• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Czy Orange bedzię w 2006r. liderem ?

Tak, zasługuje na to
11
24%
Tak, mimo, że na to nie zasługuje
16
35%
Możliwe, ale wątpie
5
11%
Nie, Orange nie bedzie liderem
14
30%

#79901  autor: martins
 15 cze 2006, 17:51
Jedi pisze:
martins pisze: Niedlugo powinnismy miec T-Mobile i moze Vodafone a wtedy raczej nici z ambitnych planow Orange. J
Coście się uwzięli na to Vodafone? Przecież już wiadomo, że go nie będzie, bo nie będzie miał większości akcji, a akcjonariuszem większościowym niedługo staną się spólki kontrolowane przez skarb państwa.
Przeciez napislaem "MOZE"

#79914  autor: Jedi
 15 cze 2006, 19:42
Nie może, bo na pewno nie będzie 8)

#79972  autor: piti110
 16 cze 2006, 01:36
moim zdaniem rebranding idei to przede wszystkim uzyskanie klijetow poprzez zmiane nazwy
jakby nie zmienili nazwy to tez sie by jakos trzymali i ta by wystartowali z UMTSem i tez by mieli duzo abonentów... ja sie ciesze z tego ze w bydgoszczy jest 3g i ze moge kozystac z video call... chce równiez obalic stereopyp ze idea ma najmniejszy zasieg... GÓWNO PRAWDA... orange maNAJWIEKSZY zasieg w polsce. a era pierdzieli z tym ze ona ma najwiekszy w polsce ... w bydg. nie maja UMTS...

:arrow:ORANGE ŻĄDZI.....................
kamil1221
Na forum telepolis nie dzialaja oznaczenia naprzyklad typu <i> </i> tylko [ /i] to tak na przyszłosc - mała rada :)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2006, 01:50 przez piti110, łącznie zmieniany 1 raz.

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#79992  autor: anelim
 16 cze 2006, 10:04
przy wyborze sieci komorkowej warto takze kierowac sie tym w jakiej sieci sa osoby z ktoymi chcesz sie kontaktowac... ja mam popa i smsy do osob w tej sieci mam po groszu takze z tego powodu jestem skazana na ta siec... zastanawialam sie nad karta w erze ale co z tego skoro mam wiekszosc znajomych w orange i drozej mnie wyniosa smsy do innych sieci... takie jest moje zdanie ;)

#80047  autor: martins
 16 cze 2006, 15:21
Nie wiem jak innych, ale mnie smiesza do lez hasla typu: ORANGE ŻĄDZI..

Po pierwsze Żądzi pisze sie przez RZ

po drugie:

Rownie dobrze można napisac:

SAMI SWOI ŻĄDZĄ

Jedno jak i drugie to czysty ABSURD.

#80075  autor: Bobb
 16 cze 2006, 17:49
Mnie w ogole smieszy rywalizacja uzytkownikow roznych operatorow. Ale tak jest zawsze, Nike walczy z Adidasem, HP z Canonem, A Tak Tak z POPem. I o to chodzi firmom, zeby klienci mocno utozsamiali sie z produktem...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#80128  autor: gudcezar
 16 cze 2006, 22:17
piti110 pisze:...chce równiez obalic stereopyp ze idea ma najmniejszy zasieg... GÓWNO PRAWDA... orange maNAJWIEKSZY zasieg w polsce. a era pierdzieli z tym ze ona ma najwiekszy w polsce ... w bydg. nie maja UMTS...

:arrow:ORANGE ŻĄDZI.....................
kamil1221
Na forum telepolis nie dzialaja oznaczenia naprzyklad typu <i> </i> tylko [ /i] to tak na przyszłosc - mała rada :)

Co ty za głupoty gadasz ERA ma największy zasięg. Jak byłem w górach nad Morskim Okiem to ani plus ani orange nie miała zasięgu koleżance (która miała w orangutanu) "włączył się roaming" a era w noki 3200 na siedem kresek miała 3-5 (kresek)!!!!!!!!

#80133  autor: Bobb
 16 cze 2006, 22:21
Taka dyskusja nie ma sensu. Mozna podac wiele sytuacji gdy jedna siec ma a inne siecie nie maja zasiegu. Ani Era, Plus, ani Orange nie maja idealnego zasiegu i zawsze znajdzie sie ktos kto gdzies nie bedzie go mial w ktorejs z sieci...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#80134  autor: tomico
 16 cze 2006, 22:23
No popatrz tak się składa że ja też byłem miesiąc temu na wycieczce nad morskim okiem i mialem 4/5 kresek i żadnych problemów z zasięgien. Nawet na tej drodze do morskiego oka przez góry nigdy nie tracił mi się zasięg. Jak twoja koleżanka uzywa jakiegoś starego Mitsubishi to się nie dziwie. Ta era mówi że największy zasięg i najlepsza sieć która ma najwięcej abonanetów, a wcale nie bo ma mniejszy zasięg od orange a pozatym za niedługo straci pozycję lidera i się skończy ten mit ery.

#80156  autor: martins
 17 cze 2006, 08:50
Dla mnie i tak bedzie sie liczyl tylko PLUS i ERA. Wcale nie musza miec najwiecej klientow.
Wystarczy ze maja sporo ciekawych uslug, ktorch ORANGE pewnie nigdy miec nie bedzie. Wiekszosc uslug Orange wprowadza jako ostatni albo wcale. Poza tym tu jest dzial pre-paidow a jak wiadomo pod tym wzgledem to ORANGE naprawde sie nie ma czym pochwalic.

No i to powiedzenie: LICZY SIE JAKOSC A NIE ILOSC :)

#80158  autor: waldekzawiercie
 17 cze 2006, 09:20
martins pisze:Dla mnie i tak bedzie sie liczyl tylko PLUS i ERA. Wcale nie musza miec najwiecej klientow.
Wystarczy ze maja sporo ciekawych uslug, ktorch ORANGE pewnie nigdy miec nie bedzie. Wiekszosc uslug Orange wprowadza jako ostatni albo wcale. Poza tym tu jest dzial pre-paidow a jak wiadomo pod tym wzgledem to ORANGE naprawde sie nie ma czym pochwalic.

to teraz abonenci Ery będą głosili te hasła, ze nie ilość a jakosc. a jak Era była numerem 1 to liczyłą sie ilość...dobre:)

Future is bright.... future is ORANGE

#80159  autor: tomico
 17 cze 2006, 09:23
waldekzawiercie pisze:
martins pisze:Dla mnie i tak bedzie sie liczyl tylko PLUS i ERA. Wcale nie musza miec najwiecej klientow.

to teraz abonenci Ery będą głosili te hasła, ze nie ilość a jakosc. a jak Era była numerem 1 to liczyłą sie ilość...dobre:)
Dokładnie abonenci ery zawsze ustawiają te hasła pod siebie. Era najprawdopodobniej już nie będzie 1 więc sobie wymyślili nowe hasło. A tak pozatym to orange tez ma dużo usług i dobrej jakości, czasem lepsze od ery.

#80160  autor: martins
 17 cze 2006, 09:23
waldekzawiercie pisze:

Ja niczego nie glosilem, a w erze jestem dopiero od 6sciu miesiecy. A mialem tel juz w kazdej sieci. I sam wiem co jest dobre a co nie. Chcecie to pijcie sobie ten SOK. Ja nie mam na niego ochoty.

#80166  autor: Orange
 17 cze 2006, 10:08
Wy macie jakąs shize ??? Kłócicie sie chyba już od ponad 2 lat jaka siec jest najlepsza ! Może wreszcie ustalcie kompromis ! Każda siec jest dobra ale nie dla wszystkich. Jednym pasuje Orange jednym Era i innym Plus GSM. Jednym pasuje Twój Mix a innym MixPlus. Przestańcie się kłócić i zakończcie ten głupi temat. Nawiązując do wcześniejszym postów myśle że Orange ma szansę stać się numerem jeden ! I co z tego ? Ci co będą w Orange to będą. Czy to ma znaczenie jaka sieć jest na pierwszym miejscu? Jak podoba wam sie era, plus albo orange to poprostu bądźcie w tej sieci i tyle. A to że siec jest na pierwszym miejscu to jest informacja dla inwestorów / akcjonariuszy którzy wiedza w jaką sieć zainwestować. Ok. może grupka która bardzo interesuje się sprawami telekomunikacyjnymi ( całe telepolis.pl :) ) to bedzie dla niej istotne. Przeciętny polak wybiera to co mu pasuje. Mi sie podoba Orange, podoba mi sie sposób reklamy, przekazu i promocji. Drugo powie że lubie ere bo promuje MŚ FIFA GERMANY 2006. A trzeci że lubi plusa bo promuje siatkówkę. Każdy ma inne zdanie o sieci więc uważam że ta dyskusja nie ma sensu.

together we can do more

#80177  autor: RafalM
 17 cze 2006, 12:11
Orange jest okropne. Mam kilku znajomych, którzy mają telefony w Orangutanie, mimo iż w naszej miejscowości nie ma zasięgu tej sieci. Paskudne taryfy większość telefonów z ślimaczym menu. Co w tym fajnego? Podobno NIK przeprowadza śledztwo w sprawie rebandingu. Zgadzam się z WitkiemT, że nie każdy jest maniakiem telefonów, nowych taryf itp. Ale chociaż mój tata nie zna się na telefonach co dwa tygodnie szuka nowej korzystniejszej taryfy

#80212  autor: Jedi
 17 cze 2006, 14:45
Co do zasięgu to takie argumenty, że ja tu miałem a ktoś nie miał są zupełnie bezwartościowe. U mnie w mieście w lokalnym pubie (trezba zejść do piwnicy) prawie żaden telefon nie ma zasięgu - także mój siemens c75 (jestem w orange), a koleżanka też z orange ma sagema i ma zasięg :? :? Albo u mnie na plaży sonyericson pokazuje zamiast Kołobrzeg - Ustronie Morskie :? Więc to w dużej mierze zależy od aparatu. Może rzeczywiście te naklejki na wzmacnianie zasięgu coś dają? :lol:
A tak propos to orange ma nawet zasięg 100 metrów pod ziemią w kopalni w Wieliczce :wink:

#80216  autor: Kaczy
 17 cze 2006, 14:57
Jedi pisze:Albo u mnie na plaży sonyericson pokazuje zamiast Kołobrzeg - Ustronie Morskie :? Więc to w dużej mierze zależy od aparatu.
A to racja- sam już wielokrotnie się przekonałem. Jakby nie patrzeć molo jest blisko centrum Kołobrzegu, a do Ustronia jest z 10 km :)

...::: Made for loneliness :::...

#80223  autor: moods
 17 cze 2006, 15:29
raphael_12 pisze:Orange jest okropne. Mam kilku znajomych, którzy mają telefony w Orangutanie, mimo iż w naszej miejscowości nie ma zasięgu tej sieci. Paskudne taryfy większość telefonów z ślimaczym menu. Co w tym fajnego? Podobno NIK przeprowadza śledztwo w sprawie rebandingu. Zgadzam się z WitkiemT, że nie każdy jest maniakiem telefonów, nowych taryf itp. Ale chociaż mój tata nie zna się na telefonach co dwa tygodnie szuka nowej korzystniejszej taryfy
Co do zasięgu to mieszkając tak blisko granicy to oczywiste że mogą być problemy z zasięgiem siecie. Wymień mi tą większość telefonów z tym "ślimaczym menu". Z abo miałem do czynienia tylko w ideii dla firm i były to w tamtym czasie dobra oferta. Teraz jestem użytkownikiem POPa i nie narzekam bo cała rodzina i większość znajomych mam tej samej sieci. Ogólnie rzecz biorąc to wszystko wiążące się ze zmianą nazwy wyszło ideii na złe.

#80250  autor: RafalM
 17 cze 2006, 18:39
Jedi ja w Wieliczce na tej samej głębokości miałem zasięg w Plusie. Moods oto część telefonów ze ślimakowym menu:
Sagem MYX6-2
Samsung D600 i D500
BENQ Siemens S68
Motorola L6
Motorola U6
Nokia N70
Samsung E360
HTC M3000
Sony Ericsson K600i
HTC C600e
itd.

#80452  autor: rafael