• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Gdzie kupić Nokie 6280/

#75718  autor: pumba
 23 maja 2006, 22:23
Denis7.91 pisze:rozumiem ale abonament trzeba placic co miesiac a na karte jak sie nie ma to mozna ja kupic w nastepnym miesiącu <(*_*)> wiec dlatego polecam kupic telefon poza promocją
Ja natomiast jestem innego zdania bo mając telefon na kartę to żeby móc dzwonic to muszę mieć najpierw pieniądze żeby kupic kartę a na abonamencie najpierw dzwonię a płace kiedy będę miał kasę najwyżej doliczą mi jakieś małe odsetki ale dzwonie wtedy kiedy potrzebuje a nie wtedy kiedy mam kasę ;)
Denis7.91 pisze:nie wiem czy wiesz że orange menu mozna wyłaczyć wrazie potrzeby
Ale chyba jeszcze nie we wszytskich telefonach, taka możliwość miała wejśc w życie ale czy już weszła?

#75808  autor: Denis7.91
 24 maja 2006, 15:55
cytuje::
Znienawidzone przez wielu abonentów Orange Menu będzie dało się wyłączyć. Tak będzie przynajmniej w najnowszych Nokiach. Taką obietnicę złożył sam prezes Orange – Sanjiv Ahuja.
taka byla wiadomośc na telepolis.pl wiec dlatego wydaje mi sie ze w twojej noki terz da rade wyłaczyc orange menu . A co do tego czy wybrac telefon na karte czy abonament to ja bym wolal na karte osobiscie :D <(*_*)> :D

#75865  autor: pumba
 24 maja 2006, 18:21
Denis7.91 pisze:cytuje::
Znienawidzone przez wielu abonentów Orange Menu będzie dało się wyłączyć. Tak będzie przynajmniej w najnowszych Nokiach. Taką obietnicę złożył sam prezes Orange – Sanjiv Ahuja.
taka byla wiadomośc na telepolis.pl wiec dlatego wydaje mi sie ze w twojej noki terz da rade wyłaczyc orange menu .
O tym to wiem bo śledze wszystkie wiadomości na telepolis ale jak to wygląda w praktyce czy weszło to już w życie?
Denis7.91 pisze:A co do tego czy wybrac telefon na karte czy abonament to ja bym wolal na karte osobiscie :D <(*_*)> :D
A ja na abonament ;)

#76374  autor: D@rio
 27 maja 2006, 01:54
Pumba: mam dla Ciebie dobrą wiadomość ;)

Żeby Ci jeszcze bardziej namieszać to Ci powiem że Twoja wymarzona Nokia 6280 weszłą do sprzedaży w sieci Vobis promocyjnie z aktywacją w sieci PlusGSM ;) I w dodatku, z tego co mi się wydaje to ten telefon się sprzedaje z aktywacjami Plusa jako telefon bez simlock'a w sieci Vobisie. Jak nie wierzysz sam zobacz :mrgreen: => click!

Zobacz też tu ;)

Pozdrawiam :-D

Obrazek

#76515  autor: pumba
 27 maja 2006, 18:27
D@rio pisze:Pumba: mam dla Ciebie dobrą wiadomość ;)

Żeby Ci jeszcze bardziej namieszać to Ci powiem że Twoja wymarzona Nokia 6280 weszłą do sprzedaży w sieci Vobis promocyjnie z aktywacją w sieci PlusGSM ;) I w dodatku, z tego co mi się wydaje to ten telefon się sprzedaje z aktywacjami Plusa jako telefon bez simlock'a w sieci Vobisie. Jak nie wierzysz sam zobacz :mrgreen: => click!

Zobacz też tu ;)

Pozdrawiam :-D
hmm... dzieki za info, ale w chwili obecnej to zależałoby mi na zakupie tego tela tak żeby miał on ubezpieczenie, a w VOBISie chyba tego nie dostane?

#76516  autor: Cubus1981
 27 maja 2006, 18:32
Sorry że pytam: Ale po co Ci ubezpiecznie ?

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#76517  autor: pumba
 27 maja 2006, 18:38
Cubus1981 pisze:Sorry że pytam: Ale po co Ci ubezpiecznie ?
Mam złe wspomnienia z przeszłości bo skroili mi ani nie wiem kiedy komórkę nówkę sztukę wartą tysiaka i wolałbym się przed takim czymś w jakiś sposób ustrzec i pozatym te ubezpieczenia obejmują uszkodzenia mechaniczne telefonu a że jeżdże na rowerku MTB to było by to bardzo przydatne ;)

#76523  autor: Cubus1981
 27 maja 2006, 18:52
pumba pisze:
Mam złe wspomnienia z przeszłości bo skroili mi ani nie wiem kiedy komórkę nówkę sztukę wartą tysiaka i wolałbym się przed takim czymś w jakiś sposób ustrzec i pozatym te ubezpieczenia obejmują uszkodzenia mechaniczne telefonu a że jeżdże na rowerku MTB to było by to bardzo przydatne ;)
Zamiast ubezpieczenia proponuje sobie kupić nóż i gaz pieprzowy w sprayu. Taniej ci wyjdzie. :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Żartuje spox. Wiem o co ci chodzi.

Swoją drogą też kiedyś mnie napadali i za to że nie dalem sie pobic mam wyrok od ktorego cały czas składam apelacje.

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#76537  autor: pumba
 27 maja 2006, 19:51
Cubus1981 pisze:
pumba pisze:
Zamiast ubezpieczenia proponuje sobie kupić nóż i gaz pieprzowy w sprayu. Taniej ci wyjdzie. :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Żartuje spox. Wiem o co ci chodzi.

Swoją drogą też kiedyś mnie napadali i za to że nie dalem sie pobic mam wyrok od ktorego cały czas składam apelacje.
No niestety w tym kraju tak już jest. A co do tej mojej kradzieży to jest to dłuższa historia w której tak naprawdę sprawca był znany i ujęty na nagraniach z monitoringu, więc dowód niezbity, ale na co to wszystko jak policja ma powiązania z szajką przez którą zostałem okradziony i czułem się choćbym to ja był sprawcą przestępstwa bo na komendzie w trakcie składania zeznań odmówiono mi wykonania telefonu do domu abym mógł powiadomić rodzinę że wrócę później bo miałem być w ciągu półgodziny w domu a oni jak na złość jeszcze trzymali mnie tam dwie godziny. Wogóle co najśmieszniejsze w moim mieście zastępcą komendanta jest komendant z pobliskiego miasta który został odwołany z tamtego stanowiska za jakieś przewinienia, było o tym w radiu i gazetach. Sprawa o kradzież w tym wypadku była nie do wygrania bo była z góry przesądzona. Jedyne co w tej sytuacji mogłem zrobić to zaskarżyć policję z mojego miasta do policji wojewódzkiej o niedopełnienie czynności służbowych i działanie na niekorzyść poszkodowanego nie zabezpieczając dowodów z przestępstwa, na wszystko miałem konkretne paragrafy. Tylko nasuwało się jedno zasadnicze pytanie czy dla kwoty 1000 zł jest sens w to wszystko się bawić i co gorsza później mogłoby się okazać że miałbym jeszcze większe nieprzyjemności więc wolałem pogodzić się z tą sprawą i straconą kwotą :?

#76542  autor: Cubus1981
 27 maja 2006, 20:04
Ponad półtora roku temu sam mialem podobną sytuację. Wracaliśmy z bratem i kumplem do chaty i zostaliśmy napadnięci przez grupke 4 pseudokibiców. Chcieli nas okraść i pobić. [DODAM TYLKO ZE NIE JESTEM KIBICEM ZADNEJ Z DRUZYN, NIE CHODZE NA MECZE, A TEGO DNIA BYLEM NAJNORMALNIEJ W SWIECIE UBRANY]. Wywiązala się ok pięciominutowa bójka po ktorej to ja mialem dwa lima, brat rozcięty łuk brwiowy,kumplowi nic nie było, natomiast kibic 1 złamane zebra i nos, kibic 2 brak wszystkich 4 jednynek, dwa lima oraz złamana noga w kostce, kibic 3 i 4 po ok 2min. uciekli widząc jak mogą dostać. Dodam tylko ze ja trenuje judo od 15 lat, brat wraz z kumplem boks od 10 lat. I najgorsze w tym wszystkim było to ze po przyjeździe policji okazalo sie ze z poszkodowanych staliśmy sie sprawcami. Wszyscy zostaliśmy skazani na rok więzienia w zawieseniu na 3 lata [nadal sie odwolujemy od wyroku] za to ze nie daliśmy się pobić, natomiast ów szalikowcy zostali uniewinnieni i tak wlaśnie wygląda polski wymiar sprawiedliwości w który nie wierze, ani w policje ktora potrafi mnie na moim osiedlu 3 razy w tygodniu wylegitymować bo wracam ok 23 do domu i te ich debilne pytania w stylu:
POLICJANT: Czy masz pesel ?
JA: Kazdy ma pesel.
POLICJANT: Nie bądz za mądry.
JA: Jak zgłupieje to do policji wstąpie. :mrgreen:

#76547  autor: D@rio
 27 maja 2006, 20:32
pumba pisze:
No niestety, ubezpieczenia w Plusie niedostaniesz. Chyba że byś kupował przez Mpunkt ale póki co ten telefon dostępny z aktywacjami tylko w Vobisie.

Obrazek

#80568  autor: D@rio
 19 cze 2006, 20:31
Pumba, mam dla Ciebie dobrą wiadomość ;) Do Orange wchodzi Nokia 6280 :mrgreen:
(w Orange Premium także)
o to bliższe informacje:

Nokia 6280 dostępny jest w Orange w cenach promocyjnych:

Twój Plan przy umowie na 12 miesięcy:
Twój Plan 0-24 – cena 1349 zł z VAT
Twój Plan 25-45 - cena 1249 zł z VAT;
Twój Plan 46-65 - cena 1149 zł z VAT;
Twój Plan 66-90 - cena 999 zł z VAT;
Twój Plan 91-115 - cena 899 zł z VAT;
Twój Plan 116-199 - cena 799 zł z VAT;
Twój Plan 200-299 - cena 699 zł z VAT;
Twój Plan 300-1.999 - cena 549 zł z VAT

Twój Plan przy umowie na 24 miesiące:
Twój Plan 0-24 – cena 1349 zł z VAT
Twój Plan 25-45 - cena 1149 zł z VAT
Twój Plan 46-65 - cena 949 zł z VAT;
Twój Plan 66-90 - cena 799 zł z VAT;
Twój Plan 91-115 - cena 599 zł z VAT;
Twój Plan 116-199 - cena 399 zł z VAT;
Twój Plan 200-299 - cena 1 zł z VAT;
Twój Plan 300-1.999 - cena 1 zł z VAT

Orange Premium przy umowie na 24 miesiące:
Orange Premium 100 – od 1 zł z VAT do 599 zł z VAT (opcja uzależniona od deklarowanej wysokości rachunku)
Orange Premium 200 – 1 zł z VAT

Orange dla Firm:
Firma 1.000 - 1 zł bez VAT (1,22 zł z VAT);
Top Firma 800 - 1 zł bez VAT (1,22 zł z VAT);
Firma 400 - 1 zł bez VAT (1,22 zł z VAT);
Firma 200/ Top Firma 300 - 199 zł bez VAT (242,78 zł z VAT);
Firma 100 – 599 zł bez VAT (733,78 zł z VAT);
Firma 50; - 849 zł bez VAT (1.035,78 zł z VAT);
Firma 25 - 949 zł bez VAT (1.157,78 zł z VAT);
Firma Mix 40 - 799 zł bez VAT (974,78 zł z VAT);
Firma Mix 20 - 949 zł bez VAT (1.157,78 zł z VAT);
Firma Mix 10 – 1.105,74 zł bez VAT (1.349 zł z VAT);
Taryfa Malejąca dla Firm – 599 zł bez VAT (730,78 zł z VAT)

Cena telefonu Nokia 6280 poza promocją: 1.849 zł bez VAT (2.255,78 zł z VAT).

Pozdrawiam :mrgreen: ...mam nadzieję że ta informacja Cię ucieszy :)

Obrazek

#80591  autor: pumba
 19 cze 2006, 22:21
D@rio a słuchaj tego... Jade sobie dzisiaj do mPunktu do Katowic po moją Nokię 6280, którą mi sprowadzili i dzisiaj miałem ją odebrać, no i wjeżdżając do Katowic zobaczyłem duuuuupną reklamę Orange i Noki 6280 no i zgłupiałem. Idąc do mPunktu wskoczyłem do salonu Orange aby zczaić ceny tego fona a tu w tym abonamencie co mnie interesowałby cena 399zł :shock: no i już nie wiedziałem czy kupić ją w Orange czy naprzeciwko w mPunkcie bez simlocka i bez Orange menu. Zbiżała się godzina zamknięcia a ja nie wiedziałem na co się zdecydować... zależało mi żeby było oryginalne menu i bez tego simlocka ale cena też robi swoje, no więc w Orange pytam się
- Czy w tym telefonie da się wyłączyć Orange menu?
a babka odpowiada mi
- Tak ten telefon jest 3G :shock:
No i zgłupiłem bo babka mnie zagieła :smt005 udałem się jeszcze na pięterko z nadzieją że znajdę tam kogoś bardziej zorientowanego w temacie ale po 5 minutach stania w kolejce z numerkami (jak na poczcie) zwątpiłem i poszedłem do mPunktu przechodząc przez drogę tramwaj by mnie potrącił. Wchodzę do mPunktu gdzie telefonik już na mnie czekał, ale się okazało że chyba telefonu nie dostanę bo po burzy mają jakieś problemy z systemem i nie mogę zapłacić kartą i wziąć ubezpieczenia. Myślałem że wyjdę z siebie babaka dzwoniła gdzieś tam żeby system postawili na nogi ale nic z tego bo technicy już nie pracują i poproszono mnie czybym mógł podjechać jutro a ja na to nie że i tak specjalnie przyjechałem tu 40km a jak nie kupie unich to idę do Orange. Ale zapytałem się czy będzie problem jak skocze do bankomatu i zapłacę gotówkę a Pani na to że ok, więc poleciałem za 5 minutek byłem spowrotem i za to że zrobili mi takiego wałka utargowałem telefon z 1699zł na 1500zł + 109zł ubezpieczenie (pełna opcja) teraz na telefon mogę sikać albo rzucać go pod tramwaj bo i tak mi dadzą nowy jak coś mu się stanie :-D Certyfikat ubezpieczenia mają podesłać mi pocztą jak system stanie na nogi ale telefonik mam już w domu :mrgreen:

I co o tym sądzisz dobrze zrobiłem że kupiłem go w mPunkcie zamiast w Orange?

#80592  autor: Bobb
 19 cze 2006, 22:25
No to z niecierpliwoscia Czekam na test tego telefonu. Mam nadzieje Pumba ze mnie nie zawiedziesz :P

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#80600  autor: D@rio
 19 cze 2006, 23:09
Ja nie wiem czy dobrze. Nie mi to oceniać. Ja tam nie kupuje telefonów cenach detalicznych bo mi to się poprostu nie opłaci. Wolę wziąsć w promocji, jakiś wysoki abonament (zwykle ok. 200zł), który i tak wiem że na 100% wykorzystam bo trochę rozmawiam i tak korzystać. Telefon za grosze i do tego korzystam z usług. A umowa 2 letnia....tak naprawdę mi to nie przeszkadza jeśli korzystam z operatora juz długo i jestem z niego zadowolony, tak jak to jest w przypadku Plusa z którym jestem już 9 lat i obecnie korzystam z taryfy NowyPlus165 ;) ...a tak, co 2 latka sobie wymienie legalnie telefonik, przedłuże umowę i jeszcze coś tam utarguję za staz i za rachunki i tak dalej, i tak dalej ;) A więc ja nie narzekam ;)
Ale gratuluje nabycia telefoniku. Jeśli jestes zadowolony to najważniejsze! ;) Ja również czekam na test! ;)

P.S
Co do poziomu wiedzy pracownicy salonu Orange....wcale mnie to nie dziwi :) to już prawie porządek dzienny...

Obrazek

#81225  autor: togom
 22 cze 2006, 20:37
pumba ! !!!!! No proszę ! Po wielkich bólach wreszcie 6280. Chłopie! Ty masz nieludzką cierpilwość.Powinieneś dostać Nagrodę Nobla za wytrwałość.

togom

#85202  autor: D@rio
 11 lip 2006, 16:39
Widziałem dzisiaj tę 6280 w MediaMarkcie. Kurcze, podoba mi się ten telefon. Dobrze wyposażony, ładnie wykonany, z dobrego tworzywa, dobrze że się trzyma w ręce....cholera, ale mam dylemat ;) N70 czy 6280 ;) ta polimerowa bateria chyba zaczyna szalę przesuwać na stronę 6280 :mrgreen: ciekawe tylko jak się telefonik sprawuje w normalnym użytkowaniu...pumba :P czekam na Twoją wypowiedź :-D

Obrazek

#85226  autor: pumba
 11 lip 2006, 20:27
D@rio sorki wielkie że nie odpisałem ci na twojego PW ale nie miałem czasu odpisać jak mi go wysłałeś a później zapomniałem na śmierć wszystko przez tą robotę i szkolenia które nie wiem kiedy się skończą :|

A co do tematu ja jestem bardzo zadowolony z tego telefonu coraz bardziej mnie on zaskakuje, te nowe oprogramowanie seri 40 3D jest rewelacyjne dużo włożyli do niego z seri 60 bo np. menu można przerabiac na swoje sposoby tzn. zminiać układ, kolejność menu, zmieniać ikonki, pełną kolorystykę, aktywny tryb gotowości to także z nowszej seri 60 a co ostatnio mnie zaskoczyło.... wgrałem sobie themes al'a windows xp i ikonki są takie jak w windowsie a co najlepsze jak wysuwam albo wsuwam klawiaturkę to wyskakuje odpwiednio ekran logowania i wylogowywania tak samo jak w systemie komputerowym i te same dźwięki temu towarzysza super to wygląda jestem ciekaw jak to zrobili bo w standardowych tematach tego nie ma. Pisać dużo mógłbym o tym telefonie ale ciężko stoje z czasem więc nie mam możliwości się rozpisać bo mam inne sprawy do pozałatwiania ale jak tylko znajdę więcej czasu to zrobie dłuższy opis a może nawet test. Teraz wspomne jeszcze tylko o bateri i tu jest mały problem... bo nie wiem czy można się sugerować czasem ile mi bateria wytrzymuje bo telefon pracuje w trochę trudnych warunkach tzn. często jest zmuszony wyszukiwać sieci bo u mnie w robocie jak się przemieszczam to często gubie zasięg, poprostu jest to takie ubocze że neizależnie od sieci i telefonu jest to na porządku dziennym. No więc telefon przez 8 godzin dziennie często gubi sieć i wyszukuje jej ponownie nawet zdaża się że przez większość tego czasu nie mam zasięgu. Ponadto dziennie 1-2 godzin słucham na nim muzyki więc to też znacznie skraca czas, do tego dochodzi zabawa telefonem w autobusie, czasami jakieś fotki, pare minutek dziennie rozmów i parę smsów i przy takim użytkowaniu bateria wytrzymuje mi TYLKO 2,5-3 dni pisze tylko bo z opini innych użytkowników wiem że bateria w tym modelu trzayma znacznie dłużej ale tu musieli by wypowiedzieć się inni użytkownicy. Co do obudowy to masz rację jest ona bardzo dobrej jakości bardzo dobrze wykonana i przy rozsuniętej klawiaturce idealnie leży w ręce. Klawiaturka bardzo dobra choć miałem problem przyzwyczaić się z poprzedniego modelu. Co do wyposażenia nic więcej nie potrzeba bo wszystko jest w standardzie no może poza większą kartą, ale na allegro udało mi się kupić oryginalną kartę Nokia 1GB za 140zł z przesyłką czyli praktycznioe za pół ceny no i teraz nic więcej do szczęścia już nic nie trzeba ;)

#85290  autor: D@rio
 11 lip 2006, 23:23
Rozumiem Pumba. Jasne, każdy pracuje. Dzięki za tę parę słów wypowiedzi! ;) Wiesz, jak mnie przekonasz do 6280 a odwiedziesz od N70 to powiem Ci że jesteś wielki :mrgreen: ;) hihi...ale naprawdę, super telefonik. Doszukuję się jeszcze tylko szczegółowych różnic między N70 a 6280. A pozatym, w OrangePremium200 ten telefon bym miał za 1 zł. ;)

Obrazek