IreQ pisze:No to chyba nie będzie żadna rewelacja. Jeśli rzeczywiście jest planowane obniżenie stawki za połączenia poza sieć to chyba nikt się tym zbytnio nie zachwyci. Nie zdziwi się wcale jak wpadną na pomysł jakiegoś programu lojalnościowego w stylu Happy Taniej.

A ja te wypowiedź skomentuje słowami mojej ulubionej postaci w Centrostalu Pani I. Kossmann: "Nasza sieć jest dla ludzi którzy lubią płacić za telefon więcej"
Pozatym, jest też druga strona medalu. Ich sieć pęka w szwach. Ja tylko czekam aż w Lublinie odpalą w końcu tego UMTS'a to chociaż część towarzystwa z USIM'ami (połowa których znam ma Nec'i kupione na Allegro

bez komentarza, no ale 3G ready...) się przerzuci na sieć 3G co odciąży GSM. Bo GSM pęka w szwach w moim mieście. Nie trudno właściwie w szczycie i wieczorem natknąć się na komunikat "sieć chwilowo zajętą" w centrum miasta. Już nie wspomnę o EDGE/GPRS który chodzi najgorszy. Wczoraj robilęm testy w szczycie ruchu (ok. godz. 21) to na EDGE prędkośc połączenia max. jaką osiągnałem to 63,6 kb/s średnio. Nic dodać nic ująć. Spectrum radiowe nie jest z gumy że można je sobie rozciągnać ale mogliby coś z tym zrobić. Dodam, iż w moim mieście najwięcej użytkowników ma właśnie Orange.