• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #77603  autor: 20-artur
 02 cze 2006, 21:54
Odpisuje co wybralem troche to trwalo ale nie mialem dostepu do netu :( Wiec jednak zostaje w plusie gdyz 3 dni po wypowiedzeniu zaddzwonila do mnie jakas kobitka i zaporponowala za wycofanie wniosku o rezygnacje 25 minut miesiecznie (do plusa) gratis oraz znizke 30 zl na telefon <hihi>. Pozdrawiam
P.S. - Co do osoby, ktora mowila, ze bylem nerwowy to mial poczesci racje ale musialem to zrobic szybko gdyz nie moglem korzystac z karty bo nie mialem juz telefonu .

Arti

#77606  autor: gm
 02 cze 2006, 22:02
Trochę nie rozumiem: przeciez sam napisałeś, że Plus stracił kolejnego klienta.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)
 #77607  autor: D@rio
 02 cze 2006, 22:08
20-artur pisze:Odpisuje co wybralem troche to trwalo ale nie mialem dostepu do netu :( Wiec jednak zostaje w plusie gdyz 3 dni po wypowiedzeniu zaddzwonila do mnie jakas kobitka i zaporponowala za wycofanie wniosku o rezygnacje 25 minut miesiecznie (do plusa) gratis oraz znizke 30 zl na telefon <hihi>. Pozdrawiam
P.S. - Co do osoby, ktora mowila, ze bylem nerwowy to mial poczesci racje ale musialem to zrobic szybko gdyz nie moglem korzystac z karty bo nie mialem juz telefonu .
Zastanawiałem się włąśnie czy jak zadzwonią do Ciebie ponownie i dadzą inną ofertę to się skusisz ;) A jaki telefon sobie wybrałeś?

Obrazek

#77608  autor: D@rio
 02 cze 2006, 22:10
gm pisze:Trochę nie rozumiem: przeciez sam napisałeś, że Plus stracił kolejnego klienta.
gm: ale od jakiegoś czasu w Plusie funkcjonuje taka specjalna kolejka zajmująca się deaktywacjami i przenoszeniem numerów i oni tam też mają swoje sposoby motywacji klienta :-) Zawsze po jakimś czasie od wpłynięcia wniosku dzwonią do klienta i próboją go utrzymać w różne ich tam sposoby...

Obrazek
 #77612  autor: 20-artur
 02 cze 2006, 22:41
Bo stracil na 3 dni gdyz wypowiedzialem umowe ale po telefonie z jakiegos "biura" co sie zajmuje klientami co odchodza postanowilem ze ponownie bede klientem plusa i rozwiazanie umowy jest niewazne.

co do telefonu to k750i

dobra sprawa choc by zadzwonila dzien pozniej a bym byl juz w erze z samsungiem x700 i napewno bym sie nieskusil gdyz miesiecznie 145 zeta nie mam na telefon, wole wydac na <browar> ;)

Arti

#77623  autor: D@rio
 03 cze 2006, 00:22
A jaka cena telefonu i przy jakiej taryfie?

Obrazek

#77645  autor: jahu
 03 cze 2006, 10:12
No wlasnie czy moglbys podsumowac swoja przygode - jaka umowa sie konczyla ile wydawales, ile razy dzwonili jakie oferty proponowali w kazdym przypadku, na czym stanelo ostatecznie czyli jaka teraz taryfa ile zaplaciles za nowy telefon

#77657  autor: gm
 03 cze 2006, 11:43
Może trafiłeś na dzień z dobrą ofertą PWA na teleofn. kolega z salonu Plusa tłumaczył mi, że kiedyś mieli przypadek, że dzień wcześniej aparat kosztował coś ok. 250 pln a następnego dnia ok. 50 pln (nie pamietam dokladnie kwot, ale różnica była duża). Coś się w Plusie chyba podziało w systemie.

#77735  autor: 20-artur
 03 cze 2006, 16:20
Wzialem k750i za 149 zl. w taryfie godziny 75.

Co do umowy i wydawania pisalem wczesniej ale... konczyla sie pt. nowa okazja plusa (abo 55) - trwala jeden rok. Wydawalem ok. 60 zl na miesiac. Dzwonila kobitka do mnie 2 razy:
1) oferowala telefon za 299 to powiedzialem ze za duzo i niewycofuje wniosku.
2) dzien pozniej dzwoni i mowi ze "cos tam, cos tam sie pozmienialo" i telefon kosztuje 149.
caly czas do tej oferty dodawala 600 minut na 2 lata do plusa. Nie udalo mi sie wynegocjowac by bylo ich mniej ale by byly tez na stacjonarne choc moze jak za 2 razem tez bym odmowil to by zadzwonila 3 raz. Nie chcialem ryzykowac a zreszta nie mialem czasu na czekanie bo sprzedalem wczesniejszy tel i zostalem z ericsonem ga628, ktory trzyma ok. 5 godzin a siec mialem tylko gdy sie nieruszalem <rulez>

Arti

#77777  autor: jahu
 03 cze 2006, 18:07
A wie ktos moze ile normalnie ten telefon by kosztowal w takeij taryfie dla "czlowieka z ulicy" czyli podpisujacego nowa umowe bo nie umiem znalezc cennika telefonow na umowe? Ciekaw jestem ile faktycznie 20-artur zyskal

#77783  autor: gm
 03 cze 2006, 18:20
http://www.plusgsm.pl/promocje/abonamen ... ulamin.pdf Dla taryfy G75 SEk750i kosztuje 149 pln. Nie rozumiem co zyskałeś podpisując umowę i biorąc telefon za taką cenę. Rozumiem, że przy NP55 dawali Ci ten sam telefon za 299 pln i DWiW (600 minut) na dwa lata. Osobiście wolałbym tę drugą wersję a przypuszczam, że dało się wynegocjować DWiW oraz cene za aparat na poziomie ok. 200 pln.

[ Dodano: 2006-06-03, 18:36 ]
Skoro dawali Ci przy taryfie NP55 aż 600 minut w ramach DWiW to tymbardziej nie zastanawiałbym się nad tą ofertą. Zostałaby tylko negocjacja ceny za aparat.

#77827  autor: D@rio
 03 cze 2006, 20:46
20-artur pisze:Wzialem k750i za 149 zl. w taryfie godziny 75.

Co do umowy i wydawania pisalem wczesniej ale... konczyla sie pt. nowa okazja plusa (abo 55) - trwala jeden rok. Wydawalem ok. 60 zl na miesiac. Dzwonila kobitka do mnie 2 razy:
2) dzien pozniej dzwoni i mowi ze "cos tam, cos tam sie pozmienialo" i telefon kosztuje 149.
caly czas do tej oferty dodawala 600 minut na 2 lata do plusa. Nie udalo mi sie wynegocjowac by bylo ich mniej ale by byly tez na stacjonarne choc moze jak za 2 razem tez bym odmowil to by zadzwonila 3 raz. Nie chcialem ryzykowac a zreszta nie mialem czasu na czekanie bo sprzedalem wczesniejszy tel i zostalem z ericsonem ga628, ktory trzyma ok. 5 godzin a siec mialem tylko gdy sie nieruszalem <rulez>
Widze że nie rozumiecie obydwaj promocji "600 minut do Plusa" albo źle Was o Niej poinformowali. Otoż promocja "600 minut do Plusa" może być dodawana do PWA. Polega ona na tym że przez 24 miesiące klient otrzymuje co miesiąc pakiet 25 minut do sieci Plus. Istnieje analogiczna promocja, "601 minut" ale rózni się tym iż co miesiąc, przez 24 cykle rozliczeniowe otrzymujemy 25 minut do wykorzystania na wszystkie polączenia krajowe. A więct o nie ma nic wspólnego z DWiW...bo te standardowo nie sa już dodawane do PWA.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2006, 21:00 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#77833  autor: 20-artur
 03 cze 2006, 20:56
Zgadza sie ze kosztuje 149 zl. dla nowych ale dopiero od 1 czerwca a pod koniec maja byl kolo 299 bodajrze a ja przedluzylem umowe wlasnie wtedy:)

Arti
 #77874  autor: gm
 03 cze 2006, 23:39
D@rio pisze:
20-artur pisze:Wzialem k750i za 149 zl. w taryfie godziny 75.

Widze że nie rozumiecie obydwaj promocji "600 minut do Plusa" albo źle Was o Niej poinformowali. Otoż promocja "600 minut do Plusa" może być dodawana do PWA. Polega ona na tym że przez 24 miesiące klient otrzymuje co miesiąc pakiet 25 minut do sieci Plus. Istnieje analogiczna promocja, "601 minut" ale rózni się tym iż co miesiąc, przez 24 cykle rozliczeniowe otrzymujemy 25 minut do wykorzystania na wszystkie polączenia krajowe. A więct o nie ma nic wspólnego z DWiW...bo te standardowo nie sa już dodawane do PWA.
Teraz rozumiem, nie wiedziałem o takim pakiecie. Zasugerowałem się, że chodzi o comiesięczny pakiet 600 minut w ramach DWiW.

#77916  autor: plusteczek
 04 cze 2006, 10:17
Ja jestem abonantem Orange i Bardzo się interesuje marketingiem naszych sieci.Najbardziej podoba i przyjazna jest oferta Plusa Najniższe stawki na rynku.Po awarii jaką miała sieć miedzy styczniem a lutym operator zaczoł dbać o klienta w różny sposób.Więcej promocji,Darmowe rozmowy, pusch tall, sms a 1gr.Nowe plany w biznes i indywidual,Nowe telefony i niższe ceny np: na kartę,lepsza obsługa klienta w salonach niż u konkurecji.Dlatego bedę uciekał do tej sieci.Bo lubie długie rozmowy i telefon za 1 zł a Plus w ofercie MixPLus daje mi taką mozliwośc i rozmowy za 30zł = 6godzin na stacjonarne i plusa.

#77928  autor: gm
 04 cze 2006, 11:22
plusteczek pisze:Ja jestem abonantem Orange i Bardzo się interesuje marketingiem naszych sieci.Najbardziej podoba i przyjazna jest oferta Plusa Najniższe stawki na rynku.Po awarii jaką miała sieć miedzy styczniem a lutym operator zaczoł dbać o klienta w różny sposób.Więcej promocji,Darmowe rozmowy, pusch tall, sms a 1gr.Nowe plany w biznes i indywidual,Nowe telefony i niższe ceny np: na kartę,lepsza obsługa klienta w salonach niż u konkurecji.Dlatego bedę uciekał do tej sieci.Bo lubie długie rozmowy i telefon za 1 zł a Plus w ofercie MixPLus daje mi taką mozliwośc i rozmowy za 30zł = 6godzin na stacjonarne i plusa.
...6 godzin na starcjonarne i do Plusa do 18:00 do 06:00 i cały weekend dla sprostowania.

[ Dodano: 2006-06-04, 11:23 ]
...oczywiście miało być od 18:00 i do 06:00.

[ Dodano: 2006-06-04, 11:24 ]
...o czym ja dzisiaj myślę? :-) od 18:00 i do 08:00 rano a nie do 06:00.

#77961  autor: D@rio
 04 cze 2006, 15:31
gm: tak, teraz powiedzialeś prawidłowo :mrgreen: ...no i oczywiście 24h wszystkie weekendy od 18:00 w piątek do 08:00 w poniedziałek ;)

Obrazek