• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Jeśli kupować telefon to z symbianem,czy bez?

Z symbianem
12
60%
Bez symbiana
8
40%

#76898  autor: User Telepolis
 29 maja 2006, 16:32
W sensie,że albo mają słabą jakość,albo dźwięk :evil: Filmy chyba nie są pełno ekranowe,czy istnieje jakiś program,aby to zmienił?
I nie wiem jak jest np. gdy film jest z napisami PL...dobrze się czyta je na niepełno ekranowym obrazie,bo wydaje mi się,że nie za bardzo :cry: Na samym pocztątku,tylko jak go kupię wgram filmy z lektorem PL i jeden z dialogami,gdyż nie wiem jaka będzię przyjemność z oglądania...

#76906  autor: piotrz
 29 maja 2006, 16:50
User Telepolis pisze:W sensie,że albo mają słabą jakość,albo dźwięk :evil: Filmy chyba nie są pełno ekranowe,czy istnieje jakiś program,aby to zmienił?
I nie wiem jak jest np. gdy film jest z napisami PL...dobrze się czyta je na niepełno ekranowym obrazie,bo wydaje mi się,że nie za bardzo :cry: Na samym pocztątku,tylko jak go kupię wgram filmy z lektorem PL i jeden z dialogami,gdyż nie wiem jaka będzię przyjemność z oglądania...
Filmy ogląda się na pełnym ekranie, czyta się dość wygodnie.

#76924  autor: User Telepolis
 29 maja 2006, 17:35
Tak,to teraz telefon naprawdę musi być :)
Zobaczcie co znalazłem na wyszukiwarce google.pl:
laser SX 1 ? ? ?

A na teym zdjęciu,film na sx nie jest pełno ekranowy,czy JA też tak będę miał napoczątku i będę musiał wgrać jakiś program,czy wystarczy wybrać opcję "pełen ekran"
Wiecie jadę na trzy dniową wycieczkę do Ochotnicy,więc po 22:00 muszę coś oglądać w pokoju... http://www.t3.co.uk/__data/assets/fp_au ... X1_450.jpg

#76926  autor: Vin
 29 maja 2006, 17:59
Po pierwsze to jest nagrywanie filmy :smt011
Po drugie co do lasera to poszukaj na SX1.pl nawet ja taki temat założyłem w dziale akcesoria :smt011 :smt011
Filmy 3gp można oglądać na pełnym ekranie standartowym programem, a do odtważania filmów AVI na pełnym ekranie służy program Smartmovie

#76931  autor: uśmiechnięty
 29 maja 2006, 18:45
Sorry, że Ci to mówię, ale moim zdaniem powinieneś się dobrze zastanowić przed kupnem Siemensa SX1. SX1 to także Siemens. Wiesz jak Siemensy się szybko tną? Zawieszają? Psują? Itp.? Raz Ci walnie o podłogę i wątpię, żeby zadziałał znów. Nie wiem co mógłbym Ci doradzić, ale z pewnością wolałbym mieć już tą Motkę E1, czy jak pisałeś o tej Nokii 6230.
Siemensy się tną! Piekielnie! I nie ważne, czy są z symbianem, czy bez. I chciałem Ci powiedzieć, że Symbian nie jest aż taki ważny, po jakimś czasie naprawdę się nudzi.
Robiąc listę najlepszych wg mnie marek telefonów, wszystko brałem pod uwagę, a ma się ona następująco: (pisze od najlepszych do najgorszych)

1. NOKIA i SAMSUNGi
2. LGiki, SONY ERICSSONy, MOTOROLe
3. produkty innych marek
4. później daleko, daleko przerwy
-
-
-
-
-
-
-
-
(...)
5. Na samym końcu dopiero te "nieszczęsne" SIEMENSy i NECi :roll:

#76934  autor: Vin
 29 maja 2006, 18:57

SX1 się tnie :?:
Z której stony :?:
Raz walnie o podłoge i się rozwali :?:
Mi latał po samochodzie(najpierw walnoł w dach, potem odbił się od tylnej kanapy i wleciał w boczną szybe)
Pozatym BenQ - Siemens jest duzo lepszy od "produtów innych marek" Sugerujesz, że np taki bosh jest lepszy od SX1 :?:

Symbian się nudzi :?:
A miałeś kiedyś wogóle telefon z symbianem :?:
Ja mam Sx1 od lutego i mi się jeszcze nie znudził.

A ta motka E1 ma jave 3d, a jemu zalezy na grach :!:

On chce mieć na telefonie gry, więc java 3d odpada :wink:
Pozatym nie ma irdy, a napisał, że mu to niezbędne, więc E1 leci w kosz :wink:
Ostatnio zmieniony 29 maja 2006, 19:30 przez Vin, łącznie zmieniany 1 raz.

#76936  autor: uśmiechnięty
 29 maja 2006, 19:01
ryp się! nie mam żadnej e1 i miałem doczynienia z tym modelem, jest nieporęczny i to moja opinia, więc się utkaj! :twisted:

[ Dodano: 2006-05-29, 19:04 ]
po prostu proponuję co innego, żeby zastanowił się nad czym innym może i tyle, a wybór nalezy do niego.!!!

#76941  autor: tomico
 29 maja 2006, 19:26
VINAMP daj se już siana z tym sx1, bo prawie w każdym temacie z nim wyjeżdżasz. WIem że go masz i chcesz do niego zachęcić ludzi ale bez przesady i jak ktoś zaproponuje inny telefon to się na niego nie wnerwiaj od razu tak tylko powiedz swoje racje czemu sx1 jest lepszy.

#76944  autor: User Telepolis
 29 maja 2006, 19:31
uśmiechnięty muszę mieć telefon z symbianem do 450zł...sx kupię za 500 i jeszcze może mi tato kupi kartę 1GB,za dobre oceny w szkole.Nie opłacało by mi się brać E1,lub 6230,po 1 za rok chyba(sierpień) kończy się umowa i tacie i mamie :P Oczywiście,ktoś pozwoli mi wybrać sobie telefon i kupić nówkę po niższej cenie.Wtedy chętnie wezmę sobie telefon z rozkładaną klawiaturą(chcem sprawdzić jak się piszę na takich telefonach)...najprawdopodonbiej będzie to wtedy nokia e70,bo ten telefon ma dużo bajerów i ma ta klawiaure :smt007 :smt007 :smt007 a do tego symbian 9.Więc wolę kupić telefon z symbianem,nawet 6,byle,żebym poznał świat telefonów ze symbianem,wiedział jak wgrywać programy,ulepszać telefon z każdej strony.

#76945  autor: Vin
 29 maja 2006, 19:33
E70 bym nie polecał właśnie ze względu na symbiana 9 :wink:
Symbian schodzi na psy i dlatego niedługo chyba przesiąde się na winde :wink:

#76954  autor: piotrz
 29 maja 2006, 20:02
Vinamp pisze:E70 bym nie polecał właśnie ze względu na symbiana 9 :wink:
Symbian schodzi na psy i dlatego niedługo chyba przesiąde się na winde :wink:
Witaj w klubie :smt006 :smt005
Jeśli ktoś czegoś nie zrobi z tymi zabezpieczeniami, to ja sięprzesiadam na winde.
już mam na oku kilka modeli...Ale nie zbaczajmy z tematu..

rzeczywiście Vinamp ma racje z tym esiksem. do 450zł się nic lepszego nie znajdzie i koniec :-D Każdy telefon z tej półki cenowej (no może oprócz jednego spva) nie może się z nim równać...

Uśmiechnięty: jak będziesz miał sxa z sovtem v6 to trudno żeby ci się nie wieszał. Ja miałem v14 i chodził jak talala. co do trwałości...Hmmm...mój sx często walił o podłogę i działał dalej.

#76959  autor: User Telepolis
 29 maja 2006, 20:12
Chorobka,jeżeli są tak wytrzymałe te SX,to ja muszę,jak już będę miał swojego,wrzucić pod autobus,albo autokar,który codziennie odwozi uczniów ze szkoły,ciekawe czy przetrwa :-D
Wiem,że sx ma jakoś zabezbieczony obiektyw aparatu...że tak nie wystaje,da się go tak na wszelki wypadek jeszcze zabezpieczyć? A no i jak się gra wam na tych grach 3D na jego klawiaturze i klawiszach funkcyjnych.Czy ten cycek(dżojstic) może się zepsuć,lub nie daj Boże wylecieć i się zgubić? Podobnie z klawiszami...

błędy zostały poprawione...
Ostatnio zmieniony 30 maja 2006, 15:39 przez User Telepolis, łącznie zmieniany 1 raz.

#76960  autor: Vin
 29 maja 2006, 20:20
Yoy...nigdy się jeszcxze nikomu(chyba) nie zdarzyło, żeby się zepsuł, odpadł itp...
Pozatym w gry gra się przyjemnie :)
W samochodówkach to najczęściej wygląda tak, że 2 numerki odpowiadają za gaz i hamulec
A skręca się yoystickiem :)
W tomb raiderze jest już trudniej...ale ja po godzinie gdy przyzwyczaiłem się do tego :)
W doomie/wolfsteinie praktycznie wszystko robi się yoyem - no oprócz otwierania drzwi :wink:
Aparatu nie ma po co zapezpieczać...

#77592  autor: User Telepolis
 02 cze 2006, 21:01
A menu telefonu będę mógł dostosować według własnych upodobań?
Bo widząc menu tego typu to mi się kiszka skręca z bólu :P W jakiej rozdzielczości są filmy,które nagrywam?

#77609  autor: piotrz
 02 cze 2006, 22:19
W sx1? mozęsz zmieniać tematy (jeśli wgrasz cristal patcha), kolory (jeśli masz oryginalny soft), ikonki (za pomocą s60 icon wizzard), kolejność programów.
Filmy 176x144.Jak chcesz mogę Ci przesłać jakiś przykładowy

#77682  autor: User Telepolis
 03 cze 2006, 13:28
piotrz możesz mi przesłać,abym zobacz co i jak.Ostatnio ciągle się zastanawiałem nad obudową do siemens'a,czy black,czy może IceBlue...chyba wykupię kilka tych obudowek,oczywiście no orginal :) i zrobię sobie taką obudowe,że mucha nie będzie siadać,a co dopiero robić kupę ;-)
obudowa sx1
obudowa2
Biało-szara...niezbyd ładna,ale nawet.
To mi się podoba(sorry za małe zdjęcie)
Obrazek

#77695  autor: szczeka
 03 cze 2006, 14:44
rzeczywiscie ryba- dylemat zycia, jaka obudowa.. echh..

lepiej zainwestowac w jedna pozadna obudowe, niz miec 10 nieoryginalnych, ktore sa podatne na scieranie i zarysowania.

#77696  autor: Orange
 03 cze 2006, 14:46
Wiekoszosc telefonów w tej cenie ma starego symbiana i wg mnie nie warto kupowac takiego telefonu. Ale jak już chcez koniecznie to 6600 jest lepsza od SX1. Wkońcu Nokia to Nokia.

together we can do more

#77697  autor: szczeka
 03 cze 2006, 14:48
6600 jest lepsza od sx'a tylko tym, ze to nokia- stabilnosc etc..

sx1 jest dobry dopiero po patchowaniu, a taki sledziu (User telepolis %-)) w zyciu sobie telefonu nie spatchuje..

#77754  autor: User Telepolis
 03 cze 2006, 17:10
Spatchuje szczeko,spatchuje...
piotrz możesz mi podać linka,skąd ściągnąć taki przykładowy film?
Chyba,że masz go na dysku,to wyślij mi go na e-maila
[email protected]

[ Dodano: 2006-06-04, 00:48 ]
Możecie mi jeszcze przedstawić problemy związane z tym telefonem? Czy płyta się może coś ten,tego,aparat,wyświetlacz,chyba wiecie,co mam na myśli...