Trudno, żeby najnowszy telefon ze wszystkimi możliwymi funkcjami kosztował 1000zł
Polecam p910. Ma świetny wyświetlacz, bateria 5 dni, wygodną klawiaturę qwerty, mnóstwo pamięci wewn (64mb) i ramu (32mb), oraz bardzo dobre mp3 (a może być jeszcze lepsze, jeśli kupisz przejściówkę za 3zł i dobre słuchawki np. sony mdr e818.).Ma też symbian co daje niezliczone możliwości. Można np. wgrać sobie dooma (tego z komputera), program do odwarzania filmów w jakości DVD, program, któy interpoluje zdjęcia do 1.3mp, odtwarzacz mp3 z equalizerem, można na nim czytać pdfy i edytować pliki worda i excela. Poczytaj na różnych stronach o symbianie co można jeszcze z nim robić.Internet też można przeglądać bardzo wygodnie. Ten telefon ma wszystkie funkcje w 100% dopracowane. można się przyczepić do aparatu i wielkości ale nic nie jest idealne
Jeszcze dobrym telefonem jest n70. Ma dużo mniej pamięci, dużo mniejszy wyświetlacz, mniej możliwości, gorszą baterię, jednak wynagradza to bardzo dobrym aparatem i umtsem.
Można się jeszcze zastanawiać nad komunikatorem 9300 Nokii. Jednak on ma beznadziejny wyświetlacz do rozrywki, oraz nie ma aparatu. Dobry jest natomiast w internecie-strony przegląda siębardzo komfortowo)
A z nie symbianowców to d600. ma jeszcze lepszy wyświetlacz od p910i (jednak nie dotykowy, czyli nie posurfujesz sobie wygodnie po internecie, oraz dużó mniejszy rozmiarowo), bardzo dobry aparat, mp3 na głośnikach w stereo (nie wiem po co to komu

).
Ja jednak bym wybrał (Znaczy wybrałem i jestem baaardzo zadowolony) p910i
Co do e70 to jest super. Bawiłem się nią i rzeczywiście ma wygodną klawiaturę i super wyświetlacz. 6822 też ma dobrą tą klawiaturę, ale to już jednak inna klasa....