oprych pisze:Witam po długiej nie obecności
D@rio-specjalisto do spraw sieci Plus, a czy problem czasem nie leży w tym ze użytkownik ma opcję wyświetlania stanu konta na wyświetlaczu(lub w menu) domyślnie zapisaną na starterze. I początkowo mimo że ma pakiet, smsy inkasuje mu po 20 groszy za sztuke, co później zostanie zwrócone? Gdy wyśle bodajże 12 smsów początkowo zabierze 2.50. A po jakichś 24 h odda te pieniadze? Tj. chodzi mi o to, że to jest tak samo jak w team 7. Mając ustawione swojaki,mimo że powinniśmy smsować za 1 groisz i rozmawiac za 39groszy, inkasuje nam 20 groszy za sms i 78 groszy za minute co później jest zwracane. Myślę że kontakt z BOA nie jest konieczny, wystarczy zmienić ustawienie na nową platformę, tj wpisać *101*11*99# i nacisnąć zadzwoń. Mimo poprzednich nacisków na plusa, sams ieoswoiłemz nnową platformą i bynajmniej u mnie już nei szwankuje. Przypominam też że po przejściu na nową platformę w której stan konta aktualizowany jest na bieżąco nie ma możliwości do powrotu na starą platformę(zresztą po co)
Otóż nie Oprych. Widać że nie masz simplusa

Platforma AoC Simplusa jest tak skonstruowana iż za SMSy w ramach pakietu stan konta nie jest pomniejszany. Na bierząco jest monitorowana jest liczba tylko i oczywiście proporcjonalnie do wysyłanej ilości się ona zmniejsza. Za SMSy nie są robione zwroty. Zwroty są robione tylko za połączenia głosowe realizowane w ramach obecnych promocji (np. Od 16-ej Darmo lub Pakiety MaszGadane, czy właśnie Swojaki w taryfie Team7). Jeśli chodzi o SMSy za 1gr. w Team7 to są one aktualizowane w momencie kiedy stan konta za usługi dodane przekroczy 2,50 PLN, natomiast jeśli nie przekroczy to stan konta aktualizuje się o podanę kwotę dopiero po 5 dniach. Oczywiście, można zmienić platformę. Wtedy, wszystko by się odbywało w czasie rzeczywistym. Decyzja należy do klienta...