• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #78149  autor: Eracer
 05 cze 2006, 19:10
Witam,

Posiadam tel. w planie taryfowym Jedna Idea Mix, doładowałem sobie konto z punktów profit za 50 zł. Jak sprawdzam stan konta to podaje mi kwote natomiast nic nie mówi o ważności tej kwoty z doładowania, czy to jest 3 miesiące? Pamiętam, że kiedyś lektor mówił ważność.

Eracer

#78152  autor: tomico
 05 cze 2006, 19:22
tak za 50 zł przedłuża 3 miesiące ale nie wiem czy doladowanie z proftiu przedluza

#78155  autor: Kamel
 05 cze 2006, 19:35
Doładowanie punktami Profit jest tak samo brane pod uwagę jak zwykłe zasilenie konta :) To tak samo jakbyś kupił "zdrapkę" o wartości 50 zł i doładował. Czyli dodatkowe środki na koncie możesz wykorzystać przez 3 miesiące.

#78158  autor: Eracer
 05 cze 2006, 19:53
Aha dzięki za odpowiedzi, a teraz już nie podają ważności i muszę sam pamiętać ile jeszcze mam czasu na wykorzystanie?

Eracer

#78159  autor: pumba
 05 cze 2006, 19:58
Jaki wejdziesz na orange-online to tam powinno podawać ci do kiedy możesz wykorzystać te fundusze nie wiem jak to wygląda przy sprawdzaniu telefonicznie

#78178  autor: Irek
 05 cze 2006, 21:10
Eracer pisze:Aha dzięki za odpowiedzi, a teraz już nie podają ważności i muszę sam pamiętać ile jeszcze mam czasu na wykorzystanie?
Dokładny stan konta sprawdzisz w Orange On-line, także do kiedy możesz wykorzystać środki z doładowania. Chyba, że wolisz telefonicznie pod numerem *111 - następnie wciskasz 1, a potem 2 i miła pani uświadami Cię ile zostało Ci z abonamentu, a ile z doładowania!

#78215  autor: Eracer
 05 cze 2006, 22:13
Dokładnie tak robię, dzwonie podaje mi kasę z abo, potem z doładowania ale nic nie mówi o ważności. Może z profitu to nie ma limitu czy coś? W orange online pisze tylko ważność przy kasie z abo. Coś takiego:
bieżący abonament 0,30 zł Ważne do 14.09.2006 (100 dni)
z poprzedniego miesiąca 0,00 zł
z doładowań 50,00 zł

Ale to jest ważność tego abo bo zanim doładowałem to też była ta data.

Eracer

#78329  autor: Kaczy
 06 cze 2006, 17:16
No właśnie to jest dziwna sprawa.
Sam już nie wiem jak z tym jest.

Kiedyś (ok. 2 lat temu) było tak, że ta kasa w ogóle nie przepadała.
Później zaczęła przepadać.

Ostatnio nie przepada (przynajmniej przez kilka tygodnii).
Doładowałem sobie w Mixie za 25zł. Po miesiącu zostało mi parę złotych i wisiały dalej na moim koncie. Mimo przekroczenia tego okresu ważności 1 m-c.
Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia jak długo ta kasa zostaje, bo ją... wygadałem :smt005 :smt005

Także, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zadzwonienie do BOK, albo załadowanie za 5zł i poczekanie aż minie parę dni.

...::: Made for loneliness :::...

#78364  autor: Eracer
 06 cze 2006, 20:43
Czyli jest szansa, że skończyli z tą ważnością konta w mixie. Moim zdaniem to jest zupełnie bez sensu, nie po to podpisuje umowe w mixie żeby jeszcze martwić się o ważność konta jak w jakimś prepaidzie. Czy w erze i plusie też tak jest w mixie?

Eracer

#78498  autor: D@rio
 07 cze 2006, 18:02
Eracer pisze:Czyli jest szansa, że skończyli z tą ważnością konta w mixie. Moim zdaniem to jest zupełnie bez sensu, nie po to podpisuje umowe w mixie żeby jeszcze martwić się o ważność konta jak w jakimś prepaidzie. Czy w erze i plusie też tak jest w mixie?
tez..
w MixPlusie konto jest zawsze wazne 30 dni. bo zasilenie musisz robic cykliczne co miesiac.
w EraFun jest wazne tak jak w TakTak'u, zaleznosci od doladowania kwota.

Obrazek