• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #79907  autor: Doda!
 15 cze 2006, 18:38
witajcie! stronę telepolis odwiedzam od niedawna, dlatego nie wiem, czy taki temat jaki mam zamiar poruszyć był już przyczyną dyskusji. ale bardzo nurtuje mnie, żeby się o to spytać, oto więc moje pytanie:

DLACZEGO WIĘKSZOŚĆ Z WAS NIE LUBI SIEMENSÓW??

jest to dla mnie dziwne, bo według mnie Siemensy to telefony, których nie można nie lubić. oczywiście, wiem, że można uznać je za trudne w obsłudze, ale to tylko na początku. bo gdy już ma się Siemensa, z wielkim smutkiem przechodzi się na inną markę (tak było w moim przypadku, chodzi o Nokię, która mnie w sumie zawiodła). Siemensy mają w sobie coś takiego, co ciągnie w ich stronę. ale to i tak pewnie nie przekona Was do zmiany zdania o Siemensach, ja po prostu chcę znać odpowiedź na pytanie! ja wiem, że można nie lubić, ale powiedzcie, dlaczego nie lubicie tych telefonów i dlaczego aż tylu z Was nie lubi Siemensów??? bardzo proszę o odpowiedź!

Pozdro dla tych, którzy wejdą i coś napiszą, szczególne pozdro dla tych, którzy lubią Siemensy najbardziej!!

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#79912  autor: heyman
 15 cze 2006, 19:25
Witaj Doda.Ja np bardzo lubię tą markę.Posiadają przejrzyste menu i funkcje.Moim pierwszym telefonem był Siemens S11,potem C25,C35i,S35i,S40,a teraz S65.Nidgy nie miałem raczej z nimi problemów.Ogólnie to solidne telefony,żaden z nich Mnie nie zawiódł,nie wyłaczał się samoczynnie,nie gubił zasięgu(nie musiałem korzystać z gwarancji odwiedzając serwisy).Jedynie przydałoby się więcej prostszych modeli z wybieraniem głosowym i radiem.Można mieć zastrzeżenia co do czasu trzymania baterii.Każda firma jakieś zalety i wady.Jak do tej pory jestem zadowony z tej marki.Oczywiście miałem również telefony innych firm jak:Nokia,Ericsson,Panasonic,Samsung

#79920  autor: Doda!
 15 cze 2006, 20:17
o jesteś spoko koleś :) według mnie też mają bardzo przejrzyste menu, są wytrzymałe (A60 zleciał mi na asfalt kilka razy, nic się nie stało, od tego czasu miał nawet lepszy zasięg :D ), a co do tej baterii też się zgodzę, chociaż zdarzało się, że na jednym ładowaniu wytrzymywał nawet 5 czy tam 6 dni. mój miał początkowo problemy z zasięgiem, ale kiedy do Polski weszło Orange jakoś się to poprawiło (ja znowuż nie mieszkam blisko centrum, ale nadajnik był około 500 metrów od mojego domu ^^). co do wyłączania, to Siemens nigdy nie miał tego problemu, za to Nokia, w czasie zgrywania piosenek, często wyłącza się i przez to psują się karty pamięci :/ rówież myślę, że Siemens powinien wypuścić linię takich telefonów na codzień, chociaż za takie można uznać linię "C"

moja siostra, która zawsze miała Nokie, a nie lubiła Siemensów, dostała od Orange do wyobru Alcatela i Siemensa. wybrała Siemensa. po dwóch miesiącach powiedziała, że uwilebia go, a gdy dałem jej moją Nokie, żeby coś w niej ustawiła, pogubiła się w menu i tak namieszała, że prawie zablokowała telefon. widać więc, że Siemens to marka z prostym (ale to słowo ma odcień pozytywny) menu, łatwa w obsłudze. aha, po prawidłowym sformatowaniu, bateria w jej telefonie trzyma 4 dni, pisze ona multum smsów i rozmawia godzinami. za to moja Nokia, też po prawidłowym formacie baterii, kiedy nie rozmawiam za jej pomocą w ogóle, nie pisze smsów, gdyż nie mam pięniędzy na koncie, słucham tylko muzyki około 45 minut dziennie, pada po dwóch dniach, i to w tak wredny sposób, że rozładowuje się dopiero około 1 w nocy, kiedy ja zasypiam o 23 :x naprawdę, Nokia mnie bardzo zawiodła.

aha, napisałeś, że miałeś Panasonica. ja zamierzam zakupić sobie vs3 i chcę dowiedzieć się, jak szybko pisze się smsy na Panasonicach. nie używam słownika, gdyż jest dla mnie niewygodny, potrzebuję informacji, jak długo trzeba czekać, aby móc wpisać po sobie litery znajdujące się pod tą samą cyfrą (np. "z-y")? czy trwa to tyle, co na Motorolach (około 3 sekund) czy tyle co na Siemensach i Nokiach (około 1 sekundy)?? bo to dla mnie ważne. z góry dzięki za pomoc!

zapraszam innych do wypowiedzi!!

Obrazek

#79924  autor: adrian.exe
 15 cze 2006, 20:38
Doda! jedyny SIEMENS,który mi się podoba to SX1.Miałem kiedyś cx65 i były z nim same kłopoty,ale nie będę to tego wracał.Siemensy to poprostu słabe telefeny(wg mnie),np. taki c65,nie ma nagrywania wideo,mało pamięci...niewygody jostic.Tak jak wspomniałem jedynym siemensem,który mi się podoba jest SX1 i koniec.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#79930  autor: Irek
 15 cze 2006, 21:16
Nie lubie Siemensów z jednej prostej przyczyny. Miałem C65 i to wystarczy.... zaczął się wieszać. Ten model strasznie zraził mnie do reszty. Choć wspominam też miłe chwile z modelami tej marki, mowa tutaj o starym C25. Kilka lat temu to było coś. Sam mam teraz zamiar wrócić do tej firmy. Prawdopodobnie do modelu CX75.

#79931  autor: Vin
 15 cze 2006, 21:16
No tak...my się już znamy k@mil :mrgreen:
Jesito i kamil - jeśli mieliście kontakt jedynie z A65 to nie wypowiadaj się co do ogółu :evil:
Ja tam bardzo lubie siemensy...
Nigdy nie miałem na własność Nokii, lub SE, które tak bardzo krytykuje...ale na codzień mam w ręce duuuuuuuużo telefonów z tych firm(tak to jest mieć znajonych - dresów :mrgreen: )
Ja już bardzo długo jade na siemensach(na codzień miałem w ręce C35i) potem miałem M50,(na codzień w ręce mam MC60), następnie był CXT70, a teraz SX1 :)
Raz zdarzyło mi się, że Siemens trafił do serwisu(MC60) i okazało się, że wystarczyło wyjąć włożyć baterie(zawiesił się).
Pozatym to nigdy żaden z nich się nie powiesił/nie był w serwisie :)

#79932  autor: Irek
 15 cze 2006, 21:20
Vinamp coś Ci się pomyliło ja nie miałem A65. Czytaj dobrze zanim coś napiszesz. A co do telefonów tej firmy to miałem ich kilka, ale tylko jeden model poważnie mnie zraził.

#79937  autor: Vin
 15 cze 2006, 21:35
I znowu mówisz o wszystkich siemensach, a miałaeś kontakt tylko z jednym...czy to nie dziwne :?:
A nokie to niby mają "system operacyjny"
Np taka Nokia 6610i...większego [*******] w ręce nie miałem...ma aparat, który robi boooooooskie zdjęcia(pikseloza na maxa) pozatym to ma malutki wyświetlaczyk na którym można spokojnie policzyć pixele...aaaaa i jeszcze to radio...które jesli telefon będzie leżał 2 min w jednym miejscu(może) złapie jakąś stacje...
To dopiero świetny telefon co nie K@mil :?: :smt005
Nokie bez symbiana to wógóle jakieś cieńkie phony, zawsze im czegoś brakuje albo irdy, ale ma jakieś karty micro SD...
O duzych wyświetlaczach nawet nie mówiąc :wink:
Poprostu są jak papier toaletowy - do d*** i to trzeba przyznać
Ostatnio zmieniony 16 cze 2006, 10:25 przez Vin, łącznie zmieniany 1 raz.

#79945  autor: mol
 15 cze 2006, 21:57
A ja tam uwielbiam Siemensy i zawsze (mam nadzieje) będę je uwielbiał :d :D

#79946  autor: Doda!
 15 cze 2006, 21:58
tutaj się zgadzamy, Vinamp. według mnie SE to dresiarskie fony (Nokia już nie tak bardzo, ale ta ich cała pogoń za byciem "#1' jest straszna).
Siemens to telefony, które są dalej telefonami, a nie cudami techniki. nie tak jak w Nokii lub SE, gdzie do telefonu pakuje się wszystko. tutaj, jak ma aparat, nie musi mieć mp3 i na odwrót. albo nawet nie ma żadnych tego typu bajerów, tylko jest po prostu do tego, do czego jest telefon - do kontatkowania.

Siemens może i nie cieszy się sławą, ale to trochę bez sensu. już nawet na Sagema nikt tak nie najeżdża, mimo że to on miał duuuuuuuże problemy z jakością itd. a taki Siemens na przykład jako pierwszy wprowadził kolorowy wyświetlacz (chyba s11), ma i miał dobrą jakość, rozsądną cenę, zawsze były to dobre telefony, ale tak jak każda firma miał wpadki. największą (i jedyną :P ) jest według mnie rodzina "C65", telefony słabe i wadliwe. ale reszta... są super! a o serii "A" nie ma co mówić, bo są to telefony naprawdę podstawowe i osoba, która ma to jako pierwszy telefon z kolorowym wyświetlaczem i polifonia i tak to doceni. zgodzę się, że Siemensy "A" nie mają za dobrych wyświetlaczy i w tej niższej klasie Nokia jest lepsza. ale dalej różnica się zaciera i potem działa na korzyść Siemensa.

Nokie itp. może i są lepsze. Ale to telefony dla ogromnych mas i brakuje im czegoś, co ma Siemens - duszy

PS: Może i śmieszna trochę ta pointa, ale to prawda :D

Obrazek

#79947  autor: Bobb
 15 cze 2006, 22:06
Vinamp pisze:
Raz zdarzyło mi się, że Siemens trafił do serwisu(MC60) i okazało się, że wystarczyło wyjąć włożyć baterie(zawiesił się).
Pozatym to nigdy żaden z nich się nie powiesił/nie był w serwisie :)
Kurde, niezly z Ciebie znawca :D
Ja nie lubie siemensow, bo sa jakies niedopracowane, brak wielu przydatnych funkcji, tragiczna jakosc wykonania, wszystko trzeszczy, wyciera sie, strasznie plastikowe obudowy. Maja tez troszke plusow. Np porownujac cx 65 do np. 6020 to siemens ma wiecej pamieci. Nie jestem wrogiem siemensow ale nie jestem ich zwolennikiem.

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#79957  autor: Bobb
 15 cze 2006, 22:50
Doda! pisze:tutaj się zgadzamy, Vinamp. według mnie SE to dresiarskie fony (Nokia już nie tak bardzo, ale ta ich cała pogoń za byciem "#1' jest straszna).
Siemens to telefony, które są dalej telefonami, a nie cudami techniki. nie tak jak w Nokii lub SE, gdzie do telefonu pakuje się wszystko. tutaj, jak ma aparat, nie musi mieć mp3 i na odwrót. albo nawet nie ma żadnych tego typu bajerów, tylko jest po prostu do tego, do czego jest telefon - do kontatkowania.

Siemens może i nie cieszy się sławą, ale to trochę bez sensu. już nawet na Sagema nikt tak nie najeżdża, mimo że to on miał duuuuuuuże problemy z jakością itd. a taki Siemens na przykład jako pierwszy wprowadził kolorowy wyświetlacz (chyba s11), ma i miał dobrą jakość, rozsądną cenę, zawsze były to dobre telefony, ale tak jak każda firma miał wpadki. największą (i jedyną :P ) jest według mnie rodzina "C65", telefony słabe i wadliwe. ale reszta... są super! a o serii "A" nie ma co mówić, bo są to telefony naprawdę podstawowe i osoba, która ma to jako pierwszy telefon z kolorowym wyświetlaczem i polifonia i tak to doceni. zgodzę się, że Siemensy "A" nie mają za dobrych wyświetlaczy i w tej niższej klasie Nokia jest lepsza. ale dalej różnica się zaciera i potem działa na korzyść Siemensa.

Nokie itp. może i są lepsze. Ale to telefony dla ogromnych mas i brakuje im czegoś, co ma Siemens - duszy

PS: Może i śmieszna trochę ta pointa, ale to prawda :D
Ale Ty pierdoly piszesz. Kompleks jakis masz? "SE dresiarski fon, nokia zabardzo zaawansowana technicznie".... Alez Ty masz argumenty... Nie podoba Ci sie to ze Nokia chce byc producentem nr 1. A co?? Ma sie starac by sprzedawac jak najmniej... Zastanow sie dwa razy zanim cos napiszesz...

#79959  autor: Frasio
 15 cze 2006, 22:56
Brawo !
SE dresiarskim fonem.

Jakoś więcej dresów widziałem z moto V3, V500 i T720i niż z SE(przyznam że u większości dresów widziałem głównie te motki).

Ty chyba nie widziałeś wszystkich SE.
SE ma coś dla każdego:
Seria Jxxx

Seria K3xx

Seria K5xx

Seria Pxxx

Seria K7/8xx

Seria Zxxx

A do siemensów jestem nastawiony neutralnie, bo nie miałem do czynienia z żadnym wieszającym się(ani C65, ani M65, które miałem w rękach dość długo, nie wieszały się)

Obrazek

#79986  autor: piotrz
 16 cze 2006, 09:37
Frasio pisze:Brawo !
SE dresiarskim fonem.

Jakoś więcej dresów widziałem z moto V3, V500 i T720i niż z SE(przyznam że u większości dresów widziałem głównie te motki).

Ty chyba nie widziałeś wszystkich SE.
SE ma coś dla każdego:
Seria Jxxx

Seria K3xx

Seria K5xx

Seria Pxxx

Seria K7/8xx

Seria Zxxx

A do siemensów jestem nastawiony neutralnie, bo nie miałem do czynienia z żadnym wieszającym się(ani C65, ani M65, które miałem w rękach dość długo, nie wieszały się)
Zgadzam się w 100% !! większość dresów sobie kupuje motki v3! A se ma rzeczywiście prawie zawsze coś dla każdego (no brakuje telefonu z s60, ale jest za to z uiq)

A do siemensów jestem nastawiony źle, bo mój kolega miał s55 i mu się rozlatywał. Ciągle się wyłączał, zawieszał, chodził jak muł...

#79988  autor: MATIZ
 16 cze 2006, 09:51
Ja dołączam tutaj do wielu ludzi, którzy nie uważają Siemensa za dobrą firmę. Miałem tylko C60 ale już więcej Siemensa nie kupię. W C60 wibracje potrafily sie zepsuć na miesiąc, głośnik, zdjęcia = dużo cierpliwości, i strasznie wolno chodził i sie zawieszał. Tak samo mój kumpel ma C75 - po ok 2 tyg. od zakupu(nowego) C75 dostał mu się kurz pod wyśw.(nie zdejmował obudowy) i urwała mu się tylnia klapka. A on szanuje telefony(nosi w pokrowcu itd) Dlatego nic mnie już do Siemensa nie przekona(no chyba że nowe Benq-Siemens
Pozd 8) ro

#80004  autor: Tragedya
 16 cze 2006, 11:18
MATIZ pisze:Ja dołączam tutaj do wielu ludzi, którzy nie uważają Siemensa za dobrą firmę. Miałem tylko C60 ale już więcej Siemensa nie kupię. W C60 wibracje potrafily sie zepsuć na miesiąc, głośnik, zdjęcia = dużo cierpliwości, i strasznie wolno chodził i sie zawieszał. Tak samo mój kumpel ma C75 - po ok 2 tyg. od zakupu(nowego) C75 dostał mu się kurz pod wyśw.(nie zdejmował obudowy) i urwała mu się tylnia klapka. A on szanuje telefony(nosi w pokrowcu itd) Dlatego nic mnie już do Siemensa nie przekona(no chyba że nowe Benq-Siemens
Pozd 8) ro
Gdyby szanował telefon to by mu sie tylnia klapka nie urwała. Jeszcze nie słyszalem, żeby klapka od lekkiego obcjhodzenia sie z telefonem urwala. Ja swojego telefonu nie szanuje zbytnio, ale o dziwo nic mu sie nie urwalo. W jaki to niby sposób mógł dostać się kurz pod wyświetlacz. No i najlepsze... wibracje się na miesiąc potrafiły zepsuć? Ciekawe potem same sie naprawiły...?

[ Dodano: 2006-06-16, 11:24 ]
PS. Powtórzenia slowa "urwać" bylo celowe

#80005  autor: orB
 16 cze 2006, 11:27
Frasio pisze:Brawo !
SE dresiarskim fonem.
Dzięki frasio, poczułem się jak prawdziwy dres :P oba te modele mam lub miałem.
Ostatnio u dresa widziałem k700i więc..? Nie rozumiem jak można dzielić telefony na dresiarskie lub nie - śmieszne jak cały ten temat. Czemu nie lubię siemensów? Bo się ciągle wieszają i psują. Na taką "renomę" sami sobie zapracowali produkując takie telefony.

#80016  autor: Bobb
 16 cze 2006, 11:59
Tak szczerze mowiac to am gdzies jakie telefony nosza dresiarze. Oni chyba maja takie jakie po prostu uda im sie zdobyc :D Wazne dla mnie jets jedynie to by nie zaden dres nie stal sie posiadaczem mojego egzemplarza telefonu...

#80018  autor: tomico
 16 cze 2006, 12:04
Ja miałem kontakt z różnymi siemensami. Najdłużej miałem S55 i to był chyba najlepszy, co prawda po 2 latach wypadały klawisze ale tak to telefon chodził super, nie wieszał się i miał wszystkie najlepsze funkcje BT i inne, aparat się szybko właczał, za to c65 to najgorszy ze wszystkich siemensów, u mnie w klasie było ich chyba 5 i każdy się wieszał co chwile. Kumpel wyciagał go bo chciaql szybko zrobic zdjecie a on akurat sie zawieszal i klapa. Wszystkie siemensy poniżej klasy S czyli A, C, M, ME, MC to dno dno i jeszcze raz dno. Tylko klasa S jest zawsze dopracowana. Jakbym miał brać teraz teleofn to Nokie, SE, Samsunga, Motorole albo siemensa ale tylko klasa S.

#80022  autor: wendzior
 16 cze 2006, 12:12
mnie najbardziej denerwuje w siemensach ze nie mają oddzielnego guzika do wylaczania tela.
raz gralem w gre i zwiesił sie (to nastepne dlaczego nie lubie) wcisnąlem czerwoną słuch. zeby wyjsc a ten pajac sie wyłączył. pozniej chce go właczyc a tu pisze "potwierdz wlaczenie" - dobijające :D
duza ą wada siemensow jest tez 30 sek nagrywania filmow (wiem ze da sie to jakos zrobic ale czemu nie jest od początku :) ) i odtwarzanie wavow jedynie imaadpcm 65/16.