o jesteś spoko koleś

według mnie też mają bardzo przejrzyste menu, są wytrzymałe (A60 zleciał mi na asfalt kilka razy, nic się nie stało, od tego czasu miał nawet lepszy zasięg

), a co do tej baterii też się zgodzę, chociaż zdarzało się, że na jednym ładowaniu wytrzymywał nawet 5 czy tam 6 dni. mój miał początkowo problemy z zasięgiem, ale kiedy do Polski weszło Orange jakoś się to poprawiło (ja znowuż nie mieszkam blisko centrum, ale nadajnik był około 500 metrów od mojego domu ^^). co do wyłączania, to Siemens nigdy nie miał tego problemu, za to Nokia, w czasie zgrywania piosenek, często wyłącza się i przez to psują się karty pamięci :/ rówież myślę, że Siemens powinien wypuścić linię takich telefonów na codzień, chociaż za takie można uznać linię "C"
moja siostra, która zawsze miała Nokie, a nie lubiła Siemensów, dostała od Orange do wyobru Alcatela i Siemensa. wybrała Siemensa. po dwóch miesiącach powiedziała, że uwilebia go, a gdy dałem jej moją Nokie, żeby coś w niej ustawiła, pogubiła się w menu i tak namieszała, że prawie zablokowała telefon. widać więc, że Siemens to marka z prostym (ale to słowo ma odcień pozytywny) menu, łatwa w obsłudze. aha, po prawidłowym sformatowaniu, bateria w jej telefonie trzyma 4 dni, pisze ona multum smsów i rozmawia godzinami. za to moja Nokia, też po prawidłowym formacie baterii, kiedy nie rozmawiam za jej pomocą w ogóle, nie pisze smsów, gdyż nie mam pięniędzy na koncie, słucham tylko muzyki około 45 minut dziennie, pada po dwóch dniach, i to w tak wredny sposób, że rozładowuje się dopiero około 1 w nocy, kiedy ja zasypiam o 23

naprawdę, Nokia mnie bardzo zawiodła.
aha, napisałeś, że miałeś Panasonica. ja zamierzam zakupić sobie vs3 i chcę dowiedzieć się, jak szybko pisze się smsy na Panasonicach. nie używam słownika, gdyż jest dla mnie niewygodny, potrzebuję informacji, jak długo trzeba czekać, aby móc wpisać po sobie litery znajdujące się pod tą samą cyfrą (np. "z-y")? czy trwa to tyle, co na Motorolach (około 3 sekund) czy tyle co na Siemensach i Nokiach (około 1 sekundy)?? bo to dla mnie ważne. z góry dzięki za pomoc!
zapraszam innych do wypowiedzi!!