• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #79976  autor: Bartosz
 16 cze 2006, 06:59
Witam,

Postanowiłem zmienić telefon i choć ogólnie to nie mam jakiś wielkich wymagań co do telefonu to obecnie podobają mi się jedynie te 2 modele i nie wiem na którego się zdecydować :? podoba mi się N71 (jako że jest klapkowcem ) no i E60 - za prostote funkcje bardzo podobne jedynie boje sie ,że jak wybiore tel. bez zaparatu to będe tego żałował choć zdjęć praktycznie nie robie (1 może na 6 m-cy :mrgreen: ) stąd prośba do Was o pomoc :lol: który wybrać i dlaczego ??

#79985  autor: piotrz
 16 cze 2006, 09:30
Jeśli nie robisz zdjęc, to oczywiście że e60!
ma lepszy wyświetlacz, jest mniejszy i ma wlan. tylko, że nie ma radia.

A tak na serio to żadnego z tych telefonów bym nie brał, z powodu symbiana 9.1- Płaci się za coś, co w ogóle nie ma cech systemu operacyjnego:
NIe można grzebach w folderach systemowych (i w miare potrzeby zmieniać różne pliki, by telefon lepiej chodził- tak jak w s60 drugiej edycji
Na ten system prawie nie ma programów (prawie nie robi wielkiej różnicy- zobacz ledwo jedna strona.)
A w systemie operacyjnym (wg mnie) właśnie o te dwie rzeczy chodzi...

#80081  autor: Bartosz
 16 cze 2006, 18:45
dzięki za pomoc z tym,że aż tak na symbiabie mi nie zależy ale oba telefony poprostu mi się spodobały i nie wiem na którego się zdecydować - E60 - układ klawiszy , wielkość itp. bardzo mi pasuje a N71 nigdzie nie mogę dorwać aby ją potrzymać itp.

chwilowo odpuszczem sobie samungi gdyż nie mają w ofercie telefonu który by zrobił na mnie jakieś zaj.....e wrażenie lub wzbudził chęć posiadania

łamie się jeszcze nad N80 tyle tylko,że z 80% jej możliwości nie skorzystam :lol:

już sam nie wiem czy warto na siłe kupować któryś z tych fonów czy czekać znów na coś fajnego :mrgreen: jeszcze jakby obecny tel. nie spełniał moich oczekiwań to pewnie byłoby mi łatwiej coś wybrać :mrgreen:

#80181  autor: Przemek
 17 cze 2006, 12:29
Ty to masz problemy,też bym takie chciał mieć :lol: :mrgreen:

#80183  autor: PTK
 17 cze 2006, 12:37
Kup sobie nokie n71 jest bardziej uniwersalna i też ma symbiana jedyne w czym ustępuje n60 to gorszy wyświetlacz

#80225  autor: Bartosz
 17 cze 2006, 15:57
właśnie wróciłem z media i :
N71 - tworzywa z jakich jest wykonana to są wg mnie kiepskie (Samsungi wypadają dużo lepiej )
samo rozkładanie telefonu nie jest płynne i sprawia wrażenie tandetnego rozwiązania
mało poręczny układ klawiszy
ogólnie na zdjęciach wygląda zdecydowanie lepiej

E60 - gabarytowo w sam raz jedna wada to taka iż tworzywo obudowy (srebrne) wygląda gorzej niż w niektórych telefonach niższej półki

podsumowując - chyba musze poczekać na coś ciekawszego bo rzeczywistość okazała się smutna - i przekonałem się ,że jeżeli chodzi o wykonanie i materiały to Samsung jest wg mnie liderem

ale przy okazji obejrzałem sobie N80 i ... jest całkiem ok jeżeli chodzi o gabaryty i materiały lecz jek się ją rozłoży to czar pryska - klawisze zbite na bardzo małej powierzchni i wg tak sobie wyważony jest

hmmm i co teraz ? :? chyba poczekam na coś dobrego z oferty Samsunga

#80230  autor: wojttek
 17 cze 2006, 16:29
Bartosz pisze:właśnie wróciłem z media i :
N71 - tworzywa z jakich jest wykonana to są wg mnie kiepskie (Samsungi wypadają dużo lepiej )
samo rozkładanie telefonu nie jest płynne i sprawia wrażenie tandetnego rozwiązania
mało poręczny układ klawiszy
ogólnie na zdjęciach wygląda zdecydowanie lepiej

E60 - gabarytowo w sam raz jedna wada to taka iż tworzywo obudowy (srebrne) wygląda gorzej niż w niektórych telefonach niższej półki

podsumowując - chyba musze poczekać na coś ciekawszego bo rzeczywistość okazała się smutna - i przekonałem się ,że jeżeli chodzi o wykonanie i materiały to Samsung jest wg mnie liderem

ale przy okazji obejrzałem sobie N80 i ... jest całkiem ok jeżeli chodzi o gabaryty i materiały lecz jek się ją rozłoży to czar pryska - klawisze zbite na bardzo małej powierzchni i wg tak sobie wyważony jest

hmmm i co teraz ? :? chyba poczekam na coś dobrego z oferty Samsunga
proponuję poczekać na Nokię N72/N73 :wink:
albo skoro w e60 brakowało Ci aparatu, to proponuję e70 - aparat 2mpx i dodatkowo klawiatura qwerty :-)

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#80232  autor: Bartosz
 17 cze 2006, 16:54
wojttek pisze: to proponuję e70 - aparat 2mpx i dodatkowo klawiatura qwerty :-)
nie bardzo jest mi potrzebna taka klawiatura :?

[ Komentarz dodany przez: Kaczy: 2006-06-17, 16:56 ]
Poprawiłem BBCode :)
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 16:55 przez Bartosz, łącznie zmieniany 1 raz.