• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#78259  autor: kallafior
 06 cze 2006, 10:58
Jasne, że rozumiem :) Ale i tak się przejdę do salonu, bo lubię z nimi rozmawiać... przejdę się do takiego, gdzie przyjęli świeżą pracownice i dam jej popalić hehe :P Dzięki Pumba za wyjaśnienia. Jestem spokojny :) Ale to nie znaczy, że Orange nie dało d@@y :smt011

Obrazek
Obrazek

#78260  autor: romek
 06 cze 2006, 11:10
Czyli co? Rozumiem, ze ci, którzy juz mają to uruchomione mogą gadać ile wlezie, chyba że zostaną poinformowani o zmianie z MIESIĘCZNYM wyprzedzeniem i podpiszą nową, niekorzystna dla siebie umowę.

Ja to mam już od jakiegoś roku i z samym uruchomieniem juz były jaja. W jednym s FIRMOWYCH salonów w Krakowie pojawiłem się z zapytaniem dot. darmowego numeru, ale wcześniej rozkminiłem to dzwoniąc na infolinię. Pani w salone powiedziała, ze to juz nieaktualne i nie mogę uruchomic tej usługi. Poprosiłem ją żeby to sprawdziła, poszła sprawdzić i wróciła z gadką że niestety ale miała rację. Myślę sobie coś tu nie gra i poszedłem do drugiego salonu firmowego (w miescie sa 4 o ile dobrze pamiętam).

A tem co się okazało? Miła babeczka z uśmiechem poinnformowała mnie że oczywiście to jak najbardziej możliwe i w kilkadziesiąt sekund uruchomiła mi tę usługę sprzedając dodatkowo starter (na który miałem sobie dzwonić za darmo a póxniej wręczyłem go mojej kobiecie). Wszystko łatwo miło i przyjemnie, nie mogłem się jednak powstrzymac i opowiedziałam babeczce co spotkało mnie w poprzednim salonie. Zmieszała sie i zrobiła TAAKIE oczy. Z TAAKIMI oczami ją zostawiłem i poszedłem w cholerę ;)

Jaki z tego wniosek? Jesli coś mówią ci w ORANŻU to sprawdź to potem w dwóch innych albo trzech innych miejscach.

#78261  autor: the_neptun
 06 cze 2006, 12:10
czyli darmowe numery ma teraz tylko orange dla firm z aktywacja za 5zl ;/ niech juz wejdzie to P4

#78263  autor: jahu
 06 cze 2006, 12:51
Jak to jest ze zmianami w regulaminie swiadocznych uslug? Jezeli nastepuja zmiany w regulaminie czy jest to podstawa do zerwania umowy? Klient ma mozliwosc rezygnacji z umowy w przypadku zmian. Jak akurat takie zerwanie bedzie traktowane? Bo jesli z winy klienta to wtedy trzeba np placic kary umowne itp. Nie chodzi mi tylko i wylacznie o ten konkretny przyklad ale ogolnie o zmiany w regulaminach i umowach dot. uslug telekomunikacyjnych (np mam DSL w promocji czy przy zmianie regulaminu uslugi mozna rozwiazac umowe nie ponoszac kar?).

#78267  autor: kallafior
 06 cze 2006, 13:03
Tego nikt nie wie :smt005 Najlepsze jest to, że te rozmowy to są tylko nasze przypuszczenia. Nawet jak pójdziemy do salonu to i tak oni nic nowego nam nie powiedzą, bo sami gówno się orientują.

Boję się jednego, że to jest usługa i operator może sobie ją zręcznie manipulować. Ja się za bardzo nie przejmuję tym limitem, bo to i tak dużo. Musiałbym siedzieć na linii bez przerwy przez cały miesiąc by wygadać te 1200 minut.

Obrazek
Obrazek

#78273  autor: romek
 06 cze 2006, 13:43
kallafior pisze:Ja się za bardzo nie przejmuję tym limitem, bo to i tak dużo. Musiałbym siedzieć na linii bez przerwy przez cały miesiąc by wygadać te 1200 minut.
to 20 godzin na miesiąc, to wcale nie tak dużo... zacznij romansować to zobaczysz ;)

#78274  autor: kallafior
 06 cze 2006, 13:51
romek pisze:to 20 godzin na miesiąc, to wcale nie tak dużo... zacznij romansować to zobaczysz ;)
Tak, wiem że to nie jest to bardzo dużo ale jednak w porównaniu do zwykłych ofert to można spokojnie pogadać z tym :) A tak na marginesie to przez pierwszy miesiąc mojego Planu to przegadałem z jednym numerem 1800 minut i uwierz mi, że cały czas siedziałem na linii :smt005 Masakra... a teraz dzwonię do dziewczyny co chwila jak jest okazja, a i tak jestem pewny, że się nie zbliżę do tego limitu.

Obrazek
Obrazek

#78277  autor: romek
 06 cze 2006, 14:14
kallafior pisze:A tak na marginesie to przez pierwszy miesiąc mojego Planu to przegadałem z jednym numerem 1800 minut i uwierz mi, że cały czas siedziałem na linii :smt005 Masakra...
tekst mojej mamy: dzieci dostaniecie raka od tych komórek ;)

#78284  autor: anarki18
 06 cze 2006, 14:45
ale wiocha qrna to dobrze że sie dowiedziałem o tym dzisiaj bo jutro idę do Orange chciałem przedłużyć umowę a teraz chyba tego już nie zrobie i przejdę do Ery bo mają nawet fajne fony i teraz lepszą ofertę :lol: :lol:

Obrazek
scooter

#78287  autor: pumba
 06 cze 2006, 14:53
Na stronie głownej w komentarzach pod wiadomością o tym coraz więcej osób pisze coś takiego
Informacja salonu orange: Kazdy kto mial podpisana umowe pred dniem 5 czerwca wlacza i wylacza do woli i na starych zasadach. I chociaz chwala im za to...

#78348  autor: D@rio
 06 cze 2006, 18:34
Pozwole sobie rozwiązać tutaj pewne wątpliwości...
W przypadku zmian regulaminów świadczenia usług można tylko wypowiedzieć umowę. Natomiast, w przypadku zmian cennika (jak tu to ma miejsce) można rządać tylko odszkodowania. A więc to są dwie różne rzeczy. Moim zdaniem jedna i druga jest nie warta zachodu i walki ;)

A więc teraz bez limitów w Orange można tylko rozmawiać w "Orange dla Firm" gdzie za każdy numer Orange biorą 5 PLN miesięcznie i wtedy mamy "no limit"...

Obrazek

#78590  autor: the_neptun
 08 cze 2006, 09:39
w dodatku na lepszych zasadach niz kiedys ;D teraz mozna rozmawiac bez wykorzystywania pakietu minuty przyznanych w abo ;p heh ciekawena jak dlugo

#78591  autor: kallafior
 08 cze 2006, 10:00
Czyli z tego co wyczytałem, to ograniczenie w wielkości 1200 minut osobno dotyczy Darmowych Numerów (za usługę, a nie za numer) oraz za Darmowe Wieczory i Weekedy. Zwarzywszy na to, że w sumie mamy 2400 minut ograniczenia możemy być spokojni :)

Byłem wczoraj w salonach Orange, i co mnie zaskoczyło, wszyscy konsultanci oddali taką samą odpowiedź :smt005 Na szczęście ja podpisałem umowę w Listopadzie i mnie ograniczenie nie dotyczy :D

Obrazek
Obrazek

#78730  autor: konsultant
 08 cze 2006, 23:37
jak juz ktos slusznie zauwazyl kazdy kto skorzystal z TP przed 5.06.2006 moze miec nielimitowane rozmowy w ramach WN i DWN :)

#78750  autor: Sebastian PL
 09 cze 2006, 11:05
powiedzcie mi jedno, a jest to dla mnie niesamowicie ważne.
Telefon kupiony w grudniu, aktywny wybrany nr. Chcę dokonać cesji na moją laskę,
bo ona zaczyna DG i może go sobie wliczyć w koszta działalności.

Czy "stara" aktywacja po podpisaniu cesji, będzie miała limit na wybrany nr czy nie?

I Czy jesli teraz włączyłbym dodatkowo np. wybrane 5 nr (wcześniej nie używane,
włączane po 5 czerwca) to czy wtedy pojawi się limit dla tych 5 nr? I Czy okoliczność
że przed 5 czerwca aktywowałem wybrany 1 nr cokolwiek pomoże tym 5 numerom,
w uniknięciu limitu?[/center]