• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #78614  autor: ghost89
 08 cze 2006, 14:01
Mam pytania odnośnie tego teleofnu..... a dokładniej...
Jak patrze na ten telefon to zdaje mi sie ze ten przycisk funkcyjny jest jakis dziwny dlatego jezeli ktos miał go w ręce to moze powie mi jak się nim operuj i czy klawiatura jest wygodna....

Czy windows mobile daje większe moliwości niz symbian?
A i czy zdjecia w tym teleofnie sa dobre i czy wogule go warto kupowac ma moze jakies wady ,labo jakies plusy?

#78631  autor: kallafior
 08 cze 2006, 15:46
ghost89 pisze:Czy windows mobile daje większe możliwości niż symbian?
Jest odwieczna konkurencja pomiędzy tymi dwoma systemami. Użytkownicy każdego z tych systemów prześcigają się w plusach i korzyściach z posiadania danej platformy. Oba systemy dają ogromne możliwości i tak naprawdę dużo nie różnią się od siebie funkcjonalnością. Mówi się, że Windows Mobile jest bardziej stabilny ale to też jest takie gadanie. Ja mam n6630 i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. I Symbian i WM mają coś czego nie ma konkurent i to już zależy od preferencji użytkownika co mu bardziej do gustu przypadnie :)

Obrazek
Obrazek

#78693  autor: ghost89
 08 cze 2006, 20:57
No właśnie ,ale czytałem jedną rzecz na temat tego telefonu ( i zrozumiałem ze ten telefon czesto łączy się z internetem w celu uzyskania jakis danych lub rejestracji programu cos takiego..) takie internetowe polączenia moglby by wysoko kosztowac dlatego zastanawiam sie...wiec jak to jest z tym spv c500? i jak mozecie to odpowiedzcie na te jeszcze inne(pierwsze) pytania ;-)

#78694  autor: Dragon
 08 cze 2006, 20:58
podstawowa roznica to wyglad i mozliwosci pulpitu (w przypadku WM wyswietla on wiecej info) a co do programow to chyab zawsze znajdzie sie odpwiednik Symbianowksiego programu na Windows i odwrtonie, wedlug mnie przy kupnie nie warto sie tm sugerowac, raczej tym co telefon ma w srodku

#79354  autor: mordi05
 12 cze 2006, 12:53
symbian ma skłonności do zawieszania sie
Ostatnio zmieniony 12 cze 2006, 14:33 przez mordi05, łącznie zmieniany 1 raz.

#79359  autor: kallafior
 12 cze 2006, 13:09
mordi05 pisze:symbian czasem ma skłonności do zawieszania sie
To albo czasem, albo ma skłonności :| - to tyle z poprawności języka polskiego :P

A co do wieszania się to jeszcze nigdy mnie to nie spotkało.

Obrazek
Obrazek

#79370  autor: piotrz
 12 cze 2006, 14:50
mordi05 pisze:symbian ma skłonności do zawieszania sie
Hmm...wszyscy piszą "symbian" i "symbian"... Tylko że jestem pewien że 95% z Was myśli o s60. A symbian i s60 to nie to samo. jest wiele rodzajów symbiana (4 i telefony które są oparte na symbianie, ale mają własne menu.). Owszem, s60 ma skłoności do zawieszania się. Jednak po jednej platwormie nie wolno oceniać całego systemu. Bo uiq w p910 jeszcze ani razu mi się nie zawiesił. Nawet na chwilę nie zwolnił. Wszystko pracuje, jak powinno. Jest to bardzo udana platforma.

#79792  autor: Tragedya
 14 cze 2006, 22:06
piotrz pisze:
Hmm...wszyscy piszą "symbian" i "symbian"... Tylko że jestem pewien że 95% z Was myśli o s60. A symbian i s60 to nie to samo. jest wiele rodzajów symbiana (4 i telefony które są oparte na symbianie, ale mają własne menu.). Owszem, s60 ma skłoności do zawieszania się. Jednak po jednej platwormie nie wolno oceniać całego systemu. Bo uiq w p910 jeszcze ani razu mi się nie zawiesił. Nawet na chwilę nie zwolnił. Wszystko pracuje, jak powinno. Jest to bardzo udana platforma.
Tylko zdaje sie, ze na s60 łatwiej mozna znaleśc jakiś program. Z symbianem jest jak z linuxem. Linux linuxowi nie równy (ale to tak na marginesie)

#79807  autor: piotrz
 14 cze 2006, 23:05
Tragedya pisze:
piotrz pisze:
Tylko zdaje sie, ze na s60 łatwiej mozna znaleśc jakiś program. Z symbianem jest jak z linuxem. Linux linuxowi nie równy (ale to tak na marginesie)
Uważam, że zdaje Ci się. Na 3/4 stronek na których są progsy na s60, są też na uiq. A jeśli chodziło Ci o to, że jest programó mniej, to oczywiście że tak, ale to wszystko przez to, że wiele programów jest w uiq standardowo- np. autoblokada klawiatury, albo możliwość ustawienia animacji jako wygaszacza...Zresztą na s60 jest więcej "śmieci", które w ogóle nie chcą działać- chociażby antimosquito. A te lepsze programy jak i gry mają swoje odpowiedniki na uiq.