoś innego wytłumaczenia nie widzę. Nie mogę na stronie simplusa znaleźć jak na platformie AoC rozliczane są pakiety, keidyś pamiętam ze trakowe info było, np easy gadka po przekroczeniu 1zł. było zwracane, może sięjuż zmienił ten regulamin.
P.S. Mam simplusa ale z nową platformą stąd takie dziwne problemy mnie nie dotyczą 8)
Zadzwoń na DOK i się zapytaj ;) mi wierzyć nie musisz :mrgreen: Powiem tylko że ja używam simplusa właśnie na platformie AoC i korzystam z pakietów i takich różnych pierdół stąd wiem jak to jest rozliczane ;) ...

P.S
Autor nie napisał też czy to sprawa aktualna czy sprawa z przeszłości. Bo jak z przeszłości to może on mówi o czasach kiedy platforma miała gorsze chwile, a AoC też do "delikatnie" dotknęło...

Obrazek