• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #76154  autor: ghost89
 26 maja 2006, 11:08
Jak w temacie który telefon mam wasym zdaniem wybrac?

#76156  autor: szczeka
 26 maja 2006, 11:10
Nokia, bezapelcyjnie :)

-marka
-stabilnosc
-mniejsza awaryjnosc
-radio
-lepszy aparat
-karty do 2gb
-design

#76159  autor: l3p
 26 maja 2006, 11:16
E398
-Motorola jest niestabilna.
-gniazdo ladowania sie czesto rozwala.
-jak sie slucha mp3 w tle to tak zamula, ze nie da sie nawet odczytac sms.

6230
-dobry aparat
-karty pamieci
-radio, ktorego Moto nie posiada.

Wiec wybor jest prosty wygrywa 6230, ktora ma tez ladniejszy wyglad od poprzednika.

#76172  autor: Frasio
 26 maja 2006, 11:46
Jeśli masz osobno odtwarzacz mp3 - bierz zdecydowanie nokię

Jeżeli chcesz mieć telefon i odtwarzacz mp3 z dobrym dźwiękiem w jednym - bierz mototrolę

A jak chcesz telefon funkcjonalny, nie wieszający się, to bierz 6230.

P.S.: Widzizałem ostatnio wyświetlacz w 6020(bodaj taki sam jak w 6230) i da się coś na nim zobaczyć, tak tragiczny nie jest.

Obrazek

#76174  autor: Irek
 26 maja 2006, 11:56
A tak nawiasem mówiąc to motka nie do końca jest taka super, mp3 powyżej 192 nie wyrabiają w tym telefonie. A jesli chodzi o fotki to Nokia robi zdecydowanie lepsze! Motorola nie nagrywa filmów, chyba że zmodyfikujesz soft, ale wtedy tracisz możliwość obsługi kart pamięci! nie wiem może wyszedł jakiś nowy soft w którym te ograniczenia zostały zniesione!

#76190  autor: szczeka
 26 maja 2006, 13:35
P.S.: Widzizałem ostatnio wyświetlacz w 6020(bodaj taki sam jak w 6230) i da się coś na nim zobaczyć, tak tragiczny nie jest.
niektorzy tak piszacy to mnie rozwalaja :smt005

a czemu ma sie nie dac nic zobaczyc? wyswietlacz nie jest duzy, jak dla mnie okey, do tego bardzo dobry jakosciowo.

#76224  autor: Frasio
 26 maja 2006, 16:11
szczeka pisze:
niektorzy tak piszacy to mnie rozwalaja :smt005

a czemu ma sie nie dac nic zobaczyc? wyswietlacz nie jest duzy, jak dla mnie okey, do tego bardzo dobry jakosciowo.
No jak tacy ludzie jak Vinamp opowiadają że na tym wyświetlaczu nawet zdjęć nie da się oglądać to niech przynajmniej uwierzą że się da. ;)

Obrazek

#76227  autor: tomico
 26 maja 2006, 16:15
Bezapelacyjnie 6230, super fonik, dużo funkcji i bardzo dobry.

#76245  autor: szczeka
 26 maja 2006, 17:18
No jak tacy ludzie jak Vinamp opowiadają że na tym wyświetlaczu nawet zdjęć nie da się oglądać to niech przynajmniej uwierzą że się da.
wiec chyba tacy ludzie, jak Vinamp nie mielu tefo telefonu w dloni, nie robili nim zdjec, czyli po prostu nie uzytkowali go.

#76384  autor: ghost89
 27 maja 2006, 08:58
hmm hmmm nadal sie wacham bo wąłsnie ten wyświetlacz daje sporo do myslenia chociaż N3100 z którą mam dużą styczność ma bardzo ładnie odwzorowane kolory a ma tylko 4096kol. Czy tez 6030 tez ma łądne kolory..Miałem tez w Ręku 3220 która miała aparat i kamere i to wygląda nawet nawet dobrze!
Raczej się skusze na N6230 jak znajde dobrą oferte na allegro

#76390  autor: Frasio
 27 maja 2006, 09:11
ghost89 pisze:hmm hmmm nadal sie wacham bo wąłsnie ten wyświetlacz daje sporo do myslenia chociaż N3100 z którą mam dużą styczność ma bardzo ładnie odwzorowane kolory a ma tylko 4096kol. Czy tez 6030 tez ma łądne kolory..Miałem tez w Ręku 3220 która miała aparat i kamere i to wygląda nawet nawet dobrze!
Raczej się skusze na N6230 jak znajde dobrą oferte na allegro
6030 ma bardzo blade menu i trochę gorszy wyświetlacz od 6230(sam nie wiem z jakiej racji).

Co do 3100, to też jest ładny wyśw. jak na tę klasę ;)

Obrazek

#76403  autor: Orange
 27 maja 2006, 10:07
zdecydowanie Nokia 6230. Nie chce się powtarzać ale mam identyczne zdanie jak szczeka

together we can do more