• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#75514  autor: szczeka
 23 maja 2006, 15:56
orB pisze:@piotrz: jestes jedyna osoba ktora na to narzeka(jakies zawiechy, bugi itp) bierzesz kabelek i flashujesz, jak jest cos walniete :-)

@szczeka: ktore maja szybsze procesory to na jbenchmark.com widać. A ze nokia chodzi szybciej to nic dziwnego, majac takie prymitywne menu na dodatek 128x128 dziwne zeby jeszcze wolniej chodzil :wink: Pozatym chyba nie miałeś w ręku wszystkich motoroli, wiem niektóre chodzą wolno(v3,v360,v635,e398) i tu się z Tobą zgadzam, ale niektóre bardo szybko z racji tego że potrzebują dobrego procka do wideokonferencji(c975,v980,e770) i ta seria chodzi jak burza, nie wiem jak jest z e1000. zresztą kto miał ten wie :-)
..chyba telefonu nie kupuje sie po to, zeby go flashowac, a uzytkowac ;)
prymitywne menu? 100x lepsze, wygodniejsze i bardziej komfortowe niz wszystkie motki razem wziete :) nie uzywalem wielu motek- przyznam, jedynie co to e398, v3, l6, t720i, c550, v360 i e1000, chyba tyle- i zadna jakos m sie za bardzo nie spodobala :) gdybys sie przezucil na jakas nokie pewnie juz wolal miec nokie, anizeli motorole. do tego nokie sa 'nieco' trwalsze, widzialem jak upadala e398, ktora z pozoru wydaje sie byc masywna..ale tylko z pozoru, pare upadkow i jakies uszkodzenie jest pewne (raz sie zerwala tasma, raz odpadl joystick) i nie byly to wielkie upadki, a z wysokosci 1m.. natomiast np. nokia 3200- upadala i upadala i nic ;) mowienie, ze nokie sa denne jest po prostu.. denne : P

#75515  autor: Vin
 23 maja 2006, 15:57
K700i jest najgorszy ze wszystkich wymienionych tu telefonów.
Ja dalej upieram się przy SX1, który jest duuuuuużo lepszy od nokii, SE, czy motki :)

#75518  autor: ghost89
 23 maja 2006, 16:04
k700i ale dlaczego tak uważasz skoro fotki ma zajebiste menu jets tez fajne wsyztsko dobrze i szybko chodzi a pozatym fotki ma super praktycznie wygladają jak 1mpix

#75523  autor: Vin
 23 maja 2006, 16:11
Bo:
1 - ma jave 3d :smt011
2 - ma zjechane mp3
3 - ma mało pamięci
4 - od fotek są cyfrówki
5 - SX1 ma symbiana
6 - SX1 jest szybszy
7 - w softa, menu nie możesz za bardzo ingerować
8 - skończyły mi się argumeny

#75525  autor: tomico
 23 maja 2006, 16:13
Najlepsza jest nokia chociaż nie ma symbiana. K700i super fonik ale brak mu kart pamięci niestety ale jak ci nie przeszkadza to to bierz go a będziesz zadowolony. SX1 ma znowu symbiana ale zastanów się czy jest ci on potrzebny tak bardzo, a pozatym siemens jest już bardzo stary. Ja bym brał według tej kolejności:
-6230
-K700i
-SX1

#75532  autor: ghost89
 23 maja 2006, 16:26
gdyby ta nokia miała ten wyświetlacz łądniejszy to bym ją kupił..dlatego tez raczej wezme k700i chyba ze 6600?

#75534  autor: Frasio
 23 maja 2006, 16:30
VINAMP pisze:Bo:
1 - ma jave 3d :smt011
2 - ma zjechane mp3
3 - ma mało pamięci
4 - od fotek są cyfrówki
5 - SX1 ma symbiana
6 - SX1 jest szybszy
7 - w softa, menu nie możesz za bardzo ingerować
8 - skończyły mi się argumeny
1. To zaleta
2. Nieprawda, bo mp3 jest zarąbiste.
3. Pierwszy dość dobry argument i to tylko gdy używasz tela jako odtwarzacza mp3
4. No właśnie(SX1 robi podobne co SE więc nie wiem po co ten punkt)
5. Drugi dość dobry argument(choć troche spowalnia)
6. Wątpię, ale się nie wypowiem bo nie znam szybkości SX1
7. Trzeci dość dobry argument
8. Hehe.

Mimo to polecę SX1 :P

P.S.: Vinamp nie umiesz argumentować ;)

EDIT: Widzę, że chcesz kupić K700i.
Bardzo dobry wybór jeśli chcesz mieć mały, zgrabny, funkcjonalny fon z prostym menu. ;)

Obrazek

#75536  autor: piotrz
 23 maja 2006, 16:33
ghost89 pisze:gdyby ta nokia miała ten wyświetlacz łądniejszy to bym ją kupił..dlatego tez raczej wezme k700i chyba ze 6600?
No ale daj argument czemu nie sx1? przecież w tym gronie jest najlepszy. Ma wszystko to co k700 i jeszcze dużo, dużo wiecej, a od 6600 jest tylko w tym gorszy, że na sx1 jest MINIMALNIE mniej aplikacji.

#75542  autor: Orange
 23 maja 2006, 17:01
Ja Ci polecę Nokie 6230 lub 6600, albo lepiej dołóż 100zł i kup sobie 6630. Jest super. Ma symbiana, duży zajefajny wyswietlacz i mp3 + radio (chyba). Mówie ci dołóż 100 zł i kup tą 6630 to napewno bedziesz zadowolony. Pzdr

Nokia rLz

together we can do more

#75552  autor: szczeka
 23 maja 2006, 17:20
No ale daj argument czemu nie sx1? przecież w tym gronie jest najlepszy. Ma wszystko to co k700 i jeszcze dużo, dużo wiecej, a od 6600 jest tylko w tym gorszy, że na sx1 jest MINIMALNIE mniej aplikacji.
to moze ja pomoge uargumentowac czemu nie sx1 :) mam z nim duzo kontaktu i:
-niewygodna klawiatura, do ktorej mozna sie przyzwyczaic, ale i tak jest niewygodna (zbyt plastikowa)
-przecietny wyswietlacz, rozdzielczosc okey, ale nasycenie kolorow pozostawia wiele do zyczenia, nie to co np. w krytykowanej 6230 ;-) mimo iz ma wyswietlacz sporo slabszy (bo mniejszy), to i tak kolory sa nieco ladniejsze
-marka.. mimo, iz sam mam siemensa to skusilem sie dlatego, ze byl po prostu tani.. jednak, co nokia to nokia.. nie mowie, ze ze swoim mam jakies problemy, ale jak juz kiedys pisalem, komfort uzytkowania jest wazny, przynajmniej dla mnie, a nokia to potrafi zapewnic
-slabiutki aparat, sporo gorszy niz np. w 6600, 6230, czy nawet cx65 ;-)

#75598  autor: Vin
 23 maja 2006, 18:46
Szczeka
Co do pierwszego to racji nie masz...
Co do drógiego to też sie nie zgadzam...
Co do trzeciego to no comment :smt011 :smt011 :smt011
Co do czwartego...od zdjęć są cyfrówki...

PrzemeQ - no comment...

Frasio:
1 - to niestety wada...bo chodzi to wolno i ma zjechaną grafike...nie to co gry i aplikacje na S60
3 - ale gdyby SX1 miał tyle pamięci to zapełnił byś ją w mig...(ja mam na telefonie aż 10mp3, a mam 142mb karty zajęte :wink: )
6 - jaki K700i ma procesor :?:
Chyba nie podają jego prędkości...a SX1 możesz podkręcić do 204 mhz :mrgreen: (to tyle co komp mojego kolegi :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 )

#75615  autor: szczeka
 23 maja 2006, 19:05
VINAMP pisze:Szczeka
Co do pierwszego to racji nie masz...
Co do drógiego to też sie nie zgadzam...
Co do trzeciego to no comment :smt011 :smt011 :smt011
Co do czwartego...od zdjęć są cyfrówki...

1.mam racje- to jest moje subiektywne odczucie.
2.co do drugiego, nie zgadasz sie, bo ciezko Ci przyjac slowa krytyki dot. Twojego telefonu ;) tez tak czasem mam, ale ja obcuje z telefonu juz ponad rok, dziennie mam reku nawet do 15 modeli.. mam mozliwosc porownaniu wyswietlaczy i tutaj mam niestety racje- sx1 ma spoko wyswietlacz, ale niektore majace 65tys kolorow sa lepsze, bardziej zywe, nasycone.
-no wlasnie :) np. nokia.. bije na glowe siemensa.. trwalsza, mniej awaryjna, stabilniejsza.. itp.
-zawsze sie tak mowi, jak ma sie slaby aparat w telefonie;-) tak samo od muzyki sa odtwarzacze mp3, wiec nie powinienes uzywac odtwarzacza w swoim telefonie ;P Twoj tok myslenia jest dosc bezsensowny.

#75623  autor: Vin
 23 maja 2006, 19:18
Co do drugiego to ciesze bardzo, że masz komis, ale ja też mam na codzień wszystkie telefony tu wymienione w rękach i jedyne co moge stwierdzić to, że nokie i SE mają jaśniejsze wyświetlacze...natomiast co do jakości...po pół godziny zabawy nokią(6230) bolały mnie oczy...a SX1 używam jako konsolki do gier...gram godzinami i nic...do jakości wyświetlacza w SE i 6600 się nie przyczepiam...piszesz, że w nokii nie widać pikselek...jak może być je widać skoro wyświetlacz jest taki malutki :?: :wink:
Co do trzeciego to zdziwił bys się gdybyś zobaczył co się dzieje z moim SX1...(ostatnio spadł z 2 metrów w kępe mokrej, skoszonej trawy i ma się dobrze :wink: )a nokia kolegi spadła ze stołu pigpongowego na wykładzine i się wyłączyła...
Co do czwartego to zobacz na zdjęcia z SX1 piotrza, bo porównanieco chwila czyszczonego aparatu z całkowicie zakurzonym(tak to jest u mnie :smt011 )to nie porównanie :wink:

#75668  autor: ghost89
 23 maja 2006, 20:37
wiecie co nokia 6230 odpada bo ten wyświetlacz juz od niej wole e398..styczność z k700i mam odtwarzacz mp3 tez mam i cos mi sie wydaje ze wole k700i bo jets lepszy niz e398 a odtwarzacz jakos przeboleje..kolorki w sx1 własnie ten wyświetlacz zniża to wsyztsko pozatym co ja potem zrobie z sx1? za ile go sprzedam za rok za 200zł? do bani taki interes

#75672  autor: orB
 23 maja 2006, 20:39
Czy warto brać SX-a tylko dlatego że ma symbiana i karty pamięci kosztem
wielkości(SX jest większy) i jakości wyświetlacza(bez porównania wygrywa k700). Pomijam aspekty dziwnego wyglądu i klawiatury bo to kwestia indywidualna. No i jeśli chodzi o aparat to tu powiedziałbym że k700 przeważa. Mam na myśli ostrość zdjęć.

co do mp3 w k700 nie dam złego słowa powiedzieć, szczególnie na głośniczku gra bardzo dobrze, a to że czasami pierdzi jak sie zrobi na maxa to inna sprawa :twisted:

#75673  autor: ghost89
 23 maja 2006, 20:41
dokładnie:)

A jeszcze pytanie..skoro mieliscie tyle fonów w rękach to czy e1000 jest wolniejsza od e398?

szczerze to kusi mnie ta nokia<lol>

#75769  autor: szczeka
 24 maja 2006, 10:51
bawielm sie 2x e1000 i jedna pieknie smigala, druga dosc kiepsko, slimaczyla (mimo, iz to byla nowka, pierwszy raz wlaczona), a e398 uzywalem kilka sztuk i wiekszosc z nich wooolno chodzila, do tego w standardowym sofcie z tego, co pamietam sa ograniczenia rozne, dyktafon, nagrywanie video..czy w ogole nie ma.. juz nie pamietam- ale wiedzialem, ze mnie denerwowalo cos, trzeba modyfikowac sorft, bo standardowy jest beznadziejny..niestety koliguje to z gwarancja

#75772  autor: ywis
 24 maja 2006, 11:02
ghost89 pisze:dokładnie:)

A jeszcze pytanie..skoro mieliscie tyle fonów w rękach to czy e1000 jest wolniejsza od e398?

szczerze to kusi mnie ta nokia<lol>
Widzę, że sam nie wiesz czego oczekujesz od telefonu i co masz wybrać (pomijając fakt, że ludzi chcą Ci pomóc), to i tak nic nie daje. Pierw piszesz, że skłaniasz się ku SE, a później że jednak kusi Cię Nokia. Zastanów się czego oczekujesz najbardziej od telefonu...
Ja osobiście polece Ci Nokie, jest to bardzo dobry telefon mający w sobie wszystko poza symbianem (którego pewnie i tak nie wykorzystasz), ale to inna sprawa. Decyzja i tak należy tylko do Ciebie :)

#75918  autor: Robert
 24 maja 2006, 21:42
N-Gage tyle powiem :D :D

#75922  autor: orB
 24 maja 2006, 21:53
Dokładnie, bo w tym wszystkim już my się nawet gubimy. Powiedz czego oczekujesz od telefonu...