• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#58654  autor: kkolasinska
 05 mar 2006, 18:04
Po co pisac o TP i tym co miałobyc a co wyszło. Nie warto. I tak ludzie sie poznali na nich.

#58656  autor: Arwena
 05 mar 2006, 18:06
po to ze czasem trzeba sobie ponarzekac :|
a ja bym nie wpadla na opcje planu startowego i wrl - co naprawde moze byc zrobione wlasnie specjalnie pod ta opcje.

#72567  autor: PiotrG-dz
 08 maja 2006, 20:01
Dzis prezes UKE podpisał ze TPSA bedzie operatorem powszechnym w związku z czym juz za 6 miesiecy będzie bezpłatny billing oraz bezpłatne blokowanie wybranych przez abonenta kategorii połączeń :D
 #74801  autor: Adam84
 20 maja 2006, 14:01
Bezpłatny biling w TPsa nie bedzie za 6 m-cy lecz od 1 czerwca ( od taki prezent na dzień dziecka ) :mrgreen:
Jak i również wybrane rodzaje blokad
Ale jest jeszcze dużo znaków zapytania w tych kwestiach, bo nawet nie wiadomo czy składając zamówienie na biling po 1 czerwca dla połączeń wykonywanych np w styczniu czy kwietniu nie policzą nam za ten biling ( co jest w stylu TP bo przecież "prawo nie działa wstecz").
A co do blokad to każdy abonent TP otrzymał pismo informujące o standaryzacji blokad gdzie wariant 1 i 2 ( 0700...), są jush bezpłatne.To typowe blokady "bezpieczeństwa".
:smt006

Rób jak uważasz i uważaj jak robisz :)

#74825  autor: PiotrG-dz
 20 maja 2006, 15:21
A skąd masz takie info,że billing bedzie bezpłatny od 1 czerwca. :?: Jakos nie chce mi się w to uwierzyć :shock:

#74844  autor: D@rio
 20 maja 2006, 16:28
Kurcze, mi też się coś obiło o uszy z tym 1 Czerwca...

Obrazek

re

#74849  autor: Saracen
 20 maja 2006, 16:45
witam potwierdzam tą informacje-jest wiarygodna

W związku z decyzją UKE z dnia 05.05.2006 r. na TP S.A. jako operatora wyznaczonego do świadczenia usług telekomunikacyjnych nałożono następujące obowiązki, które wejdą w życie 01.06.2006 r.

dostarczanie na żądanie Abonenta bezpłatnego szczegółowego wykazu wykonanych na jego rzecz usług telekomunikacyjnych

[email protected]
Obrazek

#74858  autor: Kaczy
 20 maja 2006, 17:54
A nie było przypadkiem żadnego info na stronie głównej telepolis?
Bo coś kojarzę, że tam o tym czytałem :)

...::: Made for loneliness :::...

#74880  autor: pumba
 20 maja 2006, 20:06
A ten biling trzeba będzie jakoś zamówić czy będą go rozsyłac wszystkim?

#74904  autor: PiotrG-dz
 20 maja 2006, 22:24
pumba pisze:A ten biling trzeba będzie jakoś zamówić czy będą go rozsyłac wszystkim?
Saracen napisał wyżej ,że TP będzie dostarczac billing wyrażnie na żądanie abonenta :!: Tylko jestem ciekaw czy jak np: złoze zlecenie w czerwcu ,to żeby otrzymać billing w Lipcu i Sierpniu to bedę musiał dzwonić co miesiąc z żądaniem jego otrzymania :?: :?: :?: CZy np: jak złożę żądanie w czerwcu to będę mógł zgłosiić że chce taki billing otrzymywać przez cały rok :?: :?: :?:

#74924  autor: D@rio
 21 maja 2006, 03:51
tepsaslave pisze:
pumba pisze:A ten biling trzeba będzie jakoś zamówić czy będą go rozsyłac wszystkim?
Saracen napisał wyżej ,że TP będzie dostarczac billing wyrażnie na żądanie abonenta :!: Tylko jestem ciekaw czy jak np: złoze zlecenie w czerwcu ,to żeby otrzymać billing w Lipcu i Sierpniu to bedę musiał dzwonić co miesiąc z żądaniem jego otrzymania :?: :?: :?: CZy np: jak złożę żądanie w czerwcu to będę mógł zgłosiić że chce taki billing otrzymywać przez cały rok :?: :?: :?:
Ja bym na to pytanie odpowiedział poprostu logicznie. Jak zgłosisz raz, to będziesz go otrzymywał do tego momentu dopóki nie zgłosisz woli deaktywacji otrzymywania bilingu.
...a biling pewnie będziesz otrzymywał od nstp. przypadającego okresu rozliczeniowego.

Obrazek

#74945  autor: pumba
 21 maja 2006, 10:33
A zgłosił już ktoś chęć otrzymania go za free już w czerwcu? Co na to wogóle TePSA?
 #75226  autor: Adam84
 22 maja 2006, 13:22
A nie mówiłem, że od 1 czerwca :D

Forma zamawiania bilingów chyba sie nie zmieni ( pismo do Katowic lub w placówce), w nim zaznaczasz, że chcesz szczegółowy wykaz połączeń na stałe ( czyli do odwołania ).
Natomiast co do bilingów wstecznych zamawianych po 1.VI ( np. za marzec ), to jeszcze nic nie wiadomo, ale dowiem sie jakie jest stanowisko TPsa w zwiąku z Decyzją UKE i w środe wam napisze.

Pozdro!!

#75232  autor: PiotrG-dz
 22 maja 2006, 14:09
No to czekam z niecierpliwością do środy :wink:

odp

#75945  autor: Adam84
 24 maja 2006, 22:51
Niestety jeszcze nie otrzymałem szczegółowej odpowiedzi w tych spr. więc pewnie po weekandzie
eehhh... :cry:

re

#76149  autor: Saracen
 26 maja 2006, 10:45
Wyjaśniam że:

Jeżeli klient zamówi biling w wersji papierowej w czerwcu b.r. (zamówienie złożone od dnia 1 czerwca b.r.) za taki biling nie będzie pobrana opłata. Informacja o zrealizowaniu takiej usługi pojawi się w fakturze lipcowej oczywiście bez naliczenia opłaty.
W sytuacji złożenia zamówienia na biling w wersji papierowej obejmujący okres do 12 miesięcy wstecz, TP nie pobierze za tę usługę opłat, nawet jeśli okres którego dotyczy biling obejmuje okres do 1 czerwca b.r. Warunek jest jednak jeden -zamówienie musi być złożone od dnia 1 czerwca b.r ( nie dotyczy więc bilingów zamówionych do 31 maja b.r.)
Jeżeli klient zażyczy sobie biling na CD, wówczas TP będzie pobierać opłatę, zgodną z cennikiem obowiązującym od dnia 1 czerwca b.r. Informacja o zrealizowaniu takiej usługi pojawi się w fakturze lipcowej
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 08:32 przez Saracen, łącznie zmieniany 1 raz.

[email protected]
Obrazek

#76296  autor: PiotrG-dz
 26 maja 2006, 21:05
No to zamówię billing od 1 VI,ciekawi mnie to czy przez BL da się to zrobić :?:

#76639  autor: Adam84
 28 maja 2006, 03:04
Nie zamówisz bilingu na 9393, zawsze były i są przyjmowane w formie pisemnej.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 08:35 przez Adam84, łącznie zmieniany 1 raz.

#76812  autor: quarku
 28 maja 2006, 21:28
Adam84 pisze:Nie zamówisz bilingu na 9393, zawsze były i są przyjmowane w formie pisemnej.
Przed zmianą prawa telekomunikacyjnego byly zamowienia przyjmowane telefonicznie. No ale teraz tylko na piśmie.